Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 158

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 sie 2007, 12:44

Berik pisze:Bundesliga sie dzieli na Bayern, Schalke i jak to powiedzial Niggaz "dlugo nic"
pewne uściślenie, w Bremie zabrakło 6 podstawowych zawodnikow. Andreasen, Borowski, Frings, Wome, Fritz, Klasnic. Jak oni wrócą to będziemy oglądać inną Bremę, tego jestem pewien. VFB też ma młody, dobry skład i może powalczyć w LM.
Co do meczu to mam poważne zastrzeżenia do Merka, sędziował od 30 min cienko. jakim cudem Baumann, Jensen nie dostali kartek to nie wiem, a już największe przegięcie to to, że Naldo został na boisku do końca gdzie nie powinno być go już w 3 min ewentualnie w 35 kiedy to znowu wycią Miro.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sie 2007, 8:03

Jarzinho pisze:Sam siebie wzmocnił i osłabił rywali tak przy okazji. :wink:
Hej, nie przesadzajmy z tym osłabianiem - tak naprawdę poza wyciągnięciem Klose z Bremy nikogo silnego od pozostałych rywali z BL nie kupiliśmy (Altintop w Schalke miał status "półrezerwowego" :P) - Jansen i Schlaudraff przyszli od spadkowiczów, a reszta z zagranicy :wink:
Akarin pisze:ja chciałem też wyróżnić Schweiniego, bardzo podobała mi się jego gra, był zarówno z przodu jak i z tyłu.
No to chyba inny mecz widzielismy :D No może co do tego "tyłu" to jeszcze się zgodzę, ale ogólnie Bastian był najsłabszym zawodnikiem w pomocy Bayernu, a może nawet całego zespołu (nie licząc Klose, który od wejścia Naldo grał już z kontuzją) i dlatego twierdzę, że Altintop ma spore szanse na wygryzienie go ze składu :wink:
Akarin pisze:Btw, Michał kupiłeś neta do domu? Czy weekend w pracy :P ?
Nie, to był "gościnny net" :lol: I dzięki temu "goszczeniu się" mogłem też oglądać transmisję na Sportklubie :P
Duch pisze: I wcale bym się nie zdziwił, gdyby Bawarczycy bardzo długo pozostawali bez porażki
Nie da rady :P Znając tę drużynę, jestem pewny że zaliczymy jakaś wtopę w pierwszych 10, no góra 12 kolejkach :p

Widzę w ogóle, że odkąd zrobiliśmy ciekawe transfery, to zainteresowanie Bayernem ze strony innych forumowiczów znacznie wzrosło :D

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 20 sie 2007, 13:41

Przed meczem zakladalem ze bedzie to pojedynek Diego-Ribery. Zastanawialem sie ktory z tych pilkarzy poprowadzi swoja druzyne do zwyciestwa. Niestety byl to mecz Diego-Bayern. W druzynie Werderu poza pilkarzem z numerem 10 nikt inny nie zagral chociaz przyzwoicie. W sumie spodziewalem sie troche lepszej gry Bremenczykow , no ale oslabiona druzyna nei moze grac na najwyzszym poziomie. Widac bylo ze Diego chce cos zrobic, dwoil sie i troil, ale sam meczu nie wygra. Natomiast Bayern tez nie rozegral jakiegos genialnego meczu. Nie mieli jakiejs ogromnej przewagi, poprostu wykorzystywali wszystkie okazje strzeleckie. Zagrali bardzo dobrze w obronie no i oczywiscie swietnie kontratakowali. Bramka Ottla komentowana jako "masterpiece", zasluguje na swoje miano. Widac ze w tym sezonie Bayern ma duze szanse na tytul, ale spokojnie to dopiero pierwsza kolejka. 8)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 23 sie 2007, 17:27

Michał M pisze:No to chyba inny mecz widzielismy
niemożliwe :P mi sie jego gra podobała. W ofensywie też grał w miarę dobrze. Jestem z niego zadowolony 8) :P
W sobotę mecz z H96 (koniecznie trzeba oglądnąć na zlocie :!: ) i zagramy definitywnie bez Miro, Jose, Marcella. Zagrać może za to Lucio, Buyten ( ława znowu) oraz Schweini. Teraz jest sprawa z atakiem, Ottmar zastanawia się czy wystawić Luce samego i 5 pomocników czy Wagnera obok niego. Ja myślę, że lepiej zastosować wariatn pierwszy. Mówiło się również o tym, że może Lukas zagra w tym meczu po kontuzji od razu w pierwszym składzie. Ottmar to wykluczył i powiedział, że o ile Poldi zagra to tylko z ławki i w końcówce spotkania.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 24 sie 2007, 8:34

