Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 162

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 06 wrz 2007, 0:21

10 pisze: Innego logicznego rozwiązanie nie widzę.
zawsze mozna wstawic Lahma na DMa...

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 06 wrz 2007, 1:08

10 mozna jeszcze wystawic Jansena na lewej pomocy, jesli bedzie zdrow. Do tego Hitzlsperger na srodku razem z Trochowskim i Bastian na prawej. Mozna jeszcze sprobowac wystawic Tasci'ego na DM i wtedy usunac Thomasa ze skladu. Moze Lrow zdecyduje sie na 3 napastnikow?? Ale pewniejsze ustawienie jest to ktore proponujesz.

Akarin :) dokladnie o tych wystepach Bastiana myslalem,gral wtedy strasznie slabo. Widac, ze znacznie lepiej czuje sie przy lini bocznej boiska, niz na srodku

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 177

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 wrz 2007, 9:55

Akarin pisze: Niektórzy już myśleli, że Bayern wpadnie i wygra 34 spotkania i w przyszłym sezonie w finale LM rozniesie pachołków z Manchesteru :lol: Na to nie ma szans
Na 34 wygrane w lidze raczej nie, ale co do tego drugiego... :> :P
Wygramy ligę w tym sezonie, może nawet z przewagą 10-12 punktów, ale na pewno nie będzie to totalna dominacja - 3-4 porażki to pewnik, a wpadnie też parę remisów :wink:
Akarin pisze:. Wrócić na boisko ma za jakieś 1,5 miesiąca.
Szkoda, bo liczyłem na jego występy w najbliższym czasie :? Ale mówi się trudno, byleby go tylko postawili na nogi i oby nie był to początek jakieś serii urazów.
Akarin pisze:Poza tym mamy powrót Scheiniego na pozycję rozgrywajacego. Ale nie w Bayernie :]
W Bayernie niech juz lepiej zostanie na boku :wink: W reprezentacji, jak dla mnie, może sobie grac nawet jako lewy obrońca :P
Akarin pisze:Poza tym lepiej aby bardziej doświadczony Schweini grał na środku niż miałby tam grać Piotr Trochowski, tzn grać jako rozgrywajacy.
To akurat fakt. Choc Loew mógłby tez pomysleć o zestawieniu z dwoma def. pom (tylko chyba mu teraz graczy do tego zabrakło :warrior: )

Tak BTW, nie ma przypadkiem odrębnego tematu reprezentacji Niemiec? :wink:

Awatar użytkownika
przembal
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: przembal » 07 wrz 2007, 17:21

Kontuzji ciag dalszy. Lahm wypada na kilka tygodni. Wiec na prawej stronie troche dluzej pogra Lell. Oby Jansen ze zgrupowania kadry Niemiec wrocil zdrowy bo nie bedzie mial kto grac na lewej obronie.

Przypomina mi sie jak chyba 2 sezony temu Bastian gral przez jakis czas na lewej obronie, bo naszych obroncow tez trapily kontuzje. Moze Ze Roberto sprobuje?? Kiedys w Realu gral na tej pozycji ale przegral rywalizacje z Roberto Carlosem.

No, ale nie ma co gdybac. Jansen pewnie wroci do Monachium zdrow jak ryba :)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 14 wrz 2007, 9:45

No trzeba przerwać tą ciszę, w końcu przerwa na reprezentacje się skończyła :D

Przerwa w sumie dość udana dla Bawarczyków - bramki dla swoich drużyn strzelali Klose, Podolski, Demichelis i Lucio - pominąwszy kontuzje (szczególnie boli uraz Lahma :? ). No a już jutro Schalke i pojedynek braci bliźniaków 8) - dla tych co mają dostęp, to na Sportklubie będzie transmisja na żywo (w ogóle mecz będzie transmitowany na żywo w 142 krajach :shock: ).

