Real Zaragoza (zbiorczy) - Strona 2

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 01 wrz 2007, 23:58

Cris7 pisze:Po dobrym okresie, w którym był wielką gwiazdą Betisu przeszedł do Milanu i to był nietrafiony wybór.
Brakuje tutaj kluczowego elementu. Pomiędzy fantastyczną grą w Betisie a transferem do Milanu (zresztą transferem z Amertki Południowej gdzie dochodził do siebie) była groźna kontuzja, która poważnie zastopowała mu karierę. Swego czasu widziałem go nie tylko w reprezentacji Brazylii, ale i w Barcelonie. Niestety zdrowie nie pozwoliło mu wspiąć się na ten najwyższy poziom. Wciąż trzymam za niego kciuki, ale to nie to samo bo wiem, że mógł nawet powinien być jeszcze lepszy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 wrz 2007, 0:06

Tym bardziej się dziwię, że Milan wziął go trochę w ciemno. Po takim urazie. Ale widać zdolności braciszka Ronaldinho do wciskania kitu są spore :wink:

P.S Dzień dziecka dzisiaj, że ten temat o "spojrzeniu na piłkę" jeszcze istnieje?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 wrz 2007, 0:13

Milan podjął ryzyko, ale chyba dużo za niego nie płacił. Szczerze mówiąc to nawet nie pamiętam szczegółów, ale wiadomo było, że w tym zawodniku wciąż tkwi potencjał i pewnie nie jeden klub myślał nad tym czy nie warto zaryzykować. Mogło być tak, że za małe pieniądze Milan zyska świetnego napastnika bo takim niewątpliwie był grając w Betisie. Niestety chyba wypuścił się na zbyt głęboką wodę.
Cris7 pisze:P.S Dzień dziecka dzisiaj, że ten temat o "spojrzeniu na piłkę" jeszcze istnieje?
Aaa zaraz zerknę bo coś słabo ogarniam. A fajny temat? Może się wpiszę :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 wrz 2007, 8:30

To było do przewidzenia, że Ricardo bedzie sie strzelał w La Liga. Obiecał podobno na prezentacji 20 bramke i wszystko wskazuje, że może tego dokonać. Inna sprawa sama Saragossa, zawodza i to trzeba powiedzieć, dwa spotkania, ktore powinni wygrac. Przynajmniej patrzac na ich aspiracje i cheć walki o 4... Moze brakuje skuteczności, ale to nie wszystko, wczoraj Racing na ich tle nie wygladał słabo, a raczej powinien. Moze duet Luccin - Zapater bedzie lepiej zatrzymywał ataki przeciwnikow, bo z tym był wczoraj problem. A sam Racing tak jak pisałem nie wierze, że bedzie walczył o utrzymanie, urywa w dwoch pirwszych kolejkach punkty faworytom.

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 08 wrz 2007, 17:17

Coś temat stanął więc napiszę tutaj o jednym wydarzeniu o którym obecnie głośno w klubie z Saragossy :wink:

Pewnie jak wszyscy wiemy Szachtar żąda 25 milionów euro za Matuzalema :o Według byłego klubu zawodnika prowadzone negocjacje między zawodnikiem a hiszpańskim klubem były nielegalne, gdyż Matuzalem miał ważny kontrakt a Saragossa po odrzuceniu ich oferty przez Ukraiński klub zaczęła negocjować bezpośrednio z zawodnikiem (Saragossa oferowała za Matuzalema 12 milionów). Spór między klubami rozsądzi FIFA.

Według mnie jeśli to prawda to rację ma Szachtar ( :lol: ) ale jeśli dobrze pamiętam to za podobne 'zagrywki' Z Ashley'em Cole'm karę poniosła londyńska Chelsea.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 14 sty 2008, 20:53

Hiszpańskie media poinformowały, że nowym trenerem pierwszoligowego Realu Saragossa został 38-letni Ander Garitano.

Ostatnimi czasy Garitano pełnił funkcję szkoleniowca jednej z drużyn młodzieżowych klubu z La Romareda.

Poprzednim trenerem Realu Saragossa był Victor Fernandez, którego zwolniono w niedzielę wieczorem po spotkaniu 19. kolejki Primera Division z Realem Mallorca (2:2).

- Rozumiem decyzję włodarzy klubu, gdyż postawa drużyny odbiegała od wcześniejszych ustaleń - powiedział Fernandez - Teraz jestem spokojny, ale dręczy mnie fakt, iż nie sprostałem postawionym mi zadaniom.

Przed sezonem obstawiałem, że włączą sie do walki o LM, a tymczasem znajdują się w srodku tabeli. Z takimi graczami jakich ma Zaragoza, klub ten powinien osiągac o niebo lepsze wyniki. Ciekaw jestem czy odbuduja sie po zmianie trenera i czy zaczna grac na miare swoich mozliwosci bo te maja na pewno spore.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 14 sty 2008, 21:44

Ja mysle ze zmiana trenera to zly pomysl. Saragossa ostatnio nie grala zle, ( 2-2 z Valencia, 2-2 z Mallorca, bardzo dobry mecz przeciwko Realowi ) i brakowalo im tylko postawienia kroki nad "i", czyli do dobrych wynikow brakowalo nie wiele. Teraz klub zartrudnil 38 letnie trenera mlodzikow, kotry nie tak dawno sam byl pilkarzem, zobaczymy, albo bedzie totalna klapa, albo duzy sukces.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2008, 22:36

