Komentarz i analiza wyników ligi polskiej 2007/2008 - Strona 9

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 25 sie 2007, 10:01

Kolejne komentarze:
1. Lech - Widzew 1:0
Jak się okazało, było to wyrównane spotkanie, które mogło się zakończyć także wygraną Widzewa. Gracze Probierza w istocie prezentują spory progres dyspozycji fizycznej, toteż występ łodzian w Poznaniu napawa optymizmem. Lech zagrał nieźle, aczkolwiek wszystkie elementy w postawie Kolejorza wymagają jeszcze udoskonalenia. Szkoda, że dogodnej okazji na początku spotkania nie zamienił na bramkę Marcin Zając, bo wtedy bez wątpienie gospodarzom grałoby się łatwiej.
2. Jagiellonia - Górnik 1:1
W tym spotkaniu nie mógł paść inny wynik niż remisowy. Jaga i Górnik utrzymają się w lidze.
3. Legia - Zagłębie 5:0
Niezły mecz w wykonaniu stołecznego klubu. Być może uskrzydleni decyzją UEFA legioniści powalczą o mistrzostwo Polski. Zagłębie zagrało najsłabsze spotkanie w Orange Ekstraklasie.
4. GKS - Wisła 0:0
Pojedynek gigantów rozczarował zarówno jeśli chodzi o poziom sportowy, jak i bezbramkowy rezultat. Wisła prezentuje się słabiej aniżeli w pierwszych grach. Dla bełchatowian wczorajsze widowisko stanowi niezły prognostyk przed pucharową konfrontacją.
5. Polonia - Groclin 0:2
Występ Wielkopolan należy ocenić pozytywnie, pomijając pewne mankamenty w grze. Bytomianom będzie bardzo trudno zachować status pierwszoligowca.
6. Odra - Zagłębie 1:3
Zagłębie znów jest w formie i o ile w starciu z ligowym średniakiem taki rezultat nie rzuca na kolana, to walka o całą pulę z Legią wydaje się wielce prawdopodobna.
7. Cracovia - ŁKS 0:0
Niestety to jedyne spotkanie, którego wyniku wytypować nie umiałem( dzisiaj stawiam na remis w Chorzowie). Po prostu Cracovia zagrała poniżej wszelkich oczekiwań. Chociaż Ełkaesiacy zdobyli punkt, to nie przyczyniło się to do znaczącej poprawy miejsca w pierwszoligowej tabeli.
8. Ruch - Korona 1:2
Pewna niespodzianka miała miejsce w Chorzowie, gdzie Niebiescy polegli w starciu z Kolporterem. Kielczanie zagrali bardzo dobrze już po raz kolejny, dzięki czemu nadal mają szansę na włączenie się do walki o mistrzostwo Polski. Tymczasem Ruch zagrał bodaj najsłabsze 90 minut w Orange Ekstraklasie, ale myślę, że chorzowianie nie będą mieć problemów z utrzymaniem się w najwyższej klasie rozgrywek.
Moje jedenastka(4-4-2):Wyparło-Kikut,Kłos,Arboleda,Hernani-Roger,Giza,Gierczak,Grosicki-Rocki,Rengifo
Ostatnio zmieniony 27 sie 2007, 9:12 przez Ludi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2007, 15:10

Ludi pisze:Jak się okazało, było to wyrównane spotkanie, które mogło się zakończyć także wygraną Widzewa.

Wyrównane w jakim aspekcie, ja widziałem dominacje Lecha i to ogromna. Nie przecze, że Widzew miał 2 świetne akcje po kontrakch, ale to wszystko, Kolejorz czesciej strzelał, stwarzał groźniejsze sytuacje, lepiej rozgrywał, był zdecydwoanie czesciej przy piłce, kontrolował przebieg spotkania. Zabrakło jedynie skutecznosci, ale wygrana zasłuzona w 100%.
Atmosfera kapitalna, publika najlepsza, a i sedzia chyba nie popełnił żadnego rażacego błedu..

