Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 148

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 29 sie 2007, 23:57

Żuraw wszedł w dogrywce ... a swoją drogą to arek_ahig odrazu napisał byś o co biega , bo przed chwilą to samo napisałeś Fieldiemu ....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 sie 2007, 0:29

Poraz kolejny brak Ajaxu... Wg. mnie przy całej sympatii do ten Cate pwoinien on zapłacic posada za to. Przegrali dwukrotnei z rzedu z przecietniakami i za porazki w dwumeczu moga winic wynik na własnym stadionie.
To chyba najwieksza niespodzianka, szkoda Wasilewskiego i Anderlechtu, ale widać Fener było lepsze. Dobrze, że bedzie nas miał kto reprezentować w LM.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 30 sie 2007, 1:43

A mi mimo że kibicowałem Ajaxowi nie jest ich szkoda bo jak można oddawać za pięć dwunasta jednego ze swoich liderów Sneijder pod którego w dużej mierze ustawia się taktykę przez całe przygotowania do sezonu a nagle ten sobie odchodzi :roll: Może i chciał sam odejść ale jak już to trzeba było o tym pomyśleć wcześniej a nie przed takimi meczami o których zależy czy będą grali w LM. Z kim by te mecze nie były są one tylko dwa i zawsze może się przydarzyć coś nieoczekiwanego więc maksymalna mobilizacja potrzeba jest jak w każdym meczu. Co nie zmienia faktu że i tak Ajax był faworytem a tak to drugi rok z rzędu się przejechali :roll: Co do głowy ten Cate to po tym meczu powinna zostać cała i w najmniejszym stopniu nienaruszona bo jakby teraz mieli szukać kogoś nowego a później ten trener miałby wpajać swoją filozofię gry to nie tylko w LM mogliby dać plamę ale i w lidze oraz PUEFA. A przecież w Eredivisie jak na razie idzie im bardzo dobrze mimo że z najgroźniejszymi rywalami nie grali :wink:

Co do innych rozstrzygnięć to niezbyt cieszy mnie awans Celticu, Lazio (tu wolałbym Rumunów mimo że nic nie mam do rywala Romy i w sumi też jest OK) no i szkoda że Salzburga nie zobaczymy ale z drugiej strony chciałem też w fazie grupowej zobaczyć Szachtar :warrior: No i nie miałbym nic przeciwko awansowi Crveny Zvezdy :wink: A poza tym nie będę płakał za Anderlechtem bo wolę Fenerbahce a reszta drużyn też mi odpowiada.

A losowanie odbędzie się dziś o 18 :!: Mam nadzieję że transmisja będzie na Eurosporcie :!:

No i mamy podział na koszyki :arrow:

I
AC Milan (ITA, holders)
FC Barcelona (ESP)
Liverpool FC (ENG)
FC Internazionale Milano (ITA)
Arsenal FC (ENG)
Real Madrid CF (ESP)
Chelsea FC (ENG)
Manchester United FC (ENG)

II
Valencia CF (ESP)
Olympique Lyonnais (FRA)
FC Porto (POR)
Sevilla FC (ESP) / AEK Athens FC (GRE)
PSV Eindhoven (NED)
AS Roma (ITA)
SL Benfica (POR)
Werder Bremen (GER)

III
Celtic FC (SCO)
FC Schalke 04 (GER)
VfB Stuttgart (GER)
FC Steaua Bucureşti (ROU)
PFC CSKA Moskva (RUS)
Sporting Clube de Portugal (POR)
S.S. Lazio (ITA)
Olympique de Marseille (FRA)

IV
Rangers FC (SCO)
FC Shakhtar Donetsk (UKR)
Beşiktaş JK (TUR)
Olympiacos CFP (GRE)
FC Dynamo Kyiv (UKR)
Fenerbahçe SK (TUR)
SK Slavia Praha (CZE)
Rosenborg BK (NOR)

Z pierwszego koszyka dla Romy bym chciał :think: ...w sumie to bez różnicy bo poza silniejszymi drużynami na papierze są i nieobliczalne więc z kim Romcia by nie grała łatwo nie będzie zająć pierwsze miejsce w grupie. Z drugiego koszyka... pfff Roma jest w drugim :? Z trzeciego to chyba Celtic, Steauę po tym co grała z Zagłębiem lub Marslię - chyba najlepsze drużyny. A z IV koszyka Rosnenborg (zależy jeszcze kiedy z nimi grać choć i tak powinni zostać pokonani) lub Slavia bo reszta ekip widzi mi się nieobliczalna z którymi można zgubić punkty albo i nie. Najgroźniejsze chyba to Fenerbahçe z tym ich tureckim terenem, wzmocniony Szachtar i może Rangers.

