Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 142

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 sie 2007, 10:42

Czyli to jedyna rzecz, która się nie zgadza i tak was zdenerwowała, że postanowiliście wyzywać autora w komentarzach? :think:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 27 sie 2007, 10:45

Zico, a znasz takie slowo jak niekompetencja? jestem pewien, ze znasz. mysle, ze autor powinien sie cieszyc, ze tylko tak lekkie slowa polecialy w jego kierunku. na jego miejscu przestalbym pisac o serie a przez dlugi, dlugi czas.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2007, 11:14

Ale czemu mam nie zwrócic na to uwagi :?: Już nie mówię o fakcie, że na 99% portalach sportowych w internecie czy w wiadomościach sportowych ciągle pokazują stary herb Juventusu, który jest już zmieniony od 3 lat. Czy gośc, który myśli, że zjadł wszystkie rozumy o piłce włoskiej pisze, że wygraliśmy mecz z Livorno na Delle Alpi. Potem przy meczu Ligi Mistrzów wpadnie Szczęsny czy inny kretyn i będzie znów truł swoje.

Taki kleks dziennikarza już w 1 kolejce nie wróży nic dobrego, jeżeli chodzi o pisanie o calcio w kolejnym sezonie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 sie 2007, 11:49

Zico a wyobrażasz sobie zeby być redaktorem działu sportowego na Gazeta.pl i komentować mecze jednej z najmocnieszych i najpopularnieszych lig świata nie oglądając ani spotkania, ani nawet skrótów :?: :?: Wszystko kompletnie mieszając, co mu nie przeszkadza wyrażać swoich opinii o spotkaniu, zresztą idiotycznych bo komplentnie nie mających odzwierciedlenia w realiach, jak tekst o złośliwcach sugerujących oszustwa, długo przeważające Livorno co oddało w pierwszej połowie 1 strzał w światło bramki a w 2 poza ewentualnym karnym nie robili już kompletnie nic na boisku (no z wyjątkiem na skuteczną gre w obronie--skuteczną dla JUVE)

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 sie 2007, 22:57

Ściągnąłem sobie i obejrzałem mecz, więc mogę się wypowiedziec.

http://www.sendspace.com/file/hx54ag - 1 połowa
http://www.sendspace.com/file/o4rwie - 2 połowa

Miałem problemy z odtworzeniem, pomogło zainstalowanie Nero ShowTime. Ale to tyle ogłoszeń technicznych i zaczynamy pisac o spotkaniu :].

Przede wszystkim nie zgodzę się z czeherem, który stwierdził po 1 połowie, że gra była słaba. Co innego druga, ale po kolei :P.

1 połowa - Byliśmy zdecydowanie dłużej przy piłce i na dobrą sprawę pamiętam 2 groźniejsze momenty momenty kiedy akcja przeniosła się na nasze pole karne ale nic z tego nie wynikło :!: 1 to akcja Livorno a 2 to jakieś dziwne podania Buffona i obrońców między sobą, które zakończyła się stratą trochę przed polem karnym. Co do naszej gry najpierw napiszę co mi się nie podobało - dalekie niedokładne wybicia Andrade, które nastąpiły w krótkim odstępie czasowym, co było dośc denerwujące i podobnie z dośrodkowaniami Salihamidzica. Podobała mi się natomiast współpraca byłego gracza Bayernu z Nocerino, co powodowało że więcej akcji szło prawą stroną. Co do braku sytuacji... przed strzeleniem bramki było ich kilka - Treze, któremu na 11 metrze piłkę w ostatniej chwili ściągnął z nogi obrońca a Francuz miał tylko Amelię przed sobą, atomowy strzał Chielliniego z 30 (:?:) metrów, minimalnie niecelny strzał Zanettiego, sam na sam Trezeguet - to nie jest tak mało. A do tego jeżeli się czepiamy o karny w 2 połowie to czemu nikt nie wspomniał o ręce w polu karnym zawodnika Livorno, gdzie powinna byc 11 dla nas :?: Potem wreszcie padł gol dla nas gdzie gwoździa głową wbił David a potem strzał z wolnego Alexa. Pod koniec połowy więcej graliśmy lewą stronę i muszę przyznac że wrzutki Chielliniego były naprawdę dobre, o wiele lepsze od Brazzo.

