Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 152

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 14:49

Michał M pisze:Bayern grał w grupie B, czyli grali tego samego dnia co grupy A, C i D, a Arsenal z HSV były w grupie G - wniosek nasuwa się sam
już wiem, zawsze pokazywali mecze środowe. Dlatego czekałem na Arsenal, a oni we wtorek pokazali Bayern. Musiało tak być bo ogladałem chyba ten mecz [inaczej bym nie pamietał, ze grali ze Spartakiem, bo niby skąd]
z tą tylko różnicą, że było to na DSFie :D

dla mnie to żadna róznica mecz za darmo na niemieckiej stacji :]

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 30 sie 2007, 14:51

RóżA pisze: Nie płakałbym również, gdybyśmy trafili na Dynamo bądź Shakhtar- tam aż tak ekstremalnych warunków również nie ma :wink: .
Hmm, Donieck leży dość daleko na wschodzie - w przypadku spotkania w grudniu to super warunków bym się tam nie spodziewał :wink:
fieldy pisze:dla mnie to żadna róznica mecz za darmo na niemieckiej stacji :]
Dla mnie kolosalna, bo DSF-u nie mam, a SAT 1 tak (i RTL, który kiedyś miał wyłączność na Ligę Mistrzów).

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 15:00

Michał M pisze:Hmm, Donieck leży dość daleko na wschodzie - w przypadku spotkania w grudniu to super warunków bym się tam nie spodziewał Wink
Lepiej na wschodzie niż na północy :P . Sto razy wolę żeby Arsenal grał w Doniecku niż w Trondheim :wink: .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2007, 18:54

Obrazek

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 30 sie 2007, 18:56

No i mamy już pełny zestaw grup. Dla mnie najsilniejsza i najbardziej wyrównaną wydaje się grupa E gdzie mamy Barcelonę, Lyon, Stuttgart i Rangers. Każda z tych drużyn jeśli awansuje to niespodzianki nie będzie. Przez długi czas na grupę śmierci typowałem grupę B gdzie wylosowane były już Cheslea, Valencia i Schalke, ale ostatecznie doszedł Rosenborg czyli nic ciekawego 8) . Najsłabsza grupa to zdecydowanie grupa H. Arsenal, który znowu sie osłabia, Sevilla jakby nie patrzeć DEBIUTANT w LM, a to że dwa razy wygrali PUEFA nie musi świadczyć, że to potężny klub. Dodatkowo STeaua, która rok temu ugrała coś tylko z Dynanem i Slavia Praga. Normalnie grupa na Puchar UEFA a nie LM. Niciekawa tez wydaje się grupa G gdzie grac będą Inter, PSV, CSKA i Fenerbahce choć tutaj wszystkie kluby do końca mogą walczyć o awans. To tyle.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 30 sie 2007, 18:59

Fajnie dla niemieckich zespołów. Każdemu będzie ciężko wyjść z grupy. Najbardziej się cieszę, że Werder będzie grał z Realem. Te pojedynki Pepe vs Sanogo. Piękno futbolu.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 sie 2007, 19:02

Świetne losowanie. na 3 rywali - 2 takich, jak chciałem.
Ebi mówi, że najsłabsza grupa. Niech mówi :] Arsenal sie niby osłabia, ale Sparte mógł 5:0 odprawić. W lidze w 3 meczach mógł zdobyć 7 pkt, pomimo 2 błedów bramkarza, których być nie powinno [i których już nie będzie :D]

Jedynie Steaua mi nie pasuje. Mało atrakcyjny rywal jak dla mnie. Jakby to było rok temu ... mają Golańskiego, choć watpię, aby TVP pusciła to skoro maja tylko 1 mecz do wyboru.
Slavia - zajebiscie. Rywal słaby, w Czechach, czyli blisko, nie bedzie tam żadnych niespodzianek z klimatem typu -50 stopni. Powinno być 6 pkt z tym zespołem.
No i Sevilla - mój wymarzony rywal. Co z tego, ze beniaminek ? Dwukrotny zwycięzca PUEFA. Ze znakomitymi graczami w składzie. Ze świetnym trenerem, w dodatku grajacy ładną, ofensywną piłkę. Już się doczekać meczu nie mogę.
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, 19:03 przez fieldy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 30 sie 2007, 19:03

