Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 116

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 20 wrz 2007, 14:50

vakabayashi pisze:choć jeśli chce udowodnić ze naprwde jest 'the special one' pownien objąć Tottenham Londyn po Jolu
Jak Jose odszedl z Chelsea to odrazu pomyslalem o Kogutach. Na pewno beda starali sie go pozyskac. Oby nic z tego nie wyszlo.

Szczerze to nie wiem czego mozna sie spodziewac po tym Grancie. Mam tylko nadzieje, ze w najblizszym czasie straca glupio troche punktow. :wink: [/list]

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 20 wrz 2007, 17:33

Jose Mourinho, el ya ex entrenador del Chelsea, podría recibir del club londinense una compensación económica cercana a los 25 millones de libras, más de 35 millones de euros, según la BBC
Taka ciekawostka. Mou dostanie 35 mln euro odprawy :o :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 20 wrz 2007, 17:38

No to coś ważnego się kończy w tym klubie. Bym może czas pokaże, że pisząc te słowa byłem w błędzie. Ale sądzę, że odchodzi ktoś niezastąpiony dla Chelsea. Ktoś komu w wielkim stopniu klub ze Stamford zawdzięcza wspięcie się na szczyt - 2 mistrzostwa Anglii, Puchar Anglii. Nie tylko trener, ale też przyjaciel filarów The Blues - Lamparda, Terry'ego, Cecha. Z jednej strony powinienem się cieszyć - dla mojej ukochanej drużyny to świetna wiadomość. Jednak z drugiej to będę tęsknił za Mou :lol: Chyba, że rzeczywiście obejmie Tottenham(nie zdziwię się. Ba, wydaje mi się to dziś naturalne). Ten człowiek rzeczywiście jest "The Special One" dla Premiership.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 20 wrz 2007, 18:38

Wiec teraz $zewczenko będzie miał pewne miejsce w składzie w każdym meczu. A może nie przyjdzie żaden trener z nazwiskiem i obaj panowie asystencie zostaną na dłużej - wtedy Romek będzie miał pełną swobodę działania jeśli chodzi o drużynę. W końcu wydaje tyle kasy na Chelsea, że może ma taki kaprys :) Ciekawe czy Lampard przedłuży kontrakt czy nie?

Nie wiem czemu, ale wydaje mi się, że niedługo pan Moratti straci cierpliwośc do Manciniego i Mou wyląduje w niebiesko-czarnej części Mediolanu. W końcu ten sam trener od trzech sezonów to w Interze rzecz niesłychana. Na kadrę Portugalii chyba jeszcze za wcześnie.

2WP //maestro

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 20 wrz 2007, 18:48

imo dobra decyzja zarządu Chelsea, choć nieoczekiwana bowiem kluby angielskie mają w zwyczaju trzymać trenerów bardzo długo
Wiec teraz $zewczenko będzie miał pewne miejsce w składzie w każdym meczu
indeed

na pewno ta 2 trenerów nie utrzyma się długo na swoich stanowiskach, The Blues to za bardzo poważny, znany i biznesowy klub by pozwolić sobie na brak trenera ze znanym nazwiskiem

Awatar użytkownika
Chuchu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chuchu » 20 wrz 2007, 20:00

Jose zapraszamy do Interu za tego buraka Manciniego

2 wp "za tego buraka Manciniego" // fieldy

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 wrz 2007, 21:08

The Blues to za bardzo poważny, znany i biznesowy klub by pozwolić sobie na brak trenera ze znanym nazwiskiem
myslisz ze roman zatrudni trenera z własnym zdaniem :>

nie wiem czy ktoś z znanym nazwiskiem podejmując pracę w Chelsea zgadzałby sie na to że Szewa zawsze ma grać

wbrew pozorom ta dwójka utrzymać sie moze długo, zalezy od tego czy Hiddink po sezonie zgodzi sie na łącznie selekcjonera Rosji z posada na Standford Bridge
macko001 pisze:dobra decyzja zarządu Chelsea
raczej samego Jose
a czy dobra ocenimy po sezonie jak narazie ide o zakład ze nie wpłynie to dobrze na postawe druzyny

Nebula RN pisze:Na kadrę Portugalii chyba jeszcze za wcześnie.
raczej coraz blizej :!: Scolari juz nawet na ławce do konca eliminacji nie zasiądzie :wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 20 wrz 2007, 21:18

vakabayashi pisze:raczej coraz blizej Exclamation Scolari juz nawet na ławce do konca eliminacji nie zasiądzie Wink
Ale ma być selekcjonerem do Mistrzostw Świata w 2010 roku. Myślę, że przed reprezentacją Jose podejmie się jeszcze jakiejś funkcji trenerskiej w klubie i całkiem realne wydaje się być objęcie Tottenhamu. Pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 20 wrz 2007, 21:19

limansky pisze:Ale ma być selekcjonerem do Mistrzostw Świata w 2010 roku
Scolari oficjalnie powiedział, że po Euro 2008 kończy swoją pracę z reprezentacją Portugalii :]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 wrz 2007, 21:20

Szkoda, naprawdę. Według mnie Mourinho pasował do Chelsea idealnie. No i te Jego wypowiedzi... będzie mi tego brakować...