Rok temu była niezła grupa z Valencią, Olympiakosemi i Szachtarem. A teraz kto by nie był po prostu nie ma wyjścia jak awansować z min drugiego miejsca.

Edyta:

18:00 - 19:00 Eurosport - PIŁKA NOŻNA: Liga Mistrzów Losowanie

Jakoś 5 min temu tego nie zauważyłem :roll:
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 1:59 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 30 sie 2007, 1:52

Yukasz pisze:A losowanie odbędzie się dziś o 18 Mam nadzieję że transmisja będzie na Eurosporcie
Będzie na pewno. Reklamują to losowanie już chyba od tygodnia. No chyba, że coś się zmieni, bo w tym czasie są tez mecze US Open. Ale nie sądzę. Od dawien dawna jest zawsze transmisja losowania LM na Eurosporcie, wiec i tym razem powinno byc podobnie.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 727

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 sie 2007, 8:06

znamy juz wszytkie druzyny tegorocznej ligi mistrzow wiec moze jakas ankieta " Kto wygra LM"?? ja osobiscie licze ze wygra Milan lub Barcelona ale mam przeczucie ze wygra Sevilla.maja swietny sklad dluga lawke rezerwowych zgranie i sa w stanie zawojowac w Lm jedyne co nie maja to doswiadczenie ale przy odbrobinie szczescia moga zajasc na szczyt

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 9:36

Tak patrze na te koszyki i w mojej ocenie koszyk 2 nie wiele rozni sie od 3 czy 4 pod wzgledem sportowym

W 2 koszu mamy Werder, ktory nie zachwyca, mozna rzec ze sa najgorsi od lat, gdyby Dinamo az tak mocno na pocztaku sie nie otworzylo to kto wie, zbytnio ich poniosla o Werder kontrowal

PSV w przebudowie, trudno oczekiwac aby w tym sezonie nawiazali do poprzednich wystepow, awans dla mnie to spory sukces dla

Benfica - po odejsciu Miccoliego, Simao a byc moze Nuno jakos nie wychodzi im gra, owszem zmiana trenera na Camacho ale bedzie to jedna z najslabsyz zespolow

Lyon i Porto rowniez w przebudowie, ten pierwszy gra slabiutko i jakos nie widze ich sukcesow w LM. Porto nie widzialem wiec trudn ruzcac sady ale ostatnio z mloda ekipa byli rewelacja a teraz znowu nie male zmiany

3koszyk
Celtic FC (SCO)
FC Schalke 04 (GER)
VfB Stuttgart (GER)
FC Steaua Bucureşti (ROU)
PFC CSKA Moskva (RUS)
Sporting Clube de Portugal (POR)
S.S. Lazio (ITA)
Olympique de Marseille (FRA)

niby dobre ekipy a jednak mysle ze ten ostatni koszyk wydaje sie ciekawszy, CSKA, Steaua nie graja tak jak w poprzednich sezonach, zreszta wszytscy widzieli co prezentuja rUminu - ni porazajacego. CSKA tez lekko rozbita, nie ma lidera Carvalho. OM to jak narazie wielkie rozczarownie sezonu, Celtic - wiecie co o nich sadze - Spartak byl lepszy :P
Lazio, Schalke Stutt czyli ekipy ktore wracaja po dluzszej lub krotszej przerwie do LM watpie aby byli rewelacja :!:

I wreszcie 4koszyk :D
Olympiakos - mimo iz stracili Castillo na rzecz Szachtara to sprowadzili naprawde kilku dobrych graczy :!: Kovacevic, Butina, Raul Bravo, Galletti, Lua - Lua wiec ekipa dosc dobra i moze byc czarnym koniem :!:

Szachtar - mysle ze jak zawsze moga urwac pkt a moze wiecej, niby stracili swyych liderow - Elano, Matualem ale sciagneli Castillo ktory jest zajebisty, ponadto Lucarelli

Fenerbahce - jak zawsze dobra ekipa ale nei zawsze potrafia sie sprzedac, Carlos, Kezam, Alex

Rosenborg - u siebie bardzo grozny, wystarczy przypomniec passe mecyz eb porazki u siebie

