Arsenal FC (zbiorczy) - Strona 329

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Nowym trenerem Arsenalu po Emerym powinien zostać...

Ljunberg
2
8%
Vieira
1
4%
Pochettino
2
8%
Allegri
4
17%
Marcelino
2
8%
Nuno Espírito Santo
0
Brak głosów
Ancelotti
0
Brak głosów
Arteta
10
42%
Benitez
3
13%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2007, 8:52

Kamil232 pisze:najgorszy od kilkunastu lat..
od 15
Kamil232 pisze:6 meczy ze sredniakami i już Mistrz Swiata
Mistrz świata to bedzie jak Hiszpania tytuł zdobedzie. Póki co Cesc jest w genialnej formie i jak dla mnie nie ma na świecie piłkarza w tej chwili, który prezentowałby lepszą dyspozycję. Ewentualnie Messi prezentuje się równie znakomicie.
A właśnie. Dobrze, ze mówisz. Przed sezonem Spurs nei byli średniakiem, tylko tą ekipą, ktora ma powalczć o LM, zepchnąć Arsenal z 4 miejsca i powalczyć nawet o mistrza. Bo skład mają silny jak nigdy dotąd, bo są już doświadczeni, bo wydali 60 mln na transfery [czy 40, nie pamietam]
Ale ich pokonaliśmy i nagle są średniakami, bo przeciez ne moglismy pokonac silnej ekipy. Dalej - Sevilla. Wygrała 2 pierwsze mecze w lidze po 4:1 zdaje się. Wygrywali 2 ostatnie edycje PUEFA, przed meczem z nami mówiono, że teraz będzie można określić prawdziwą wartość naszej drużyny. Rozgromilismy ich i co się okazało ? Że Sevilla jest ciągle załamana po śmierci Puerty, choć w lidze jakoaś mogą gromić rywali [do meczu z Barcą]
Ze średniakami wygrywamy, ale wygrywamy w znakomitym stylu i z gradem goli. W samym meczu z Derby strzelilismy prawie tyle goli co ManU w pozostałych spotkaniach. [trzeba pamiętać, ze macie 1 mecz wiecej rozegrany]. Wygrywamy ze sredniakami, wysoko wygrywamy, a ManU ? po 1:0 Z Evertone, Sunderlandem, Sportingiem, Tottenhamem, już nie wpsominam o remisach z Portsmouth, czy porazkach na początku, bo nie o to chodzi.
Co wiecej, kibice ManU nie są zadowoleni ze stylu w jakim ManU meczy te 1:0. Dla odmiany kibice Arsenalu są bardzo zadowoleni ze stylu jaki prezentują Kanonierzy.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 wrz 2007, 11:02

fieldy pisze: Póki co Cesc jest w genialnej formie i jak dla mnie nie ma na świecie piłkarza w tej chwili, który prezentowałby lepszą dyspozycję. Ewentualnie Messi prezentuje się równie znakomicie.
I kto ma najlepsza szkolke pilkarska w Europie? :p
Zgadzam sie calkowicie, ze Fabregas jest obecnie w swietnej formie. Caly Arsenal naprawde gra swietna pilke, jestem pod sporym wrazeniem waszej gry. Oby tak dalej, a moze znowu zmierzymy sie w LM 8)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 wrz 2007, 13:40

Mistrz świata to bedzie jak Hiszpania tytuł zdobedzie. Póki co Cesc jest w genialnej formie i jak dla mnie nie ma na świecie piłkarza w tej chwili, który prezentowałby lepszą dyspozycję. Ewentualnie Messi prezentuje się równie znakomicie.
Jesli patrzymy na ostatnie dwa miesiące to zgadzam sie.
A właśnie. Dobrze, ze mówisz. Przed sezonem Spurs nei byli średniakiem, tylko tą ekipą, ktora ma powalczć o LM, zepchnąć Arsenal z 4 miejsca i powalczyć nawet o mistrza. Bo skład mają silny jak nigdy dotąd, bo są już doświadczeni, bo wydali 60 mln na transfery [czy 40, nie pamietam]
czytasz moje posty czy ja nie wiem?
Na razie pokoaliscie jedynie Tottenham z lepszych druzyn, tak to wygrane ze samymi sredniakami czy cieniasami jak Derby. I wpadł remis z Blackburnem.
Napisałem to co mówisz czy nie? :roll:

