Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 160

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 11:52

wazi pisze:Dzisiaj losowanie
a po co zwracacie uwage na takie drobnostki jak losowanie

na kogokolwiek traficie jeśli nie wygracie pucharu UEFA z takim teamem
to bedzie sensacja :lol:
przembal pisze:Szkoda, ze nie trafimy na Groclin
szkoda bo nie da sie zobaczyć Bayernu w Polsce

z drugie strony dobrze, bo nie miło jest widzieć jak polacy przegyrwają 2 razy po 5:0 8)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sie 2007, 11:53

Może trafimy na nich w grupie jak awansują :glass:.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 sie 2007, 11:55

vakabayashi pisze:na kogokolwiek traficie jeśli nie wygracie pucharu UEFA z takim teamem to bedzie sensacja :lol:
Zawsze można trafić na świetnie usposobiony Tottenham albo Atletico, także nie przesadzajmy - puchary mają w końcu to do siebie że zdarzają się niespodzianki :wink:

Też żałuję, że nie ma szansy na Groclin :( olson, chyba się łudzisz :lol:
Co do możliwych zespołów, to biorę je w ciemno, może prócz Tuluzy. Najlepszy chyba byłby Belenenses, później Skandynawowie.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:06

olson pisze:Może trafimy na nich w grupie jak awansują
kolega optymista :lol:

choć cuda sie zdarzają

Michał M Tuluza też nie taka straszna jak sie patrzy walka tylko w głownej mierze na wyjezdzie z nimi, w monachium winien być luz

poczekamy zoabczymy co los wam przyniesie

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sie 2007, 12:22

Tuluza jest cienka jak drut. Nie wiem jakim sposobem oni zajęli w poprzednim sezonie trzecie miejsce w Ligue 1 :warrior:. Obecnie grają wielkie gówno, przegrywając nawet z ligowymi 'tuzami' u siebie. A prawdziwą klasę pokazali w meczu z Liverpoolem na własnym boisku :roll:. W fazie grupowej też zapewne nie będzie zespołu, który będzie w stanie realnie z nami powalczyć. Schody się zaczną w 1. rundzie eliminacyjnej, gdy dojdą drużyny z CL.
vakabayashi pisze:kolega optymista
:oops:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:29

olson pisze:Nie wiem jakim sposobem oni zajęli w poprzednim sezonie trzecie miejsce w Ligue 1
bo liga francuzka jest cienka jak drut może prócz Lyonu ewentualnie Marsylii 8)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 sie 2007, 13:27

Michał M pisze:Najlepszy chyba byłby Belenenses
No i jest Belenenses :D Nie ma co, zadowolony jestem z takiego obrotu sprawy. Z Portugalczykami mamy raczej dobre wspomnienia (oprócz FC Porto z 87 r., ale to już chyba tylko ja tu pamiętam :P ) - najlepsze z innym lizbońskim klubem, Benfiką - 4:1 i 3:1 w sezonie 95/96 (też Uefa :wink: ). Z losowania wynika, że pierwszy mecz będzie w Monachium, co jest w sumie średnie, ale raczej nie powinno stanowić zawady.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2007, 14:37

Belenenses, fajnie. Pierwszy mecz u siebie, jeszcze lepiej. Tylko nie możemy wyjść za nastawieniem, że wrąbiemy im piątaka i do domu. Musimy im pokazać, że jeśli chodzi o piłkę nożną to oni są jeszcze w średniowieczu. Poza tym jest dobra okazja aby nabić pkt do klasyfikacji UEFA i przy okazji wyeliminować dwie portugalskie drużyny, które moga robić Niemcom problemy w 5-Jahres Wertung :wink:
Poza tym Belenenses awansowało poprzez Intertotto? Czy w lidze zajeli takie wysokie miejsce.
Btw. zamówiłem koszulkę i bilety na 3 mecze kombinuję, jak nie dostanę choćby jednego to [']. Wolfsburg, Bochum, Arminia.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 sie 2007, 14:44