Trochę niewiadomych jeśli chodzi o skład, zwłaszcza atak i obronę - Micho wrócił z jakimś urazem (bodajże bóle pleców), z kolei Lucio wraca z Brazylii dopiero w dniu dzisiejszym. Ale liczę na to, że obaj zagrają :wink: Co do ataku, no to kwestia jest otwarta, czy Ottmar zdecyduje się dalej grac z jednym napastnikiem (Klose jako pewniak w tym układzie), czy wystawi też drugiego w osobie Podolskiego lub Toniego. Co do Luki, to wprawdzie lekarze dali mu zielone światło na występ przeciw Schalke, ale zważywszy, iż w następnych tygodniach czekają nas mecze co trzy dni, to nie wiem, czy nie lepiej byłoby go oszczędzić i najwyżej wstawić na 2 połowę, gdyby wynik tego wymagał :think:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 14 wrz 2007, 11:51

Michał M pisze:(w ogóle mecz będzie transmitowany na żywo w 142 krajach :shock: ).
niech ludzie w koncu dowiedza sie co najlepsze 8)

co do skladu to obrona zapewne zagra niezmiennie: Jansen, Lucyfer, Micho(ewentualnie Daniel lub Vale oczywiscie :) ) i Lell

pomoc pewno w najmocniejszym zestawieniu 8)

co do ataku to IMO musimy zagrac dwoma zawodnikami...Miro to pewniak, widac forma sie stabilizuje :) osobiscie jako drugiego widzialbym Poldiego(ja zauwazyl Michal szkoda narazac Toniego na ewentualne poglebienie sie urazy zwazywszy na napiety terminarz w nadchodzacym tygodniu...

co do samego meczu to remis jest ostatecznoscia, ale tak czy siak daje male szanse smerfa na wyrwanie tych dwoch pkt na Allianz :twisted:

Kłoda
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kłoda » 14 wrz 2007, 12:58

Kod: Zaznacz cały

co do skladu to obrona zapewne zagra niezmiennie: Jansen, Lucyfer, Micho(ewentualnie Daniel lub Vale oczywiscie Smile ) i Lell 
tu jeszcze wszystko jest otwarte ... Lucio dopiero dziś wraca z USa i an coś tam narzeka, a Micho ma zagrać i chce ale jak sam mówi jest zmęczony.

aneta18
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aneta18 » 14 wrz 2007, 18:57

Trzymam kciuki za Bayern !!!!!!!! :P Napewno wygrają z Schalke :D Jak myślicie jaki będzie wynik ja obstawiam że 3:1 dla nas. :lol: 8) :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 wrz 2007, 19:19

:o coraz więcej kibiców naszej ukochanej, najlepszej i w ogóle the best drużyny się pojawia :o i dobrze 8) :glass:
Jeszcze nie wypowiadałem się o naszej sytuacji kadrowej, bo czekałem aż inni na piszą, to po trochu a po drugie matematyka w szkole--> ['].
Szkoda bardzo, że Phillip wypadł. Szczególnie w takiej sytuacji jaką mamy, czyli kontuzjowanego Sagnola. Dobrze jednak, że teraz mamy po conajmniej dwóch dobrych graczy na każdą pozycję. Luca otrzymał zielone swiatło :mike: Ottmar mówi, że nie będzie ryzykował, ale tak samo mówił przed startem Bl-wiadomo jak sie skończyło. Oczekuję, że jutro Luca zacznie mecz od początku. Oczywiście razem z Miro. Poldi muss zu nechst auf der bank setzen :P Choć w meczu z Rumunami zaprezentował się dość dobrze, jednak te jego niewykorzystane sytuacjie :roll: Martwię się tylko o środek obrony, bo Micho nażekał na ból pleców po podróży w samolocie a i Lucio nie wrócił z reprezentacji zdrowy w 100% :/ Ale pewnie zagrają od początku, bo aż strach się bać jakbym zobaczył Buytena przeciwko Lovenkrandsowi czy Asamoah :boje się:
Dobrze, że Janek wrócił do treningów z drużyną i Ottmar mówi, że wystawi go jeszcze w tym roku do gry :mike:

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 15 wrz 2007, 21:17

No i dalej jestesmy nie pokonani w BL choc z Schalke nie udało sie zwycięzyc :x Czwartą juz bramke w sezonie strzelił Miro Klose :D , dla gości po strzale z dystansu trafił Ivan Rakitic.
Mecz rozpoczał się od przewagi Bayernu i kilku niewykorzystanych sytuacji Toniego oraz zatrzymanej przez obrońców akcji Mirka, w 36 min. po stracie piłki przez Lucio i golu zawodnika Schalke przegrywalismy 0-1. Pod koniec pierwszej połowy przed strata drugiego gola przez Bawarczyków po strzale Loevenkrandsa,a takze akcji Rakitica uchronił Oli Kahn. Swietnie za to rozpoczeła sie druga połowa, po strzale Luki i odbiciu piłki przez bramkarza Neuera do pustaj bramki trafił Klose. Potem swoje okazje mieli jeszcze m.in. Jansen i Altintop lecz nie zdołali oni przechylic szali zwyciestwa na nasza korzysc.
W nastepnej kolejce Bayern na wyjezdzie zmierzy sie z zespołem Karlsruher SC, gdzie zwyciestwo i przerwanie serii dwóch remisów teoretycznie powinno byc troche łatwiejsze. :)
Czekam takze na dokładniejszą relacje z meczu od tych, którzy go ogladali, gdyż moja wiedze o tym spotkaniu zawdzieczam tylko stronie internetowej Bayernu :D :P

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 15 wrz 2007, 23:38

arturo_ pisze:No i dalej jestesmy nie pokonani
Marne to pocieszenie, gdyż tracimy punkty na własnym terenie. I nie obchodzi mnie, że Schalke jest zaliczane do grona faworytów, obok Bayernu, do wygrania Bundesligi. Na ogonie siedzą nam futbolowe potęgi typu Arminia Bielefeld, czy Eintracht Frankfurt.

Pierwsze trzydzieści minut to naprawdę dominacja Bayernu, ale czemu nikt nie potrafił strzelić bramki to nie wiem. Podania ostatnie były, jednak co zrobił w pierwszej połowie Toni, czy Lell nadaje się do filmiku futbolowe jaja. Jeszcze dogodne okazje mieli w drugiej części ponownie Toni i Altintop, było blisko, ale się nie udało.

Ogólnie słaby mecz w wykonaniu Bawarczyków, remis zasłużonym wynikiem. Niestety nikt tak naprawdę się nie wyróżnił. No może Ze Roberto, gdyż jego faul zasługiwał na czerwoną kartkę.

Szkoda, że Fandel nie podyktował ewidentnego karnego za faul na Klose..

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 17 wrz 2007, 9:05

kama_reda pisze: Marne to pocieszenie, gdyż tracimy punkty na własnym terenie.
Zgadza się, aczkolwiek remis chyba najbardziej odzwierciedlał to co działo się na boisku. Za dużo - zdecydowanie za dużo - pozwalaliśmy "niebieskim" w ofensywie, szczególnie w środkowej części boiska. Już parę minut przed bramką wymamrotałem coś w stylu "nie puszczajcie tak tego Rakiticia!", no i się zemściło parę chwil później :?

