Żużel

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
TomeKK
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Żużel

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TomeKK » 07 maja 2004, 20:26

Hehe... poniewaz jest to temat o rozrywkach.. pisze tutaj wlasnie o zuzlu.
Sporcie o ktorym napewno wiekszosc z Was nie ma pojecia ;)
Jest to takie cos, gdzie 4 zawodnikow sciga sie na motocyklach(bez hamolcow) na torze o dlugosci ok. 300-400m.
My (Polacy) mamy w tym sporcie kilka swoich gwiazdeczek (Tomasz Gollob 3 miejsce w GP,Jarek Hampel Mistrz Swiata Juniorow), a takze liga Polska nalezy do jednej z najsilniejszych na Swiecie.
W zuzlu zamiast Mistrzostw Swiata sa cykle GP czyli ok 9 turniejow :)
Jesli ktos wie co to jest za sport, albo chce sie troszke zapoznac z nim to piszcie tutaj :)
O to fotka wlasnie z zuzla :):
Obrazek
Próbny start

Obrazek
Następnie wzorowa jazda na pełnym gazie

Mam nadzieje ze chociaz troszke Wam przyblizylem dyscypline tego sportu. Moze ktos z Was szerzej sie tym zainteresuje :) ?

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 3
Kontakt:

Re: Żużel... czyli sport w którym można się zakochac... :)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 07 maja 2004, 20:33

TomeKK pisze:Sporcie o ktorym napewno wiekszosc z Was nie ma pojecia ;)
Mój Tata i Mama to fanatycy "czarnego sportu" :D Kiedyś z nimi jeździłem na mecze do Piły jak jeszcze Hans Nielsen [ hołd dla mistrza ] tam startował, jest to wspaniały sport, naprawdę coś fantastycznego, nie można o tym mówić jak się nie oglądało na żywo :!: Niesamowite przeżycia :!: Czasem to człowiek się łapię za głowę jak oni przy prędkości rzędu 90km/h na łuku mieszczą się na styk między motocyklem przeciwnika ,a bandą [ Tomek Gollob to mistrz w tym :!: ] Sport genialny :!:

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 07 maja 2004, 20:45

Jesli chodzi o czarny sport to ja w swoim mieście nie mam żadnego stadionu, teamu. Ale regularnie ogladam na c+ światowe GP...zawsze bardzo ciekawe i emocjonujące ;)

Awatar użytkownika
TomeKK
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TomeKK » 07 maja 2004, 21:23

Kostek... masz C+ ?
Ale masz super..
Moze masz jakas mozliwosc przegrania.. ?

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 maja 2004, 23:16

Ja pare lat temu chodzilem dosc regularnie na zuzel, a Włókniarz (teraz jakis Złomex czy cos...... :shock: ). Ale teraz juz nie chodze bo mnie jakos do tego nie ciagnie. Ale podobal mi sie ten zapach...... 8)

Awatar użytkownika
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adingh » 07 maja 2004, 23:49

Ja niekiedy oglądam mecze ligowe na Polsacie Sport :D Ale nie interesuje sie tym tak bardzo jak piłką, nie wiem czemu, ale mnie to nie wciągneło... co w tym tak wszystkich przyciaga? W poslce na stadiony żużla więcej niż na piłke kibiców chodzi...

Paszti
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Paszti » 08 maja 2004, 8:33

N polsacie sport lecą oglądam ale trudno mi trafić z godziną bo nigdy nie wiem o której. A powturek nie lubie oglądać :? O stanio na pulsie leciało Włókniarz Czestochowa-Atlas Wrocław niezłe szoł było :P

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 30 maja 2004, 21:45

Zielonogórski żużlowiec Rafał Kurmański nie żyje
PAP 17:30

22-letni Rafał Kurmański, żużlowiec ZKŻ quick-mix Zielona Góra, nie żyje. Jego ciało znaleziono w niedzielę około godz. 14 w jednym z pokojów hotelu Qubus w Zielonej Górze.

Ze wstępnych oględzin policji wynika, że popełnił samobójstwo. Powiesił się na pasku na klamce od drzwi - poinformował rzecznik prasowy komendy miejskiej policji w Zielonej Górze Donata Wojnicz.

Rafała Kurmańskiego znalazł pracownik obsługi hotelowej. Natychmiast zawiadomiono pogotowie i policję. Niestety, po przybyciu na miejsce, lekarz stwierdził jedynie zgon. Prawdopodobnie młody mężczyzna nie żył od kilku godzin. Na miejscu tragedii nadal pracują policjanci z grupy dochodzeniowo-śledczej.

W niedzielę Rafał Kurmański miał wystąpić w barwach swojej drużyny w meczu ligowym z Unią Leszno. Na razie nie wiadomo dlaczego zdecydował się na tak desperacki krok. Ma to ustalić postępowanie wszczęte przez policję i prokuraturę.