Dalej - Sevilla. Wygrała 2 pierwsze mecze w lidze po 4:1 zdaje się. Wygrywali 2 ostatnie edycje PUEFA, przed meczem z nami mówiono, że teraz będzie można określić prawdziwą wartość naszej drużyny. Rozgromilismy ich i co się okazało ? Że Sevilla jest ciągle załamana po śmierci Puerty, choć w lidze jakoaś mogą gromić rywali [do meczu z Barcą]
Sevilla to nie jest najwzszy poziom Europejski, Milan ich równiez wypunktował. Różnica miedzy UEFA a Liga Mistrzów widac gołym okiem.
Ze średniakami wygrywamy, ale wygrywamy w znakomitym stylu i z gradem goli. W samym meczu z Derby strzelilismy prawie tyle goli co ManU w pozostałych spotkaniach. [trzeba pamiętać, ze macie 1 mecz wiecej rozegrany]. Wygrywamy ze sredniakami, wysoko wygrywamy, a ManU ? po 1:0 Z Evertone, Sunderlandem, Sportingiem, Tottenhamem, już nie wpsominam o remisach z Portsmouth, czy porazkach na początku, bo nie o to chodzi.
Co wiecej, kibice ManU nie są zadowoleni ze stylu w jakim ManU meczy te 1:0. Dla odmiany kibice Arsenalu są bardzo zadowoleni ze stylu jaki prezentują Kanonierzy.
Ponowiam pytanie, czytasz moje posty?
Czy ja sie jaram ze wygrywamy nie wiadomo z kim?(chodz akurat Chelsea to wicemistrz;])
Czy ja sie jaram w jakim stylu wygrywamy?
Przeciez wyraźnie napisałem, ze graliśmy fatalnie, najgorszy start od kilku lat...a gdzie jestesmy? na 2 miejscu:D i to jest w tym najlepsze jak już mówiłem, ze nas stać na dużo duzo wiecej a juz jestesmy w czubie, wiec chyba moga byc optymista?
A Wy gracie dobrze jak nigdy, a jestescie 2 pkt przed nami kiedy my na razie gralismy słabo jak nigdy...wiec moze wlasnie co poniektorych to boli? 8)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2007, 13:50

Kamil232 pisze:Sevilla to nie jest najwzszy poziom Europejski, Milan ich równiez wypunktował. Różnica miedzy UEFA a Liga Mistrzów widac gołym okiem.
:lol2: Sevilla w ostatnim czasie zdobyła mase trofeów, wygrali 2 razy z rzędu 2 najwazniejsze trofeum klubowe w Europie, walczą w Hiszpanii o mistrzostwo i twoim zdaniem zaliczają sie do średniaków europejskich ?
Milan ich wypunktował ? Arsenal ich wypunktował, Milan co najwyżej pokonał po wyrównanym meczu [w I połowie z tego co kojarze, grali lepiej od Włochów] a trzeba pamiętac, ze było to 2, czy 3 dni po śmierci Puerty.
Kamil232 pisze:czytasz moje posty czy ja nie wiem?
Kamil232 pisze:Napisałem to co mówisz czy nie? :roll:
w tym temacie tak napisałeś ? :think:

Kamil232 pisze:Ponowiam pytanie, czytasz moje posty?
wszystkich się nie da, bo od dużej dawki bzdur mozna zgłupieć.

