Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 322

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 01 wrz 2007, 0:55

ddworakk pisze:A ruskiego to ja w AFC nie chce Very Happy nawet jak jest rewelacyjny to jest ruski!

Wczoraj Rosyjski miliarder- Usmanov przeją udziały Deina (14.58 ). Więc masz lipę. Poza tym czemu masz uprzedzenie do Ruskich? :?

Gadałem na stronie Arsenalu z jakimś kolesiem o takich zaskakujących transferach przed północą typu Denilson, jak miało to miejsce w ubiegłym okienku transferowym. Za jakiś czas koleś pisze coś takiego "jest Quaresma za 30 milionów euro!!!!!!!". Póki co zachowuje spokój, bo na newsnow nie pojawił się jeszcze żaden komunikat. :?

EDIT: Niestety, okazało się, że to głupi żart. Świnia! A ja tak lubię Quaresme... :płacze:

EDIT2

A jednak doczekałem się transferu ktory by mnie zadowolił. :D Wenger kupił Lassana Diarra z Chelsea. Cena nie została ujawniona, a piłkarz podpisał z klubem długoterminową umowę . Diarra będzie grał z numerem 8 na plecach.

Awatar użytkownika
amolinn
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: amolinn » 01 wrz 2007, 1:57

Jednak mamy coś na pocieszenie. Lassana Diarra, o którym Mourinho mówił kiedyś "drugi Makelele". Ciekawy transfer, wreszcie jakiś walczak w środku pola.
ddworakk pisze:A ruskiego to ja w AFC nie chce Very Happy nawet jak jest rewelacyjny to jest ruski!
Ruski, nie ruski ważne czy chce zainwestować w Arsenal dla swojego własnego zysku czy naprawde chce pomóc AFC. Jakoś Chelsea za bardzo nie straciła na orzejeciu klubu prze Abramovica.

A co do Boruca to nie moge sie jakos przekonac. Może i miał kilka bardzo dobrych meczy, ale jakoś wolałbym najpierw go zobaczyć w jakimś klubie PL.
Zresztą zawsze mi sie kojarzy z tą reklamą McDonalda:P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2007, 10:19

No proszę :p poszedłem spać za 15 godzina 0 :lol: czyli u nas 00:45 nie wierzyłem specjalnie w jakieś transfery. Cos sie mówiło o Jensie, ale się nie potwierdziło .... Temat Diarry ucichł jakiś czas temu, wiec tym bardziej jestem zaskoczony - ale bardzo się cieszę. Co z tego, ze z Cheslea :P
Diarra jest młody - to po pierwsze. Umiejętności ma spore [już] o czym można było się przekonać w ubiegłym sezonie przy okazji finału Carling Cup.
Z tego co wyczytałem, to w tym roku zadebiutował w pierwszej reprezentacji Francji, a to też o czymś świadczy. Ciekaw jestem, czy trasfer był przygotowywany, czy przypomniano sobie o nim po kontuzji Eboue, i Sagny [bo przecież Diarra na prawej obronie grywa] choć ja go tam bardziej widze na DMie. Kolejny DM w klubie. Diarra to piłkarz uniwersalny, co też nei jest bez znaczenia - przy naszych kontuzjach. Zapewne Wenger będzie go próbował na róznych pozycjach. Nie jest to zupełne anonimowy zawodnik - w minionym sezonie przez długi czas grał w podstawowm składzie Chelsea. Sporo kartek łapie.

Będzie grał z 8 - po Freddim.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 01 wrz 2007, 10:50

Lassana Diarra... choć niezbędny nie jest, to się przyda :P . Jak już napisał fieldy- Jego ogromnym plusem jest to, że jest młody (a przy tym już ograny i doświadczony). Z tego co wiem to Francuz najczęściej grywa na pozycji DM-a, choć znając Mourinho, to mógłby grać nawet na bokach defensywy (a predyspozycje do tego ma). Cóż więcej mogę napisać, chyba tylko POWODZENIA LASSANA W NOWYM (lepszym :P ) KLUBIE :] .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2007, 11:49

Lassana Diarra...
nasz nowy nabytek:

:roftl3:

zapowiada się wesoła szatnia :lol2:

już lubie chłopaka

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 01 wrz 2007, 15:02

Diarra miałby ogromny problem z graniem w Chelsea czy to na prawej obronie(Belletti, Ferreira czy Essien) czy jako defensywny pomocnik(Obi, Makelele, Essien). Tylko chyba podobnei bedize w Arsenalu jest Eboue, Sagna, Gilberto, Denilson i napewno ktos jeszcze sie znajdzie. Poprzedni seozn, szczeoglnie poczatek roku(jesli dobrze pamietam) miał naprawde świetny, grajac na prawej obronie, a w reprezentacji debiutował wtedy jako defensywny pomocnik.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2007, 15:22

Jarzinho pisze:Diarra miałby ogromny problem z graniem w Chelsea czy to na prawej obronie(Belletti, Ferreira czy Essien) czy jako defensywny pomocnik(Obi, Makelele, Essien).
to proponuje wejsc na strone Cheslea i poczytać ten płacz po jego stracie :D

Jarzinho pisze:Tylko chyba podobnei bedize w Arsenalu jest Eboue, Sagna, Gilberto, Denilson i napewno ktos jeszcze sie znajdzie.
jest Flamini oczywiscie, jest wielu piłkrzy. Co do Denilsona. Brazylijczyk jest młodszy. Francuz jest juz bardziej doświadczony, poza tym ostatnio dostaje powołania do reprezentacji Francji.
Wiec nie jest powiedziane, że Denilson wygra rywalizacje z Diarrą. Choć mnie sie wydaje, że Wenger go szykuje do gry w obronie, czy to na prawejs tronie, czy na srodku. Kolo i Eboue pojada na PNA -zwolni sie miejsce. Do tego kontuzje, już teraz obaj prawi obrońcy sa kontuzjowani - Sagna i Eboue. Musiał grać Hoyte ostatnio. Zagrał dobrze i znów przyszedł ktoś, kto pewnie go wygryzie ze składu. Szkoda troche Anglika. Może trzeba go gdzies wypożyczyć.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 02 wrz 2007, 2:14

Dobry transfer! Ciesze sie! Przyda nam sie i napewno jest zawodnikiem tej klasy ze w bediz emogl liczyc na wystepy w Arsenalu nie mowie o tych wazniejszych meczach lecz takich typu Carling Cup! Czekam niecirpliwie na mecz ligowy Arsenalu to juz dzisiaj hehehe az mi sie buzia sama usmiecha! ciekawe czy jest jakas transmisja w necie :?: bo jak cos to zostaje mi "ogladanie" tego meczu na livescore.com :D ale to nic obejzrymy :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 wrz 2007, 8:34

fieldy pisze:to proponuje wejsc na strone Cheslea i poczytać ten płacz po jego stracie

Być moze jest to spowodowane PNA... wtedy wyjedzie Essien i Obi i zostana z Makelele, to moze być problem, patrzac na plagi urazow jakie ostatnio nawiedzaja Chelsea.

Zawodnik napewno dobry, utalentowany, tylko najlpeiej jakby grał na jednej pozycji, bo raczej nie bedzie mu słuzyc rola zapchaj dziury.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 02 wrz 2007, 15:34

prowadizmy 2-0 bramka w 8 minucie Adebayora i w 35 Fabregasa! Adebayor z karnego a Cesc z rzutu roznego dosrodkowal Van Persie Gilberto stracil głowa Cesc przyjal z obronca na plecach obrucil sie i stzrelil obok slupeczka! ogladam przez neta troche sie czasami przytnie :? ale jest fajnie! OOOO wychodza na 2 polowe wiec koncze! mam nadizeje ze jeszce cos ustrzelimy!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 wrz 2007, 16:30

świetny mecz :lol: nie pod względem czystko piłkarskim. Choć akcje były ładne ... ale po czerwonej kartce, potrafiliśmy jeszcze gola dołożyć - srtracili ta bramkę po frajesrsku [podobnie jak my chwile później] Kanu o sobie przypomniał ... a Tony chyba nigdy nie był taki smutny gdy Arsenal wygrywał :lol:

Senderos czerwo i zawieszenie, reszta obrony kontuzje - jeszcze się okaże, ze Lassana spadł nam z nieba na Emirates :P

Bałem sie tego meczu. Na szczescie wszytsko poszło dobrze. Skutecznosć nei najgorsza - jest lepiej pod tym względem, choć Diaby i jego uderzenia z główki ['] ja bym to trafił - kapitalne zagranie Clichy'ego.

