Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 155

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Najlepszy zwycięzca LM w historii?

PSG 2025
2
10%
Real 2016/2017/2018
3
15%
Real 2014
0
Brak głosów
Bayern 2013
6
30%
Bayern 2020
2
10%
Barcelona 2009
0
Brak głosów
Barcelona 2011
0
Brak głosów
Barcelona 2015
3
15%
Juventus 1996
0
Brak głosów
Marsylia 1993
1
5%
Inny
3
15%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 sie 2007, 20:28

Nie chce mi sie czytac tego co napisaliscie bo dopiero przyjechalem wiec napisze swoje odczucia :smile:

Grupa A:
Liverpool FC
FC Porto
Olympique Marsylia
Besiktas Stambuł

Liverpool z palcem w .. znaczy wygra to w cuglach :!: za jego plecami bedzie walka na noze i na dizen dizsiejszy trudno powiedziec ktory to zepsol zajmnie 2 miejsce ale chyba Porto

Grupa B:
Chelsea Londyn
Valencia CF
Schalke 04 Gelsenkirchen
Rosenborg Trondheim

Jedna z ciezejszych grup, pierwsze miejsce najpewniej dla Chelsa a pozniej walka Szlakacza z Valencia i chyba wygrana tych drugich

Grupa C:
Real Madryt
Werder Brema
Lazio Rzym
Olympiakos Pireus

I to jest grupa smierci, poziom druzyn chyba najbardziej wyrownany sposrod wszystkich. Tutaj nawet nie bylbym pewny Realu :!: Chociaz chyba awansuja a z drugiego Olympiakos :smoke:

Grupa D:
AC Milan
Benfica Lizbona
Celtic Glasgow
Szachtar Donieck

Milan trafil na dosc latwych rywali i oprocz niego widze Szachtar w dalszej fazie :!:

Grupa E:
FC Barcelona
Olympique Lyon
VfB Stuttgart
Glasgow Rangers

Ciekawy zesptaw nie pwoiem, Barcelona a za jej plecami rowniez walka na noze i tutaj juz trudnop wskazac bo to zdaje sie jeden pulap !

Manchester ma fajna grupe i patrzac na ich forme roznie moze byc :mike:
Gwiazdy MU zagraja przeciwko macierzytsemu klubowi, a i Roma jeszcze ejst :P

Inter - chyba lepiej trafic nie mozna, poza nimi awansuje jeszcze Fenerbahce

Arsenal - fildy ma swoaja Seville i to hiszpanski klub wygra w cuglach grupe a Arsenal drugie miejsce - chociaz wolalbym alby 3

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 sie 2007, 22:34

Najprawdopodobniej będą osobne tematy dla poszczególnych grup tak więc jeżeli ktoś chce to może zakładać tylko przyzwoicie jakoś :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sie 2007, 23:02

I znowu ostrzezenia jak ktos skomentuje spotkanie w temacie zbiorczym zamiast w temacie o odpowiedniej grupie?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 30 sie 2007, 23:05

Tak. Chociaz moze nie od razu, ale jak sie inaczej nie da to beda ostrzezenia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sie 2007, 23:06

Sa powody do mruczenia.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 30 sie 2007, 23:08

Chlopaczek jezeli chcesz to skometowac to nie w tym temacie ;)
Mam nadzieje, ze chociaz tej prosby nie uznasz za zamach na swoja wolnosc i niezaleznosc.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 sie 2007, 23:18

Ok ok juz przestaje.Na zlocie Babel mi powiedzial ze boja sie dawac mi ostrzezenia zeby nie wdawac sie ze mna w dyskusje na privach.Bylo to po pijaku wiec ciezko ocenic mi wiarygodnosc tych slow :lol:

Wracajac do meritum.

Bardzo podoba mi sie grupa Milanu.Licze na to ze bez problemu zajmiemy pierwszej miejsce juz po 4 kolejkach i spokojnie az do fazy pucharowej wszelkie sily bedziemy mogli skierowac na lige a po drodze na klubowe mistrzostwa swiata.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 31 sie 2007, 3:48

UWAGA !!!

do tych, którzy chcą założyć temat poświęcony którejś grupie... Nie róbcie tego na odwal, wklejenie emblematów to troche mało :roll: Walnijcie jakąś małą prezentacje, terminarzyk, kilka słów od siebie, żeby to jakoś fajniej wyglądało ;) Jeśli sami nie macie ochoty tego robić, to pozwólcie się wykazać innym. Do meczy pozostało jeszcze troche czasu i nie ma potrzeby zakładać tematów na odwal, wszystkich w 5 minut... :o Zachęcam, żeby to jakoś ciekawiej opracować ;)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 sie 2007, 9:05

