Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daniel90 » 28 sie 2007, 20:40
Daniel90
Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 29 sie 2007, 13:07
EuGeniusz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 29 sie 2007, 13:16
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 29 sie 2007, 13:16
gdzie to wyczytales?!Dla mnie minus tej ligi to to że wszystko wraca w utarte koleiny.Zapomnijcie kibice Interu i Romy o mistrzostwie liczy się tylko Milan i Juve.
wiadomo, caly czas rzadzi kasa, sedziowie, sa przekupieni, Buffon bawi sie w obstawianie meczy, Moggi kupuje spotkania, Moratti szpieguje, Galliani lysieje, i do spolki z Berlusconim sprzedaja Kake do Realu, i oczywiscie ustawiaja juz remis w meczu z Catania, a Sensi rozdaje Rolexy... cala liga wloska, lewa kasa, koks i symulanci... jakim cudem udalo sie im wygrac MS skoro pojechala cala sila Calcio?! nie wiem, jak Milan wygral LM?! nie mam pojecia, jakim cudem Totti zostal najlepszym strzelcem Europy?! tego najstarsi gorale nie wiedza...EuGeniusz pisze:Takich karnych z kapelusza jak oni to wy nigdy nie dostaniecie-przykłady od razu w pierwszej kolejce!
dzieciol

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 29 sie 2007, 14:27
Wiadomym jest przecież że TYLKO na korzyść Milanu i Juventusu mylą się sędziowie, żadna decyzja sędziowska NIGDY nie skrzywdziła tych klubów, a wszystko dlatego że korumpują sędziów/działaczy/zawodników innych drużyn. Oczywiście zwycięstwo LM Milan też kupił gdyż inaczej odpadłby już w eliminacjach. Gratuluję obiektywizmuEuGeniusz napisał:
Dla mnie minus tej ligi to to że wszystko wraca w utarte koleiny.Zapomnijcie kibice Interu i Romy o mistrzostwie liczy się tylko Milan i Juve.Takich karnych z kapelusza jak oni to wy nigdy nie dostaniecie-przykłady od razu w pierwszej kolejce!
Tak, tak przecież tylko włoscy zawodnicy symulują i chcą wymuszać faule. Dodatkowo tylko we włoskiej lidze sędziowie dają się na to nabrać prawda? Matko cuchnie tutaj stereotypem aż odpycha- brakuje tylko nieśmiertelnego catenaccio.EuGeniusz napisał:
A np. za takie "padliniarstwo" jak Gila to David Villa wyleciał z boiska(a w pucharach uefa nawet Klose).
Pewnie nigdy. Do końca świata włoskie zespoły będą wszelkie swoje sukcesy zawdzięczać korupcji i nurkowaniu na polu karnym.EuGeniusz napisał:
Czy to sie już nie zmieni???
McSuchy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 31 sie 2007, 10:44
EuGeniusz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 31 sie 2007, 13:13
Tu nie chodzi o to że napisałeś minusy Serie A, tylko że według mnie są one kompletnie wyssane z palca, co mam nadzieję z mojego posta wynikało.EuGeniusz napisał:
No no ,to się porobiło.Nie wiem czy ja dobrze przeczytałem temat ,ale skoro tam pisze plusy i minusy ,to widząc same plusy napisalem też i o minusach.
Trzeba było dać tytuł "Towarzystwo adoracji Serie A"
Wybacz ale z twojego postu wynikało oskarżenie Milanu (któremu kibicuje) i Juventusu że zwycięstwa zawdzięczają matactwom i przekrętom- a co najlepsze argumentujesz to po jednym meczu tego sezonu. Nie mogłem pozostawić tego bez komentarza, gdyż jest to dla mnie kompletna bzdura. Pisząc zaś że Gila nurkuje a za takie samo zachowanie zawodnicy z innych krajów są karani wskazałeś jednak, wbrew temu co piszesz teraz, że właśnie w Serie A takie zachowania są tolerowane a innych ligach tępione. Jeżeli źle zrozumiałem twoją wypowiedz to mnie popraw, choć ja osobiście inaczej tego zinterpretować nie potrafię.EuGeniusz napisał:
Nigdzie też nie pisałem że tylko tu są "takie rzeczy",jest to niestety problem każdej ligi ,nawet polskiej,że pomaga się najlepszym(i możnym).
