Borussia Dortmund (zbiorczy) - Strona 4

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 17 sty 2005, 14:01

Kamilo pisze:
Przyznam się szczerze, że jestem kibicem Bayernu od dawna... ale nie pamiętam żadnej historii z sezonu 99/00. Może dlatego, że nie posiadałem internetu, a to zawsze jest największym źródłem informacji o ukochanym klubie. A co do tego, że uwierzyłęm w te słowa, no to musze powiedzieć że NIE brałem taką możliwość. Niewiem czy słyszałeś o takiej historii, że Bayern miałby kupić od BvB Rosickiego po zawyzonej cenie, aby Borussia mogła sobie poradzić z długami, ale to była już konkretna ściema....
hmm nie slyszalem o tej histori z Rosim , ale wiem ze on by wam sie nie przydal na ławce , a przy jego obecnej formie to ławka rezerwowych w Bayernie byla by jak najbardziej odpowiednia.
Sickness87 pisze:BVB cche Smolarka ! ale bylo by super ;] fajnie w jakims konkretnym klubie by gra l[
hmm a gdzie to wyczytales ? ( źródło )

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 17 sty 2005, 14:13

O Smolarku pisze na głównej stonie pilka.pl ale niewiem czy to prawda jeżeli tak to jest to genialny transfer ...pytanie jeszcze za ile by mógł przejść ??

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 17 sty 2005, 14:19

jaget pisze:O Smolarku pisze na głównej stonie pilka.pl ale niewiem czy to prawda

dzieki, ja tez nie wiem przekonamy sie
jaget pisze: jeżeli tak to jest to genialny transfer ...
"genialny" ? chyba raczej na odwrot .... chlopak w rotterdamie... nic nie gral .... mimo slabej postawy feyenoordu .... do niczego z takim transferem .... po co sciagac Polaka .. skoro Ewerthona moze zastepowac w godny sposob Otto Addo ..... ehhh ....denerwuje mnie ta polityka BVB ...... zamiast porzadnie sie skoncentrowac na sciagnieciu VAN BOMMELA, to wola jakis "podrzutków" sciagac .... ehhh

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 17 sty 2005, 15:09

rebuzz pisze:"genialny" ? chyba raczej na odwrot .... chlopak w rotterdamie... nic nie gral .... mimo slabej postawy feyenoordu
Widać, nie oglądasz Eredivisie na Polsacie Sport. Ebi Smolarek nic nie grał? Zgodzę się z tym faktem, ale pod warunkiem, że masz na myśli ubiegłą rundę. Od kiedy Romeo Castellen przeszedł do Feyenoordu i Danko Lazovic, Polak ma problemy. Wpierw wygrywał rywalizację z Lazovicem, ale z Castellenem mu poprostu nie wyszło.
Ale stwierdzenie, że nic nie grał jest na równi z powiedzeniem, że Ebi nie jest Polakiem. W ubiegłym sezonie gdy tylko nie nękały go kontuzje, to pierwsza jedenatka pukała go w czoło. Dziś jest jak jest. Moim zdaniem to była kwestia czasu, a Smolarek zmieniłby klub.
Feyenoord słabo się prezentuje? Dlaczego tak piszesz? Oto na dzień dzisiejszy tak rysuje się tabela Pierwszej Eredivisie:

1 PSV Eindhoven
2 AZ Alkmaar
3 Ajax Amsterdam
4 Feyenoord Rotterdam
5 SC Heerenveen
6 FC Utrecht
7 Vitesse Arnhem
8 NAC Breda
9 Roda JC
10 Willem II Tilburg
11 RKC Waalwijk
12 FC Groningen
13 FC Twente
14 NEC Nijmegen
15 ADO Den Haag
16 FC Den Bosch
17 RBC Roosendaal
18 De Graafschap