Akarin pisze: Te pojedynki Pepe vs Sanogo. Piękno futbolu.
Proszę Cię, mało nie spadłem z krzesła :lol: A w pracy nie mogę sobie pozwalać na takie wybryki :P
Akarin pisze:Fajnie dla niemieckich zespołów. Każdemu będzie ciężko wyjść z grupy.
Nie zdziwię się, jak w 1/16 P. UEFA zamiast 2-3 niemieckich drużyn, będzie ich z pięć lub sześć :]
Mentor pisze:Milan tradycyjnie łatwiutka grupa. Czemu nie jestem zaskoczony? :P
Dokładnie tak - w zasadzie mogą juz im od razu oddać 1 miejsce, a reszta niech walczy o drugie :wink:
olson pisze:Brema nie dość, że grają teraz wielki piach, to jeszcze trafiła na taką grupę. Niech chociaż awansują do Uefa, policzymy się 8).
Ja tam ich w P. UEFa nie potrzebuję :wink: Wystarczył mi ostatni ligowy mecz :D
mete pisze:no to jak Miskiewicz to dodajmy tez Szczesnego z Aresnalu i bedziemy mieli prawdziwa kolonie polskich bramkarzy
Yeeah! Myślę, że w związku z tym polska telewizja skupi się własnie na meczach druzyn z polskimi bramkarzami - nic nie może bardziej ukoić polskiej duszy niż widok rodaka na ławce rezerwowych lub trybunach słynnej europejskiej drużyny :]
czeher pisze:Milan trafil na dosc latwych rywali i oprocz niego widze Szachtar w dalszej fazie :!:
To, że Donieck wyeliminował Red bulla (jakoś nie dodał Salzburgowi skrzydeł :lol: ) nie oznacza jeszcze, że poradzą sobie z Celtikiem i Benfiką. Ja bym własnie którą z tych dwóch drużyn widział na drugim miejscu :wink:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 sie 2007, 10:20

Michał M pisze:To, że Donieck wyeliminował Red bulla (jakoś nie dodał Salzburgowi skrzydeł Laughing ) nie oznacza jeszcze, że poradzą sobie z Celtikiem i Benfiką. Ja bym własnie którą z tych dwóch drużyn widział na drugim miejscu
Akurat to spotkanie z Red Bullem nie wplynelo z grubsza na moja ocene tej grupy :!: Celtic i jego gra na wyjazdach w LM ['], poza tym juz z Spartakiem powinni odpasc bo lepszym zespolem patrzac przez pryzmat dwoch spotkan byli rosjanie a karn to loteria.
A o Benfice pisalem 1 czy 2strone temu w konwersacji z Corinthiansem.
Jak dla mnie Szachtar :wink:

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 31 sie 2007, 10:46

Ciekawe grupy się porobiły. W kilku słowach moi faworyci do awansu:

GRUPA A

Liverpool FC
FC Porto

Olympique Marsylia
Besiktas Stambuł

Liverpool nie powinien mieć najmniejszych problemów, z drugiego miejsca powinno awansować Porto, ale OM nie podda sie bez gry. Besiktas bez szans na awans.

GRUPA B

Chelsea Londyn
Valencia CF

Schalke 04 Gelsenkirchen
Rosenborg Trondheim

Chelsea wyjdzie na bank, Valencia może przez pewien czas będzie zagrożona przez Schalke, ale i tak awansuje. Dla Niemców Puchar UEFA. Rosenborg jeśli choćby zremisuje jakieś spotkanie to będzie to spora niespodzianka.

GRUPA C

Real Madryt
Werder Brema
Lazio Rzym
Olympiakos Pireus

Real z pierwszego, z drugiego Lazio. Werder w słabej formie i dla nich widzę tylko miejsce w Pucharze UEFA. Poza tym fajnie by było zobaczyć derby Rzymu w ćwierćfinale LM ;]. Olympiakos znając życie znowu ostatni...

GRUPA D

AC Milan
Benfica Lizbona
Celtic Glasgow
Szachtar Donieck

Milan tak jak rok temu, choćby nie wiem jak słabo grał wyjdzie z pierwszego miejsca. Reszta zespołów wydaje mi się wyrównana, ale myślę, że awans wywalczy drużyna z czwartego koszyka, czyli Szachtar.

