Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 159

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 29 sie 2007, 12:27

MówMiWuju pisze:Co tu dużo gadać. Bayern całkowicie zdominuje ligę, tak jak to robił Lyon we Francji. Będzie demolował inne ekipy. Na brak pieniędzy Bawarczycy nie narzekają, w końcu sięgnęli do portfela. Podoba mi się ta polityka transferowa. Kupują bardzo mądrze. Mimo, że nie przepadam za bundesligą, to życzę Bayernowi zwycięstwa. LM bez Bayernu to nie to samo. Inne zespoły będą jedynie tłem. W końcu Diego odejdzie z Werderu, a van den Vaart z HSV i na lata pozostanie dominator Bayern.
Za Diego i VDV przyjdą nowi, może i lepsi, a co do Bayernu to Ribery nie wydaje mi się "Bawarczykiem" i wątpię, żeby spędził w FCB więcej niż 4 lata, choć chciałbym się mylić.

Awatar użytkownika
EuGeniusz
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 29 sie 2007, 12:39

To czy Ribery zostanie zależeć będzie od tego czy z Bayernem odniesie jaki sukces i czy władze klubu dalej będą zainteresowane dalszym wzmacnianiem drużyny aby klub był potegą na miarę oczekiwań jego fanów.

Awatar użytkownika
Ludi
Imitacja forumowicza
Imitacja forumowicza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ludi » 29 sie 2007, 18:53

W moim przekonaniu Bayern jest póki co tylko papierowym tygrysem, ale gdyby Bayern w niezmienionym składzie przystąpił do LM za rok, to byłby obok Chelsea, Barcelony, Liverpoolu i Milanu żelaznym faworytem rozgrywek.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 187

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 9:10

Ebi pisze:Ribery nie wydaje mi się "Bawarczykiem" i wątpię, żeby spędził w FCB więcej niż 4 lata, choć chciałbym się mylić.
Spokojnie, nie uprzedzajmy faktów :wink: A nawet jeśli tak będzie, to się nie obrażę, o ile to będą udane lata - Effenberg swój drugi okres w Bayernie też miał "tylko" czteroletni (1998-2002), ale za to jakie to były lata :love:

A na razie Franck ma uraz i nie wiadomo czy zobaczymy go w niedzielę w Hamburgu - jego występ i paru innych graczy (m.in. Toni i Klose) stoi w tej chwili pod znakiem zapytania :?

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 30 sie 2007, 16:03

Nie ma co sie zastanawiac ile czasu spedzi Franck w Monachium. Wiadomo wielu by chcialo zeby gral gdzies w Hiszpani, Angli, czy Wloszech ale to my go mamy. Wiadomo tez, ze Bayern nie sprzedaje swoich zawodnikow wiec jedyna nadzieja dla co nie ktorych to koniec kontraktu Riberego.

Mi sie wydaje, ze jezeli Franck dobrze zgra sie z druzyna to bedzie gral u nas bardzo, bardz dlugo i pójdzie w slady innych francuzow w naszym teamie...

Kwestia jednego sezonu i Bayern znow bedzie postrachem CL wiec watpie zeby chcial odchodzic, teraz to raczej znani pilkarze beda chcieli przychodzic do klubu z poludnia Niemiec niz odchodzic.

BTW ciekawe czy jest klub, ktory ma wiecej medalistow mistrzostw swiata w skladzie od naszego?? MY mamy 11 sporo Lucio(1st 2002) Ze Roberto(2nd1998), Sagnol i Ribery(2nd2006) no i Niemcy braz w 2006 i co niektorzy srebro w 2002: Kahn. Klose, Podolski, Jansen, Lahm, Schweinstieger no i oczywiscie mistrz z 2006 Toni

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 sie 2007, 16:11

Na dzień dzisiejszy temat pozostania Ribery'ego [a raczej jego ewentualnego odejścia] jest całkowicie niedorzeczny. Francuz dołączył do zespołu zaledwie 2 miesiące temu, więc zapewne pogra w Bayernie kilka lat. Ale ile? Nikt nie wiem, co może się zdarzyć. W tej chwili jest to akurat kwestia najmniej istotna. Liczy się skład, a z tym jest krucho.
Do niekrótkiej już listy kontuzjowanych dołączają kolejni zawodnicy :roll:. Występ Toniego i Klose pod znakiem zapytania, tak samo Jansena jak i Ribery'ego, który odczuwa jeszcze skutki starć z zawodnikami Hannoveru. Na chwilę obecną jedynym naszym w pełni sprawnym napastnikiem jest... Sandro Wagner. Jednak sztab medyczny stanie na głowie, aby przynajmniej jednego z dwójki Toni- Klose doprowadzić do 'stanu używalności.' Bo Podolski nie jest jeszcze w odpowiedniej dyspozycji fizycznej by móc zacząć tak ważny mecz od pierwszych minut. Ale Generał zapowiedział, że Poldi na ławce w niedzielę zasiądzie ;).

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 sie 2007, 16:41

Z tego co wiem to Franck i Miro mają zagrać, bo dzisiaj do treningów wrócili. Trochę gorzej jest z Lucą, który ciągle odczuwa bóle mięśnia.Tak samo Sosa i Marcell. Jednak być może jeśli nie zagrają to będą siedzieć na ławie. Stawiam, że jednak Luca zagra.
Btw abyście się źle nie poczuli to powiem wam, że dziś/jutro zamawiam nową koszulkę z Monachium. 320 zł :roll: ale będzie się opłacać 8)
tylko ile kosztuje przesyłka z Niemiec do Polski?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 sie 2007, 16:43

Kilkanaście euro.