Wyniki nie sa na miarę kadry jaka ma Saragossa. Zmiana może wyjść na dobre. Fernandez jesli wierzyć plotkom był skłucony z kilkoma pilkarzami, na czele z D'Alessandro i Aimarem. Mowiło sie, że obaj nawet odejda zima. Teraz może obaj zostana, a potencjał naepwno posiadaja ogromny.
Czy ten trener jest odpowiednim człowiekiem, wątpie. Patrząc na wyniki Manolo w Sevilli to lepiej byłoby gdyby dostał szanse ktoś mający juz jakies osiągnięcia. Quiqe przecież jest dostępny, może Jol.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 sty 2008, 22:54

Jarzinho pisze:może Jol.
Problem w tym, że oni chcą walczyć o wyższe miejsce w tabeli, a nie utrzymanie. Dlatego z tego pana bym zrezygnował.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sty 2008, 23:35

To, że Jol w tym sezonie dał totalną klapę, pogubił się nie czyni go zaraz złym trenerem. Jego praca w poprzednich latach zła nie była.

Trudno powiedzieć czego się spodziewać po tym panu co objął posadę. Jeśli wyjdzie na plus to fajnie, niestety doświadczenie ma prawie żadne, a to stanowi ryzyko. Z drugiej strony młody trener może naprawdę wprowadzić spory powiew świerzości. Jak mu nie wyjdzie to popracuje przez pół roku i wróci na poprzednie stanowisko :P Saragossa nie ma nic do stracenia, mogą tylko zyskać. Jakby co to latem łatwiej będzie o ciekawego trenera, mimo że i teraz by się ktoś znalazł.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2008, 23:51

guru pisze:Problem w tym, że oni chcą walczyć o wyższe miejsce w tabeli, a nie utrzymanie. Dlatego z tego pana bym zrezygnował.

Szkoda, że w dwa lata zrobił z Tottenhamu ekipe liczaca sie w Premiership, a obenca pozycja, czy ta na ktorej był Tottenham gdy zwolniono Jola, to nie tylko wykładnik umiejetnosci trenerskich Holendra. Przyszedł Ramos i niewiele sie zmieniło. Fakt jest lepiej, ale patrzac obok wynikow, mozna spojrzeć kto wrócił po kontuzjach Dowson, Ledley, wreszcie Lennon, a kontuzji bylo jeszcze kilka. I nie mow mi, ze wina Jola jest to, ze Berbatov nie potrafił wykorzystywać kapitalnych sytuacji. :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 15 sty 2008, 0:06

Rzeczywiście kadra Sarragossy i letnie nabytki na miare top 4 w hiszpanii, Fernadez miał troche pecha bo kontuzje nie oszczędzały mu piłkarzy wypadł najdroższy nabytek Matuzalem który grał pierwsze skrzypce w tym sezonie kosztem Alessandro i Aimara

skłócona drużyna nigdy nic nie osiąnie wiec ktoś musiał wylecieć a że trener nie miał wyników poleciał trener

z tego co widziałem w tym sezonie sarragose to średnio wychodzi granie razem Oliviery i Milito w meczu z Realem Ricardo grał zbyt samolubnie, no i pomoc bez argentynczyków zostawia wiele do zyczenia chociaż Luccin gra b.dobrze

problemem jest też chyba defensywa wpuscili najwięcej bramek 32 zaraz za Levante co dziwne bo przcież maja Ayale i grającego świetny sezon w tamtym roku Diogo, moze to wynik kontuzji Cesara ich podstawowego bramkrza :think:

co do trenera, chcą dać szanse sie wykazać trenerowi który zna klub i wie o co w Realu Zaragoza biega - eksperyment ryzykowny ale mozna potem łątwo sie lecie go pozbyć

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 15 sty 2008, 1:46

Tam tez jest problem z wlascicielami ktorzy z tego co sie orientuje skapia kasy i o to kibice maja do nich pretensje. Byc moze zarzad dlatego zatrudnil takiego trenera bo mieli pewnosc ze to bedzie ich czlowiek. Fernandez glosno mowil o tym ze chcialby jeszcze dwoch zawodnikow i mowil ze jest kasa, bo zespol w poprzednim sezonie wypracowal niezly zysk, do tego sprzedaz np. Milito za duza kase. Zobaczymy jak to bedzie z Saragossa z Ander Garitano na lawce trenerskiej.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 sty 2008, 13:02

No nie wiem czy tam jest kasa. Fakt zarobili na transferze Milito, ale przy okazji w ostatnich dwoch latach kupili D'Alessandro, D. Milito, Diogo, Ayale, Matuzalema, Luccina, a to sa transfery na poziomie. Innych sprzedazy chyba nie było. Te transfery napewno polrywały sie z pieniedzmi za Gabriela i wspomnianym zyskiem, a nawet wynisoły więcej.

DamianRS
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DamianRS » 15 lut 2008, 21:25

hoho temat zapomniany jak cholera :P owszem kasa w klubie jest....odkad przyszedł pan Agapito,który jest jednym z najbogatszych Hiszpanów klub sciagnał za duza kase m.in Aimara czy wykupił Milito....w tym jednak zarowno ten pan jak i dyrektor sportowy klubu strasznie skapia siana mimo wczesniejszych zapewnien....z drugiej strony nieługo maja ruszyc prace nad Nueva Romareda a stadion tania rzecza nie jest :roll: i cos czuje ze w lato szału tez nie bedzie o czym swiadczy zainteresowanie m.in Mario Yepesem któy bedzie do wziecia za free....ech jeden Ayala juz jest wiec mam nadzieje ze sciagna kogos mlodego.... :roll:

pozdrawiam :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”