AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 330

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 18 wrz 2007, 22:48

Książeczka naprawde bardzo fajna :D taka mini encyklopedia Milanu :P szkoda ze to nie ejst format a5 albo a4 ale moze być i taki :) no i mamy promocyjną cene :).

2:1 jeszcze 45 min do skrótów:D

Awatar użytkownika
Mates
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 19 wrz 2007, 8:32

Do druzyny wrocili Pirlo,Kaka i Oddo i od razu gra zespolu jest inna.

Milan zagral dzisiaj bardzo dobrze,spokojnie, pewnie bez nerwow. Andrea znow pokazal ile znaczy dla druzyny. Oby ta jego dobra dyspozycja trwala jak najdluzej(oby caly sezon :P). Zgadzam sie ze troche slabiej niz nas przyzwyczail zagral Kaka. Ale on z reguly powoli dochodzi do dobrej dyspozycji, wiec trzeba dac mu troche czasu. Bo, ze dojdzie do dobrej formy to jestem spokony.
I w sumie jeszcze cos w kontekscie meczu ze Siena: para Oddo-Jankul a para Cafu-Favalli to jak niebo a ziemia :P Zupelnie inna jakosc.

Oby ten dobry poczatek rozgrywek zwiastowal ich dobre zakonczenie czyli obrone tytulu :P

Przypulg
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przypulg » 19 wrz 2007, 11:10

Pirlo to jest gość ! Co piłka to okazja bramkowa.
Kaka powoli się rozkręca. W pażdzierniku powinien już grac na wysokich obrotach. No i niezawodna Super Pipa.
Momentami świetnie wyglądała gra Milanu. Nie spodziewałem się że tak dobrze będzie to wyglądać , ale jeśli Pirlo bedzie grał takie piłki przez cały sezon to rzeczywiście możemy powalczyć o wszystkie trofea.
Teraz tą grę , albo najlepiej wynik powtórzyć trzeba w lidze żeby nam czołówka nie odskoczyła.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 19 wrz 2007, 12:00

Pierwsze koty w LM za płoty :] Cieszą 3 punkty ale jeszcze bardziej dobra gra po której zostały zdobyte. Oglądaliśmy wczoraj zupełnie inny Milan niż w meczu ze Sienią, grający szybko, agresywnie i z polotem. Byliśmy stroną piłkarsko lepszą i okazji do jeszcze bardziej okazałego zwycięstwa nie brakowało. Co prawda Benfica też swoje okazje miała (zwłaszcza ten słupek z kilku metrów) jednak przecież to nie jacyś chłopcy z podwórka i w futbol grać potrafią.
Jeśli chodzi o ocenę poszczególnych zawodników to oczywiście najpierw powiedzieć trzeba o Pirlo. Nie boję się powiedzieć że w obecnej dyspozycji gra na granicy geniuszu, gol i niesamowita asysta do Pipo :shock: :rydzyk: masa świetnych podań rozpoczynających praktycznie każdą groźną akcję rossonerich. Najwyższa klasa światowa i chyba obecnie najlepszy rozgrywający na świecie, wielkie szczęście że grający właśnie dla nas :] Pipo jak zawsze: przewracał się, symulował ale i tak swoje zrobił i kolejną bramkę w europejskich pucharach na swoje konto zapisał 8) Bardzo podobała mi się gra bocznych obrońców, zwłaszcza Jankulowskiego- świetne ofensywne wejścia i to nie tylko do boku-wrzutka ale i do środka mijając z łatwością obrońców. Coraz lepiej prezentuje się Kaka, jeszcze nie wszystko mu wychodzi ale z meczu na mecz wygląda to coraz lepie więc niebawem powinniśmy zobaczyć takiego Kakę jakiego uwielbiamy. Dobrze Ambrosini i Seedorf który widać że również zaczyna grac coraz pewniej. Obronę również należy pochwalić choć w kilku momentach za łatwo pozwolili dojść rywalom do sytuacji strzeleckich, przespali również samą końcówkę pozwalając strzelić Benfice honorową bramkę. Na kilka ciepłych słów zasłużył równie Dida który wyciągnął kilka niezłych piłek i na szczęście zapomniał już o babolu puszczonym ze Sieną.
Podsumowując zwycięstwo bardzo cieszy i jest naprawdę dobrym prognostykiem przed kolejnymi meczami.

