Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 300

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sie 2007, 9:38

Pan arek_ahig kolejny bojownik o wolnośc słowa na forum, męczennik, ostatni sprawiedliwy. Gratuluje dobrego samopoczucia w tej roli.

Oglądnąłem bramki, widzialem te błedy i juz wiem, że nie mam zamiaru widziec nawet skrótu. Która drużyna nawet w rezerwowym składzie ma przyzwolenie na taką nonszalancje i straty w środku pola? Mówimy przecież o zawodnikach, którzy w razie kontuzji wskoczą do pierwszej drużyny Oczywiście jakby wyszła cała Primavera to byłby to dla nich niezapomniana lekcja, nawet przy tym wyniku. Od tych graczy oczekiwałem zdecydowanie więcej niż kompromitacji. Mamy nauczkę na przyszłość: albo wystawiamy podstawowy skład, albo lepiej zostać w domu.

Mimo wszystko nie należy jeszcze panikować, Inter za kadencji Manciniego zawsze wchodzi wolno w sezon, że przypomne jak wszyscy już po dwóch kolejkach wykrełsili nas z LM. W gruncie rzeczy to tylko to tylko mecz towarzyski.

Z tego miejsca chciałbym jeszcze podziękować zielonemu stolikowi z postu rkoemana. Przeżyłem już "buraków z Interu" to i zielony stolik tez przeżyje. Klasa sama w sobie (nie chcę zaśmiecać tematu Barcelony z szacunku dla tego klubu).

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 sie 2007, 12:13

Pan arek_ahig kolejny bojownik o wolnośc słowa na forum, męczennik, ostatni sprawiedliwy. Gratuluje dobrego samopoczucia w tej roli.
Nie rozumiem do czego znowu pijesz? Mniemam, że do powyższego komentarza, chociaż bardziej możliwe wydaje się, że do tych w temacie o Bracelonie ... I tutaj rodzą się 2 wątpliwości... Albo czytasz pobieżnie, albo masz problemy z dostrzeżeniem prawdziwych intencji moich wypowiedzi. Zresztą to nie mój problem. Nie zawsze wszystko co wydaje się czarne, jest takie w rzeczywistości... W przeciwieństwie co do niektórych potrafię obiektywnie spojrzeć na sytuacje i nie jestem ślepo zapatrzonym kibicem swojej drużyny. A jeżeli już moje posty mają charakter raczej z rodzaju tych agresywnych, to jest to celowy zabieg, mający na celu wam dopiec. Domyśl sie why...Nie znoszę głupoty, obłudy i hipokryzji. A wszystkie z powyższych cech dość często przejawiają się na tym forum.

Żeby nikt nie wyskoczył znowu z regulaminem, napisze raz jeszcze, że według mnie wczorajszy wystep Interu był tylko jednorazowym wyskokiem, co chwały wam nie przynosi, ale nie znaczy wcale, że może stac się to normą. Nadal jesteście w moich oczach głownymi pretendentami do mistrzostwa, czego oczywiście jako kibic Juventusu wam nie życzę. Trudno będzie was pokonać, ale dopóki piłka w grze, wszystko jest możliwe.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sie 2007, 12:26

arek_ahig pisze:Nie znoszę głupoty, obłudy i hipokryzji
A to nie hipokryzja z Twojej strony? Generalnie jeśli było to ironiczne to bardzo tania ta ironia. Troche jakby ze sklepu wszystko za 4 złote. W każdym bądź razie proponuje nie wyładowywać swoich żali czy tam frustracji w temacie o Interze. On służy rozmowie o futbolu, a nie o Twoich urojeniach. Tak w ramach przypomnienia, ażeby nie było już problemów w trafianiem we właściwy topic.

p.s Cieszę się, że jesteś obiektywny. Subiektywnie mogę stwierdzić, że łaczy nas coś wspólnego.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 sie 2007, 13:53

arek_ahig pisze:albo masz problemy z dostrzeżeniem prawdziwych intencji moich wypowiedzi
...
Babel pisze:Generalnie jeśli było to ironiczne to bardzo tania ta ironia.
Przestrzegałbym przed wszechogarniającą te forum manią ironii. Zdecydowanie za często jest ten rodzaj retoryki nadużywany. Nie dostrzegaj rzeczy, których tak naprawdę nie ma. To się nazywa schizofrenia paranoidalna.