GRUPA E

FC Barcelona
Olympique Lyon
VfB Stuttgart
Glasgow Rangers

Osobiście będę trzymał kciuki za Rangersów, ale myślę, że mają szanse na co najwyżej trzecie miejsce,premiowane grą w PUEFA. Barcelona raczej nie powinna mieć problemów (choć może być i tak jak rok temu i awans rzutem na taśmę :roll: ). Z drugiego chyba Lyon, choć Stuttgart na pewno powalczy.

GRUPA F

Manchester United
AS Roma
Sporting Lizbona
Dynamo Kijów

Wielki rewanż za zeszły sezon :twisted: ManU i Roma powinny awansować bez trudu, ale dwumecz pomiędzy nimi będzie prawdziwą ucztą...

GRUPA G

Inter Mediolan
PSV Eindhoven
CSKA Moskwa
Fenerbahce Stambuł

Inter, podobnie jak Milan, trafił na łatwą grupę, choć wyjazdy do Moskwy i Stambułu mogą być bardzo ciężkie. Niemniej jednak faworyt murowany. Z drugiego miejsca raczej szanse wyrównane. CSKA rokrocznie zawodzi w LM, z PSV wielu piłkarzy odeszło. Może wreszcie nastał czas Fenerbahce i turecka drużyna wyjdzie z grupy?

GRUPA H

Arsenal Londyn
FC Sevilla
Steaua Bukareszt
Slavia Praga

Od początku chciałem, by Steaua i Slavia trafiły do grupy Romy. To niewątpliwie najsłabsze zespoły odpowiednio z trzeciego i czwartego koszyka. W zwiazku z tym awans Arsenalu i Sevilli wydaje się być przesądzony. A swoją drogą gdyby jakimś cudem awansowało AEK to byłaby prawdziwa grupa śmierci...

Awatar użytkownika
TouReQ
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TouReQ » 04 wrz 2007, 16:56

Mysle, ze podzielam twoje typy. W tym roku grupy raczej wyrownane. Brak grupy smierci. Chociaz moim skromnym w grupie B pierwsza wyjdzie Valencia. Juz w tamtym roku pokazali, ze wiedza jak grac z The Blues i powinni ich wyeliminowac. W 'C'raczej Werder anizeli Lazio. Mysle, ze sie rozkreca, a Diego formy sprzed sezonu nie zgubil. w 'D' Szachtar raczej nie da rady. Nie sa juz tak mocni jak przed sezonem. Nie ma juz Elano i Matuzalema. Nie wiadomo jak Celtic, choc poczatek w ich wyknaniu nie jest zly. Co do Benfiki to kupili oni kilku nowych kopaczy i pewnie troche potrwa zanim sie dotra i zgraja. W 'G' podzielam odwazny poglad nt. Fenerbahce chociaz PSV w ostatnich edycjach LM wypadali nadspodziewanie dobrze. Dla CSKA (pomimo szczerych checi) miejsca w fazie pucharowej nie widze. Grupa h najklarowniejsza ze wszystkich. tutaj cudow byc nie mioze.

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 04 wrz 2007, 18:36

wg mnie z grup wyjdą wszystkie kluby angielskie, hiszpańskie co daje 8 zespołów a także : Porto, Werder, Celtic ^^ ( Boruc do boju! ), Milan, Lyon, Roma, Inter i CSKA

imo finał bedzie tym razem angielsko hiszpanski, albo final z udziałem angielskiego klubu i niespodzianki, ale na dzien dzisiejszy to
Liverpool - Real ale kto wie co bedzie za 8-9 miesięcy ;)

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 08 wrz 2007, 11:32

a ja stawiam na finał Inter - Milan. derby Mediolanu w finale Ligi Mistrzów, to było by coś zupełnie nowego a poza tym mecze pomiędzy tymi dwoma druzynami zawsze są BARDZO ciekawe nawet jak końcowy wynik to 0:0

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 08 wrz 2007, 11:54

Chuchu pisze:a ja stawiam na finał Inter - Milan

Z tym to bym się wstrzymał jeszcze troche ;)
Kto wie czy nie trafią na siebie w 1/8 1/4 czy 1/2 ;P

Standardowo sądze że Chelsea,Liverpool, Milan mimo średniej formy i tak wysoko zajdą w tym sezonie ;P
heh , no bo kto chociażby rok temu spodziewał sie takiego finalu :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”