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 24 wrz 2007, 14:03

Przeciez wyraźnie napisałem, ze graliśmy fatalnie, najgorszy start od kilku lat...a gdzie jestesmy? na 2 miejscu:D i to jest w tym najlepsze jak już mówiłem, ze nas stać na dużo duzo wiecej a juz jestesmy w czubie, wiec chyba moga byc optymista?
A Wy gracie dobrze jak nigdy, a jestescie 2 pkt przed nami kiedy my na razie gralismy słabo jak nigdy...wiec moze wlasnie co poniektorych to boli? Cool
Słaby start to ma Tottenham a nie MU. MU gra i wygrywa bez przekonania. Ale wygrywa. I co to ma byc ten słaby start? ManU stac na duzo wiecej.. A jest cos lepszego od zwycięstwa? Piłka to nie łyzwy tutaj nie ma punktów za styl a za wygrane. Więc Arsenal po 5 zwycięstwach i 1 remisie może mieć tylko 16 punktów i ani grama więcej.
Arsenal gra dobrze jak nigdy? A co sezon temu gral gorzej? Styl sie nie zmienił..tylko może ktoś odczarował dostęp do bramki przeciwnika. Więc jezeli ManU juz bedzie grał jak z nut to i tak system punktacji sie nie zmieni. I nadal bedą to 3 pkt za winner`a..
Tak różnice pomiędzu Puefa a LM widac golym okiem.. Sevilla-Barcelona 3-0..pozdro

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 wrz 2007, 14:43

no i po co ta napinka? nie umiesz dyskutowac normalnie?
Jak ktos ma odmienie zdanie to juz plecie bzdury? to po cholere wpisujesz sie na forum?

pisz na temat // fieldy

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 24 wrz 2007, 16:50

fieldy pisze:Sevilla w ostatnim czasie zdobyła masę trofeów, wygrali 2 razy z rzędu najważniejsze trofeum klubowe w Europie
Chyba nie chcesz powiedzieć, że Puchar UEFA > Champions League?

edit:*

Sorry wielkie, źle przeczytałem a cytat pisałem ręcznie :lol:

Zwracam honor :oops:

*// fieldy
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 16:59 przez Giggsy King, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 wrz 2007, 16:52

Giggsy King pisze:
fieldy pisze:Sevilla w ostatnim czasie zdobyła mase trofeów, wygrali 2 razy z rzędu najwazniejsze trofeum klubowe w Europie
Chyba nie chcesz powiedzieć, że Puchar UEFA > Champions League?
Chcesz powiedziec, że umiesz cytowac?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2007, 16:54

Nie, chce powiedzieć, ze drugie [2] najważniejsze trofeum.

Czy aby na pewno dobrze skopiowałeś ten cytat ?
fieldy pisze:wygrali 2 razy z rzędu 2 najwazniejsze trofeum klubowe w Europie

Skoro już pisze, to wyraże swe zadowolenie :jupi:
z powrotu Eboue i Gallasa.
Może jeszcze obaj nie wróca na mecz z WHU, ale już trenują i w niedługim czasie powinniśmy ich zobaczyć z powrotem na boisku.

Jutro Łukasz debiutuje w Arsenalu, ale o tym w odpowiednim temacie już było wspomniane ;)

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 24 wrz 2007, 19:25

fieldy pisze:Skoro już pisze, to wyraże swe zadowolenie
z powrotu Eboue i Gallasa.
Może jeszcze obaj nie wróca na mecz z WHU, ale już trenują i w niedługim czasie powinniśmy ich zobaczyć z powrotem na boisku.
Z tego co czytalem, to Gallas na pewno bedzie gotowy na WHU. :wink: Co do tego drugiego to jestem mile zaskoczony. Oby go te kontuzje omijaly szerokim lukiem.

Mysle, ze Rosa powinien wrocic na Liverpool. Hleb troche wczesniej. Ciekawe kiedy sie wykuruje Lehmann [nie tesknie]. :think:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 24 wrz 2007, 19:36

Awatar użytkownika
maniekk
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maniekk » 24 wrz 2007, 21:05

a mieliście fajną serię
to tylko Carling Cup.. to jedyna szansa dla tych mniej ogranych w Arsenalu. Poza tym czy Arsenal jest od razu na straconej pozycji? Rok temu rezerwami pokonali kolejno Everton na wyjeździe, Liverpool na wyjeździe dalej Tottenham no i doszli do finału. Czy ktoś w ogóle stawiał na nich... Mecz z NU jest na Emirates więc się nie zdziwie sie jak Arsenal - junior przejdzie dalej.

