Sunderland ( zbiorczy ) - Strona 3

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 14 sie 2007, 20:58

No tak bardzo ciekawy zespół. Nie powinien mieć problemów z utrzymaniem się w Premier League. Może nawet włączy się do walki o P.UEFA ? Ma duży i ładny stadion, większy niż np. Tottenham czy WH. Fanatycznych kibiców, czyli zapewnione stałe źródło dochodów. Nie spodziewałem się, że wydadzą ponad 40 mln euro na transfery !!!!( nie chce mi się liczyć, ile to w fulach). Keano, Chopra, Richardson... Naprawdę niezła, solidna paka, mogąca namieszać.

i'm sunderland till i die
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: i'm sunderland till i die » 15 sie 2007, 14:42

Fajnie popisaliście sobie, tylko jak zespołowi nie szło to nie chciało wam się jakoś udzielać w tym temacie, w dodatku zbanowaliście dożywotnio moje konto mimo, że pisałem do administracji. A teraz nagle obudziliście się, że Sunderland istnieje po 2 latach przerwy, kiedy w dodatku Keano objął zespół i fanatycy z pianą na ustach śledzą każdy krok Irlandczyka.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 sie 2007, 18:07

Pianę w ustach mają zwykle przeciwnicy.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 15 sie 2007, 20:34

2 latach przerwy, kiedy w dodatku Keano objął zespół i fanatycy z pianą na ustach śledzą każdy krok Irlandczyka.
Masz jakiś problem... Tak śledze każdy krok Keano teraz własnie idzie do kuchni.

Po pierwsze nie sap bo się spocisz po drugie za darmo cię nie zbanowali.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Właśnie powinno trwać spotkanie dwóch Beniaminków Premier League czyli ekipy Birmingham i Sunderland. Jeśli Sunderland odniesie zwycięstwo ,pierwsze chwile w Premiership na ławce trenerskiej Legendarny Keano będzie mugł uznać za udane.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 17 sie 2007, 8:56

A więc Birmingham vs Sunderland 2-2.

Tym razem już tylko remis po niespodziance z 1 kolejki ,czyżby wszystko wracało do normy ? Cieszy fakt że, Piłkarze Keano jak zwykle walczyli jak lwy do końca efektem było wyrównanie w 90' minucie.

Sporo wydali na transfery ale co z nich będzie będziemy wiedzieli na półmetku sezonu :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2007, 9:03

Sir Keano pisze:Tym razem już tylko remis po niespodziance z 1 kolejki ,czyżby wszystko wracało do normy ?
:o a ty myślałeś, że jak w pierwszym meczu pokonali nieskuteczny [jak Arsenal z poprzedniego sezonu] Tottenham, golem w 90 minucie - to teraz będą ogrywać 80% zespołów?
Ich głównym atute jest własnie ta walka do końca - walka o każda piłkę, muszą gryźć trawę mają takiego trenera. W obu meczach strzelali gole w końcówce - albo zgarniająć tym samym całą pulę, albo ratujac choć 1 oczko.
I tak pewnie to bedzie wyglądać. Raczej nie powalczą o puchary [a ktoś tak chyba wcześniej pisał]

Wie ktoś, dlaczego nie zagrał Stokes ? Uraz jakiś ?

MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 17 sie 2007, 13:01

fieldy pisze:Raczej nie powalczą o puchary [a ktoś tak chyba wcześniej pisał]

Owszem, napisałem że "może nawet włączy się do walki o P.UEFA"... Nadal tak uważam, ten zespół ma spory potencjał.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 sie 2007, 13:16