2 połowa - do strzelenia bramki mieliśmy 2 ciekawe akcje - obie zakończone strzałami Almirona (nad bramką i prosto w bramkarza). Na dobrą sprawę lekką przewagę uzyskali goście i nawet mieli swoją sytuację, która powinna skończyc się bramką, ale niepilnowany Rossini (:?:) nie trafił główką w bramkę. Fajnie go podsumował komentator - he could be hero, now he is zero" :P, zaraz potem wyjaśnił że to zero to oczywiście o dorobek bramkowy chodzi :lol:. Była kontrowersyjna na 1 rzut oka sytuacja w naszym polu karnym, gdzie któryś zawodnik Livorno próbował wymusic karnego, ale wg mnie i na szczęście sędziego też nic nie było. Co do naszego karnego... ja bym tego nie gwizdał, ale obrońca też jest baranem jeżeli trzyma za koszulkę zawodnika w polu karnym nawet jeżeli w ostatniej chwili puszcza zawodnika. Nasz nowy nabytek fuksem wyegzekwował 11 dzięki czemu mógł otrzymac żółtą kartkę za ściągnięcie koszulki. Następnie weszli Tiago i Zebina i każdy z nich zaprezentował coś ciekawego. Ten pierwszy miał udział przy 3 bramce kiedy zaczął akcję naszego zespołu i ładnie ją rozprowadził a po strzale Nedveda tyłek Iquanity strzela bramkę. Zebina pokazał 1 FENOMENALNY rajd prawą stroną gdzie okiwał z 3 zawodników, ale Iquanita spóźnił się do dośrodkowania. 4 gol to kontra zaczęta od Nedveda, który podał do Iquanity, ten pociągnęł parę metrów i podał do Davida, który przyjęciem zgubił obrońcę i płaskim strzałem strzelił obok słupka. 5 bramka to znów rozprowadzenie Nedveda, podanie do Nocerino, ten wzdłuź bramki i Treze strzela bramkę piętą (z metra do pustej bramki :P). Niestety 5:0 się nie skończyło, bo ostatnim kopnięciem w meczu zawodnik Livorno strzela na 5:1.

Z meczu jestem zadowolony, bo ciężko inaczej, ale nie ma co się podniecac. W ostatnim sezonie z Grande Marcello Lippim też mieliśmy świetną inaugurację a sezon skończył się katastrofą, choc takie miejsce jak wtedy wielu z nas brałoby teraz w ciemno.

W środę o ile się nie mylę gramy w Pucharze Włoch z Parmą na wyjeździe i to jest jedyny mecz, więc niech Ranieri za bardzo nie przesadzi z rotacją w składzie, żebyśmy nie powtórzyli wyczynu z zeszłego sezonu.

Kończę, co się rozpisałem... :roll:

Awatar użytkownika
mejgus
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mejgus » 29 sie 2007, 20:00

a więc za godzinę pierwszy mecz w Pucharze Włoch. Tym razem gramy od 3. rundy. Przeciwnik - Parma, czyli były klup Claudio Ranieriego.

Powołani:
Juventus: Buffon, Chiellini, Almiron, Zebina, Salihamidzic, Iaquinta, Belardi, Andrade, Trezeguet, Boumsong, Palladino, Vanstrattan, Nocerino, Molinaro, Tiago, Legrottaglie, Esposito, Castiglia, Duravia

Widać kilku młodzików no i brak Alexa i Niedźwiedzia, poza tym Camor nadal nie jest gotowy do gry.

Ciekawe jak Juventini potraktują ten mecz. Ostatnio odpuszczaliśmy sobie Coppa Italia. Chyba każdy pamięta nasz ostatni mecz i karne w których strzelał... Gigi Buffon. Oby się trochę przyłożyli bo jeśli przejdziemy następne rundy to według drzewka zagramy z Interem(o ile awansuje) chyba w półfinale. Niech nasi najlepiej rozstrzygną mecz w 90 minut bo granie do karnych możę nam tylko zaszkodzić i odbić się w meczu 2. kolejki Serie A.

ktoś wie gdzie będzie transmisja??

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 sie 2007, 20:15

mejgus pisze:ktoś wie gdzie będzie transmisja??
http://www.soccer-live.kk.e-wro.pl/pon-pia.html

SopCast - EuroSport France

Powinni wygrać, ale różnie to bywa :roll: Skład silny, Parma w lidze pierwszy mecz słabo więć może skupią sie na Coppa. Jestem optymistycznie nastawiony - 1:0 i do przodu :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 sie 2007, 20:39

Sawyer pisze:Parma w lidze pierwszy mecz słabo
sorry ogladales jakies skroty, moze caly mecz ze takie wywody ruzcasz czy tak sobie ubzdurales, iz jezeli nie wygrali to musza byc slabi :?: Ale wkoncu musieli zagrc slabo bo jak sie ma 2:2 z 5:1 :roll:
mejgus pisze:Ostatnio odpuszczaliśmy sobie Coppa Italia.
:zgon: :rotfl:
Sorry ale co to za uproszeczenie :?: to ze nie odegrali jakies tam roli nie znacza ze odpuscili - przeciez zarowno Wy kibice jak i zarzad cos tam przebakiwal ze trzeba skupic sie na pucharze bo tylko dzieki niemu jest droga do Europy :!: Poprostu byli slabo przygotowani i troche w rozspyce ale napewno nie odpuscili a odpadli juz w 2rundzie przed startem ligi chyba

Ja tam widze remis albo wygrana Parmy, za czasow swietnosci wygrywalo wam sie tak ciezko