3 pkt i skok w tabeli :] jeszcze tylko Chelsea dziś straci i bedzie dobrze

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 wrz 2007, 16:42

Sam nie wiem co mam myśleć o tej kartce. Pretensji do arbitra mieć nie można, bo Kanu wychodził już sam na sam. Po Senderosie nie ma co jeździć, bo wyglądało mi to na przypadkowe zahaczenie.
fieldy pisze:Diaby i jego uderzenia z główki [']
['] najbardziej mnie bolała ta pierwsza próba.
Gra samego zawodnika mogła się podobać. Bardzo się przydał. W trudnych momentach jak nikt potrafi przetrzymać piłkę.
fieldy pisze:kapitalne zagranie Clichy'ego.
Już pod koniec ubiegłego sezonu można było dostrzec poprawę u Clichyego w tym elemencie gry. Widać, że na treningach pracuje nad tym.

Wszystkie bramki strzeliliśmy po stałych fragmentach gry. :!: Pierwsza z rzutu karnego, druga po rzucie rożnym, a trzecia po rzucie wolnym. 8) Oby tak dalej.

Bardzo się ciesze z tego zwycięstwa, bo w sumie przez całą drugą połowę graliśmy w 10, mając na boisku dwóch nominalnych obrońców- Clichy i Toure[świetne zawody].
fieldy pisze:jeszcze tylko Chelsea dziś straci i bedzie dobrze
Oby... Remis jest bardzo możliwy. Chelsea nie gra tak dobrze jak kiedyś. W tym meczu nie wystąpi Lampard, który ostatnio był w dobrej formie.
A Aston Villa... Grają u siebie i są naprawdę silni.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 02 wrz 2007, 16:50

3:1 z Portsmouth, czyli prawidłowo :P Punktów na własnym boisku nie powinniśmy tracić i jak do tej pory wypełniamy normę.

Trzeba przyznać, że szybko zdobyta bramka strasznie nam pomogła. Świetne zawody w wykonaniu Fabregas (co jednak nie dziwi) i Tomasa. Co do kartki Senderosa, to sędzia równie dobrze mógł pokazać jedynie żółty kartonik i pewnie nikt nie miałby pretensji. Pokazał czerwony, ale jak widać jakoś nam to nie przeszkodziło w kontrolowaniu gry :D

Szkoda dekoncentracji po trzecim golu, bo zawsze lepiej wygrać do 0. Swoją drogą kolejne dobre spotkanie Manu, który już chyba zadomowił się na dłużej w pierwszym składzie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 wrz 2007, 16:57

fieldy pisze:Bałem sie tego meczu. Na szczescie wszytsko poszło dobrze. Skutecznosć nei najgorsza - jest lepiej pod tym względem, choć Diaby i jego uderzenia z główki ['] ja bym to trafił - kapitalne zagranie Clichy'ego.

Adebayor takze powinien dojsc w 12 :?: minucie do pilki... ale jednak ta wrzutka Clichy'ego i strzał Diaby'ego była lepszym pokazem nieskutecznosci.

Harry chyba straci głos w szatni, bo to co zrobili zawodnicy Portsmouth przy 3 bramce to komedia. Almunia takze tyłki Kanonierom ratował, chyba wygryzie Jensa na stałe.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 wrz 2007, 17:50

Jarzinho pisze:Almunia takze tyłki Kanonierom ratował, chyba wygryzie Jensa na stałe.
No w drugiej połowie napracował sie. Przy golu nie miał nic do powiedzenia. Ładnie wybronił rzut wolny i potem groźne strzały w tym Jonsona, który szybował w okienko... Póki co nie widzę powodu dla którego Jens miałby wskoczyć do pierwszego składu. Almunia nie popełnił jak do tej pory żadnego błędu, a do tego broni w trudnych sytuacjach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”