Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 301

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 449

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 31 sie 2007, 15:05

Chuchu pisze:Stankovic bardzo dobrze spelnial sie w tej roli w poprzednim sezonie.

szczerze wątpie... Stanko nie ma takiego przeglądu pola jak miał chociażby J.S. Veron, czy nawet... D. Pizarro

jarek_fci
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jarek_fci » 31 sie 2007, 17:21

Chuchu pisze:a co wy na tego rozgrywającego sie uwzieliscie. Stankovic bardzo dobrze spelnial sie w tej roli w poprzednim sezonie.

FORZA INTER!!!!!!!!!
Jak Stankovic dozna kontuzji to kto będzie rozgrywał piłkę?? Przydał by się taki Deco, bo przecież Cuchu czy Vieira nie będą odgrywali roli playmakera.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 31 sie 2007, 17:33

jarek_fci pisze:
Chuchu pisze:a co wy na tego rozgrywającego sie uwzieliscie. Stankovic bardzo dobrze spelnial sie w tej roli w poprzednim sezonie.

FORZA INTER!!!!!!!!!
Jak Stankovic dozna kontuzji to kto będzie rozgrywał piłkę?? Przydał by się taki Deco, bo przecież Cuchu czy Vieira nie będą odgrywali roli playmakera.
Dokładnie , Mancini wzoruje się na Capello z dwoma dm w środku , ale czy to dobry pomysł :roll: . Przydałby się ktoś kreatywny w środku pola , nie sądzę , że zakupimy kogoś teraz na ostatnią chwilę , ale jeśli będzie Stanko cieniować (oby nie :P ) to przydałoby się wybulić na dobrego pomocnika w zimie.
Recoba oficjalnie odchodzi.
Pożegnałem go już z miesiąc temu. Błysk geniuszu + kontuzje = El Chino :P .
Cieszę się , że odszedł. W Interze nie byłoby sensu zostawać , bo na grę w pierwszym składzie szanse ma minimalne , a w Torino będzie wiodącą postacią. Zasłużył sobie na to :wink: .

Grazie Alvaro.

Awatar użytkownika
peyter
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peyter » 31 sie 2007, 23:17

Sorki, ale Dejan Stankovic to chyba nie jest rozgrywający, przysłowiowa 10, to raczej gracz typu odbierz, podaj, wywalcz, strzel ...

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 4

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 31 sie 2007, 23:21

peyter pisze:Sorki, ale Dejan Stankovic to chyba nie jest rozgrywający, przysłowiowa 10, to raczej gracz typu odbierz, podaj, wywalcz, strzel ...

No dobra, to powiedz mi której z tych cech nie ma Stankovic ?

Dejan, że tak to określe nie jest zły na rozgrywającego, ale jego nominalna pozycja to skrzydłowy i podobnie jak Figo tam czuje się najlepiej. Do końca mercato nieco ponad pół godziny. Czekamy do końca na nowego :P ?