Co do pozostałych rywali w grupie mocno zaskoczył mnie swoją grą Shakhtar. Oglądałem tylko skrót meczu ale to wystarczyło aby docenić styl w jakim rozprawili się z Celtikiem. 2:0 to najniższy wymiar kary i gdyby nie interwencje Boruca wynik mógł być znacznie wyższy. Wygląda na to że to właśnie Ukraińcy będą naszymi największymi rywalami w rozgrywkach grupowych.

edit: literówka

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 22 wrz 2007, 9:32

Po LM dzisiaj czas na Serie A :wink:

Dzisiaj o 20.30 na San Siro tracącym magie jak to powiedział Paolo Rossoneri zagrają z PArmą.Wiadomo goście przyjadą sie bronić w 10 i dzisiaj bardzo ważne bedzie odpowiednie nastawienie do takiego przeciwnika szybkość w rozgrywaniu piłki oraz indiwidualności które mogą wygrać pojedynki 1 na 1.Myśle że po wpadce z Sieną Milan dzisiaj zaatakuje od pierwszej minuty aby jak najszybciej strzelić bramke.Dzisiaj jeszcze nie dostepny do grania jest Ronaldo ale podobno jest bardzo prawdopodobne że bedzie gotowy już na mecz z Palermo na wyjeździe.Carlo mówił że nie wie czy zagrają dwójką napastników z przodu jednak wydaje sie ze dzisiaj znowu od pierwszej minuty zobaczymy Gilardino i mam nadzieje że wkońcu chłopak sie odblokuje :wink: .Pewnie zagramy w miare optymalnym składem bo nikt nie narzeka na jakieś urazy czy zmęczenie...
Mecz dzisiaj bedzie można oglądać na Canal plus Sport o 20.25 początek transmisji :)

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 22 wrz 2007, 10:23

gilardino11 pisze:Dzisiaj jeszcze nie dostepny do grania jest Ronaldo ale podobno jest bardzo prawdopodobne że bedzie gotowy już na mecz z Palermo na wyjeździe.
Już tyle razy miał wrócić, że lepiej abyśmy się nie nastawiali na ten mecz. Ja np. kilka dni temu słyszałam, że jak wróci to za 3-4 tygodnie, więc wypada to na mecze z Lazio lub Empoli. Taki termin powrotu wyznaczył dr Martens, który odwiedził Ronaldo. Wróci to wróci, a kiedy to już nie wiem :P

Co do meczu to oczywiście mam nadzieję, że zapiszemy na swoim koncie 3 pkt. Nie będzie łatwo, bo Parma zazwyczaj była dla nas ciężkim przeciwnikiem. Do ostatniej chwili ważyły się losy Kaki, gdyż nadal kontuzja kolana, której nabawił się podczas meczu reprezentacji, nie została wyleczona. Domyślam się, że w meczu z Benfiką musiał grać na blokadzie.
Osobiście typuje na zwycięstwo Milanu, 2-1 (strzelców nie typuje...chociaż może Gila coś strzeli :!: :?: ) :wink:

A tak przy okazji....oto sytuacja, podczas której Ronaldo doznał kontuzji:
http://skylife.it/html/skylife/sport/ar ... naldo.html
Oto mój komentarz: :suicide:

Awatar użytkownika
Ajgor
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ajgor » 22 wrz 2007, 10:37

Łatwo nie będzie ale z drugiej strony jeśli nie w takich meczach 3 pkt. to kkiedy? JUż narazie limnit strat wykorzystany po Sienie. Ronaldo to rzeczywiście lepiej nie mówić bo tego to nikt nie wie. A chyba on sam najmniej na ten temat wie. Gila czy strzeli to mocno wątpliwe chociaż oby się przełamał bo ileż można. Może zostanie naszym Brożkiem :wink:
Co do Kaki to dobrze by było zyskać przeaga i zdjąć go w miarę szybko, bo podobno ciągłość gry nbie jest najlepsza dla niego. Niech chłopak też odpocznie :wink:
FORZA GRANDE MILAN

G21
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: G21 » 22 wrz 2007, 21:18

1-0.