Rangers - bardzo powazne wzmocnienia i w moejej ocenie sa lepsi od Celticu

Besiktas

Najwazneijszy aspekt tych druzyn to teren, te ekipy goszczą rywali na bardzo niewygodnym terenie tak wiec jest to powazna bron :!:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sie 2007, 10:05

czeher pisze:Benfica - po odejsciu Miccoliego, Simao a byc moze Nuno jakos nie wychodzi im gra, owszem zmiana trenera na Camacho ale bedzie to jedna z najslabsyz zespolow
Sugerując się dwoma ligowymi meczami z początku sezonu raczej daleko nie zajdziesz. Niektóre zespoły zaczęły gorzej. Jeśli chodzi o transfery to Benfica przeprowadziła bardzo mądre ruchy. Sprzedając za grube miliony Simao, który nigdy niczym się wyróżniał, i był zwyczajnie przereklamowany (oprócz fajnych sztuczek nic sobą nie reprezentował) Kupili natomiast świetnego, ruchliwego, szybkiego z dobrym drybligiem i uniwersalnego Di Marię. Znanego Freddiego Adu, który na MMŚ pokazał, że jakiś tam potencjał posiada. Do tego skuteczny Gonzalo Bergessio, aczkolwiek z kulejącą techniką i Oscara Cardozo z podobnymi predyspozycjami co Bergessio. Nie sądzę aby byli dużo gorsi od Miccoliego czy Gomesa.
czeher pisze:Najwazneijszy aspekt tych druzyn to teren, te ekipy goszczą rywali na bardzo niewygodnym terenie tak wiec jest to powazna bron
No szkoda tylko, że przez tyle lat jakoś własny teren nie pomagał tym drużynom...
Zespoły z 4. koszyka muszą liczyć na jak najsłabszą grupę, ale wg mnie żaden nie ma szans na wyjście z grupy. Mimo takich transferów Olympiakosu i tego groźnego terenu poziomem odstają nawet od najgorszej drużyny z 2. koszyka.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 10:16

Corinthians a ty daleko nie zajedziesz jezeli myslsiz ze ci mldozie zajebisci gracze odrazu wprowadza sie w europejskie standardy po kilku meisiacach. Odnsosnie Simao to swoje robil, a reszta swoje strzelala
Duzym naduzyciem jest fakt ze ci sciagnieci poludniowcy maja zastapic doswiadczonych w Europejskich bojach zawodnikow :roll:
Corinthians pisze:No szkoda tylko, że przez tyle lat jakoś własny teren nie pomagał tym drużynom...
Jak to nie pomaga ...., na wlasnym przewaznie osiagali zadawalajace ekipy i to nawet z tuzami - Rosenborg grajac z dobrymi zepsolami przez kilka dobrych lat nie rpzegrywal u siebie, takie emcze z glowy Olympaikos 2 cyz 3 sezpny temu nie awansowal przez wyjazdy a konkretnie emcz z Liverpoolem
U siebie z nimi wygral, albo taki nieco odlegly przyklad Kopenhagi bo nie mam jej w tym gronie MU, Benfa, Celtic

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 30 sie 2007, 10:19

Yukasz pisze:Z pierwszego koszyka dla Romy bym chciał
Chelsea, ManU, albo Real Madryt...

powaznie mowie... z reszta jak pisales dalej jest to obojetne, to jesli mialbym wybierac to ktorej z 3 bym chcial....

Dalej tez nie ma znaczenia....chcac odnosic sukcesy na arenie europejskiej, musisz wygrywac ze wszystkimi, bez wyjatkow, a nie wybierac sobie droge do finalu..proste...

Wierze ze w tym sezonie bedzie to Roma :twisted:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 10:21

Ja może napiszę o tym, jakiego losowanie życzę sobie i fieldy'emu :P Pierwszy koszyk to wiadomo- klasa, renoma, ogranie i Jaga Bonito. Czyli Arsenal :P . W tym roku bardziej zgrany, bardziej doświadczony i co najważniejsze- presj będzie bardziej równomiernie rozłożona. Od razu zaznaczam (specjalnie dla czehera), że nie oczekuję zwycięstwa w tych rozgrywkach. Ale półfinał jest już jak najbardziej w naszym zasięgu :] . Drugi koszyk, hmmm... PSV. Głównie tylko dla rewanżu za rok poprzedni. Ponadto wydaje mi się, że po odejściu Beasley'a i Cocu trochę czasu im zajmie ponowne obsadzenie tych pozycji. Z trzeciego do zdecydowanie Celtic. Bo ja chcę Arsenal w TVP :P ! Koszyk oznaczony numerkiem czwartym jest mi zupełnie obojętny. Jedynie Fenerbahce wydaje mi się groźne, z resztą problemów być nie powinno :] .