Po siedemnastu kolejkach zajmują miejsce premiowane grą w Pucharze Uefa. Nie chcę mówić, że są objawieniem ligi, botak nie jest. Owszem, mają 11 punktów straty do drugiego miejsca. Ale mowić, że Smolarek nic tam nie gra, że Feyenoord jest słaby, jak dla mnie jest zabawne i bez uzasadnienia.
Nie twierdzę, że w Borussi zastąpiłby Ewertona, bo z całą pewnością na początku by tak nie było. Ale zauważcie, że Smolarek grał wśród najlepszych w Holandii i dziś ma propozycję z czołowego hegemona niemieskiej Bundesligi. Czyli talent nieprzeciętny. Nie wspomnę o pozostałych MŁODYCH POLAKACH, którzy grają jak grają i reprezentują poziom wysoce wysublimowany dla polskiej jedynie piłki ojczystej.
Przykro mi Rebuzz ze Twoj ulubiony klub stracil Ewertona, a Otto Addo jest poporstu słaby.
Tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro teraz, na dzień dzisiejszy na Polaku wieszasz psy, to ciekawe co będzie jeżeli ( daj Bóg ) Smolarek będzie trafnym zakupem i wyszkoli się w szeregach Borussi do rangi chociażby Rosickiego? Wtedy będziesz go kochał i krzyczał wszem i wobec, że on tak jak ty jest Polakiem?

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 17 sty 2005, 15:17

rebuzz pisze:"genialny" ? chyba raczej na odwrot .... chlopak w rotterdamie... nic nie gral .... mimo slabej postawy feyenoordu .... do niczego z takim transferem .... po co sciagac Polaka .. skoro Ewerthona moze zastepowac w godny sposob Otto Addo ..... ehhh ....denerwuje mnie ta polityka BVB ...... zamiast porzadnie sie skoncentrowac na sciagnieciu VAN BOMMELA, to wola jakis "podrzutków" sciagac .... ehhh
No Van Bommel byłby według mnie wspaniałym transferem, a co do Smolarka to sam niewiem jeśli trener BvB dawał by mu szanse gry to może by się pokazał z dobrej strony. A niewiem czy ktoś podziela moje zdanie, ale uważam, że Van Marwajk powinien dawać szanse gry Rickenowi, jestem miłośnikiem jego talentu. Czytałem, że Lars ponoć ostatnio się bardzo stara, aby udowodnić swoja wartość, wiec może pora dać mu szanse. :wink:

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 17 sty 2005, 22:27

Loczek pisze: Widać, nie oglądasz Eredivisie na Polsacie Sport.?
nieczesto mi sie to zdarza , czasem patrze na wyczyny ajaxu .. .. a mecze z udzialem pilkarzy z rotterdamu ogladlem raz .
Loczek pisze:
Ebi Smolarek nic nie grał? Zgodzę się z tym faktem, ale pod warunkiem, że masz na myśli ubiegłą rundę. Od kiedy Romeo Castellen przeszedł do Feyenoordu i Danko Lazovic, Polak ma problemy.
niestety wlasnie w tej fazie jego rozwoju mialem okazje sie mu przygladac i mnie nie zachwycil.. no coz moze uchwycilem zly moment..... jednak takie moje spotrzezenia zostaly w mej pamieci dlatego wlasnie w ten sposob sie o nim wypowiadam...

Loczek pisze: Feyenoord słabo się prezentuje?:
slabo ... wrecz slabiutko .... na ich warunki finansowe i kadre napewno nie powinni ustepowac psv .... a zajmuja 4 miejsce .. owszem sa wysoko ...ale sam fakt ze "dopiero" czwarte miejsce i w takim powiedzmy sobie szczerze "srednim" stylu.. . jakos mnie nie przekonuje....
Loczek pisze: Nie twierdzę, że w Borussi zastąpiłby Ewertona,
no, nie przesadzajmy az taki talent z ewerthona to nie jest ... ostatnio zwolnil ..... i nie jest juz taki "dobry" jak kiedys ..... ot zwykly brazylijski przecietniak z lepszymi meczami, i tyle.
Loczek pisze: Ale zauważcie, że Smolarek grał wśród najlepszych w Holandii i dziś ma propozycję z czołowego hegemona niemieskiej Bundesligi. Czyli talent nieprzeciętny.