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 wrz 2007, 14:01

Dobra , okienko zamknięte. Czas na małe podsumowanie. Oficjalnie wzmocniło nas 4 zawodników , Chivu z Romy , Suazo z Cagliari , Rivas z Riber Plate i Luis Jimenez z Lazio. Za dwóch pierwszych w sumie zapłaciliśmy blisko 30 mln euro , Jimenez przyszedł na zasadzie wypożyczenia (i bardzo dobrze :roll: :P ). Dawno nie było u nas tak mało zmian , mimo to każdy z tych zawodników jest wielkim wzmocnieniem naszego składu. Suazo odkąd trafił z Cagliari do Serie A strzela po kilkanaście bramek na sezon i jak na razie wygrywa rywalizację w składzie z Cruzem i Adriano. Grą przypomina Obafemiego Martinsa i myślę , że David okaże się strzałem w dziesiątkę. Czasami w poprzednim sezonie brakowało nam takiego sprintera na ataku.
Chivu to także bardzo dobry piłkarz. Może grać i na środku i na lewej stronie , dzięki czemu przyda się w pierwszych meczach LM.
Rumuna cechują efektowne wślizgi i umiejętność świetnego uderzenia z rzutu wolnego. Czasem zdarza mu się błąd , ale to absolutna czołówka obrońców.
Transfery obu zawodników jak pamiętamy trwały kilka tygodni i do czasu podpisania przez nich kontraktu z Interem nie było na 100% pewne gdzie zagrają. W pewnym momencie wydawało się , że Suazo będzie grał w Milanie , a Chivu wyjedzie do Hiszpanii , ale na szczęście obaj wylądowali w naszym klubie.
Jest też trzeci transfer , czyli Chilijczyk Luis Jimenez , zawodnik , którego wypożyczyliśmy z Lazio. Nie będę owijał w bawełnę , wzmocni przede wszystkim naszą ławkę. W meczach towarzyskich nie pokazał absolutnie nic i na razie na grę w pierwszym składzie ma dosyć małe.
Rivas to duża niewiadoma. Tyson to obrońca i tyle można o nim powiedzieć. Miał być wypożyczony , ale z tego nici. Na razie będzie się pewnie uczył języka i aklimatyzował we Włoszech , bo na grę w składzie ma najmniejsze ze wszystkich naszych obrońców.
Są jeszcze inni jak Pele , ale trudno coś o nich powiedzieć. Inwestycja w przyszłość.
Kadra wydaje się dość mocna , zdolna do wygrania wszystkiego , ale wszystko zależy od naszych grajków i Manciniego. W pierwszych meczach graliśmy piach , ale mam nadzieję , że to wypadek przy pracy i pod koniec sezonu Zanetti będzie się uginał od wznoszenia w górę kolejnych pucharów
:wink:

Swoją drogą , dzisiaj gramy z Empoli na wyjeździe i jest duża szansa na pierwsze zwycięstwo w tym sezonie. W pierwszej kolejce Empoli przegrało we Florencji 1:3 i mecz z Interem będzie dla nich na pewno ciężką przeprawą. Ja obstawiam na 2:0 dla naszej drużyny :wink:

Kadra:
Bramkarze: 1 Francesco Toldo, 22 Paolo Orlandoni, 71 Enrico Alfonso;

Obrońcy: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 6 Maxwell, 13 Maicon, 16 Nicolas Burdisso, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu;

Pomocnicy: 4 Javier Zanetti, 5 Dejan Stankovic, 7 Luis Figo, 15 Olivier Dacourt, 19 Esteban Cambiasso, 21 Santiago Solari, 31 Cesar;

Napastnicy: 8 Zlatan Ibrahimovic, 9 Julio Ricardo Cruz, 18 Hernan Crespo, 29 David Suazo.

Jest lekko kontuzjowany Crespo , a nie ma w pełni zdrowego Adriano.Brazylijczyk jest na samym końcu w hierarchii napastników w naszej drużynie , mimo to Adiemu to nie przeszkadza. Mam nadzieję , że w końcu pokaże na co go stać :roll: :wink:

Nowi piłkarze w naszych koszulkach:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 wrz 2007, 15:28

Diamen23 pisze:Jest lekko kontuzjowany Crespo , a nie ma w pełni zdrowego Adriano.Brazylijczyk jest na samym końcu w hierarchii napastników w naszej drużynie , mimo to Adiemu to nie przeszkadza. Mam nadzieję , że w końcu pokaże na co go stać

To musi być taktyka Manciniego. Jak na moje to chce Adriano zmobilizować do jeszcze cięższej pracy na treningach. A dowodem może być fakt, że mimo iż prezentuje się lepiej po okresie przygotowawczym niż Crespo to i tak szansy póki co nie dostaje. Tak więc czekamy na pierwsze powołanie Imperatora i w przypadku nie wywalczenia dziś 3 pkt z Empoli może to nastąpić szybciej niż sądzi sam trener.
Zresztą nawet nie ma co ukrywać, że jeśli nie będzie zwycięstwa wszyscy będą bardzo rozczarowani i zaskoczeni słabą formą na początku rozgrywek. Lepiej nie mieć więc takich problemów i stawiam na 3-0 dla nas. Mecz na Polsat Sport o 20.35.

