Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 150

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 12:50

fieldy pisze:chyba troche źle to wykombinowałeś. Przecież nawet jak wylosujemy Seville, to nie zagramy z nimi w 2 pierwszych meczach
Oczywiście że nie. Zawsze możemy pierwszy mecz z nimi przegrać. W takim wypadku przynajmniej dwa kolejne muskalibyśmy wygrać, aby pozwolić sobie na remis z Sevillą :P . Ja już mam wszystko rozpracowane, szkoda tylko że jeszcze grup nie znamy :lol2: .
fieldy pisze:a przeciez nie założymy od razu, ze pójdzie źle - bo jestes optymistą co zazanczyłeś wyżej
Dobrze prawi, polać mu :wink: !

A na koniec zostawiłem pewien kwiatuszek --->
Babel pisze:Choć reważ z Valencią to fajna perspektywa i możłiwość napinki (nie bierze się drewna do lasu)
Czyli na Mestalla Adriano nie zagra :> ?

PS.
Nie mogłem się powstrzymać :twisted: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 12:53

Mentor pisze:Z drugiego koszyka chciałbym uniknąć przede wszystkim Sevilli. Potem Valencii
zapewne unikniesz, jeśli ciagle Barcie kibicujesz :P bo nie mogą grać w 1 grupie drużyny z tego samego kraju.
z ostatniego koszyka najsłabszy wydaje się byc Rosenborg, ale u nich wyjazd będzie cięzki, wiec Slavia.
Ja bym chciał kogoś w miare dobrego. Tylko kogo :think: moze Fener, tam zdaje się Roberto C. gra - a chętnie bym go jeszcze zobaczył ostatni raz w akcji.

p.s. cholera nastawiłem sie na tenmecz z Sevillą :lol: będe bardzo niepocieszony, jak nie trafimy na nich ... tzn. jak oni na nas nie trafią.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 12:55 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 12:55

fieldy pisze:bo nie mogą grać w 1 grupie drużyny z tego samego kraju.
moga :!: jezeli sie nie myle to zmienilo sie :!: zreszta pamietasz sezon LM z przed 2lat i emocjonujace mecze Chelsea - Liverpool :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 12:56

:think: mnie sie zdawało, ze nie mogą :shock: zaraz poszukam na uefa.com - na pewno gdzies są zasady opisane.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2007, 12:57

O jak miło :lol: Ja tam nie ogarniam jakoś tych zasad kto z kim może grać i kiedy a z kim nie może.

fieldy pisze:jeśli ciagle Barcie kibicujesz
Już nie. Teraz kibicuję Arsenalowi a na następnym zlocie będę Cię przekonywał, że Eboue był faulowany jednak :lol: :wink:

[EDIT]
Ej no to najlepiej będzie jak ktoś dobrze zorientowany opisze tutaj dokładnie te zasady losowania.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 12:58 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 12:57

fieldy pisze:moze Fener, tam zdaje się Roberto C. gra - a chętnie bym go jeszcze zobaczył ostatni raz w akcji.
Jak już wcześniej wspominałem- czwarty koszyk to przede wszystkim Fenerbahce. Carlos, Appiah, Keżman czy nawet Alex mogą być groźni. Zwłaszcza na własnym obiekcie :] .

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 30 sie 2007, 13:01

Drogi Święty Mikołaju!

Z drugiego koszyka dla Realu Benfica :D Porto,Brema też ok
byle bez Sevilli i Valencii.Lyon jak najbardziej :!: pora na zemste :P

Z trzeciego byle nie na wschód wieć CSKA niechętnie, Steaua gdby wpadła było by bardzo fajnie. Nie ma wiekszego znaczenia kto poza CSKA

Z czwartego pełna dowolność moze być: choć i tak wole nie mieć Kijowa,Doniecka i ewentlanie Rosenborga

grupa dla Realu: wersja optymistyczna
1.Real
2.Benfica
3.Schalke 04
4.Slavia

grupa dla Realu : wersja nie fajna :wink:
1.Real
2.Valencia
3.CSKA
4.Kijów
Mentor pisze:Pragnę jednocześnie dodać, że nikogo się nie boimy i mogą nam nawet rozlosować grupę z samego pierwszego koszyka
jeszcze :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 13:07