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sie 2007, 10:23

czeher pisze:Corinthians a ty daleko nie zajedziesz jezeli myslsiz ze ci mldozie zajebisci gracze odrazu wprowadza sie w europejskie standardy po kilku meisiacach.
Tak tylko, że Benfica zawsze miała młody skład i jakoś potrafiła z nim zajść nawet do ćwierćfinału LM. Poza tym całą ekipą kieruje doświadczony Rui Costa, więc Benfica wydaje się mieć mocny i poukładany skład ze znakomitym szkoleniowcem.
czeher pisze:Jak to nie pomaga ...., na wlasnym przewaznie osiagali zadawalajace ekipy i to nawet z tuzami
Chodziło mi, że własny teren nie pomagał tym drużynom wyjść z grupy. Jakie są podstawy, żeby sądzić, że w tym roku to się uda?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 10:33

Corinthians pisze:Tak tylko, że Benfica zawsze miała młody skład i jakoś potrafiła z nim zajść nawet do ćwierćfinału LM. Poza tym całą ekipą kieruje doświadczony Rui Costa, więc Benfica wydaje się mieć mocny i poukładany skład ze znakomitym szkoleniowcem.
Wymieniasz Rui Coste, tylko ze on akurat moze przez wieksza czesc sezonu leczyc kontuzje, wiec kto ma ich porpowadzic ci mlodzi poludniowcy, piszesz ze Benfa zawsze maila mlody skald a ja do rpzeciw wagi daje taki oto przyklad wielkich talentow ktorzy nie dali rady ogolnie w Europie czy w 1roku - Donovan, gral wielkie jedno .... a na MS pokazal sie z dobrej strony, dalej Riquelme, Robinho, Gago, Higuan, Marcelo, Borgetti
Dla mnie Benfa to jeden z najslabszych zespolow w LM
Corinthians pisze:Chodziło mi, że własny teren nie pomagał tym drużynom wyjść z grupy. Jakie są podstawy, żeby sądzić, że w tym roku to się uda?
Takie jak ostatni awans Celticu, ktory do ubiegleg roku nigdy nie awansowal. A wlasny teren zawsze bedzie ich atutem i przez to beda zawsze u mnie w roli czarnych koni, kto wie moze w tym roku ktos z nich porpawi gre na wyjazdach

Taki Szachtar czy Olympiakos wydaje sie wg mnie duzo mocnijsy niz Benfica
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 10:36 przez czeher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2007, 10:36

Dla Interu chętnie bym widział Valencie :] już praktycznie co roku obie drużyny grają ze sobą w pucharach, więc w tym życzyłbym sobie rewanżu za ostatni pamiętny dwumecz :P choć może lepiej się zrewanżować w fazie pucharowej :think: Z trzeciego - jak większość osób dla swoich klubów - widziałbym Celtic. I z tych samych powodów - TVP. No i ostatni koszyk, z którego w zasadzie obojętny jest rywal. Zresztą tam nie ma nawet na kim się rewanżować :p

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 10:50

Yukasz pisze:Lazio (tu wolałbym Rumunów mimo że nic nie mam do rywala Romy i w sumi też jest OK)
dzięki temu Lazio bedzie grało na kolejnym froncie i w lidze będzie słabsze - zyc nie umierać :D

No wiec Róża - Celtic też sobie upatrzyłem. Zawsze lepiej ogląda się w TV, iż w necie. Choć wole angielski komentarz od naszego :D Nie chciałbym natomiast PSV. Rewanż rewanżem - jeszcze będzie okazja, poza tym wiadomo, kto jest lepszy. Poza tym dopiero z nimi gralismy. Graliśmy z nimi chyba w 2004 - za czesto. Chciałbym coś nowego.
Sevilla :!: nie pamiętam, abyśmy grali z tym zespołem, grają świetną piłkę. Mecze tych drużyn byłby znakomitym pojedynkiem. Futbol na tak :lol: A i wynik byłby sprawą otwartą.
Kiedyś chciałem Barce w finale LM, teraz chce Seville w grupie :P
Myśle, ze taki mecz też pokazaliby w TV.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 10:52

fieldy pisze:Futbol na tak
:> tak jak z Realem poltorej roku temu :>

fieldy pisze:teraz chce Seville w grupie
samobojca :P

fieldy pisze:Myśle, ze taki mecz też pokazaliby w TV.
czy zmienilo sie cos od ostatniego sezonu (no poza tym ze na Turbo nic nie bedzie :?)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”