Przed twoim wejściem do tego tematu miały być wyjaśnienia, tak :>.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 sie 2007, 16:46

Jakie znowu wyjaśnienia?
To, że na zlocie się wygłupiało to wiadome. Nie muszę nikomu mojej miłości do Bayernu ani Niemiec udowadniać. Btw również podczas zlotu broniłem honoru niemieckiej piłki, sam, podkreślam to. Poza tym chodziłem cały dzień z koszulką z napisem "Deutschland" i w Niemiecich barwach. Przypominam, że ktoś tu wybrał wesele zamiast zlotu ['] :P

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 sie 2007, 16:50

Akarin pisze:Przypominam, że ktoś tu wybrał wesele zamiast zlotu [']
Hola, hola. Nie wybrał tylko został zmuszony tam jechać. Co więcej, rodzice mieli stolik obok tego kogoś, więc gdyby nie wyniesione flaszki impreza temu komuś by się całkowicie nie udała.

Poza tym- Ty i Twoja powaga :roll:. 'Dawaj kontinua, bo do do końca wakacji nie zaczniemy sezonu.' [']

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 sie 2007, 16:57

Akarin pisze:Z tego co wiem to Franck i Miro mają zagrać, bo dzisiaj do treningów wrócili. Trochę gorzej jest z Lucą, który ciągle odczuwa bóle mięśnia.Tak samo Sosa i Marcell. Jednak być może jeśli nie zagrają to będą siedzieć na ławie. Stawiam, że jednak Luca zagra.
Btw abyście się źle nie poczuli to powiem wam, że dziś/jutro zamawiam nową koszulkę z Monachium. 320 zł :roll: ale będzie się opłacać 8)
tylko ile kosztuje przesyłka z Niemiec do Polski?
EEEE jak byłem w Monachium niedawno (pisałem o tym wcześniej) to oryginalne koszulki Bayernu z tego sezonu kupione albo w sklepie, albo pod stadionem kosztowały 70 euro. Więc nie wiem czy tak znowu sie opłaca, trza było dac cynk to bym Ci przyzwiózł :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 sie 2007, 16:57

Super przykład. Stać cię na więcej. Wierzę w Twoje umiejętności, ale już opierdalać ludzi dlatego, że zrobili coś dla łacha niepojmę. Może nawet tego nie chcę. Jestem kibicem Bayernu i nikt nie mówi mi, że jest inaczej. Wtedy wydawało mi się to zabawne i tyle. Niektórzy nierozumieją widać tego. Btw nie dostałeś jeszcze świeczki od Mentosa o 4 w nocy :lol:
Poza tym aby nie robić OT to powiem, że Bayern może w el do fazy grupowej UEFA Cup wpaść na... Groclin. Niech tylko tak będzie to składam zamówinie na bilet. Jak najbliżej sektoru gości, o ile takie coś w Grodzisku istenieje :wink:

Ebi, cóż żeczywiście mogłem Ci powiedzieć. Ale za późno się zorientowałem, zresztą Ty chyba też nic nie mówileś, że jedziesz na mecz z Barcą :think:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 sie 2007, 17:06

Ostatnie zdanie nie miało do niczego się odnosić, po prostu umieściłem je tam jako że, no tak, co byś się nie gniewał i przypomniał sobie lepsze czasy :P.
Akarin pisze:Niech tylko tak będzie to składam zamówinie na bilet.
Ja też chcem.

Wracając do tych zakupów z Fan- shopu, jakiś czas temu można było otrzymać szalik przy zakupach powyżej 100 euro chyba. Co do mojej koszulki na nowy sezon, szkoda gadać. Wszystkie pieniądze przepite, nawet na taiwańską podróbę mnie nie stać.

PS. Jak dobrze pamiętam Ebi nic nie wspominał o swoim wyjeździe. Ba, nawet na forum go wtedy nie widywałem. Ale ja nie pamiętam dobrze zbyt często.

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 31 sie 2007, 9:21

Dzisiaj losowanie :wink:
Marzy mi sie Groclin Grodzisk i pewnie wielu kibicom Bayernu w Polsce. Nie mówie, że pojechałbym na mecz, ale napewno było by ciekawie gdyby Bayern zmierzył sie z Polska drużyna a tak po za tym, to wszystko mi jedno kogo wylosujemy, bo jesteśmy faworytami i przecież nikogo sie nie boimy 8)

Ja mam to szczęście, że mój wujek (też zapalony kibic Bayernu) ma znajomego ślązaka, który pracuje jako magazynier bodaj w Fan Shopie w Monachium. Załatwił mi koszulke Bayernu i spodenki, wyjazdowy komplet- biały, kosztowało mnie to razem 30 euro. Bałem sie, że może to być podróba jakiś "made in Taiwan" ale musze stwierdzić, że jest to w pełni oryginalny komplet, bez skazy itp.
Nie wiem jakim cudem ten magazynier to załatwia, wynosi albo co ale mało mnie to obchodzi. :P Szkoda, że troszke za dużą mam to koszulką, wygladam w niej jak... Lahm :lol: Ale ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 11:42 przez wazi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 31 sie 2007, 11:14

rozlosowano koszyki w pucharze UEFA i jedno jest pewne -ne zagramy z Groclinem. Mozliwosci jest kilka. Oto one Toulouse (Francja), FC Aberdeen (Szkocja), SK Brann (Norwegia), Belenenses Lizbona (Portugalia), Helsingborg IF (Szwecja). Szkoda, ze nie trafimy na Groclin

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”