Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 324

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 926

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 08 wrz 2007, 14:33

A Quincy to kto, bo nie mogę skojarzyc?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 08 wrz 2007, 14:36

Wielki (zmarnowany :roll: ? ) talent holenderskiej piłki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 wrz 2007, 14:56

Quincy James Owusu-Abeyie
napastnik Holenderski [ zagrał kilka razy w U21 ]. Quincy był szybki, mial znakomitą technikę i mógł grać także na lewym skrzydle. Wenger go nie widział w składzie, w końcu się chłopak zdenerwował i postawił ultimatum - w efekcie został sprzedany do Spartaka, a teraz chyba gdzies na wypożyczeniu gra.

a zresztą, co się będą rozpisywał ...

nigdy nie wybacze Wengerowi tego ruchu transferowego :evil:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 wrz 2007, 16:47

fieldy pisze:nigdy nie wybacze Wengerowi tego ruchu transferowego Evil or Very Mad
Ja też. Tak samo sprzedaży Bentleya. :?

Quincy jest strasznie szybki. Do tego ma dobry drybling. Do tej pory pod skrzydłami Wengera, bądź jakiegoś innego dobrego szkoleniowca, byłby dużo lepszym piłkarzem.
fieldy pisze:Wenger go nie widział w składzie, w końcu się chłopak zdenerwował i postawił ultimatum - w efekcie został sprzedany do Spartaka, a teraz chyba gdzies na wypożyczeniu gra.
Teraz Bendtner żąda wyjaśnień od Bossa. Chodzi mu o brak powołania na mecz z Portsmouth. Trochę śmieszny jest. Portsmouth to nie byle jaka drużyna. Swoją szansę może dostawać ze słabszymi drużynami. Trochę przecenia swoje umiejętności. :roll:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 wrz 2007, 21:19

Gra dziś kilku Kanonierów - najsłabiej z nich gra Titi ... a nie, on juz nie jest u nas :D
Diarra, z tego co widze wymiata na prawej obronie 8) czyści tam wszystko co ma idealnie.
Grali dziś jeszcze Tomas [bramka], Robin, Hleb [asysta], Nicklas siedzi na ławie -
Lehmann od pierwszej minuty w składzie - zobaczymy czy zagra z Tottenhamem, jak nie - tzn. że kontuzji nie było :!:
Na szczescie kontuizjowanych Gallasa i Sagnę oszczedził Domenech.

Najważniejsze na koniec - do przerwy Chorwacja prowadzi z Estonią 2:0 ... zgadnijcie, kto strzelił oba gole 8)

p.s. Theo asystował przy jednej z bramek dla angielskiej młodzieżówki

ddworakk
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 09 wrz 2007, 0:35

No ja widzialem kawałek meczu Francuzow i naprawde nasz nowy nabytek bardzo mi sie podobał! Widac ze nie boi sie meczy o stawke i naprawde wymiatał na prawej stronie defensywy! Bynajmniej przez pierwsze 40 minut bo tyle widzialem! Ale dzisiaj czuje sie szczesliwy bo... POLSKA BIAŁO-CZERWONI! ale pominmy mowa teraz o The Gunners! Co do Quincy'ego napewno Wenger popełnił pewnego rodzaju bład ale pamietajmy ze nigdy nie znamy tajnikow co sie działo wewnatrz zespolu jakie byly powody puszczenia Quincy'ego, watpie ze Arsen zaprzepasciłby tak wielki talen o ile mi wiadomo to ogromne klopoty wychowawcze sprawiał ten zawodnik (dlatego wylecial z Ajaxu mimo z ebyl jego wychowankiem i grał tam od małego, pewnie dlatego rowniez odszedl z Londynu i o ile pamietam za male pieniazki)! Poza tym pamietajmy ze czas w ktorym był on w szeregach The Gunners to czas 'NIEPOKONANEGO" Arsenalu i nic dziwnego ze 18 letni wtedy pilkarz nieprzebil sie do skladu starych wyjadaczy chociaz i tak nie mozna nic zarzucac Wengerowi bo dawał mu szanse! Zdaje sobie sprawe ze to wielki talent ale nie rozumiem jednego... to oczywiste ze konkurencja w Arsenalu byla silna (Henry, Berkamp) ale dlaczego tak wielki talent nie przebil sie do skladu Spartaka Moskwa... Kazdy ma inne odczucia! JA NIE WINIE WENGERA ZA TO POSUNIECIE!