Co do transferów to już sie kilka razy wypowiadałem, a jak się komuś nie chce szukać to popieram zdanie Diamena.

I jeszcze coś. Dziś Recoba został powitany w Torino. Na pierwszy trening przyszło ok 4 tysięcy kibiców, a koszulki z jego nazwiskiem rozchodzą się jak ciepłe bułeczki ;] Jeszcze raz powodzenia Chino :!:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 wrz 2007, 15:31

Marcato nadzwyczaj mało efektowne jak na Inter. Jak dla mnie to na dzisiaj jedynym realnym wzmocnieniem jest Suzao, który przyszedł za Recobę. Jestem przekonany, że David będzie bardziej pożyteczny w przekroju całego sezonu niż Recoba. Wzmocnieniem może być Chivu, który przyszedł za Grosso. Na tą chwilę trudno powiedzieć czy Rumun będzie lepszy od Włocha. Na razie zagrał nieźle w meczu o Superpucharu i katastrofalnie w sparingu z Barcą. Kolejnym nowym piłkarzem jest Jimenez, który ma zastąpić Mariano w roli takiego Jokera. Mariano wywiązywał się ze swoich obowiązków przyzwoicie i praktycznie w każdym meczu Pucharu Włoch był wyróżniającą się postacią. El Mago ma na pewno wyższe aspiracje niż gra w Coppie, ale jak na razie nie prezentuję się on za dobrze, delikatnie mówiąc. Jednak po samych springach nie możemy go oceniać, poczekajmy aż Mancio da mu szansę w meczach o punkty. Jest jeszcze Rivas, który nie przyszedł za nikogo, ale jest takim zabezpieczeniem związanym z zawieszeniami w Lidze Mistrzów. No i jest też powrót Cesar z wypożyczenia, oraz młody Pele, ale to raczej nie będą kluczowe postacie.

Skuteczność tego mercato będziemy mogli ocenić po jakimś czasie. Zobaczymy jak nowi zawodnicy wkomponują się do drużyny.

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 01 wrz 2007, 17:08

ale jaja. Adriano prawdopodobnie nie bedzie na liscie zawodników do Ligi Mistrzów. Moim zdaniem to nierozsądne zachowanie Manciniego bo jak Ibra dozna kontuzji to nie bedzie mial go kim zastąpic a poza tym przyda sie solidny rezerwowy a kto wie moze faktycznie w tym sezonie odzyska forme i bedzie wychodzil w pierwszej 11 Interu. zawsze jest tez czas na dopisanie Adriego do listy na zime a tam mozna chyba dokonac 3 zmian na liscie ale nie jestem tego pewien

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 01 wrz 2007, 17:38

Moratti ma nadzieję, że wciśnie komuś Adriano w zimie. Wynika z tego, że ma to być klub grający w europejskich pucharach, więć nici z transferu brazylijczyka do Legii.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 wrz 2007, 21:18

Cesar w pierwszym składzie :shock:

a tak poza tym prowadzimy 1:0 po bramce Ibry. Gramy nieźle , ale czasami zdarza się nam przysnąć i Empoli mogło wyrównać. My przycisnęliśmy szczególnie w końcówce , dwie sytuacje Suazo , ale niewykorzystane. Najpierw strzał z dystansu obroniony przez bramkarza Empoli , później zablokowany strzał praktycznie na pustą bramkę.
Na plus gra (i gol) Zlatana , przy jego bramce bardzo dobrze zachował się Maicon , balans ciała i dobre dośrodkowanie.
Mam nadzieję , że w drugiej połowie uda nam się strzelić bramkę nr2 , bo może się skończyć jak z Udinese :pray:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 wrz 2007, 22:12

Diamen23 pisze:Cesar w pierwszym składzie
a nie Toldo ?