No ja tez słyszałem ze ma Gallas wrócić na WHU..no i że Eboue może zagra w CC z NU, więc jest oki. A co do Alexa no to myśle ze będzie na WHU też gotowy. A Tomas hmm.. o na Bolton 8)

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 24 wrz 2007, 22:34

Kamil232 pisze:
no i po co ta napinka? nie umiesz dyskutowac normalnie?
Jak ktos ma odmienie zdanie to juz plecie bzdury? to po cholere wpisujesz sie na forum?

pisz na temat // fieldy

mistrzowska riposta, a ty miszczu w zacytowanym momencie pisałes, na temat...wiecej z toba w dyspute napinaczy nie wchdzoe.

to nie była riposta, tylko upomnienie. Nie poskutkowało wiec 2 WP wędrują na twoje konto. Za :ot: "miszczu" // fieldy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 wrz 2007, 11:26

Podstawowi gracze troche odpoczęli .. i dobrze, bo kolejny mecz łatwy na pewno nie bedzie.
Zagramy z WHU na wyjeździe.
Wystarczy spojrzeć na ostatnie wyniki pomiedzy tymi drużynami. Od lat z nimi nie wygraliśmy. A głownie przegrywamy. Oczywiście teraz jest znakomita forma i nie mamy kłopotu ze zdobywanie bramek, wiec będzie łatwiej niż w latach ubeigłych. Mamy już 13 meczów bez porazki [z rzędu] ostatni przegrany mecz to własnie pojedynek z WHU. Przegraliśmy 1:0, oddajac 15 celnych strzałów na bramkę rywali [oni pewnie z 5 razy strzelali]
Cieszy powrót Eboue - zwłaszcza, ze Hleb ma uraz - więc mamy godnego zastepce na prawą flankę, wczoraj pokazał, ze po kontuzji nie ma śladu.
Do obrony powinien wrócić Gallas - kolejna znakomita informacja. Tylko, czy rzeczywiscie wróci :think:

Do meczu jeszcze kilka dni, wiec z czasem bedzie wiecej informacji, kto zagra.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 26 wrz 2007, 13:54

fieldy pisze:bo kolejny mecz łatwy na pewno nie bedzie.
Czy ja wiem, czy nie będzie łatwy. Arsenal ostatnio jest w znakomitej formie, w drużynie nie widać słabych punktów, paru ważnych zawodników wraca po kontuzji, więc czego się tu obawiać ? według mnie niczego. Młoty mimo paru ciekawych wzmocnień przed sezonem nie grają jakoś dobrze, a Arsenal wczoraj pokazał, że nawet w nieco rezerwowym składzie potrafi pokonać silne Newcastle. Jakby na to nie patrzeć, to Sroki grają lepiej od West Hamu.

Ja coś czuję, że Kanonierzy zmiotą kolejnego rywala, tym razem 3:0, a hat-tricka po raz kolejny zdobędzie Emmanuel Adebayor :D

Teraz tak krótko o tym co się dzieje obecnie w Arsenalu

Fajnie, że po poprzednim nieco nieudanym sezonie dla Arsenalu wreszcie zaczęło się tam układać. Muszę szczerze powiedzieć, że nie spodziewałem się po Kanonierach tak dobrej gry, zważywszy na odejście Titiego i zakupy mało ograny i znanych zawodników. Prędzej lepszych wyników spodziewałem się nawet po Kogutach, a tutaj taka niespodzianka. Odejście Henry'ego tylko dobrze wpłynęło na całą drużynę, teraz nie ma tam jednego zawodnika, któremu podporządkowana jest cała gra, tylko jest paru graczy, który mogą wziąć na siebie odpowiedzialność za wyniki drużyny. Brawo Kanonierzy, oby tak dalej, a może w tym sezonie uda się wreszcie powrócić na mistrzowski tron Premiership. :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”