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 sie 2007, 20:44

czeher pisze: odpadli juz w 2rundzie przed startem ligi
Jeżeli juz nas raczysz swoimi mądrościami, to uzupełnij braki w swojej wiedzy. Pierwsza kolejka juz dawno za nami, nie musisz już tak przeżywać tej wygranej Juventus i fotelu lidera po 1 kolejce. Wiem, że nie możesz się nacieszyć, ale easy man!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 sie 2007, 20:50

arek_ahig pisze:Jeżeli juz nas raczysz swoimi mądrościami, to uzupełnij braki w swojej wiedzy.
O jeju wielkie rzeczy 2 czy 3 runda co to za roznica zwlaszcza ze pisalem to z pamieci, a ponadto podreslilem "chyba"
:badziewie:
Moze napiszesz cos wiecej a nie czepiasz sie o malo istotne szczegoly :roll:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 29 sie 2007, 20:55

czeher pisze:oze napiszesz cos wiecej a nie czepiasz sie o malo istotne szczegoly
Ty się czepiasz Juventusu, ja sie czepiam ciebie, ok? :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sie 2007, 21:56

No i po I połowie niewiele dobrego można powiedzieć o grze naszego zespołu. Niby wyrównany mecz ale w parmie widać więcej porządku i zaangażowania. Początek zdecydowanie dla Parmy, dużo nerwowości w naszej drużynie, zwłaszcza w obronie. Dużo niedokładnych podań. Poźniej gra wyglądała nieco lepiej ale czegoś brakuje. Brakuje podań do napastników, zdecydowanie za mało ofensywnie Almiron- to co już kiedyś zauważyłem :roll: Nie wiem czy Legro wyjdzie w II połowie, bo pod koniec pierwszej ostro dostał w czaszke i troche go oszołomiło. Godny odnotowania był strzał Trezegueta w okolicach 30. minuty, wybroniony przez bramkarza, no i wolny Almirona, który posłał piłkę nad poprzeczką. W zasadzie chyba tyle... Liczę, że gra w II połowie będzie dużo lepsza, odważniejsza i bardziej kombinacyjna :P Bo znów nie potrafimy grać piłką :? Nie wiem czy obejrzę II połowę, bo z minuty na minutę mecz coraz bardziej się tnie :x

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 sie 2007, 21:57

czeher pisze:sorry ogladales jakies skroty, moze caly mecz ze takie wywody ruzcasz czy tak sobie ubzdurales, iz jezeli nie wygrali to musza byc slabi Ale wkoncu musieli zagrc slabo bo jak sie ma 2:2 z 5:1
Trudno zaliczyć remis z Catania na własnym stadionie do udanych meczy :roll: . No, ale kazdy ma swoje zdanie.

Dobra, druga połowa, Treze był blisko, może w drugich 45 minutach w końcu strzeli. Oby.

maestro, dajmy im troche czasu, mamy sporo nowych zawodnikoów ... muszą sie zgrać.

Aha ... Wyraźnie widac brak Nedveda ...

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 sie 2007, 22:52

czeher pisze:Ja tam widze remis albo wygrana Parmy, za czasow swietnosci wygrywalo wam sie tak ciezko
No patrz .. nie udało się :?

Druga połowa nie porównanie lepsza od pierwszej, szybsze, składniejsze akcje, zwłaszcza w ostatnich 30 minutach :) . Nie jest to jeszcze TO, ale powoli, powoli, Brawo dla Nowych nabytków za postawe i bramki ... Almiron nowym Del Piero :roll: hehe ładna bramka z rzutu wolnego, bramka Salihamidzicia po rykoszecie, ale uderzyl mocno i sie powiodło 8) .Zebina nie zagrał, zle, ale troche popsul swoj wizekunek tym niepotrzebnym faulem w polu karnym, dobrze ze ten karny nie zawazyl na na wyniku koncowym.

Rozkręcamy się i to się liczy :) Brawa dla zespołu ! za drugą połowe :wink:

FORZA JUVE 8)

Aha ... szkoda sytuacji z 88' , ale nie bądźmy pazerni :lol:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 29 sie 2007, 22:58

Sawyer pisze:Aha ... Wyraźnie widac brak Nedveda ...
Jak zwykle... Nie wiem co my poczniemy, jak Pavel skończy kariere :P

Noo i tak ma być :] Ranieri chyba w przerwie przeczytał swoim piłkarzom mojego posta :lol: Wystarczyło zaatakować odważniej, szybciej i od razu efekt w postaci bramek i kilku dogodnych sytuacji. W obronie wciąż było kilka błędów ale gra w ofensywie... co tu dużo gadać, trzy bramki mówią za siebie. Tworzyliśmy sytuacje i wykorzystywaliśmy je, czego nie było widać w I połowie. Na uwagę zasługuje wejście smoka Molinaro, bardzo dobra gra Chielliniego, Salihamidzic również szukał gry, biegał i wywalczył pare wolnych ;) Podobnie Iaquinta, u którego widać duże zaangażowanie w grę. Ogólnie w II połowie dobrze zagrały skrzydła, brakowało mi tylko troche strzałów z dystansu :P Wynik mógł i powinien być wyższy, bo IMHO dosyć wątpliwy karny dla Parmy... 9/10 sędziów by tego nie odgwizdało, a w końcówce Palladino miał jeszcze sytuacje sam na sam i tylko on jeden wie, dlaczego nie podał piłki do Trezegueta. Zwracając uwagę na fakt, że zabrakło kilku podstawowych zawodników wynik i gra w II połowie bardzo mnie cieszą :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”