Akarin pisze:Tylko nie możemy wyjść za nastawieniem, że wrąbiemy im piątaka i do domu.
Ja będę zadowolony z 3:0 :)
Akarin pisze:Czy w lidze zajeli takie wysokie miejsce.
Ech, od czego jest Kicker :wink:
http://www.kicker.de/news/fussball/intl ... pieltag/30
Czyli dostali się bezpośrednio - no ale 5 miejsce w Portugalii to raczej nie wyczyn :wink:
Akarin pisze:Poza tym jest dobra okazja aby nabić pkt do klasyfikacji UEFA i przy okazji wyeliminować dwie portugalskie drużyny, które moga robić Niemcom problemy w 5-Jahres Wertung :wink:
Zważywszy, że ostatnio Rumuni zepchnęli Niemców na ostatnie sensowne miejsce, czyli szóste, to b. istotne :!: Ale myślę, że i Bawarczycy i "aptekarze" staną na wysokości zadania :wink:

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 31 sie 2007, 14:48

Akarin pisze:Btw. zamówiłem koszulkę
A mówiłeś, że pieniędzy nie masz :roll:. Też bym chciał, ale chyba trzeba będzie poczekać do gwiazdki :(.

Z losowania w Pucharze Uefa jestem bardzo zadowolony. Nie tylko z przeciwnika w 1. rundzie, ale także z ewentualnych rywali grupowych. Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, 'nasza' grupa będzie się składała z następujących zespołów:

Brann/ Club Brugge
Bayern/ Belenenses
Aberdeen/ Dnipro
Heerenveen/ Helsingborg
Toulouse/ CSKA Sofia

Byłbym bardzo zadowolony z przypadku trafienia na Aberdeen i rozgrywania meczu w Szkocji, ponieważ byłaby możliwość mojego wyjazdu na to spotkanie. No, ale to jest jeszcze bardzo odległe. Chciałbym, żeby awansował Heerenveen, bo TVP na pewno pokazałaby mecz z udziałem Polaka :smile2:.

[EDIT]
Michał M pisze:Ale myślę, że i Bawarczycy i "aptekarze" staną na wysokości zadania
I Hamburg. Zresztą, wydaje mi się, że przy odrobinie szczęścia [w niektórych wypadkach jego braku], w fazie eliminacyjnej Pucharu Uefa możemy zobaczyć nawet 7 zespołów niemieckich :glass:.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 14:52 przez olson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2007, 14:51

Myślę, że mamy spore szasne wygrać puchar UEFA i co najważniejsze zarówno w LM i UEFA Cup dostaje się po tyle samo pkt za awans/zwycięstwo itp.
http://www.90minut.pl/ranking_uefa.php --> wszystko się zgadza z tym na uefa.com :wink:
Prześcignąć Rumunów jest spora szasna. Trzeba też ściskać kciuki za Norymbergę, która trafiła na Dinamo Bukareszt i ma szasnę wyeliminować Rumunów, wtedy oni stracą trochę pkt. i to dla Niemców najwazniejsze :wink:

edyta:
a faktycznie na Rapid, coś mi się uroiło z Dinamem :wink:
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 14:58 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 31 sie 2007, 14:55

Akarin pisze:Norymbergę, która trafiła na Dinamo Bukareszt
Na Rapid, ale to mało istotny szczegół :P
olson pisze:I Hamburg.
Tak, tak, miałem na myśli głównie pojedynki niemiecko-portugalskie :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 15:50

olson pisze:Belenenses
widziałem ich ostatnio w tv grają piach skandaliczny

oj szykuje sie strzelanie :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 sie 2007, 15:53

Podejrzewam, ze jeśli grają piach to raczej szykuje się koszenie i to bardziej skandaliczne [']. To, że będą kosić to jest pewne, tylko z jakim skutkiem.

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 01 wrz 2007, 14:53

Podejrzewam, ze jeśli grają piach to raczej szykuje się koszenie i to bardziej skandaliczne [']. To, że będą kosić to jest pewne, tylko z jakim skutkiem.
Oby z jak najmniejszym Akarin

Mam nadzieje ze chlopaki uparaja sie z portugalczykami szybko i zagwarantuja sobie awans juz w Monachium tak zeby do Portugali jechal 2 sklad

Zastanawiam sie ostatnio jak sprawowal by sie Sagnol w roli srodkowego obroncy. Moze kiedys Ottmar wypróbuje ten wariant. Mielibysmy wtedy niesamowicie silna w ofensywie obrone. Lahm-Sagnol-Lucio-Jansen mogli by sporo namieszac w ofensywie a wtedy w obronie asekurowali by ich Van Bommel i Ze Roberto.

Obecnie w swietnej dyspozycji jest Micho ale on juz mial zalamania formy i obawiam sie, ze i tym razem moze mu sie to zdarzyc. Oby trzymal forme jak najdluzej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”