Prison Break - Strona 22

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Awatar użytkownika
berni
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: berni » 18 wrz 2007, 19:27

Pierwszy odcinek - nie narzekam. Zapowiada się ciekawie.

Awatar użytkownika
pablisso
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablisso » 18 wrz 2007, 22:39

jak dla mnie kawal pozadnego prisona. taki jaki byl taki jest. porzadniutki odcinek, kolejne watki, ciekawa fabula itd ;) po prostu kolejny dobry odcinek prisona. kumpel narzekal ze ciagniety na sile... wg mnie ok :)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 18 wrz 2007, 22:51

Miałem wiele wątpliwości przed obejrzeniem pierwszego odcinka trzeciego sezonu. Teraz mogę jednak spokojnie odetchnąć, bo PB utrzymał stary dobry klimat. Świadczy o tym chociażby fakt, że nie mogę doczekać się nast. odcinka, a tak bywało w sezonach wcześniejszych.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 wrz 2007, 11:37

Odcinek ciekawy, nie powiem. Jak widać pomysłów autorom jednak nie zabrakło. Nowe znajomości ( :o ), nowe twarze, nowe 'wyzwania'...

Z drugiej strony cała ta eskapada wydaje się mi póki co zbyt prosta... zobaczymy co z tego wyjdzie :] .

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 wrz 2007, 12:44

Ja bym powiedział, że właśnie zabrakło im pomysłów. Po nieudanej drugiej serii postanowili wrócić akcję z powrotem do więzienia. Gdzie tu nowy pomysł?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 wrz 2007, 12:47

Zico_FCI pisze:Gdzie tu nowy pomysł?
A myślałeś, że film zatytułowany 'Prison Break' będzie opowiadał o nieszczęśliwej miłości Michaela i Sary :> ?

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 21 wrz 2007, 12:49

chyba nie myslicie ze ten owy 'tydzien' na uwolnienie siebie i tego kogos bedzie trwac przez cala serie ? :|

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 wrz 2007, 12:53

Ja tam też nie widzę póki co nowego pomysłu bo chyba motywu z ucieczką z więzienia + wyciągnięciem z niego kogoś nie można nazywać nowym pomysłem.

Pierwsza seria była znakomita. Druga dużo gorsza. Mam nadzieję, że trzecia nie będzie tragiczna.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 21 wrz 2007, 12:58

RóżA pisze:A myślałeś, że film zatytułowany 'Prison Break'
Przede wszystkim on samy początku oni nie planowali drugiej serii (o trzeciej nie wspominając). Serial miał się skończyć po ucieczce z więzienia. Dlatego taki a nie inny tytuł.
RóżA pisze:będzie opowiadał o nieszczęśliwej miłości Michaela i Sary
No niestety znaczna część drugiej serii o tym opowiadała. Na szczęście zaraz ją uśmiercą i w trzeciej nie będzie już chyba tego wątku. :)
Kaczormistrz pisze:chyba nie myslicie ze ten owy 'tydzien' na uwolnienie siebie i tego kogos bedzie trwac przez cala serie ?
Gdzieś czytałem, że w 8 odcinku będą nadal w więzieniu.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 wrz 2007, 13:04

Zico_FCI pisze:Przede wszystkim on samy początku oni nie planowali drugiej serii (o trzeciej nie wspominając). Serial miał się skończyć po ucieczce z więzienia. Dlatego taki a nie inny tytuł.
I wszystko będzie się dalej obracało wokół tego tytułu. Więzienie, ucieczka, pościg... i niczego nowego bym się w tym wypadku nie spodziewał :] . Jako 'nowy pomysł' określam raczej te 'nowe wyzwania' oraz zupełnie inne założenia (uwolnienie kogoś tam na polecenie kogoś tam :P ).
Zico_FCI pisze:No niestety znaczna część drugiej serii o tym opowiadała.
I właśnie dlatego autorzy poszli po rozum do głowy.
Zico_FCI pisze:Na szczęście zaraz ją uśmiercą i w trzeciej nie będzie już chyba tego wątku.
Naprawdę w to wierzysz :> ?
Zico_FCI pisze:Gdzieś czytałem, że w 8 odcinku będą nadal w więzieniu.
Mi taka wersja akurat pasuje :] . Pytanie tylko czy można wierzyć takim źródłom? Przecież to jak typowanie kadry Arsenalu na mecz z Boltonem :P .

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 wrz 2007, 13:04

Promo drugiego odcinka, który ukaże się już w poniedziałek :]
RóżA pisze:ako 'nowy pomysł' określam raczej te 'nowe wyzwania' oraz zupełnie inne założenia (uwolnienie kogoś tam na polecenie kogoś tam Razz ).
Czy to jest naprawdę 'zupełnie inne założenie'? Jak dla mnie ucieczka połączona z uwolnieniem brata (uratowanie go przed śmiercią) niewiele się różni od ucieczki z uratowaniem jakiegoś człenia (tym samym uratowaniem życia Sary i LJ-a).

Oczywiście liczę na to, że coś się jeszcze rozkręci i będziemy zaskoczeni :]

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 21 wrz 2007, 13:09

Jak wszyscy wiemy Sara w czasie krecenia 3 serii byla w ciazy, podobno maja ja usmiercic, w co watpie, watek Sary i Scofielda moze byc ciekawy. Przeciez on dla Sary zrobi wszystko :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 21 wrz 2007, 13:12

Mentor pisze:Czy to jest naprawdę 'zupełnie inne założenie'?
Jako 'zupełnie inne założenie' rozumiem tak drastyczną zmianę planów co do braci przez Firmę :wink: .
Mentor pisze:Oczywiście liczę na to, że coś się jeszcze rozkręci i będziemy zaskoczeni Krzywy
:ok:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 21 wrz 2007, 19:50

chyba nie myslicie ze ten owy 'tydzien' na uwolnienie siebie i tego kogos bedzie trwac przez cala serie ?
napewno po 10 odcinkach okaze sie ze pod Sona jest tajne ladowisko Ufo i przedluza czas Scofieldowi o kilka tygodni :D

odnosnie jezcze pierwszego odcinka to dla mnie byl calkiem fajny, Bellick wreszcie odnalazl miejsce w szeregu :twisted: a T-Bag jak zwykle wazelinka popracowal i juz jest przy boku tego calego medytujacego guru :roll: kilka rzeczy pozostaje nadal nie wyjasnionych ale to dopiero byl pierwszy odcinek jeszcze sporo przed nami :P tak wogole to kiedy nastepny? w przyszlym tygodniu czy dopeiro za tydzien?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”