"Prawdopodobnie zapadnie także decyzja o przeprowadzeniu sekcji zwłok w celu ustalenia czy był pod wpływem alkoholu bądź narkotyków. Po wstępnych oględzinach w hotelowym pokoju nie znaleziono żadnej wiadomości czy też listu pożegnalnego. Minionej nocy policja zatrzymała Rafała Kurmańskiego, kiedy prowadził samochód po spożyciu alkoholu. Miał wówczas 0,8 promila alkoholu w wydychanym powietrzu. Zatrzymano mu prawo jazdy" - powiedziała Wojnicz.

Rafał Kurmański urodził się 22 sierpnia 1982 roku. W lidze zadebiutował w 1999 roku, udanie startował w eliminacjach MDMP. W sezonie 2000 wystartował w kilku młodzieżowych finałach MIMP w Gorzowie, MDMP w Rybniku (brązowy medal) i Srebrnego Kasku w Toruniu. Wielki talent zielonogórskiego speedway'a. W sezonie 2001 sięgnął po tytuł wicemistrza Europy juniorów.

Jak poinformował prezes ZKŻ Zielona Góra Robert Dowhan planowany na niedzielę mecz z Unią Leszno odbędzie się. Dodał, że decyzję o starcie podjęli sami zawodnicy.

30 marca, w szpitalu w Lublinie, po trzeciej próbie samobójczej zmarł Robert Dados, mistrz świata juniorów na żużlu sprzed sześciu lat

[*][*][*][*][*][*][*] :( :x :(

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 30 maja 2004, 21:49

['][']['] :(

ps. wczoraj polacy dali popis zużla...pojechali dla Rafała Kurmańskiego.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 30 maja 2004, 21:55

22 lata.... bardzo młody był :( Nie interesuję się zbytnio.....no dobra w ogóle tym sportem, ale już wiem, co będzie tematem głównym jutro w szkole....
\`/\`/\`/

Awatar użytkownika
Moff
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moff » 01 cze 2004, 10:05

W dniu śmierci Rafała Kurmańskiego ruszyła jego oficjalna strona [ www.kurmanski.pl ] Rafałowi za żcyia bardzo zależało na jej powstaniu.

Po kilku godzianch w księdze gości było już kilka tysięcy wpisów ...

Oto kilka z nich :

"Lublin łączy się w bólu z Zieloną Górą....Wierzę że, Dadi i Kurmanek mają Tam swoją ligę najlepszych"

"Śmierć musiała go z kimś pomylić"

"Nie mam słów, płacze"

"Siedzę ,a łzy mi same lecą, nie potrafię teg ozrozumieć"

"Polski żużel i zielonogórska drużynha nie będą już takie same. Nic nie będzie takie samo"

"Bez ciebie żużel nie ma już sensu. Dzięki tobie zaczęłam chodzićna żużeli przez ciebie przestane. Mam nadzieje że, ta strona nigdy nei przestanie istnieć"

"Kiedy umarł Senna. ktośpowiedział że, Bóg potrzebował wspaniałego kierowcy i dlatego go zabrał. Myśle że, z Rafałem jest tak samo. Mam tylko nadzieje że, Bóg wybuduje mu tam jego własny tor"

"To że, odszedłeś nie znaczy, że ciebie już nie ma! W sercahc kibiców zostaniesz na zawsze"

:cry: :cry: :cry: :cry:

Awatar użytkownika
Tomi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomi » 17 sie 2004, 15:04

Ja chodze na prawie każdy mecz Stali rzeszów

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 17 sie 2004, 22:24

Ja lubie czarny sport dosyc bardzo, ale zaczalem sie nim interesowac dopiero w tym roku poniewaz u mnie - w Olsztynie - nie ma zadnej druzyny zuzlowej i jest troszkie kiepsko... :/

Mecze Ekstraligi sa transmitowane na TV Puls w niedziele o 17.00 i na Polsacie Sport tez w niedziele ale o roznych godzinach...

Komu kibicujecie?

Ja osobiscie Unii Tarnow. Jaskolki the best!
Załączniki
unia.gif
unia.gif (9.54 KiB) Przejrzano 6515 razy

Awatar użytkownika
TomeKK
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TomeKK » 27 sie 2004, 19:24

Ja osobiscie jezdze na mecze RKM'u.
Kibicuje takze CKM'owi :)

Awatar użytkownika
ropec
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ropec » 04 wrz 2004, 11:44

u nas w Rzeszowie jest i żużel i piłka, na piłke chodze teraz regularnie, na zuzel teraz rzadko...jak bylem gowniarzem to ojciec mnie zabieral, pamietam 3. miejsce w Polsce w 1999 :) ale interesuje sie nasza druzyna dalej, jak awansuja do Ekstraligi (a maja duze szanse) to pewnie znow zaczne chodzic :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”