Akarin pisze:zagramy definitywnie bez Miro
Możemy za to podziękować temu burakowi Naldo :?
Akarin pisze: Ja myślę, że lepiej zastosować wariatn pierwszy.
Absolutnie tak, zwłaszcza, że w końcu trzeba Hamitowi dać szansę gry w pierwszym składzie. No i ustawienie 4-5-1 znakomicie sprawdziło się jako awaryjna formacja w przypadku kontuzji napastników, więc czemu nie? :wink:
Jakoś nie wierzę w ten obwieszczany głośno talent Wagnera - jako uzupełnienie może być, ale pakować go na siłę do 1 składu :?:
Akarin pisze:Ottmar to wykluczył i powiedział, że o ile Poldi zagra to tylko z ławki i w końcówce spotkania.
I tylko po to chyba, żeby miał motywację, bo formy to on w tej chwili nie prezentuje żadnej - udowodnił to w meczu rezerw. No ale nie mozna zbyt wiele wymagać po prawie 4 miesiącach pauzowania :wink:

W każdym razie jakoś nie szalejemy, jesli chodzi o zdrowie. Ławka znowu będzie niepełna, chyba, że Ottmar dookoptuje jakichś amatorów. A tu trzeba zrewanżować się Hannoverowi za beznadziejną porażkę z rundy wiosennej :P

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 26 sie 2007, 13:24

nikt nie komentuje sobotniego meczu a jest co

Bayern znow rozjechal rywala w BL, łatwosc z jaka zdobywa nasz klub bramki mnie poraza. Naprawde szkoda ze ta ekipa w tym sezonie nie gra w CL jest to strata dla atrakcyjnosci tych rozgrywek. Moze UEFA powinna rezerwowac sobie "dzika karte" dla 1 druzyny tak jak to jest w tenisie i turniejach wielkiego szlema?? I przyznawac ja jakiejs swietnej druzynie gdy ta sie nie zakwalfikuje na zasadzie takiej jak z Liverpoolem po wygraniu CL. Byly juz wczesniej takie przypadki np. z Barca(nie grala z tego powodu co my, a to wielka firma i jej brak obnizal atrakcyjnosc CL), IMO przydala by sie taka instytucja.

Wracajac do meczu to nalezy pochwalic Bastiana mial duzy udzial przy bramkach Luci i Marka no i oczywiscie Hamita cud miod ta jego bramka nie spodziewalem sie po nim takich rzeczy po Francku, czy Ze to tak ale Hamit!!! :blow: :jupi: :rotfl:
Oj spory bedzie problem mial Ottmar jak Klose i Poldi beda zdrowi bo gdzie tych wszystkich zawodnikow upchnac??

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 26 sie 2007, 15:05

O meczu nikt się nie wypowiada, bo Michał neta ma tylko w pracy, Akarin na zlocie, a ja miałem wesele. Meczu zresztą i tak nie widziałem, ale właśnie go ściągam i już wieczorkiem zapewne nadrobię zaległości.
Cieszy 3. wysoka wygrana z rzędu i gra na zero z tyłu. Martwią przede wszystkim problemy zdrowotne w naszej kadrze. Podobno niezłe polowanie na kości urządzili sobie goście z Dolnej Saksonii :roll:. Cieszy też kolejna bramka Luci, ale on także odniósł uraz w tym spotkaniu. Na szczęście niegroźny. Tyle. Więcej napiszę po obejrzeniu meczu.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 27 sie 2007, 8:38