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 20 wrz 2007, 21:20

Bask pisze:Scolari oficjalnie powiedział, że po Euro 2008 kończy swoją pracę z reprezentacją Portugalii Krzywy

po nieudanych eliminacjach miejmy nadzieje :wink:

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 20 wrz 2007, 21:35

Bask pisze:że po Euro 2008 kończy swoją pracę z reprezentacją Portugalii
trzeba na to Euro sie jeszcze dostać :lol:

wiecej niz pewne ze Mourinho poczeka i potem obejmie reprezentacje to idealnie pasuje do jego ego które jest za małe na np Tottenham

Bask pisze:Mou dostanie 35 mln euro
mogł poczekać kupić Pepe a i tak mu zostałoby 5 mln :lol:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 20 wrz 2007, 21:37

Jest początek sezonu i wydaje mi się, że Mourinho tak szybko nie zacznie pracować w innej ekipie. Chyba że zawodzący Tottenham zdecyduje się na taki ruch. Inne opcje na razie nie mają sensu, bo chyba nikt nie zwolni trenera dlatego, bo Mourinho jest do wzięcia :P Scolari raczej nie straci swojego stanowiska, gdyż nawet pomimo tego zawieszenia na obecnym etapie eliminacji zmieniać selekcjonera się nie powinno. Także musimy poczekać zanim Jose znów zacznie nas uraczać swoim naburmuszonym wizerunkiem na ławce trenerskiej. A panowie, którzy go zastąpili w Chelsea możliwe, że popracują z tą drużyną do stycznia, kto wie, może nawet do końca sezonu. W końcu niełatwo teraz o dobrego kandydata. Lippi się nie skusi, nie sądzę.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 wrz 2007, 0:26

Chelsea jak każda róża nie jest bez kolców (tu Romana). Jak dla mnie wielka szkoda bo lubię tego trenera i pasował mi do Chelsea jak mao kto. Ale może Roman sprowadzi kogoś lepszego i mi się odwidzi. Chciałem żeby Mourinho zastąpił na stanowisku Ranierego i jak to stało się faktem to przyjąłem to z duzym zadowoleniem i ulga że nie poszedł gdzieś indziej. Podobał mi sie tez sposób prowadzenia zespołu (mimo że czasem Portugalczyk czasem pierdzielił głupoty) przez niego i to jakim zespołem była Chelsea a szczególnie do gustu przypadli mi piłkarze których sam sprowadzał. Kiedyś jak słyszałem Chelsea brało mnie obrzydzenie ale jak przyszedł Roman z workiem pieniędzy od razu życzyłem im może nie jak najlepiej bo nie lubię drużyn które dominują w jakichś rozgrywkach ale chciałem żeby Chelsea była silną drużyną odnoszącą też czasem jakieś sukcesy. Jak wesoły Romek szybko znajdzie jakiegoś dobrego trenera to wydaje mi się że Chelsea będzie lepsza niż za kadencji Mourinho który szczególnie pod koniec pracy nie wykorzystywał potencjału jaki miał. No i zawsze wyniki w LM mogą być tylko lepsze :wink: Co do Mourinho to mam nadzieję że nie będzie pracował w reprezentacji bo te grają tylko raz na jakiś czas ale znajdzie sobie posadkę w jakimś klubie (niekoniecznie w Interze :P ). Nie chciałbym być zrozumiany jako jakiś kibic Chelsea ale na pewno nie życzyłem im źle i chciałem aby byli czołową drużyną choć bałem się że dzięki Romkowym pieniądzom mogą osiągnąć za wiele :warrior:
Ech chyba gadam o Mourinho jak o trupie lub człowieku który odszedł z futbolu :angry:

Awatar użytkownika
PAFCIO
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PAFCIO » 21 wrz 2007, 16:47

To jest najsmutniejsza chwila w historii Chelsea Londyn! :(
Niestety odejście The Special One w najgorszym wypadku może zakończyć się nawet całkowitym rozpadem klubu! Malouda powiedział, że wybrał Londyński klub ze względu na trenera, J. Terry zawsze powtarzał, ze Jose jest wspaniałym menadżerem, jakiś rok temu Lampard zagroził strajkiem, w wypadku wyrzucenia trenera, Carvalho twierdzi, że dzięki Jose nie odszedł do Realu i teraz czuje się oszukany... Teraz ci i wielu innych zawodników może zechcieć opuścić CFC... (Prawdopodobnie Drogba już zażądał wpisania go na listę transferową w zimowym okienku)
Główne pytanie jakie teraz się nasuwa, to czy Jose Mourinho sam odszedł, czy też go wyrzucili? (bardziej prawdopodobna ta druga opcja)

Jose Mourinho - Respect and Thanks

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”