moze teraz powiem cos wbrew sobie, ale BVB teraz nie rozbraja przeciwnikow forma .. a ich zarzad nie slynie z "madrych" transferow ... wiec nie uprzedzajmy faktow co do talentu Smolarka :)
Loczek pisze: Przykro mi Rebuzz ze Twoj ulubiony klub stracil Ewertona, a Otto Addo jest poporstu słaby.
czemu tak mowisz ? byl zawsze podpora BVB , a poltoraroczna kontuzja pozwolila o nim calkowicie zapomniec ... no coz ...ale napewno nie zgodze sie z takim twierdzeniem ze Addo jest slaby.
Loczek pisze: Tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Skoro teraz, na dzień dzisiejszy na Polaku wieszasz psy, to ciekawe co będzie jeżeli ( daj Bóg ) Smolarek będzie trafnym zakupem i wyszkoli się w szeregach Borussi do rangi chociażby Rosickiego? Wtedy będziesz go kochał i krzyczał wszem i wobec, że on tak jak ty jest Polakiem?
niestety pomyliles "rodzaje" kibicow :) ja taki nie jestem , po prostu teraz sie obawiam o ten transfer i nie wierze ze bedzie on jakims objawieniem , ale gdybym sie mylil ( a bym chcial .. oj nawet nie wiesz jak by chcial sie mylic ) to bym sie przyznal do bledu i oczywiscie cieszyl sie ze BVB by zyskała i ze w koncu Borussia od niepamietnego czasu bedzie miala w swoich szeregach Polaka, zalozmy ze Smolarek przejdzie i bedzie godnie reprezentowal Barwy Polskie - wtedy oczywisce zmienie zdanie .. ( a co to nie mozna bledow popalniac w zyciu ? zle ludzi ocenic ? itd itd ) ale obawiam sie tego ze po prostu Smolarek zostanie kolejna szara postacia w histori BVB i zadnego pozytku obu stronom to nie przyniesie ( BVB i Smolarek )

pozdrawiam :)

Kamilo - rowniez jestem za wystawianiem Rickena , ale Marwijk jakos nie jest sentymentalny i nie daje szans Larsowi , a szkoda ... bo juz na niego HSV i Celtic poluja...a kibice napewno by nie chcieli stracic takiego znakomitego pilkarza i oddanego Fana BVB :)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 17 sty 2005, 22:45

Jesli chodzi o Smolarka, to tak w tym sezonie praktycznie nic nie gral albo gral same koncowki meczow, caly czas siedzial na lawce, w zeszlym sezonie za Marwijka gral i to gral na bardzo wysokim poziomie w rundzie wiosennej strzelil 7 bramek byl jednym z ulubiencow Marwijka i dlatego chca go sprowadzic do dortmundu. Ktos tam napisal ze Feyenoord jak na swoje warunki finansowe spisuje sie slabo, dla waszej informacji PSV i Ajax maja o wiele wiecej kasy niz feyenoord. A wracajac do Smolarka to teraz pewnie nie jest w najlepszej formie, ale jakby przeszedl do Borusii to moze by wrocil do formy z zeszlego sezonu i wtedy by bardzo sie przydal druzynie poniewaz ma duzy talent :!:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 17 sty 2005, 22:50

Dla mnie Smolerek niech idzie do Dortmundu, pogra sobie wkoncu. A to ze nie gra nie znaczy ze jest w zlej formie, przyklad Artura Wichniarka gral tylko wyrywkowo, a gdy Herta dala mu szanse zagrac (w meczu sparingowym) to trafil gola.