To się nazywa offtopic i jest karany WP. Liczę, że już wrócimy do meritum tematu // Babel
Z tobą niestety będzie to trudne. I ty piszesz o hipokryzji? Skoro czuwasz, żeby regulamin nie był łamany, sam go najpierw przestrzegaj. Zresztą domyślasz się zapewne jaki jest mój stosunek do twojej osoby. Tu na tym forum możesz być panem i władcą. Na całe szczęście tu i tylko tu. No cóż, ale to pewnie moja wina, a dziełem przypadku jest to, że otrzymuje ostrzeżenia wyłącznie od ciebie ( za wyjątkiem jednego). Ale tak to bywa jak jest się "mocnym" siedząc przed komputerem. Wiesz jak się to nazywa...? A i uprzedzając twoje ew. riposty wiem gdzie masz mój stosunek co do twojej osoby. U mnie oczywiście rzecz ma się podobnie.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 15:42 przez arek_ahig, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sie 2007, 13:57

Ciekawi minie dlaczego po porażkach Interu zawsze najwięcej do powiedzenia mają kibice turyńskiego klubu. :think:

A wracając do meczu. Po raz kolejny fatalnie zaprezentował się Jimenez. Praktycznie w każdym sparingu, w którym grał była bardzo mało widoczny, a jak już dostał piłkę to ją szybko tracił. Wiem, że to tylko sparingi, ale powoli zaczynam żałować, że nijako wymieniliśmy Mariano na niego. Marian przynajmniej dużo biegał i starał się cokolwiek zdziałać na tym boisku. El Mago przypomina mi na razie Burkharda.

Adriano na siłę chcę zostać w klubie i kosić kase siedząc na trybunach. Fakt ten pokazuje, że nie wiele ambicji już w nim został i na jego mityczne już przebudzenie raczej bym nie liczył.

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 30 sie 2007, 14:39

Zico_FCI pisze:A wracając do meczu. Po raz kolejny fatalnie zaprezentował się Jimenez. Praktycznie w każdym sparingu, w którym grał była bardzo mało widoczny, a jak już dostał piłkę to ją szybko tracił. Wiem, że to tylko sparingi, ale powoli zaczynam żałować, że nijako wymieniliśmy Mariano na niego. Marian przynajmniej dużo biegał i starał się cokolwiek zdziałać na tym boisku. El Mago przypomina mi na razie Burkharda.

Adriano na siłę chcę zostać w klubie i kosić kase siedząc na trybunach. Fakt ten pokazuje, że nie wiele ambicji już w nim został i na jego mityczne już przebudzenie raczej bym nie liczył.

dokładnie się zgadzam... i pytanie po co Jimenez nam był ? nie lepiej byłoby zostawić rok temu Davida Pizarro ? To samo tyczy się wyboru sprzed roku tzn Adri czy Oba - odszedł Oba i tego teraz żałujemy...

co do meczu to blamaż na całej linii. Nie pociesza mnie tłumaczenie że to towarzyski, że to drugi skład, bo tak naprawdę taki skład jak tam wybiegł nie był wcale taki słaby i powinien przynajmniej POWALCZYĆ ;/...

i jeszcze jedno: jak z Empoli nie wyjdzie na boisko David Suazo w wyjściowej 11-tce to się chyba pochalastam ;/... Cruz w sparingach niczego nie pokazywał, David natomiast strzelał gole za golem a jednak to Ogrodnik wyszedł w pierwszej kolejce w podstawie.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2007, 19:00

No i znamy rywali. PSV, CSKA Moskwa, Fenerbachce tak więc grupa napewno spokojnie do zajęcia pierwszego miejsca. Holendrzy nie są już tak mocni jak choćby 2 lata temu. Odeszło kilku znanych zawodników. Moim zdaniem najmniej groźny rywal w grupie, choć te trzy drużyny prezentują zbliżony poziom. Znów mamy wyjazd do Moskwy. W ostatnich latach graliśmy ze Spartakiem i Lokomitovem i brakowało już tylko CSKA z tych największych mocarzy Rosji. I kolejny ciężki wprawa na wschód, tym razem do Turcji. Fanatyczni kibice, dobra drużyna z zawsze groźnym Roberto Carlosem czy jego rodakiem Alexem. Na stadion Philipssa będzie miał okazje wrócić Mateja Keżman właśnie w barwach Turków. Tak więc losowanie nienajgorsze, choć na mecze w TVP nie mamy co liczyć.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 sie 2007, 19:14