olson pisze:Michał neta ma tylko w pracy,
Jest jeszcze sieć u rodziców (tylko modem, ale zawsze), ale z niego korzystam sporadycznie (jak w zeszłym tygodniu po Bremie) :wink:
A w ten weekend to w ogóle nie byłem na miejscu i dopiero teraz zerkam na bramki na Youtube :wink:
olson pisze:Cieszy 3. wysoka wygrana z rzędu i gra na zero z tyłu.
Na dodatek zaliczylismy najlepszy start w BL (jak na tą chwilę, tj. pierwsze trzy kolejki :D ). Wszystko byłoby pięknie, gdyby właśnie nie
olson pisze:problemy zdrowotne w naszej kadrze. .
cos mi się widzi, że cała Bundesliga będzie równo kosić Bawarczyków w tym sezonie :? - nie są w stanie dorównać w umiejętnościach piłkarskich, to będą nas "wykaszać" :cegła: :(
olson pisze: Cieszy też kolejna bramka Luci, ale on także odniósł uraz w tym spotkaniu. Na szczęście niegroźny.
Tak, ale na Hamburg raczej nie zdoła się wykurować. Oby chociaż wrócił Klose, bo zostaniemy jedynie z Wagnerem i w zasadzie nie gotowym jeszcze Poldim.
przembal pisze:łatwosc z jaka zdobywa nasz klub bramki mnie poraza.
No, ale podobno gdyby nie Enke i nasza słaba "chancenauswertung" to mogło być i 10:0. Ale nie marudźmy - po zeszłym sezonie to i tak totalna odmiana :D
przembal pisze:Naprawde szkoda ze ta ekipa w tym sezonie nie gra w CL jest to strata dla atrakcyjnosci tych rozgrywek.
Nie ma co juz do tego wracać. Pomysł z dziką kartą może interesujący, ale z drugiej strony taka "uznaniowość" wywołaby zbyt duże wątpliwości i dyskusje co do wyboru. Było nie było, zajęlismy 4 miejsce i po prostu nie spełniliśmy warunków - z Liverpoolem to jednak była inna historia, byli obrońcą trofeum.
przembal pisze:gdzie tych wszystkich zawodnikow upchnac??
Spoko, niedługo zaczenie się Puchar UEFA i meczów przybędzie :wink: Taki Ze Roberto będzie musiał sobie od czasu do czasu odetchnąć, podobnie Franck czy Bastian. Mała rotacja i wszyscy będą mniej lub bardziej zadowoleni :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 sie 2007, 18:12

Witam! No wreszcie wróciłem z wakacji i moge wrócić na forum Bayernu (wiem, wiem stęskniliście się).

Z ciekawostek powiem, że byłem w Monachium w dniach 15-20 sierpnia i byłem na meczu Bayern - Barcelona. Wrażenie niesamowite, ale forum to chyba nie jest miejsce do zdawania obszernych relacji z meczu i pobytu oraz tym co się działo na stadionie.

Chciałbym poruszyć temat kontuzji w Bayernie, głównie chodzi mi o atak. Jak wiadomo przed sezonem wymieniono niemal wszystkich graczy z tej formacji (ostał się tylko Podolski). Przed rozpoczęcie sezonu wiadomo było, że Schlaudraff i Poldi nie pograją jeszcze trochę, pozbyto sie Pizarro (nawet słusznie), Santa Cruza (wiecznie niesprawdzony) i Makaaya (jego to mi szkoda, bo pieknie pożegnał się z kibicami Bayernu i w ogóle nie zasłużył na to, żeby odchodzić). Jak widać teraz Bayern sięga po "amatora" Wagnera, gdyż brakuje mu graczy i w tej chwili nie ma ani jednego (!) zdrowego grajka na tej pozycji. Moim zdaniem w tym momencie zasłużony i nie tak znowu stary Makaay (w pierwszych dwóch meczach dla Feyenoordu wbił dwa gole) przydałby się jak ulał. Poza tym bardziej preferuję jednak go aniżeli Schlaudraffa. Sana Cruz także w ostateczności mógł zostać, gdyż wiadomo było jak wygląda sprawa z Poldim i wspomnianym juz Jankiem. Paragwajczyk także nieco zadziwia, bo wbił już drugiego gola w Premiership. Szkoda, że w Bayernie tak nie grał. Jednym słowem Roy przydatny jak nic, Klose i Toni z oczywistych względów wszystkich meczów w sezonie nie rozegrają.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 27 sie 2007, 19:11