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 17 sty 2005, 22:55

Andreyew pisze:Dla mnie Smolerek niech idzie do Dortmundu, pogra sobie wkoncu. A to ze nie gra nie znaczy ze jest w zlej formie, przyklad Artura Wichniarka gral tylko wyrywkowo, a gdy Herta dala mu szanse zagrac (w meczu sparingowym) to trafil gola.
To samo ze Smolarkiem ostatnio Feyenoord gral mecz z Rosenborgiem, ktory wygral 4-1 i Smolarek wszedl z lawki i strzelil bramke :D

Awatar użytkownika
Kamilo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamilo » 18 sty 2005, 15:38

Pierwszoligowa Borussia Dortmuund wypożyczyła do końca sezonu Ebi Smolarka z Feyenoordu Rotterdam. 24-letni napastnik ma zastąpić w zespole BVB kontuzjowanego Brazylijczyka Ewerthona, który doznał poważniej kontuzji prawego stawu skokowego i nie zagra przez dwa miesiące. Borussia po zakończeniu wypożyczenia nie ma prawa do definitywnego transferu Smolarka.

Smolarek, syn byłego gracza Frankfurtu - Włodzimierza Smolarka (63 mecze, 13 bramek) może występować zarówno na lewej jak i prawej stronie. W poprzednim sezonie reprezentant Polski w pierwszej lidze holenderskiej pod wodzą obecnego trenera BVB - Berta van Marwijka zdobył w 21 spotkaniach siedem goli dla Rotterdamu. W tym sezonie Polak wystąpił jedynie w trzech pojedynkach Ehrendivision.

Smolarek ma ważny kontrakt z Feyenoordem do 2008 roku. W 2002 roku piłkarz ten doznał ciężkiej kontuzji kolana i przez 15. miesięcy musiał pauzować. W tym samym roku został on zatrzymany za konsumpcję marihuany, za co UEFA ukarała go na trzy miesiące.

źródło: bundesliga.pl

To narazie nie potwierdzona informacja, ale myśle, że wypożyczenie to najlepsza opcja i dla Borussi i dla samego Smolarka. Mam nadzieje, że się pokaże i będzie regularnie grał w pierwszej jedynastce :wink:

Awatar użytkownika
jaget
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jaget » 18 sty 2005, 15:46

Też mam taką nadzieje....szkoda że Ewerthon doznał kontuzji trudno trzeba coś wymyśleś....siedzieli siedzieli i nasz Bert coś wymyślił "Smolarek" dobrze się znają lata świetności miał pod jego wodzą trenerską dobrze sie znają i myślę że szybko sie zaklimatyzuje u nas :)

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 18 sty 2005, 16:52

jaget pisze:Też mam taką nadzieje....szkoda że Ewerthon doznał kontuzji trudno trzeba coś wymyśleś....siedzieli siedzieli i nasz Bert coś wymyślił "Smolarek" dobrze się znają lata świetności miał pod jego wodzą trenerską dobrze sie znają i myślę że szybko sie zaklimatyzuje u nas :)
Zgadzam sie, Ebi bardzo dobrze zna sie z Marwijkiem i on znow bedzie gral tak jak w zeszlym sezonie,zobaczycie jak bedzie czarowal :D A na jakiej on ma pozycji grac w borusii??

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 18 sty 2005, 17:06

Chyba na prawym skrzydle :wink:

baryla_pce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baryla_pce » 18 sty 2005, 17:33

cieshe sie ze Smolarek trafił właśnie do Borussi Dortmund... bo mam duzy respet do tego zespoły... a Ebi w Feyenoordzie sie nadwyraznie marnował ;/ wiec do roboty i wszystkiego najlepszego na nowej drodze :D

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 18 sty 2005, 18:26

Żeby tylko nie było jak z Kuszczakiem. Tomek miał mieć pewne miejsce za słupkami West Bromwich Albion, a teraz tradycyjnie grzeje ławę. Smolarek może będzie grał. Wszystko zależy od trenera Borussi Dortmund.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”