Zlatan strzelił swoją 2 bramkę i już raczej jest pozamiatane. Empoli miało kilka ciekawych okazji, ale Inter się nie daje w obronie. Świetnie gra piłkrz Empoli z numerem 21 - nie znam nazwiska [bo niby skąd ] ale robi dużo zamieszania.

Nie wiem jak Zlatan strzelił 1 gola - przy drugim obrona Empoli bardzo mu pomogła, został sam w polu karnym i pewnie pokonał bramkarza.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 wrz 2007, 22:14

fieldy pisze:
a nie Toldo ?
.
Nie o tego Cesara chyba chodziło :wink:

Nawet asystę zanotował. Przepraszam, jeśli kogoś urażę, ale po 20 minutach oglądania Serie A chce mi się totalnie spać. Przepaść.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 01 wrz 2007, 22:22

Cris7 pisze:
fieldy pisze:
a nie Toldo ?
.
Nie o tego Cesara chyba chodziło :wink:

Nawet asystę zanotował. Przepraszam, jeśli kogoś urażę, ale po 20 minutach oglądania Serie A chce mi się totalnie spać. Przepaść.
mecz Sunderland-Man.U to to nie był :]

Udało mi się wytypować wynik , 2:0 dla nas , zasłużone zwycięstwo. W drugiej połowie skupiliśmy się na bronieniu , co mogło się zemścić , kilka razy tyłek uratował nam Toldone :roll: . Ale na szczęście to my zdobyliśmy bramkę , kolejne trafienie Ibrahimovica , asystę zaliczył Cesar :o . Naprawdę nie spodziewałem się po nim tak dobrego występu , dużo walczył i kilka razy ładnie poszedł z lewej strony. :] . Oby tak dalej.
Rozczarował mnie Cambiasso , który próbował włączać się do gry ofensywnej , ale słabo mu to wychodziło. Suazo na razie się zablokował , miejscami za dużo chaosu w jego grze , szkoda , że nie wszedł mu strzał z pierwszej połowy.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 wrz 2007, 22:28

Jest pierwsze zwycięstwo nowego sezonu. Teraz już z górki :P Mecz jakich wiele, czyli przyjeżdża wielki gdzie gra z mniejszym klubem, który skupia się na obronie. Trzeba jednak przyznać, że w drugiej połowie lepiej grało piłką Empoli. Inter skupił się na obronie i ewentualnym skontrowaniu rywala co jak się okazało było dobrą taktyką. Mancini napewno wszystkich zaskoczył z wystawieniem Cesara w pomocy. Podobnie jak reszta nie zagrał nic wielkiego, ale asyste przy drugim golu zaliczył. Na plus oczywiście zdobywca dwóch goli - Zlatan, który często był pod grą, starał się utrzymać przy piłce i dogrywać do partnerów. Także na plus defensorzy. Maicon ładna wrzutka przy pierwszej bramce. Najlepszy z nich natomiast ponownie Samuel. Kilka interwencji naprawde jak za najlepszych lat :] Toldo też uratował drużyne przed stratą gola, szkoda, że Suazo nic nie strzelił choć kilka groźnych strzałów oddał. Mecz dla pośredniego widza mógł stać na słabszym poziomie, ale jak to mówią "ze słabszymi nieważny styl, ważne 3 punkty" :p I tak jak Juve ograło w pierwszej kolejce 5-1 Livorno, tak teraz po podobnym spotkaniu Inter pokonuje Empoli.

fieldy pisze:Świetnie gra piłkrz Empoli z numerem 21 - nie znam nazwiska [bo niby skąd ] ale robi dużo zamieszania.

Giovinco

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”