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 sie 2007, 15:48

Jarzinho pisze:Wyrównane w jakim aspekcie, ja widziałem dominacje Lecha i to ogromna
Ja dominacji nie widziałem. W pierwszej połowie była przewaga Lacha duża od 10 do 30 minuty. Poza tym okresem mecz był wyrównany ze wskazaniem na Lecha. W pierwszej połowie jedyny groźny strzał w światło bramki oddał Rengifo po rzucie wolnym. W drugiej jedyny(!) celny strzał to był gol. Bardzo dużo chaosu to jest to co można powiedzieć o atakach Lecha w tym meczu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2007, 16:00

Obrazek

Niby statystyki nie graja ale jednak. Trudno uwiezyć, że to wszystko zrobili w 20 minut. Szkoda, że nie znalazłem posiadania pilki, ale pewnie bedzie jeszcze jedna powtórka tego spotkania to jeszcze otym wspomne. Widzew ograniczał sie do faulowania i przerywania akcji Lecha, a swoja ofensywe oprał przez 90 minut na dwoch kontraktakach. Nie wliczjac, że Rengifo mial 2 "100", Zajac kolejna, Wilk nastepna, świetne sytuacje mieli min. Murawski czy Scheryf. No dobra to tyle.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 25 sie 2007, 16:07

I te statystyki mają mnie przekonać o tej dominacji? Szczerze mówiąc to tutaj prezentują się jeszcze bardziej wyrównanie niż te z C+ (chyba, że to te same :think: ).

Przecież ja nie piszę, że Widzew przeprowadził tyle samo ataków co Lech, czy oddał tyle samo strzałów. Przyjechali się bronić i wychodziło im to nieźle, a czasem przeprowadzali groźne kontry. I nie przedstawiaj mi tu statystyki posiadania piłki, bo wiem jak ona wyglądała. Obejrzyj mecz w TV to może zmienisz zdanie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 sie 2007, 16:13

Lech powinien sie cieszyc ze to spotkanie wygral :!: Bylo one calkiem wyrownane a bramka co by nie bylo wpadla po bledach defensywy

I wcale to nie bylo tak ze Kolejorz miazdzyl ich na boisku a bramki nie chcialy wpasc

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 25 sie 2007, 16:48

Ja byłem na meczu, to chyba powinienem was rozsądzić. Prawda, że Widzew miał dwie stu procentowe, ale najważniejsze że ich nie wykorzystał. Lech był skuteczniejszy, dzięki czemu 3 punkty zostały na Bułgarskiej. Zresztą w pierwszej połowie po szczupaku Renfigo Lech prawie strzelił gola, ale Fabiniak wtedy instynktownie obronił. Więc, jeżeli chodzi o sytuacje to mecz był wyrównany. A co do posiadania piłki, to Lech zdecydowanie przeważał, a dopiero w końcówce dał się zepchnąć do defensywy.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 sie 2007, 18:54

Nigdy nie bylem przekonany co do Pawelka -
Ale to co robi w tym meczu :badziewie:
I to ma byc reprezentacyjny bramkarz :o

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 sie 2007, 21:24

Nie potrafie znalezc argumentu, ktory mowi, że Widzew zrobił cos co mogło spowodować, że te spotkanie mozna uznac za wyrónane. Jedyne co im wychodziło to przerywanie akcji i bronienie sie, a wynik 1-0 nie zawdzieczaja nawet sobie, a zawodnikom Lecha, Bo zarówno Zając, Rengifo czy dalej Wilk i Muraś powinni zamienic sowje sytuacje na bramki, a obok nadal pozostaja te dwie kontry Widzewa i nic wiecej. Lepiej rozgrywał, stwarzał grozneijsze sytuacje. Gdzie to bije cos za wyrównanym spotkaniem, a mecz widziałem i z wysokosci trybun i przed odbiornikiem TV. To, że ELch mial problem ze wstrzeleniem sie w bramke nei oznacza, że mecz był wyrownany.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 31 sie 2007, 22:06

Szósta kolejka się rozpoczęła. Zagłębie Sosnowiec wygrało u siebie z Jagą 3:1. 8)

W hicie kolejki górą była Legia, która wygrała na wyjeździe z Zagłębiem Lubin 2:0. Pierwszą bramkę dla Legionistów strzelił były piłkarz Pogoni Szczecin- Grosicki. Wynik meczu w 93' ustalił Korzym, który zmienił Chinyame.

Według mnie zawodnikiem meczu był Astiz. Czyścił w trudnych sytuacjach. Ratował Legię. Poza nim wyróżniającym piłkarzem był Chinyama, który biegał sobie z przodu jak chciał. Szkoda, że w jednym elemencie jest fatalny, a mianowicie skuteczność... Mógł dzisiaj strzelić parę bramek. Legia nie miała aż tylu 100% okazji porównując do samych sytuacji. Gra Legionistów mogła się podobać, bo grali konsekwentnie w każdej formacji. Ważne 3 punkty na trudnym terenie. Brawo!

Jutro kolejny ciekawy mecz. Wisła podejmie u siebie Lecha.