Co do ofensywy - bardzo słaby mecz w wykonaniu Toniego, właściwie to tylko udział przy bramce Klose był godny odnotowania. Widać, że jednak jego urazy zostawiły ślad i nie ma jeszcze tej formy, na którą wszyscy kibice FCB liczą. Ribery - jak zwykle b. aktywny, piękna akcja w pierwszej połowie, przy której Lell udowodnił, że strzelać jednak nie umie, ale w sumie dużo zaangażowania Francka nie zawsze przekładało się na dobre okazje. Dość przeciętny mecz Schweiniego, w zasadzie poza paroma zrywami w II połowie niewiele pokazał. Można powiedzieć, że jedynie Klose w pełni wykonał swoje zadanie, szkoda mi było tylko jego pięknej akcji w 1 połowie, nie zakończonej niestety strzałem.
kama_reda pisze:Szkoda, że Fandel nie podyktował ewidentnego karnego za faul na Klose..
Ogólnie nie miał najlepszego dnia :] A komentator Sportklubu co chwila sobie na nim używał :lol:
kama_reda pisze:Na ogonie siedzą nam futbolowe potęgi typu Arminia Bielefeld, czy Eintracht Frankfurt.
Tym akurat bym się nie przejmował :wink: Wiadomo, że są to drużyny, które nie będą się liczyć w walce o mistrzostwo - po świetnym starcie za 3-4 kolejki wrócą do normalności. Mnie bardziej interesuje różnica punktowa między Bayernem a takimi drużynami jak Schalke, HSV, Stuttgart czy choćby Dortmund - i w tym momencie uznaję ją za ok :wink:
arturo_ pisze:W nastepnej kolejce Bayern na wyjezdzie zmierzy sie z zespołem Karlsruher SC, gdzie zwyciestwo i przerwanie serii dwóch remisów teoretycznie powinno byc troche łatwiejsze. :)
Teoretycznie tak :wink: Po drodze mamy jednak P. UEFA - mecz z Belenenses już w czwartek - transmisja na żywo w PRO 7 od 18.40 :!:
Akarin pisze::o coraz więcej kibiców naszej ukochanej, najlepszej i w ogóle the best drużyny się pojawia :o i dobrze 8) :glass:
Ciekawe, gdzie ci kibice byli w zeszłym sezonie, jak się nie wiodło :?: :lol:
Ale w porzo, im więcej piszących w tym miejscu, tym lepiej. Ileż można odpowiadać tylko na posty Akarina :P

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 17 wrz 2007, 17:27

Michał M pisze: Mnie bardziej interesuje różnica punktowa między Bayernem a takimi drużynami jak Schalke, HSV, Stuttgart czy choćby Dortmund - i w tym momencie uznaję ją za ok :wink:
no co :) ? tylko dwa pkt ... na poczatku ligi strata wynosila 6 pkt .. ale ja bym sie chyba tez na waszym miejscu tym nie przejmowal ... mnie cieszy fakt ze Dortmund zbiera punkty ... bo przydadza sie w walce o puchar uefa ! :) choc narazie postawa cieszy :) gdyby po 20 kolejkach zajmowali 4 miejsce to odwazniej bym sie wypowiadal ... ale po 5 ? eee .. najlepszych przykladem jest Arminia .. jak tabela jest jeszcze niepoukladana...

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 18 wrz 2007, 8:34

rebuzz pisze:no co :) ? tylko dwa pkt ... na poczatku ligi strata wynosila 6 pkt ..
Nad Wami akurat dwa, ale nad resztą wymienionych już cztery :wink: Prawdę powiedziawszy, to nie wierzę, żeby akurat Borussia mogła zagrozić w tym sezonie Bayernowi 8) Możecie powalczyć nawet o 3 miejsce, ale nie o mistrzostwo :)
rebuzz pisze: ale po 5 ? eee .. najlepszych przykladem jest Arminia .. jak tabela jest jeszcze niepoukladana...
Dokładnie - o tym który zespół może pełnić i jaką rolę w tych rozgrywkach, będzie można się spokojnie wypowiedzieć tak na koniec października - czyli po 10-11 kolejkach :wink:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 wrz 2007, 17:52

Michał M pisze:Ileż można odpowiadać tylko na posty Akarina :P
no właśnie :P zwłaszcza kiedy nie mogłem oglądnąć meczu, bo net siadł mi akurat na weekend [']. Ale już uporałem się z problemem (tzn format, poszedłem na skróty) i ściągam meczyk :]
Co do meczu to ze skrótu wiem tylko, że Luca mimo iż zaliczył asystę i był dość aktywny to nie strzelił bramki po podaniu Francka. A powinien. Poza tym Lell :roll: zabójcza skuteczność z naszej strony. Ale i tak jest dobrze, po 5 kolejkach wyrabiamy sobie przewagę nad groźnymi rywalami, bo powiedzmy szczerze, to Arminia czy Frankfurt w najlepszym wypadku skończą sezon w środku tabeli.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”