Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 114

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Sir Keano
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sir Keano » 24 sie 2007, 22:02

enoce napisał:
To jakaś prowokacja czy co to jest...? ...
Bo jak United przegrają z Tottenhamem, to już szanse na mistrzostwo będą małe, a ja lubie jak moja ulubiona drużyna wygrywa. A Chelsea będzie mieć największe szanse na mistrza Very Happy
ŻENADA!!!!!!!!!!!!! (bana dla tego pana) ( zmień sobie nick na jestem żenujący)

Zaskakujący transfer Chelsea ..bynajmniej ja się go nie spodziewałem tyle truło się o Alvesie itd a tu bach Beletti na Stamford. Bardzo dobre "Okienko" w wykonaniu The Blues ciekawe wzmocnienia i jak zwykle szeeeeeeeeeroka kadra. Jak widać Jose uczy się na błędach i w tym sezonie jest przygotowany na prawdziwy szpital (gdyby miało się coś wydarzyć)

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 24 sie 2007, 22:14

Sir Keano pisze:ŻENADA!!!!!!!!!!!!! (bana dla tego pana) ( zmień sobie nick na jestem żenujący)
Dlaczego ten Pan jest żenujący?
Zaskakujący transfer Chelsea
Mnie w ogóle zaskoczyło, że Barcelona zrealizowała jakąś transakcję z Chelsea.
Sir Keano pisze:Bardzo dobre "Okienko" w wykonaniu The Blues ciekawe wzmocnienia i jak zwykle szeeeeeeeeeroka kadra. Jak widać Jose uczy się na błędach i w tym sezonie jest przygotowany na prawdziwy szpital (gdyby miało się coś wydarzyć)
Według mnie żadnych porywających transferów nie było. Mam nadzieję, że Ben Haim otrząśnie się w końcu i zacznie pokazywać to, na co go stać.

Mam nadzieję że 'żenujący wątek' został zakończony // Yukasz

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 24 sie 2007, 23:39

Feniks pisze:Mnie w ogóle zaskoczyło, że Barcelona zrealizowała jakąś transakcję z Chelsea.
Dlaczego :?: Bo ostatnio często na siebie wpadamy i być może kibice się nie lubią to znaczy, że nie będzie transferów na linii Barca-CFC :?: O to Ci chodziło :?:
A w ogóle, to przecież już jedna taka transakcja była :arrow: Eidur.

Awatar użytkownika
Feniks
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Feniks » 24 sie 2007, 23:47

iceald pisze:Dlaczego ? Bo ostatnio często na siebie wpadamy i być może kibice się nie lubią to znaczy, że nie będzie transferów na linii Barca-CFC ? O to Ci chodziło ?
Tak. Mniej więcej o to mi chodziło.
iceald pisze:A w ogóle, to przecież już jedna taka transakcja była -> Eidur.
Nie zauważyłem.

Żeby liczba liter w tym poście przekraczała liczbę określającą mój iloraz inteligencji należałoby jeszcze o czymś wspomnieć. Odwołać się do szans londyńskiego klubu w następnej kolejce Premiership? Napisać, że transfer Bellettiego nie osłabił Barcelony? Wilk syty, owca uśmiechnięta? Nie. Jednak to przemilczę...

PumeX
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PumeX » 29 sie 2007, 22:38

Ja jestem kibicem Chelsea, wiekszosc kumpli kibicuje ManU, ale jakoś sie godzimy. Czesto sie smiejemy z porazek obu klubow, i jakos nie ma problemu. Ale gdymy jakis kibic ManU albo Barcy urazil by Chelsea, to bym mu w ryja dal :P

Przy okazji, wracajac do tematu, jestem za tym, zeby kupili leprzych pomocnikow, zwlasza defensywnych ;)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2007, 22:53

PumeX pisze: Przy okazji, wracajac do tematu, jestem za tym, zeby kupili leprzych pomocnikow, zwlasza defensywnych ;)

Bo przecież Essien, Makelele i Mikel to jakieś cioty z gruzji nie przymierzając, nie? :lol: Ogarnij się...

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 29 sie 2007, 22:55

Ba każdy by chciał mieć taką ciotę z Gruzji w składzie.
Nie zmienia to faktu, że MIkel jest ofensywnym pomocnikiem, ale może grać także jako DM. Coś jak Ballack.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 sie 2007, 22:58

Już kiedyś była dyskusja na jego temat w tym temacie. Przychodził jako ofensywny pomocnik/rozgrywający, ale Mou chce z niego zrobić defensywnego pomocnika. I wychodzi mu to nieźle o Mikel jest bardzo waleczny i pasuje mi coraz bardziej do Premier League.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 wrz 2007, 3:07

Chelsea boss Jose Mourinho has left the club, according to media reports on Thursday.

The Portuguese, who took over in 2004 and won consecutive Premier League titles, told senior players that he was leaving, Sky Sports News reported on Thursday.

Chelsea have made no comment on Mourinho's position, although Sky Sports News quoted a "senior player" as having said that Mourinho had been sacked.

A BBC report says Mourinho sent text messages to senior players, including skipper John Terry, telling them he was leaving the club.

Chelsea have never lost a Premier League match at Stamford Bridge under Mourinho but rumours surfaced last season that he had fallen out with billionaire Russian owner Roman Abramovich.

They lost their title to Manchester United last season and have started this season with some lacklustre displays.

Their last two Premier League games ended in a defeat at Aston Villa and a 0-0 draw at home to Blackburn Rovers, leaving them fifth in the table.

On Wednesday they drew 1-1 with Rosenborg Trondheim in the Champions League in front of just 25,000 fans.
Nieeee.... :? Chciałem, żeby Arsenal w końcu wygrał z Chelsea pod wodzą Mourinho.

Czy to dobra decyzja? Moim zdaniem nie. Zmiana trenera [chociaż w tym przypadku nie wiadomo. Chodzą głosy, iż Jose podał się do dymisji] na pewno nie wpłynie pozytywnie na zespół. Przed nimi trudny mecz na OT.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 wrz 2007, 7:53

guru pisze:Czy to dobra decyzja? Moim zdaniem nie. Zmiana trenera [chociaż w tym przypadku nie wiadomo.
Bardzo kiepski moment na taką zmianę sobie wybrali - nowy trener będzie musiał szybko wziąć w karb zespół (o ile tak można mówić w przypadku Chelsea :wink:). Zresztą pytanie kogo im się uda teraz sprowadzić - podobno kandydatami Abramowicza są Klinsmann, Hiddink i Ramos. W Niemca nie wierzę, jemu się trenerką zajmować za bardzo nie chce, woli się wygrzewac w Kalifornii :D Chociaż na pewno byłby to wymarzony prezent dla Ballacka :P Co do pozostałych dwóch trudno mi się wypowiadać, choć też nie sądzę, żeby trener Sevilli opuścił swoją drużynę w tej chwili. Czyżby więc Hiddink? :think:

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 20 wrz 2007, 9:57

NIespodziewana decyzja. Watpie zeby powodem jego zwatpienia byly slabsze ostatnio wyniki. W koncu sam Jose mowil ze kontuzje najwazniejszych pilkarzy nie pomagaja w grze. Do tego jeszcze zostawia druzyne przed arcywaznym meczem, ktory mzoe zawazyc na calym sezonie.
Niezle. Ciekaw kto teraz skusi sie na kontrowersyjnego portugalczyka :think:

moze Barca? :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 wrz 2007, 10:18

Ciekawe jaka była motywacja Mourinho żeby odejść z Chelsea akurat teraz, bo o ile wszyscy wiemy że był w konflikcie z Abramovicem i że wyniki oraz gra były średnie, to chyba nikt się nie spodziewał że Jose opuście Chelsea teraz, a faktem jest że to najgorszy moment, sam początek sezonu, brak możliwości dokonania wzmocnien, brak czasu, bo zaraz mecz Chelsea z Man utd.... jak sama sprawa wyszła od Abramovica to uzanję go za wielkiego idiotę (nie po raz pierwszy zresztą) ale jak to była decyzja Mourinho to niewiem akurat dlaczego teraz, gdyby odszedł 3 miesiące temu łatwiej by mu było o pracodawcę a Chelsea by miała czas
A co do potencjalnych trenerów to dla mnie faworytem może być Hiddink, który już dostaje kase od Romka, i jeśli nie awansuje do Euro 2008 (a Rosja jest 3 za Chorwacją i Anglią więc szanse na to są duże) może zrezygnować z pracy na "dzikim wschodzie"

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 wrz 2007, 10:32

(L)oczkerson pisze:ale jak to była decyzja Mourinho to niewiem akurat dlaczego teraz, gdyby odszedł 3 miesiące temu łatwiej by mu było o pracodawcę a Chelsea by miała czas
może chciał zostawić klub w złej sytuacji, przed ważnym meczem. A jesli chodzi o nowe zatrudnienie. Może chce sobie odpocząć jakiś czas ?
Może ma dosyć piłki na chwile obecną - poczeka pól roku i ktoś go weźmie :D

moze być tak, ze teraz ktoś chwilowo wskoczy na miejsce Jose, a Guus przyjdzie, jak Rosja odpadnie w eliminacjach.

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 20 wrz 2007, 11:05

Jestem ciekawa kto zastapi Jose na stanowisku. :think: Media spekulują, że ktoś z trojki: Deschamps, Lippi, Capello.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 wrz 2007, 11:05

peepe pisze:moze Barca?
:shock: :lol:

Jestem zdrowo zaskoczony. Dostałem sms-a z taką informacją jak jeszcze wypoczywałem w łóżku i nie aż musiał wstać, aby się przekonać czy to prawda :P Moment może i zły, ale jeżeli Jose nosił się z zamiarem odejścia to im wcześniej tym lepiej. Sezon jest długi i wątpię, aby dał radę trenować klub do końca sezonu na siłę. Teraz stery przejmie jakiś drugi trener czy coś w ten deseń a potem przybędzie Hiddink o czym była mowa już jakiś czas temu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”