Potencjał maja ? Potencjał to ma Portsmouth, czy Newcastle, czy też inny średniak - Sunderland jest beniaminkiem. Liga się pomału wyrównuje. Arsenal przez 8 lat był zawsze w 2. teraz 2 razy z rzedu na 4 miejscu. Liverpool sie wzmacnia. Man City się wzmacnie - Newcastle to samo. Spurs też wydało niemało na transfery. O Chelsea i ManU nie wypada pisać.
Dlaczego Sunderland ma sie właczyć do walki o Puchary ?
Bo mają Keano na ławce ? Piłkarza znakomitego - jakim będzie trenerem to się okaze. Piłkarzy mają dobrych ? Kogo ?
Z Arsenalu maja Tony'ego Stokes'a - nie grał ostatnio - jestes kibicem możesz mi powiedzieć dlaczego ? Bom ciekaw. Talen ma przeogromny co pokazał w falkirk w minionym sezonie. W kilkunastu meczach wyszedł na prowadzenie w klasyfikacji strzeców szkockiej ligi. Kilka hat - tricków już zaliczył choć młody jest. Kupili Gordona - sam bramkarz nie wystarczy do walki o Puchary - wiekszośc drużyn ma świetnych bramkarzy, o czym choćby ManU się w 2 pierwszych meczach przekonał. James i Hahnemann bronili znakomicie.
Dalej - Richardson - w Manu ledwo się łapał do składu, niespełniony talent . Chopra - co najwyżej przeciętny napastnik - nie moze się równać z napastnikami "średniaków ligi". Yorke - stary już, nie bedzie strzelał jak w latach 90-tych.
Nie mają kim powalczyć o puchary.
nie dalej jak 2 lata temu spadali z ligi do Championship - w całym sezonie wygrali 3 (słownie : trzy) mecze. Po 2 latach mają walczyć o Puchary ? Dzięki komu ? Dzięki sławnemu trenerowi [sławnemu jako piłkarz] i kilku dobrym graczom ? Nie wydaje mi się.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 17 sie 2007, 15:31

Spoko Fieldson wyluzuj.

Napisałem że tylko remis bo przecież Birmingham to też beniaminek a ligę niżej z nimi wygrali bodajże 2 razy więc tylko remis. Spoko gdyby zremisowali z Arsenalem na pewno bym nie napisał "tylko".

Z tymi Pucharami to kogoś poniosło i to ostro...Myślę że się bezpiecznie utrzymają ale bez fajerwerków.
Fakt zespół ciekawy spora kasa na transfery. Ale trener zielony pod względem prowadzenia zespołu Premiership
:oops:

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 17 sie 2007, 19:48

Może już wyluzuj Sir Keano bo najpierw coś napiszesz, a potem przepraszasz.

Remis z Birmingham jest dobrym wynikiem i taki wynik przewidywałem. Nie porównuj CCC z Premiership. Tutaj motywacja jest zupełnie inna. Brummies to nie ten sam zespół co w CCC. W meczu z Chelsea zagrali naprawdę dobrze. Nie łatwo jest tam strzelić 2 gole. Żeby byli bardziej rozgarnięci w obronie wywieźli by punkty ze SB.
Tony'ego Stokes'a
Anthony Stokes. Szukałem czegoś w newsach i nic nie znalazłem. Prawdopodobnie nie zmiescił się w składzie. On jest bardzo młody, a w Sunderlandzie jest 6 napastników ! Pozatym mecz z Tottenhamem miał dość przeciętny. To tyle co Ci moge powiedzieć.

Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 18 sie 2007, 23:14

A więc nadszedł czas na pierwszą porażkę w tym sezonie. 3-0 na wyjeździe z Wigan. Czy ta porażka jest zaskoczeniem ??... Na pewno nie. Wigan pokazało już w tym sezonie że, z nimi nie będzie tak łatwo.Wynik wygląda na przekonujące zwycięstwo ekipy Wigan. (meczu nie oglądałem)

Adam N
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Adam N » 19 sie 2007, 16:32

Sir Keano pisze:A więc nadszedł czas na pierwszą porażkę w tym sezonie. 3-0 na wyjeździe z Wigan. Czy ta porażka jest zaskoczeniem ??... Na pewno nie. Wigan pokazało już w tym sezonie że, z nimi nie będzie tak łatwo.Wynik wygląda na przekonujące zwycięstwo ekipy Wigan. (meczu nie oglądałem)
Wygląda przekonująco, ale 2 gole padły z karnych, więc wcale pod względem gry tak przekonująco to nie było :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sie 2007, 16:55

Adam N pisze:Wygląda przekonująco, ale 2 gole padły z karnych, więc wcale pod względem gry tak przekonująco to nie było

Chyba tylko Chopra miał jakieś ciekawe sytuacje, a tak to Sunderland przynajmniej ze srótów nic nie pokazywał ciekawego. Wigan miało zdecydowana przewage w sytuacjach, a ich gra wygladała sporo lepiej od podopiecznych Roya i w kreoawniu akcji ofensywnych i w grze obronnej. Rozmiary porazki nie kalmia.

MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 21 sie 2007, 15:11

Teraz zobaczymy ile są warci chłopaki Keano. Przyjdzie im się zmierzyć z napradę duuużym rozmiarem kapelusza.

MówMiWuju
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MówMiWuju » 29 sie 2007, 11:10

Derby spadnie na 100 procent, ale Sunderland z pewnością jeszcze da czadu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”