KOLEJORZ! KOLEJORZ! 8)

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 01 wrz 2007, 7:06

1. Zagłębie Lubin - Legia Warszawa 0:2
Niespodziewane zwycięstwo Legii, aczkolwiek zasłużone, bo stołeczni wiedli prym w najistotniejszym elemencie gry, mianowicie skuteczności. Cieszy przepiękne trafienie Maćka Korzyma, tytuł mistrza Polski nieuchronnie oddala się od lubinian...
2. Zagłębie Sosnowiec - Jagiellonia Białystok 3:1
Zarówno zdegradowani sosnowiczanie, jak i Jaga utrzymają się w OE.
Raczej pewne miejsce w jedenastce kolejki ma Marcin Folc, który rozegrał wielki mecz.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 01 wrz 2007, 10:30

Widze ze Legia nieźle sobie pogrywa 8)
Ale no cóż , kiedys ta passa sie wreszcie musi skonczyc bo nie wierze że wytrwają do konca rundy bez straty punktow (i bramek :P)

Nie moge się doczekać meczu z Wisłą :lol: to dopiero będzie Hit z prawdziwego zdarzenia ;P .
Poki co dzisiaj Wisełka podejmuje Kolejorza . Slyszalem że wybiera się tam około 3 tysięcy fanów z Poznania :twisted: i nie ma być wolnego krzesełka ... piłkarsko też się przednio zapowiada 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2007, 15:24

Astiz pokazuje przepaść miedzy OE, a La Liga...a raczej rezerwami ekip z Priemera. Poczatki miał trudne, ale teraz jest chyba najpewniejszym punktem w defensywie Legii, a moze w całym zespole.

Legia poraża konsekwencja w grze, dodatkowo obok tego ida wyniki, 6 zwyciestw i teraz te ostatnie w Lubinie robi wrażenie. 0 straconych bramek... A Lubin no coz powoli chyba wraca do miejsca w szyku, 2 porażki na własnym teranie z faworytami, dodatkowo remis z Lechem, to raczej nei bedize seozn podobny do poprzedniego.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 wrz 2007, 15:50

Jarzinho pisze:A Lubin no coz powoli chyba wraca do miejsca w szyku, 2 porażki na własnym teranie z faworytami, dodatkowo remis z Lechem, to raczej nei bedize seozn podobny do poprzedniego.
Moze podobny nie bo trudno baczac na aktualny stan rzeczy na takie cos. Ale mysle sobie ze 3 czy 4 miejsce bedzie ich :!:

Legia to aktualnie najwieksza niespodzianka ligi, graja konsekwentnie a dodatkowo fortuna jest po ich stronie. Chyba nikt nie myslal ze Urban bedzie meic taki poczatek, zlwaszcza po polowie w Wilnie :!:

Po tych kilku kolejkach widac ze malo kto bedzie wtsanie pokrzyzowac szyki Wisle czy Legii, ktorzy to meidzy soba rozstrzygna losy mistrzostwa :!: A kjto wie moze to wlasnie bezposrednie emcze beda meic ogromny wplyw na koncowa tabele :P

3,4 miejsce to zapewne pulap dla Zaglebia i Lecha
A nastepna dwojka to Belchatow i Korona - a wiec ladnie podzielilo mi sie to na pary Wisla - Legia, Zaglebei - Lech, Korona - Belchatow :P

Dzsiaj swieto w Krakowie, bo tak mozna nazwac otworcie nwoej trybuny - 20tysiecy kibicow, przywitanie Dolhy, urodziny Cantoro a poza tym mecz z Lechem to magia sama w sobie :P

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 01 wrz 2007, 16:05

Jarzinho pisze:Astiz pokazuje przepaść miedzy OE, a La Liga..
To nie przepaść ale "Wielki Kanion" albo nawet dwa. A co do samego Astiza to początkowo nie byłem do niego przekonany ale po tym co pokazuje już wiadomo ze będzie filarem obrony Legii. Jak dobrze się zgrają z Choto to bedziemy mieli obrone nie do przejscia jak za czasów gdy grały 2 czarne skały :)
czeher pisze:Wisle czy Legii, ktorzy to meidzy soba rozstrzygna losy mistrzostwa
Popieram twoje zdanie w tym sezonie wszystko wraca do normalności Legia i Wisła znowu na TOPie. Poprzedni sezon to była porażka to tak ja by w Hiszpani na 1 i 2 miejscu były Sevilla i Valencia dobrze ze wszystko wraca do normy.

Dziś licze na to, że Lech Poznań jakieś punkty w Krakowie zdobedzie bo zawsze lepiej zeby Wisła traciła, a Legia zyskała :wink:
:wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”