Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 116

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 wrz 2007, 12:16

Mefiu pisze:Do Liverpoolu Sir Alex Ferguson zabrał Wazzę

IMO bez wzgledu na jego stan zdrowia poczekalbym z desygnowaniem go na mecze...

Mefiu pisze:Nie wierzę, że Ferguson zdecyduje się wystawić w wyjściowym składzie Rooney'a. Obstawiam natomiast taki skład: VDS - Brown, Rio, Vidić, Evra - Ronaldo, Carrick/OH, Scholes, Nani/Giggs - Tevez, Saha
No taki sklad jest najbardziej prawdopodobny :)

Chociaz od siebie dodam ze chetnie w meczu zobaczylbym Martina :) Dla mnie chlopak ma ogromne mozliwosci :)
Mefiu pisze:Swoją drogę oglądałem skrót meczu rezerw United z City

moglbys zarzucic jakims linkiem ? :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 15 wrz 2007, 12:38

To będzie bardzo trudny mecz. Everton jest na 3 miejscu, przegrał dotychczas tylko 1 mecz, wygrali za to między innymi 3:1 na wyjeździe z Tottenhamem. W wysokiej formie jest Arteta i to na niego moim zdaniem trzeba będzie szczególnie uważac.

Absencje Fletchera i O'shea aż tak bardzo w tej chwili nie bolą jeśli weźmiemy pod uwagę powroty Ronaldo, Sahy i byc moze Rooneya. Najważniejszy jest chyba powrót Portugalczyka, przez 3 mecze odpoczywał, powinien byc glodny gry, w dodatku w meczach reprezentacji byl wyrozniajacą sie postacią i wygląda na to, że naprawdę jest w wysokiej formie.

Saha już w meczu z Sunderlandem pokazał swoją wartosc. Rooney tak jak już napisano raczej jedzie w charakterze "straszaka" choc kto wie czy w razie niekorzystnej sytuacji Fergie go nie wpusci. W końcu Everton to były klub Shreka i ostatnimi czasy to jego obecnosc na boisku dodawała smaczku meczom między United a Evertonem.

Zagadką też będzie obecnosc Owena. Zmagał się z jakimś urazem w czasie zgrupowania reprezentacji i zobaczymy czy jest na tyle zdrowy aby zagrac. Warto dodac, że przez kibicow zostal wybrany najlepszym pilkarzem United w sierpniu.

Mam jedynie nadzieję, że Fergie z racji tego, że gramy z wymagającym rywalem nie wybierze zachowawczej taktyki i nie zagramy jednym napadziorem. W tym meczu potrzebujemy 3 a nie 1 punktu, tym bardziej, że czołówka też gra z wymagającymi rywalami. O ile Liverpool w obecnej dyspozycji powinien sobie spokojnie poradzic z Portsmouth, o tyle Chelsea może się męczyc z Blackburn a wynik derbów Londynu to zawsze zagadka.

/edit

No to ładnie. Znowu wracamy do ustawienia z początku sezonu. Tevez jedynym napastnikiem, Giggs znowu gra fałszywego za nim. Saha na ławce. Nani również. Za to Evra na lewej pomocy a Silvestre na lewej obronie. Rooneya, Hargreavesa i Andersona nie ma nawet na ławce. Są za to na niej Pique i Gibson. Jeśli Ferguson chciał zaskoczyc to mu się udało tylko zastanawiam się czy to zadziała. Wygląda na to, że Fergie bardzo ufa w to, ze Ronaldo jest nam w stanie wygrac ten mecz.

VdS - Brown, Ferdinand, Vidic, Silvestre - Ronaldo, Carrick, Scholes, Evra - Giggs, Tevez

Ława: Kuszczak, Pique, Gibson, Nani, Saha

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2007, 13:52

Remis do przerwy raczej sprawiedliwy.
Scholes chyba nie chce dziś meczu dokończyć, najpierw głupio złapana kartka, a 10 sekund później faul od tyłu na nogi. Jeszcze pod włansym polem karnym. Tak doświadczony zawodnik powinien chyba wiedzieć, ze nie nalezy tak robić :]