25 kwietnia 2005 Quincy został aresztowany przez londyńską policję za bójkę w jednym z barów Londynu, po imprezie związanej z rozdaniem nagród FA dla najlepszych piłkarzy sezonu. Ostatecznie został jednak oczyszczony z zarzutów.

Jeszcze taka mała notka na jego temat mysle ze wiele nam uswiadamia...

Widac ze Wenger dba o ład w zespole! Idąc waszym tropem, winicie Wengera za to ze sprzedał Pennant'a ktory miał problemy z alkoholem, bo przeciez teraz w Liverpoolu potrafi grac momentami wysmienicie! Ale to prpfesionalna piłka nie ma miejsca dla "alkoholikow i bandytow"... Chociaz jak wiemy Pennant podniosł sie i brawa za to dla niego, pokazal charakter! Ale nie winmy Wengera za takie decyzje! Bo napewno byly czyms uzasadnione!
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2007, 0:58 przez ddworakk, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 wrz 2007, 0:41

Trudno mi cokolwiek powiedziec o jego losach w Spartaku. Wiem, ze zaraz jak tam poszedł w którymś meczu wszedł na ostatnie kilka minut i załadował chyba 2 gole i jeszcze asystował [coś koło tego :]] jak dokładnie było - nie pamietam. Może mu mroźny klimat nie służył, może trener miał już swoich "pupilków" nie wiem - nie śledziłem tematu, wiec trudno mi cokolwiek powiedzieć.

Diarra w pierwszej połowie był na pewno wyrózniającym sie zawodnikiem. Uprzedzał Włochów, choć troche na oslep wyprowadzał piłki, myśle że jednak na DMie sprawdzi sie jeszcze lepiej.
Nie wiem jak grał w II połowie - z oczywistych wzgledów jej nie oglądałem.

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 09 wrz 2007, 1:03

Brawa dla Eduardo :brawo: :brawo: :brawo:
Czuje ze niedługo strzeli w naszych barwach 2 brameczki :D oby oby oby, polubiłem bardzo tego zawodnika :D pasuje do Arsenalu!

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 09 wrz 2007, 1:28

Eduardo w reprezentacji Chorwacji gra znakomicie... w ostatnich 6 meczach dla czerwono-białej szachownicy strzelił 8 bramek :!: Niech Wenger wystawi go w wyjściowym składzie na derby z Tottehamem... mam nadziej, że zaprezentuje się jak w elm. euro i będzie kontynuował swoją strzelecką passe... 8)

ddworakk
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddworakk » 10 wrz 2007, 12:21

Cisza... nikt nic nie pisze! CO JEST "chłopacy" :?:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 wrz 2007, 12:24

czytałeś regulamin ? wiesz, ze pisanie postów nic nie wnoszących do dyskusji jest niemiele widziane i co za tym idzie karane ?
jak nikt nic nie ma ciekawego do przekazania, to po prostu milczy. To chyba powinno byc oczywiste ?
zachęcam do przeczytania regulaminu i zastosowania się.

p.s. niech to będzie drugi i zarazem ostatni off topic :!:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2007, 10:21

Nie mam ostatnio czasu i widzę, ze inni też ....
Jutro najbrutalniejsze derby Londynu :lol:
Arsenal - Spurs i wszystko jasne. Zaden inny mecz tak nie mobilizuje graczy, jak ten [nawet te z ManU].