Grupa ani łatwa, ani trudna. CSKA i Fenerbahce to zespoły o klase gorsze od Interu, jednak bardzo trudne tereny - szczególnie Turcja. PSV Eindhoven to tez juz nie ten sam przeciwnik co dwa lata temu, ale trzeba wyraźnie podkreślić, że nie może powtórzyć się sytuacja z ubiegłego roku. Tak jesteśmy faworytem grupy, ale jeśli teraz podejdziemy zbyt luźno i nonszalancko do rywlizacji to w tym roku na finiszu tak różowo być nie musi. Pełna koncentracja, 100% zaangażowania, allelluja i do przodu :P

Jak ja nie lubie tego Kaki :P. Nie dość, że gra po złej stronie San Siro to jeszcze nie wylosował Slavii, a myślę że wyjazd Pragii byłby dość realny nawet jak na moja kieszeń.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sie 2007, 19:38

Sero pisze:Tak więc losowanie nienajgorsze, choć na mecze w TVP nie mamy co liczyć.
Chyba, że Janczyk przebojem wedrze się do składu CSKA. :D

Nie oszukujmy się, grupa do zbyt trudnych nie należy i każde miejsce poza pierwszym będzie porażką.

CSKA=Spartak
PSV=Sporting
Fenerbachce<Bayern

Tak to wygląda w porównaniu do ubiegłego roku.
Sero pisze:Zico czy przypadkiem Dawid nie jest fanem Interu ?
Jest, przynajmniej tak mówił kilka razy.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 19:51 przez Zico_FCI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2007, 19:43

Zico_FCI pisze:Chyba, że Janczyk przebojem wedrze się do składu CSKA.

Janczyk :D Nasza nadzieja :P

Zico czy przypadkiem Dawid nie jest fanem Interu ? Bo coś mi się kiedyś o uszy obiło. Teraz będzie mógł się pokazać Manciniemu i Morattiemu strzelając bramki ... Fener i PSV :]

FORZA JANCZYK 8)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 sie 2007, 12:24

I Recoba oficjalnie odchodzi.
Alvaro Recoba w końcu opuścił mediolański Inter i przeniósł się do AC Torino Calcio. Zawodnik zasili szeregi Byków na zasadzie rocznego wypożyczenia, ale do zespołu z San Siro na pewno nie wróci, bowiem wówczas wygaśnie jego umowa z klubem Massimo Morattiego.

Jeszcze w czwartek władze zespołów spotkały się, by ostatecznie ustalić warunki podziału wynagrodzenia zawodnika. Piłkarz zarabiał w Interze 1,6 mln euro na sezon, Torino było skłonne wypłacać mu 500 tyś, a pozostałą część mieli pokryć Nerazzurri. Mistrzowie Włoch jednak obstawiali przy opcji równego podziału pensji. Niewiadomo, do jakiego konsensusu doszły obie drużyny.
Grazie Chino za te lata gry. Szkoda tylko, że kontuzje zachamowały rozwój jednego z najbardziej utalentowanych zawodników Interu ostatnich lat. Poprzednie dwa sezonu to istna porażka jeśli chodziło o liczbę gier właśnie przez urazy. I kto wie czy gdyby nie one nie miałby w dorobku różnych indywidualnych trofeów. Mimo to był zdrów, pokazywał swój talent i umiejętności o jakich większość piłkarzy może pomarzyć. Powodzenia Recoba :!:

geniusz który nie umiał strzelać brzydkich bramek.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 31 sie 2007, 12:42

a moze ktos by napisal o grupie G LM. ja sie za to nie biore bo raczej nie bedzie to ambitny początek tematu bo raczej takich rzeczy pisac nie umiem

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 31 sie 2007, 13:23

no to żegnaj Chino ;/... osobiście bym go zostawił a wywalił Adiego no ale cóż stało się.. kurde łezka się w oku kręci jak przypominają się jego występy np. z Benfiką. POWODZENIA CHINO.

Dzisiaj licze na jakąś niespodziankę od Morattiego - jakiś porządny transfer :). Był Pele to teraz może Maradona przyjdzie ;). Nie no przed 0.00 liczę, że pozyskamy rozgrywającego.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 31 sie 2007, 13:34

a co wy na tego rozgrywającego sie uwzieliscie. Stankovic bardzo dobrze spelnial sie w tej roli w poprzednim sezonie.

FORZA INTER!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 31 sie 2007, 14:57

Jak ktoś chce i mnie uprzedzi to może stworzyć temat. A jak nie będzie, to w sobotę wieczorem pewnie coś skrobne.

Powodzenia El Chino - piłkarz, który mogł zostać najlepszym. Może jeszcze pokaże co potrafi, ale mam nadzieje że nie przeciwko Interowi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”