Szkoda, że sędzia gola nie uznał, ja tam nie widziałem nic niezgodnego z przepisami .... byl tam faul ?
Mecz momentami ciekawy, choć tych momentów mogłoby być wiecej.
Ciekawe co z kolanem Silvestre'a.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 wrz 2007, 14:03

fieldy pisze:Remis do przerwy raczej sprawiedliwy.
Scholes chyba nie chce dziś meczu dokończyć, najpierw głupio złapana kartka, a 10 sekund później faul od tyłu na nogi. Jeszcze pod włansym polem karnym. Tak doświadczony zawodnik powinien chyba wiedzieć, ze nie nalezy tak robić :]
No, ale żółtą kartkę raczej nie potrzebnie sędzia mu dawał. Ale już za wślizg powinna być żółć. Trzeba być konsekwentnym.
fieldy pisze:Szkoda, że sędzia gola nie uznał, ja tam nie widziałem nic niezgodnego z przepisami .... byl tam faul ?
Moim zdaniem też nie. Na dodatek szkoda jednej jeszcze sytuacji gdzie Yakubu ponoć faulował jednego z graczy MU (sam się wywrócił raczej) i wychodził na świetną pozycję, a obok wbiegał AJ. Tylko, że sędzia odgwizdał faul. Ale nie jestem pewien co do słuszności decyzji, bo byłem zajęty tłuczeniem rękami po klawiaturze.
fieldy pisze:Ciekawe co z kolanem Silvestre'a.
Uuuu, nie wyglądało to najlepiej. Raczej szybko do gry nie wróci. A szkoda, bo liczyłem na jakąś jego wpadkę.

I modlę się, żeby Hibbert więcej błędów nie popełniał. :rydzyk:

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 15 wrz 2007, 15:31

znowu mizerne 1:0 .....

nie ogladalem meczu, nie wypowiem sie co do stylu , ale wynik chyba mowi sam za siebie :]

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 15 wrz 2007, 15:33

boskigonzo pisze:znowu mizerne 1:0 .....
1:0 z bardzo mocnym u siebie Evertonem nie jest mizerne.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 685
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 wrz 2007, 16:25

Bry :witam:
Mecz z Evertonem za nami. Kolejny "włoski wynik" w wykonaniu United. Co by tu nie napisać to chyba liczy się to że wygraliśmy a pisanie że Everton jest słaby wywołać może napad śmiechu u wszystkich przeciętnie znających Premiership. Cieszę się że wywieźliśmy 3pkt tym bardziej że gonimy rywali (remis Liverpoolu, czekam na wynik Chelsea). Może nie wszystkim się podoba styl w jakim Czerwone Diabły wygrywają ale lepiej wygrywać po kiepskiej grze niż przegrać po efektownym widowisku. Nani i Tevez pokazali się z dobrej strony pokazaując tym samym że powoli zaczynają tworzyć zgrany kolektyw z innymi graczami United. Szkoda że SAF nie zagrał bardziej ofensywnie i nie wprowadził Sahy. Ronaldo był zmęczony meczami reprezentacji bo nie pokazywał zbyt dużo. Co do urazu Silvestra ale miejmy nadzieję że szybko z tego wyjdzie...Reszta zespołu grała dobrze ale bez jakiś specjałów. Vidic strzlił bramę i to się liczy. Cieszę się że Rooney powoli wraca do składu bo jest nam potrzebny. Zaczyna się LM i jest o co walczyć.
Ostatnio zmieniony 15 wrz 2007, 16:26 przez Bassu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 wrz 2007, 16:26

Fakt, że wyniki wskazują jakoby United przypominało bardziej Chelsea niż tę drużynę do której jesteśmy przyzwyczajeni, ale ja nie narzekam. Bardzo ważne 3 punkty i ciężko wywalczone. Tak jak się spodziewaliśmy nie był to łatwy mecz i gdyby Manchester nie wygrał to nie powinien mieć do nikogo pretensji. Na szczęście był ta 83 minuta i VENI VIDI VIDIC!

A Pompeys 0-0 The Reds :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 15 wrz 2007, 16:29

Cris7 pisze:A Pompeys 0-0 The Reds
a Spurs 1:3 z Arsenalem 8)
Przez moment byliscie przed nami w tabeli .. przez moment :]

Szkoda, że ManU wygrywa, bo nie byli lepsi. Remis chyba byłby bardziej sprawiedliwy [nie oglądałem do końca, wiec nie wiem jak to wyglądało w ostatnich 25 minutach] jednak wcześniej chyba niesłusznie sedzia nie uznał gola dla Evertonu - jak wy to oceniacie ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 wrz 2007, 16:29

Mecz ogolnie nie był ciekawy, brakowało sytuacji bramkowych. Spodziewałem sie wiecej, szczegolnie po MU. Daleko im do formy z zeszłego sezonu, a moze to przeciwnicy sa lepsi.