Ebi pisze:Makaaya (jego to mi szkoda, bo pieknie pożegnał się z kibicami Bayernu i w ogóle nie zasłużył na to, żeby odchodzić).
niby nie zasluzyl, ale przeciez nikt go z Monachium nie wyrzucil :idea: ...
Ebi pisze:Jak widać teraz Bayern sięga po "amatora" Wagnera, gdyż brakuje mu graczy i w tej chwili nie ma ani jednego (!) zdrowego grajka na tej pozycji.
jest Wagner jak sam zaznaczyles :!: ktory radzi sobie calkiem przyzwoicie...a nawet jesli atak bedzie kulal, to zawsze mozemy liczyc na Franca Riberego 8)
Ebi pisze:Jednym słowem Roy przydatny jak nic, Klose i Toni z oczywistych względów wszystkich meczów w sezonie nie rozegrają.
przydac by sie przydal, ale takie sporadyczne granie w ataku, to dla Roya raczej nie szczyt ambicji...

wiadome ze Miro i Luca nie rozegraja wszystkich spotkan, zostaje w Bayernie jeszcze Wagner, Poldi ktory powraca juz w najblizszym meczu w Zuryhu oraz Janek, ktory daj Boze pojdzie w slady chocby Altintopa i pokaze ze moze byc solidnym zmiennikiem zarowno do napadu jak i do pomocy...

ps. witam po dluzszej przerwie...na wyspach nie mialem neta :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 27 sie 2007, 19:52

Dwa sezony temu Santa Cruz rozgrywki ligowe w Niemczech zaczął równie obiecująco jak tegoroczne na Wyspach. Wbił bodajże 3 gole w 5 spotkaniach i wydawało się, że wreszcie zacznie grać na miarę oczekiwań i będzie wzmocnieniem zespołu. Niestety, przyszła długa kontuzja kolana i nadzieje na owoce gry Paragwajczyka prysły. Z Bayernem rozstał się w pełni 'zasłużenie,' bo przez naprawdę długi czas pobytu w zespole nie miał nawet jednego średnio udanego sezonu. A Makaay? Owszem, obecnie na pewno by się przydał. Ale jeżeli do zdrowia dojdą wszyscy nasi napastnicy, to wtedy nie siedziałby nawet na ławce. Bo od Toniego i Klose jest słabszy, a Poldi i Janek to melodia przyszłości, a Hitzfeld stawia na takich zawodników. A Phantom najmłodszy już nie jest, więc chodziło mu raczej o regularne występy aniżeli dużą kasę [który notabene już w życiu zarobił, a przecież w Holandii też nie może narzekać na pensje], dlatego chciał odejść. I dobrze. Bo nie zniósłbym widoku Makaay'a na trybunach :roll:. Jak już przynajmniej 3 napastników będzie w pełni sił, Wagner spokojnie wróci sobie do zespołu rezerw. Bo pomimo poprawnego występu w sobotę, nie jest to obecnie zawodnik gotowy do gry w pierwszej drużynie.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 27 sie 2007, 20:45

Jesli chodzi o atak to fakt, nie wyglada on teraz za dobrze. Jest to wynik plagi kontuzji. Natomiast potencjal lini pomocy naszej druzyne te problemy niweluje. Tak naprawde to zle nie jest, bo caly czas mamy jakiegos zdrowego napastnika. Albo jest to Klose, albo Toni a 3 ofensywnych pomocnikow za tym napastnikiem robi bardzo duze zamieszanie.

Do zdrowia wraca Podolski i juz niedlugo zacznie sie w ataku rywalizacja o miejsce w skladzie a nie jak narazie rywalizacja o napastnika na boisku :P

Trzymanie Roya nie mialo wiekszego sensu, rozegral by tylko kilka meczy w sezonie na spolke z Poldim. On sam dobrze wiedzial, ze czeka go lawa i dlatego odszedl. To dobre rozwiazanie zarowno dla niego jak i dla Bayernu. Makaay pogra sobie jeszcze na stare lata, odszedl z Bayernu w chwale, kochany przez kibicow. Natomiast klub oszczedzi na pensji( chodź nie oto tu chodzi) i Podolski bedzie mogl wystapic w wiekszej liczbe meczow, a on jest nasza nadzieja na przyszlosc i musi grac jak najwiecej!!!

Jeszcze pare tygodni kurowac bedzie sie Janek. Jak i on wroci do kadry to bedziemy mieli wtedy wypas jezeli chodzi o atak. Mam nadzieje, ze Schlaudroff bedzie pelnil role super zmennika tak jak swego czasu Zickler i bedzie strzelal wazne gole.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 28 sie 2007, 8:37

Ebi pisze:Z ciekawostek powiem, że byłem w Monachium w dniach 15-20 sierpnia i byłem na meczu Bayern - Barcelona.
Rany, ale Ci zazdroszczę :!: To musiało być niesamowite przeżycie :wink:
Ebi pisze:Chciałbym poruszyć temat kontuzji w Bayernie, głównie chodzi mi o atak.
No jest to niewątpliwie największa bolączka Bawarczyków w tym momencie. Z tym, że nikt nie przewidywał, że będziemy mieli takiego pecha - owszem, wiadomo było, że w sierpniu Ottmar nie będzie mógł skorzystac ze Schlaudraffa i Podolskiego, ale przecież nikt nie zakładał że z dwójki Toni-Klose obydwaj też się rozłożą :? Sądzę, że gdyby wariant z piątką pomocników i jednym napastnikiem nie sprawdził się w Ligapokal, to Santa Cruz zostałby do końca sierpnia a może nawet do zimy. Ale być może wszyscy już go mieli dość a i on napierał na odejście. No i szefostwo wolało zapewne mieć świetną atmosferę w zespole niż 1-2 marudzących na brak gry.
Ebi pisze: Poza tym bardziej preferuję jednak go aniżeli Schlaudraffa.
No tak, ale Makaay i Schlaudraff to są jednak odmienne typy zawodników i przy założeniu, że wszyscy są zdrowi, to o ile Makaay nie przebiłby się przez Toniego i Klose, to Schlaudraff od czasu do czasu może zagrać w pomocy. Podobnie w systemie 4-5-1 - Schlaudraff może zagrać w ofensywnej lub bocznej pomocy, a Makaay tylko jako środkowy napastnik. Także nie ma co porównywać, IMHO :wink: No i poza tym zostaje Poldi, który poprzedni sezon miał nieudany (można to jednak odnieść do większej liczby uczestników MŚ - vide Lahm czy Schweini), ale
olson pisze: to melodia przyszłości
i wiadomo, że to on najczęściej będzie zastępował Toniego czy Klose w przypadku ich urazów, a jest on takim typem napastnika, który lepiej będzie się uzupełniał z Miro czy Luką, aniżeli byłoby to w przypadku Roya :wink:
przembal pisze:Mam nadzieje, ze Schlaudroff bedzie pelnil role super zmennika tak jak swego czasu Zickler i bedzie strzelal wazne gole.
Oby tak, choć raczej ma on mniej talentu niż Alex (takiego jokera to dzisiaj ze świecą szukać :( ).
Gomez pisze:jest Wagner jak sam zaznaczyles :!: ktory radzi sobie calkiem przyzwoicie...
Mam jednak mieszane uczucia w kwestii Wagnera i sądzę, że raczej nie przebije się na dłuższą metę do 1 drużyny - jego obecna gra to raczej pochodna plagi kontuzji wśród napastników, natomiast z pewnością nie jest on talentem na miarę choćby Guerrero czy Misimovicia.

Awatar użytkownika
Daniel90
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daniel90 » 28 sie 2007, 20:35

W ostatnim meczu z Hannoverem pokazał się jednak z całkiem dobrej strony.W sparingach grał również niczego sobie :) Czy to wielki talent?Nie mnie oceniać,nie znam na tyle tego gracza.

MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 29 sie 2007, 11:18

Co tu dużo gadać. Bayern całkowicie zdominuje ligę, tak jak to robił Lyon we Francji. Będzie demolował inne ekipy. Na brak pieniędzy Bawarczycy nie narzekają, w końcu sięgnęli do portfela. Podoba mi się ta polityka transferowa. Kupują bardzo mądrze. Mimo, że nie przepadam za bundesligą, to życzę Bayernowi zwycięstwa. LM bez Bayernu to nie to samo. Inne zespoły będą jedynie tłem. W końcu Diego odejdzie z Werderu, a van den Vaart z HSV i na lata pozostanie dominator Bayern.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”