A ja z fieldym będziemy mieli swoją Sevillę i Slavię :] . Do tego wszystkiego dochodzi Steaua, czyli jest dobrze :D .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2007, 19:04

Milan tradycyjnie łatwiutka grupa. Czemu nie jestem zaskoczony? :P Jak dla mnie najciekawsze są grupy B, E i F. Trudno wskazać grupę śmierci. Najsłabsza grupa H. Sevilla w debiucie wyjdzie z grupy więc fajnie.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 sie 2007, 19:04

Ciekawa grupa. Dynamo będzie zapewne outsiderem, ale będę chcieli urwać punkty tym teoretycznie lepszym. United faworytem, ale za rywali ma Romę i Sporting. Rzymianie będą chcieli się odegrać za zeszłoroczne upokorzenie. Trzeba pamiętać, że w pierwszym spotkaniu grało nam się przeciwko nim niezwykle ciężko. Sporting to nasz klub partnerski, więc możemy im jeden mecz odpuścić :P Portugalczycy grają bardzo ładny, ofensywny futbol, chyba najładniej w swojej lidze. I również będzie ciężko. Oczywiście Manchester jak zwykle w grupie śmierci...

Ciekawie prezentuje się również grupa D i E.

Inter i Arsenal mają jak zwykle po maśle i podejrzewam, że zostali podrzuceni przez układ :?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sie 2007, 19:05

Bardzo udana gala dla Milanu.Grupa niezbyt trudna nagrody zgarnelismy.Jeszcze tylko jutro wygrac Superpuchar i tydzien wyjatkowo udany.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 30 sie 2007, 19:06

Patrząc na zdjęcie Mentora to dokładnie tak jak są ułożone drużyny tak bym się spodziewał awansów ale jak to w LM na pewno będą niespodzianki. Niemcy mają ciężko, to dobrze, szkoda że Milan nie ma żadnych w grupie...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 sie 2007, 19:09

A no i zapomniałem o wyróżnieniach. Wszystko fajnie, ale z tym Maldinim to grubo pojechali. Naciągana na nagroda. Z resztą się w miarę zgodzę. Choć gdyby uhonorowano Reinę to bym specjalnie nie płakał.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 30 sie 2007, 19:09

Akarin pisze:Te pojedynki Pepe vs Sanogo. Piękno futbolu.
To był mój tekst :roll:.

Niemieckie zespoły zbyt udanie nie trafiły. Schalke ma dość ciężką grupę, a to właśnie w tej drużynie upatrywałem największe szanse na awans do fazy pucharowej. Stuttgart biednie, ale jakieś nadzieje na awans zawsze są. Brema nie dość, że grają teraz wielki piach, to jeszcze trafiła na taką grupę. Niech chociaż awansują do Uefa, policzymy się 8).

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 30 sie 2007, 19:13

Cris7 pisze:Inter i Arsenal mają jak zwykle po maśle i podejrzewam, że zostali podrzuceni przez układ

Po maśle ? a jakoś nikt nie chciał Turków i Ruskich w grupie :P

Arsenal z Sevillą powinny między sobą rozegrać walkę o 1 miejsce w grupie. Ciekawe mogą być rewanże pomiędzy Romą i Manu oraz Valencia-Chelsea :] Jeśli Lyon wróci do formy to będziemy mieli kolejny ciekawy mecz Ol.-Barca. Liczę na awans Lazio i mniej Milanu, czyli komplet Włochów w 1\8. Obyło się więc bez grup śmierci.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”