Kontuzja Silvestre to był jakiś pozytyw dla gry MU i obrony Diabłow, bo Arteta bez wiekszego wysiłku go ogrywał.

Co do domniemanego faulu przy bramce Evertonu, to podobno w Premiership takiego czegos sedziowie nie gwizdza, ale to tylko podobno.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 15 wrz 2007, 17:04

Sędzia raczej się dziś nie popisał. Po pierwsze nie uznał tej bramki, która padła i która moim nieobiektywnym zdaniem paść powinna, a po drugie zatrzymał jedną akcję Yakubu, który rzekomo faulował Wesa Browna. Oczywiście, w mojej subiektywnej opinii, faulu nie było.

Ogólnie to żal, bo takiej okazji na zwycięstwo z ManU szybko mieć nie będziemy. Był słaby, a Everton nie potrafił tego wykorzystać. I gol z rzutu rożnego. Żal.

No, a jak już jeżdżę po arbitrze to wytknę mu jeszcze Scholesa. Najpierw dostał głupią żółtą, właściwie może zbyt pochopna decyzja, ale skoro już dostał to trudno. Kilka sekund później ściął jednego z graczy Evertonu tuż przed polem karnym i za to należała się czerwień, jeśli sędzia byłby konsekwentny. Żal jeszcze raz.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 15 wrz 2007, 17:40

metol pisze:, a po drugie zatrzymał jedną akcję Yakubu, który rzekomo faulował Wesa Browna. Oczywiście, w mojej subiektywnej opinii, faulu nie było.
i tu się zgodzę. Powinien puścić akcję Yakubu. Ale z kolei "faul" Carricka na Bainesie też sobie arbiter namalował. Jakiegokolwiek kontaktu nie było. Całe szczęście że Arteta fatalnie wykonał ten rzut wolny.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 16 wrz 2007, 14:59

Cris7 pisze:
metol pisze:, a po drugie zatrzymał jedną akcję Yakubu, który rzekomo faulował Wesa Browna. Oczywiście, w mojej subiektywnej opinii, faulu nie było.
i tu się zgodzę. Powinien puścić akcję Yakubu. Ale z kolei "faul" Carricka na Bainesie też sobie arbiter namalował. Jakiegokolwiek kontaktu nie było. Całe szczęście że Arteta fatalnie wykonał ten rzut wolny.
A ja mam wrażenie, że kontakt był, co nie zmienia faktu, że Baines pewnie jakby chciał to pobiegłby dalej. A tak poza tym to jeśli miałbym wybierać, który z tych błędów sędziego (zakładając, że arbiter się pomylił) był bardziej krzywdzący do zdecydowanie bym wybrał sytuację z Yakubu. Ogólnie to nie lubię obwiniać sędziego po meczu, ale wczoraj w mojej opinii dał ciała.

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 16 wrz 2007, 21:48

Sylvek wypadł z gry do końca sezonu. Lewa strona obrony prezentuje się tak: Evra i... koniec. Od biedy, to i tam Jaśka O'Shea wepchnąć można, ale z bokiem obrony to on za wiele nie ma wspólnego, choć kiedyś pomykał właśnie w bocznych sektorach.

W zimie pewnie kogoś SAF sprowadzi, chyba, że znowu kogoś przestawi na inną formacje. Może Pique albo Evansa, bo o pozycji stopera to mogą pomarzyć.

Kochane kontuzje, znowu zawitały na OT, choć z drugiej strony kontuzje kolan to znak firmowy United. Saha, kiedyś Heinze, teraz Sylvek, Neville też co chwile narzeka na ból, a to achilles a to coś tam.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 wrz 2007, 17:45

Z tego co wiem to chyba Evans może grać na lewej obronie. Ale rzeczywiście sytuacja nie napawa optymizmem.

W takiej sytuacji warto by było w styczniu sypnąć groszem na Bainsea :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”