Mentor pisze:Ej no to najlepiej będzie jak ktoś dobrze zorientowany opisze tutaj dokładnie te zasady losowania.
UEFA pisze:Clubs from the same association will not be drawn into the same group.
Zasady można znaleźć tutaj. Informacje o losowaniu grup są w paragrafie 6.03.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 13:08

vakabayashi pisze:Z drugiego koszyka dla Realu Benfica :D Porto,Brema też ok
byle bez Sevilli i Valencii.
Moment, a to może być już tak, że w jednej grupie są drużyny z tego samego kraju :?:
Losowanie z oczywistych przyczyn mniej mnie interesuje niz w ostatnich latach :D - skupię swoją uwagę jutro o 13 :wink:
EDIT:
Sorry, nie zwróciłem uwagę na dyskusję powyżej :oops: - w Kickerze też "stoi napisane", że drużyny z tych samych krajów nie mogą się spotkać.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 13:10 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 sie 2007, 13:09

To jak to jest z tymi drużynami z jednego kraju w tej samej grupie? Mi się wydaje mi się, że nic się w tej kwestii nie zmieniło :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 13:13

Czytałem na UEFA, na BBC i ani słowem nie jest wspomniane o tym, ze kluby z tego samego kraju nie mogą być w jednej grupie.

Pisza coś tylko, ze grupy A-D bedą miały kolor czerwony, a E-H - niebieski.
Pogrupowali, to aby drużyny z tego samego kraju nie grały w tych samych dniach. [w miare możliwosci]

Wiec prawdopodobnie mogą :!:
Wszystko wyjasni się wieczorem :D

Awatar użytkownika
Kaka_ACM
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaka_ACM » 30 sie 2007, 13:14

zasadu pozostaja niezmienne juz od kilku lat.

druzyny z tego samego kraju moga na siebie trafic nie predzej niz w cwiercfinale.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 13:14

fieldy, zerknij na to co podałem na poprzedniej stronie :] .

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 30 sie 2007, 13:15

Wersja HC:

1. Barcelona
2. Roma lub Sevilla lub Valencia
3. CSKA Moskwa lub Schalke
4. Fenerbahçe lub Shakhtar lub Olympiacos

Roma w ostatnim sezonie prezentowała się bardzo dobrze. Trudny rywal :wink: Sevilla może być "czarnym koniem" tych rozgrywek i mało kto chce na nich trafić :lol: Styl Valencii natomiast bardzo nie pasuje Barcelonie plus ten Villa :roll:

CSKA po wygraniu Uefa co rok marzy o "zawojowaniu" Ligi Mistrzów. Na razie z marnym skutkiem, ale kto wie jak będzie teraz. Wyjazdy do Rosji są bardzo ciężkie. Schalke natomiast to czołowy klub niemiecki.

Wyjazdy do Turcji są z wiadomych względów bardzo trudne. Ukraiński zespół bardzo się wzmocnił i może być groźny dla każdego. Olympiacos natomiast to bardzo solidna drużyna plus Ci Greccy kibice :lol:

"Luz":

1. Barcelona
2. PSV lub Werder
3. Marsylia lub Celtic
4. Slavia lub Rosenborg

PSV to dobra drużyna, jednak w tym koszyku są duże lepsze. Uważam, że Holenderki zespół w tym sezonie nie będzie tak groźny jak wcześniej. Gdyby Barcelona wylosowała Werder byłoby to już 3 raz z rzędu :lol: Werder jest słabszy niż rok czy dwa lata temu, więc czemu nie 8)

Marsylia to zespół, który jest "wielką niewiadomą". W lidze potrafią często grać fatalnie i przegrywać z drużynami, które są na samym dole tabeli. Nawet jeśli będą dobrze grać, Barcelona powinna sobie z nimi poradzić. Celtic słabo zaprezentował się w 3 rundzie ze Spartakiem, choć w sumie to trochę boję się Szkotów, przecież oni w tym roku awansują do półfinału :lol2:

Slavia to chyba najsłabszy zespół Ligi Mistrzów. Mogą być nieobliczalni, ale prędzej dla drużyn z 2 lub 3 koszyka niż z 1 :] Norwegowie są solidni i nic więcej :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 13:21

Kaka_ACM pisze:zasadu pozostaja niezmienne juz od kilku lat.

druzyny z tego samego kraju moga na siebie trafic nie predzej niz w cwiercfinale.
To jak wytlumaczysz przedostatni sezon LM, gdzie to Chelsea i Liverpool grali razem w grupie :?: Wtedy jezeli sie nie myle bylo 2razy po 0:0

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”