Arsenal jest faworytem, na moje oko. Przd sezonem wszyscy stawialki na Spurs. To oni mieli w końcu pokazać nam swoją wyższość, bo Titi odszedł, a oni się wzmocnili. Poczatek sezonu zaskoczył jednak [niektórych] Spurs grają dużo ponizej oczekiwać, a Arsenal całkiem, całkiem - u siebie wygralismy do tej pory wszystkie mecze ... na wyjeździe póki co remis, więc pora na wygraną :]

Jedyne co mnie martwi to kontuzje.
Do meczu przystąpimy z tylko 1 nominalnym środkowym obrońcą. Będzie to Kolo Toure. Gallas ma kontuzje, Senderos jest zawieszony, a Djourou został wypożyczony. W dodatku Eboue w dalszym ciągu sie leczy, podobnie jak Jens [teraz podobno łokieć ma kontuzjowany :D]
Więc formacja defensywna rozbita. Jedynie Sagna wraca, więc będzie miał kto zagrać na prawej obronie. Niestety Wenger już zapowiedział, że na środku defensywy może wystawić Gilberto - nie pojmuje jak Wenger moze nie widzieć, ze on sobie tam nie radzi. Mam nadzieje, że z 2 złego wybierze Songa. Kameruńczyk na obronie daje rade.

Licze na wystep Eduardo, w reprezentacji w 2 meczach strzelił 3 gole - zobaczymy czy ta forma wystarczy na ligę i na Spurs

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 926

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 14 wrz 2007, 16:37

Okazało się, że Quincy został wypożyczony ze Spartaka do Celty Vigo.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 wrz 2007, 17:36

Nebula RN pisze:Okazało się, że Quincy został wypożyczony ze Spartaka do Celty Vigo.

To teraz będę śledził jego poczynania na futbol24.com :P

Już jutro wielki mecz. Derby północnego Londynu. :] Spurs nie wygrali z nami od 1999 roku. Oby chłopaki podtrzymali tę passę. Oczywiście mierze w wygraną, ale podziałem punktów też nie pogardzę. :wink:

Coś czuje, że padnie dużo goli. U nas defensywa okrojona, a Tottenham sami wiemy- sito. Poza tym kontuzjowany jest King.
fieldy pisze:Niestety Wenger już zapowiedział, że na środku defensywy może wystawić Gilberto - nie pojmuje jak Wenger moze nie widzieć, ze on sobie tam nie radzi. Mam nadzieje, że z 2 złego wybierze Songa. Kameruńczyk na obronie daje rade.

Oprócz tego meczu z PSV, Gilberto grając na obronie nie popełniał większych błędów. Bardziej mu ufam niż Songowi.

Teraz będzie mały problem kogo wystawić w ataku. Robin ma raczej pewne miejsce. Nie strzelił już bramki od 4 spotkań [liczę także te w reprezentacji], dlatego najwyższa pora się odblokować. 8) Teraz tak. Eduardo, który strzelił 3 gole w 2 ostatnich meczach, czy Ade, który bardzo waleczny. Myślę, że w takim meczu Wenger powinien postawić na parę Ade-Robin. Eduardo powinien wejść za kogoś w okolicach 65 minuty.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 wrz 2007, 17:51

guru pisze:Oprócz tego meczu z PSV, Gilberto grając na obronie nie popełniał większych błędów. Bardziej mu ufam niż Songowi.
ja to widze zupełie inaczej, Oprócz jednego meczu w defensywie, który zagrał poprawnie - reszte zagrał tragicznie słabo. Nie pamiętam teraz, w których meczach to było, ale 3, czy 4 spotkania grał na stoperze. I oby wiecej tam nie wystepował.
Co do ataku. Myśle, ze Ade usiądzie na ławce. Eduardo został sprowadzony po to, aby grał. I będzie grał moim zdaniem. Formę ma - ostatnie mecze, także te w klubie zagrał bardzo dobrze ... jest tez możliwosć, ze wyjdzie na skrzydle. Wenger mówił, ze też go tam spróbuje ... zobaczymy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”