Mógłbym prosić o dogłębne wyjaśnienie czemu jedynie w Anglii trzeba pracować przez 90 minut na zwycięstwa?EuGeniusz napisał:
Może poza ligą angielską gdzie faworyci muszą sie dużo napracować przez 90 min.aby odnieść zwycięstwo.
McSuchy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: EuGeniusz » 01 wrz 2007, 13:22
EuGeniusz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 01 wrz 2007, 14:44
Aaaaa no tak to robi ogromną różnicę- przecież następne 37 kolejek będzie identycznych. To może już dzisiaj przyznajmy Juventusowi albo Milanowi tytuł? Skoro ty już wszystko wiesz po pierwszej kolejce to nie ma sensu rozgrywać następnych spotkańEuGeniusz napisał:
Przykład nie po jednym meczu a po pierwszej kolejce Serie A.
Nie ma to jak oceniać poziom ligi po jednym meczu (a tak zapomniałem JEDNEJ KOLEJKI sorry), naprawdę winszuję. Jeżeli jedynymi twoimi argumentem przemawiającym za twoją tezą że jedynie w Premiership walczy sie całe 90 minut są przykłady dwóch meczów jednego z ligi angielskiej, drugiego włoskiej to nie mamy o czym dyskutować. Chcesz to mogę cię podać mecze z Serie A które swoim poziomem i walką do końca naprawdę zachwycały, tylko po co? W końcu ty wiesz lepiej bo oglądałeś mecz Juventusu i ManU więc tak jest w każdym innym spotkaniuEuGeniusz napisał:
Co do ligi angielskiej to nie ten temat ale odpowiem przykładem:Mecz ManU-Tottencham oglądałem do końca nawet jak bylo juz 1:0,w meczu Juventusu gdy ten objął prowadzenie 1:0 ,straciłem już zainteresowanie tym meczem(zobaczyłem później skróty) bo wynik już był rozstrzygniety,kwestią tylko rozmiary i przełączyłem na mecz ligi polskiej(Ruch-Korona) bo chociaż dzieli te ligi przepaść jeśli chodzi o poziom(oczywiście na korzyść Serie A)to wynik do końca był otwarty-ponadto jestem kibicem Ruchu
A dlaczego nie? Jeśli byliby słabo przygotowani do sezonu czy trapieni kontuzjami to jak najbardziej. Powiem ci coś w tajemnicy: w każdej lidze jest to możliwe- od Tadżykistanu po Anglię i nie świadczy to w żadnym stopniu o jakości ligi. Chyba że uważasz że jest to możliwe jedynie w Premiership? Jeśli tak to standardowo prosiłbym o uzasadnienie, bo już się nie mogę doczekać kolejnych twoich arcyciekawych przykładów.EuGeniusz napisał:
I jeszce jedno:Czy jest możliwe aby w Serie A mistrz po trzech kolejkach miał "0" zwycięstw na końcie tak jak w Premiere?
McSuchy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 11 maja 2008, 17:17
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 11 maja 2008, 17:20
Lisek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 maja 2008, 17:21
Torino AC - Fiorentina X
Milan AC - Udinese X
Parma - Inter Milan X
Catania Calcio - Roma AS 2
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 maja 2008, 17:35
maciek_88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 maja 2008, 17:37
maciek_88 pisze:Zapomniałeś o koronie króla strzelców Krzywy
majer13
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 maja 2008, 17:44
Dokładnie tak jak piszeszmajer13 pisze:maciek_88 pisze:Zapomniałeś o koronie króla strzelców Krzywy
Nie interesuje sie za bardzo Serie A więc mógłbyś mi powiedzieć ktoChoć po twojej wypowiedzi snuje teorie że Alex Treze i Boriello tak
Jeśli tak to gratuluje Juve napdziorów
maciek_88
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio