Dj

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Dj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 19 sty 2005, 21:03

Dj są według mnie super ludźmi. To jak oni robią muzykę to jest wspaniałe... Mam 15 płyt z ich nagraniami. Wszystkie miodzio.
Był ktoś na imprze u DJ?

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 19 sty 2005, 21:04

ja niestety nie bylem ale to fajny zawodzik

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 19 sty 2005, 21:18

Super ja jak sobie dorosne to sobie chcem być DJ!!!

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 19 sty 2005, 21:19

ja tez

Betico
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betico » 21 sty 2005, 14:53

Do wszystkich, ktorzy chcielby zostac dj'ami - DJka to nie tylko imprezy i ladnie panienki, ale to tez ciezka praca, caly ogrom plyt do przesluchania, co chwila trzeba biec do sklepu, bo ukazal sie singiel godzin uwagi. A jak sie zyje w takim kraju, jak Polska, to jeszcze na dodatek, czesto jest ciezko o vinyle/plyty. Jednak, jesli jestesci gotowi na wszystkie aspekty bycia DJem, to nie wahalbym sie ani chwili - ale do tego potrzebna jest takze pasja, bo do bycia Djem nie wystarcza tylko chec i pieniadze (na start).

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 21 sty 2005, 16:06

No przede wszystkim trzeba mieć pieniądze i jakiś tam talent.
Pracowałem na gramofony i mikser w zeszłym roku i jeszcze nie mam na tyle żeby sobie go kupić.
Same płyty winylowe są w granicach 30-50 zlotych za jedną.
Ale bycie DJ to moje marzenie i które zapewne się nie spełni z powodów finansowych :cry:

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 21 sty 2005, 16:21

Betico pisze:Do wszystkich, ktorzy chcielby zostac dj'ami - DJka to nie tylko imprezy i ladnie panienki, ale to tez ciezka praca, caly ogrom plyt do przesluchania, co chwila trzeba biec do sklepu, bo ukazal sie singiel godzin uwagi. A jak sie zyje w takim kraju, jak Polska, to jeszcze na dodatek, czesto jest ciezko o vinyle/plyty. Jednak, jesli jestesci gotowi na wszystkie aspekty bycia DJem, to nie wahalbym sie ani chwili - ale do tego potrzebna jest takze pasja, bo do bycia Djem nie wystarcza tylko chec i pieniadze (na start).
Ale jaka ta praca jest przyjemna. Wyobraź sobie super muze którą sam tworzysz, zapraszają się na jakieś luks dyskoteki. Dobry DJ umie wszystko. Jeżeli w jakiś sbosób pokażesz swój talent na jakimś występie to i sponsor się znajdzie. serio

Awatar użytkownika
Zwibel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zwibel » 21 sty 2005, 17:10

Przebić się jest strasznie trudno.
Trzeba mieć szczęście albo znajomości.
Najlepiej znać języki obce takie jak Angielski(podstawa) i Niemiecki ponieważ ten język w kulturze Techno jest ważny:/
A co do przebicia się, młodych DJ w Polsce zapraszam na Thirst- impreza sponsorowana przez Heineken która wyławja młode talenty sceny Techno.
Tam macie szanse zaistnieć ofkoz grając niekomercyjną muze.

Betico
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betico » 21 sty 2005, 17:35

sirtomaszo pisze:
Betico pisze:Do wszystkich, ktorzy chcielby zostac dj'ami - DJka to nie tylko imprezy i ladnie panienki, ale to tez ciezka praca, caly ogrom plyt do przesluchania, co chwila trzeba biec do sklepu, bo ukazal sie singiel godzin uwagi. A jak sie zyje w takim kraju, jak Polska, to jeszcze na dodatek, czesto jest ciezko o vinyle/plyty. Jednak, jesli jestesci gotowi na wszystkie aspekty bycia DJem, to nie wahalbym sie ani chwili - ale do tego potrzebna jest takze pasja, bo do bycia Djem nie wystarcza tylko chec i pieniadze (na start).
Ale jaka ta praca jest przyjemna. Wyobraź sobie super muze którą sam tworzysz, zapraszają się na jakieś luks dyskoteki. Dobry DJ umie wszystko. Jeżeli w jakiś sbosób pokażesz swój talent na jakimś występie to i sponsor się znajdzie. serio
Wlasnie takim pisaniem pokazujesz, że nie nawet nie wiesz, jak ciężka jest ta praca. Ty widzisz Dji tylko w czasie/po występie/w czasie wywiadu. A co z resztą czasu? Musi biegać po sklepach, pzrzesluchiwac tysiące bnagrań (bo można przeciż trafić na jakąś perelke) i znać duuużo ludzi. Aha i trzeba byc dostępnym 24/7 - jeśli jesteś początkujacym DJem, to podstawa.
Natomiast potem, kiedy masz już uznaną markę (Digweed, Sasha, Oakenfold, Roger Sanchez, Eric Morillo cy Timo Maas - dla przykladu), to wtedy wszystko jest latwiejsze. Ale na taki status pracuje sie latami.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 sty 2005, 17:44

Możliwe, że chłopak ogląda "Na wspólnej" :) kto ogląda wie o co mi chodzi :D tam Dj-em zostać łatwo, a do tego masz jeszcze kasiastą 40-tke ;) pamiętaj Sirtomaszo to jest tylko film, a w życiu wszystko jest trudniejsze...

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 21 sty 2005, 19:21

Tomusmc pisze:Możliwe, że chłopak ogląda "Na wspólnej" :) kto ogląda wie o co mi chodzi :D tam Dj-em zostać łatwo, a do tego masz jeszcze kasiastą 40-tke ;) pamiętaj Sirtomaszo to jest tylko film, a w życiu wszystko jest trudniejsze...
A w ogóle jest taki serial? A życie nie dość że jest trudno to jeszcze wredne jak najgorszy diabeł...
Ale warto wierzyć że marzenia się spełnią...

P.S. A jeżeli ma się kasiastych starych? :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 sty 2005, 19:22

Mysle, że pieniądze tu nie pomogą. Najbardziej to znajomości i umiejętności, a pieniądze dopiero pozniej.

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 21 sty 2005, 19:26

Tomusmc pisze:Możliwe, że chłopak ogląda "Na wspólnej" :) kto ogląda wie o co mi chodzi :D tam Dj-em zostać łatwo, a do tego masz jeszcze kasiastą 40-tke ;) pamiętaj Sirtomaszo to jest tylko film, a w życiu wszystko jest trudniejsze...
Wystarczy być dobrym w łóżku a nie za konsolą i jest się jednym z lepszych DJ w kraju. Ale to tylko film... Na szczęście tylko film... :wink:

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 21 sty 2005, 19:27

Tomusmc pisze:Mysle, że pieniądze tu nie pomogą. Najbardziej to znajomości i umiejętności, a pieniądze dopiero pozniej.
No umiejętności na samiutkim początku.
Ale trzeba mieć kae żeby się odbić od dan i w ogóle.

Betico
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Betico » 21 sty 2005, 19:30

sirtomaszo pisze:
Tomusmc pisze:Mysle, że pieniądze tu nie pomogą. Najbardziej to znajomości i umiejętności, a pieniądze dopiero pozniej.
No umiejętności na samiutkim początku.
Ale trzeba mieć kae żeby się odbić od dan i w ogóle.
Co ty opowiadasz? Umijetności na "samiutkim początku"?! A potem, to co? Myślisz, że najbardziej znani DJe są znani dltaego, bo mają kasę? Nie 0 bo ciężko pracą i szkoleniem swoich umijętności doszli na sam szczyt w mixowaniu płyt.

Na całe szczęście ludzie tacy, jak ty, później nie zostają DJami.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”