Prowadzenie zasluzone. Troche podobnie do meczu z Benfica to wyglada, tylko, ze Parma sie rusza, wiec nie strzelamy za duzo. A i spalismy momentami i Parma mogla strzelic. Fajna akcja Kaki w 15 min. Szkoda za Pippo byl na spalonym (ktorego akurat nie bylo...). Ladna akcja Ambrosiniego (obrocik). Troszke szczesliwa ta nasza bramka ale gol to gol.

Powinnismy to dowiezc do konca.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 22 wrz 2007, 22:29

Kolejny remis.Niech to szlag trafi.
Na remisach to my daleko nie zajedziemy.

W drugiej polowie zamiast przycisnac i podwyzszyc wynik oddalismy incjatywe co przyjalem z wielkim zdumieniem.Przy odrobinie szczescia Parma mogla w koncowce strzelic zwycieskiego gola.
Nie mozemy tak grac szczegolnie u siebie.

Nie chce mi sie za bardzo pisac bo jestem zly.Niech inni popisza.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 23 wrz 2007, 0:02

No i kolejny remis wrrrrr :evil:
Jak można oddać tak mecz w 2 połowie :?: przecież można było spokojnie ten mecz wygrać ale uważam że brak zaangazowania czy jak kto woli zlekcewazenie przeciwnika dało taki efekt że chyba wszyscy Milaniści są źli :? .W pierwszej połowie jeszcze to wszystko w miare wyglądało i stawrzalismy sobie sytuacje i środek pola przyspieszał wtedy kiedy było trzeba natomiast druga połówka to [*].Cały dzisiaj zespół zawiódł bo i pippo w drugiej połowie zupełnie znikł i Pirlo który był najlepszy na placu jakby stracił siłe seedorf z kaka naprawde bardzo przeciętnie w moim odczuciu Ambro w pierwszej połowie dobrze natomiast w drugiej jak cała drużyna słabo..Obrona ogólnie bardzo nie ciekawie już dawno nie widziałem żeby ktoś tak Neste zrobił 1 na 1 :shock: ..Chyba najlepiej Jankul z obrony.Dida dalej nie pewny i naprawde trzeba zacząć sie rozglądać za bramkarzem bo ten facet przestaje druzynie pomagać a mam pewne obawy ze zacznie popełniać bład za błędem choć życze mu jak najlepiej...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2007, 8:40

kolejny fantastyczny mecz naszych napastnikow.ale co tam Gilardino sie rozkreci w pazdzierniku lub listopadzie tak jak to powiedzial Carlo...jak my mamy grac dwoma napastnikow(tak czytalem w komentarzach na temat meczu) jak mamy ich raptem dwoch i dlaczego znow nie zagral Gourcuff ktory napewno wiecej by wzniosl niz Emerson...wielu pilkarzy nie potrafi sie zmobilizowac na taki mecz chca go wygrac bez walki..

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 wrz 2007, 9:45

gilardino11 pisze:Jak można oddać tak mecz w 2 połowie Question
Cholera :? oglądałem tylko pierwszą polowe i gdy Seedorf strzelił brame myslalem że będzie ze 3-0 , a tu taka przyjemna wiadomosc :P znowu remisik .
Następny mecz to wyjazd do Palermo , i przy dobrej grze Sycylijczyków można pokusić się o urwanie punkcika (może i nawet 3) . Ale wątpie by Milan odpuścił , bo tego by było już za wiele .

mete pisze:i dlaczego znow nie zagral Gourcuff ktory napewno wiecej by wzniosl niz Emerson

Skąd ja to znam :P

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 23 wrz 2007, 10:05

Ehhhhhh niestety tracimy kolejne punty w meczu który mogliśmy spokojnie wygrać :/ . Po dobrej pierwszej połowie gdzie graliśmy szybko i stwarzaliśmy sobie sytuacje jednocześnie nie pozwalając rywalom na zbyt wiele, w drugiej oddaliśmy im pole co skończyło się utratą bramki. Wyglądało to tak jakby nasi uważali że skoro prowadzą po pierwszej połowie to zwycięstwo jest już przesądzone i nie ma co się przemęczać :roll: Niestety z takim podejściem daleko nie zajedziemy, mecz ma 90 minut i przez cały czas trzeba walczyć. Po stracie gola gdy ruszyliśmy wreszcie do ataku, Parma tylko czekała na kontry z których powinna zdobyć choć jednego gola (zwłaszcza Reginaldo świetnie przy owych kontratakach się sprawował). Trzeba się pogodzić ze stratą 2 punktów i postarać się aby w kolejnych meczach nawet przy prowadzeniu 3-0 grać do końca.

Co do samych zawodników na wyróżnienie zasługują Pirlo który był bardzo pewnym punktem drużyny, Jankul który jest teraz w naprawdę świetnej formie oraz Ambrosini który zwłaszcza w pierwszej połowie walczył o każdą piłkę. Na mały plus oceniłbym także postawę Kaki który widać czuje się coraz lepiej i z meczu na mecz zbliża się do swojej właściwej dyspozycji. Ciężko kogoś indywidualnie zganić skoro przez pierwsza część drugiej połowy cała drużyna zagrała znacznie wolniej i zachowawczo niż w pierwszej. Jedynie można wspomnieć o naszym bramkarzu który niestety znów był bardzo nie pewny w swoich interwencjach. O ile myślę że ten sezon jeszcze da radę to przed kolejnym trzeba pomyśleć o jego następcy.

Przed nami ciężki wyjazdowy mecz z Palermo na gorącym sycylijskim terenie który należałoby wygrać. Łatwo na pewno nie będzie jednak trzeba wywieść 3 punkty aby gonić czołówkę która powolutku zaczyna nam odskakiwać.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 23 wrz 2007, 12:12

Skąd ja to znam
nie chodzi mi o to ze Gourcuff jest lepszym pilkarzem niz Emerson bo nim nie jest Emerson ma juz swoja marke ale walory czysto ofensywne przemawiaja za francuzem i to on powinien wejsc a nie Emerson bo 1-0 to nie jest wynik do bronienia

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 wrz 2007, 13:04

mete pisze:nie chodzi mi o to ze Gourcuff jest lepszym pilkarzem niz Emerson bo nim nie jest Emerson ma juz swoja marke ale walory czysto ofensywne przemawiaja za francuzem i to on powinien wejsc a nie Emerson bo 1-0 to nie jest wynik do bronienia
Nie widziałem tego meczu. Ale wydaje mi się, że wejście Emersona wcale nie miało na celu bronienia wyniku, bo Ancelotti nie jest głupi. Milanowi nie wypada świadomie oddawać inicjatywy takiej drużynie jak Parma, zwłaszcza w momencie, kiedy wynik jest niepewny. Z resztą Emerson zastąpił Brocchiego, a zatem piłkarza grającego na tej samej pozycji co Brazylijczyk. Emerson jest doświadczony i miał duży zapas sił. Także nie sądzę, by Ancelotti tą zmianą chciał dużo zmieniać. Raczej tylko kontynuować to, co grane było wcześniej zmieniając tylko jednego z wykonawców. Z kolei wprowadzenie Gourcuffa byłoby posunięciem wyraźnie ofensywnym, co jakby nie patrzeć wiąże się ze sporym ryzykiem i wszyscy by teraz krytykowali Carlo (przy braku zwycięstwa) czemu prowadząc 1:0 poszedł w przód osłabiając tyły. Z punktu widzenia taktycznego Ancelotti zrobił bardzo sensownie i tu nie można mieć do niego pretensji. W końcu Emerson nie wszedł np. za Pirlo czy Kake, żeby zarzucać mu chęć bronienia wyniku. Kiedy na boisko miałby wejść Francuz to zapewne za Seedorfa albo Pirlo, ale doświadczenie tej dwójki też swoje w takich sytuacjach robi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”