Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 148

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
37%
2
5
26%
3
1
5%
4
3
16%
Poniżej 4
3
16%
Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 wrz 2007, 19:25

Sawyer pisze:Nagle sie kibicem Romy zrobiłeś od tego sezonu bo dobrze grają
kibicem ROmy jestem od roku gdy zakupili Batistute ale to juz moja prywatna sprawa prawda?
Sawyer pisze:Człowieku to, że się pienisz to juz każdy zauważył, widocznie pewny byłeś zwyciestwa i teraz szukasz dziury w całym
prawda sadzilem ze wygraja ale mecze w Lm tez daja w kosc nei zapomnij o tym ze wy nigdzie nie gracie,caly mecz nic nie graliscie i nie piszcie prosze ze wasz klub zostal pokrzywdzony przez sedziego lol
arek_ahig pisze:Co tu mówić powinniśmy wygrac ten mecz
nie ma z kim rozmawiac omfg,jeden z was pisze ze gralismy 3/4 meczy a teraz Ty mowisz ze pewnie przewaga calkowicie lezala po waszej stronie co?
Sawyer pisze:Troche wstyd, że Roma u siebie tylko zremisowała z beniaminkiem
fakt remisowac z miernym przeciwnikiem to wstyd.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 19:28

Chlopaczek pisze:Dlugo czekalem na takie chwile jak ta.Paru fanow Starej Damy z bujniejsza wyobraznia pisze ze wynik zostal wypaczony na niekorzysc ich klubu (masz wglad do protokolu Arek?Podobno sa one tajne.Pewnie kierujesz sie swoim niezyklym zmyslem sedziowskim).
Nie, mam elementarną wiedzę, której tobie brakuje :) Jeżeli któraś z bramek została zdobyta w sposób nieprawidłowy, co zmieniło ilośc pkt zdobytych przez drużynę, na niekorzyść, której podjęto ta niewałaściwą decyzję, wówczas obserwator w protokole pomeczowym zapisuje, że wynik meczu został wypaczony i opisuje, iż jedna z bramek została zdobyta ze spalonego. Nie rozumiem twojego oburzenia i tekstów o bujnej wyobraźni, bo tutaj nie ma nic do rozumienia, są tylko gołe fakty i tyle.
Jeszcze chciałem się odnieść do słów (słów? raczej bredni) Doriana. Czy jak gdzieś neguję, że Roma grała lepiej w tym meczu? Nie, co nie zmienia faktu, że Juventus zdobył 2 prawidłowe bramki, Roma jedną. Dlaczego trzeba po raz kolejny wałkowac i powtarzać, że nie efektowna gra i stwarzane sytuacje stanowią o sukcesie, ale zdobyte bramki. Co z tego, że przeważali, co z tego, że stwarzali sytuacje bramkowe? Ilośc zdobytych bramek jest miarą koncowego sukcesu. Efektownośc to nie to samo co efektywnośc. Podobne, ale jakże odmienne.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2007, 19:54

arek_ahig pisze: Nie, mam elementarną wiedzę, której tobie brakuje :) Jeżeli któraś z bramek została zdobyta w sposób nieprawidłowy, co zmieniło ilośc pkt zdobytych przez drużynę, na niekorzyść, której podjęto ta niewałaściwą decyzję, wówczas obserwator w protokole pomeczowym zapisuje, że wynik meczu został wypaczony i opisuje, iż jedna z bramek została zdobyta ze spalonego. Nie rozumiem twojego oburzenia i tekstów o bujnej wyobraźni, bo tutaj nie ma nic do rozumienia, są tylko gołe fakty i tyle.
To jak w koncu?Zapisuje zapisal czy domyslasz sie ze zapisal.Bo z twoich wypowiedzi bije taka pewnosc ze to zrobil jakbys trzymal raport z tego meczu teraz w rece.
Czy twoja elementarna wiedza pozwala ci stwierdzic z cala pewnoscia ze twoje przemyslenia na temat kontrowersyjnych sytuacji tu omawianych sa tozsame z przemysleniami obserwatora tego spotkania?Moja niestety tak daleko nie siega.
Szkoda ze zarejestrowales sie na forum tak pozno.Wczesniej moglbys miec duzo wiecej przemyslen na temat wypaczania wynikow spotkan w Serie A.
Zauwazylem ze kazdy kto sie z toba nie zgadza w kwestii takiej a nie innej decyzji sedziowskiej to albo nie zna przepisow albo po prostu sie myli.Nawet jezeli jest to sedzia klasy miedzynarodowej (vide Superpuchar Europy).
Arek to tylko nick a tak naprawde masz na imie Wit.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 wrz 2007, 19:55

Chlopaczek pisze:Dlugo czekalem na takie chwile jak ta.Paru fanow Starej Damy z bujniejsza wyobraznia pisze ze wynik zostal wypaczony na niekorzysc ich klubu (masz wglad do protokolu Arek?Podobno sa one tajne.Pewnie kierujesz sie swoim niezyklym zmyslem sedziowskim).
Rozkosz.
Nie chodzi o to (przynajmniej mi) , że sędzia wypaczył wynik, ale to jest jakaś obrona przed opiniami ludzi, którzy jak zobaczyli że Juventus dostał karnego, przy którym nikt Nedvedowi nie połamał nóg, tylko delikatnie je trącił i raz czy 2 pomylił się w spalonych a ich było 12 z tego co pisał ktoś na stronie AS Romy. Jednocześnie nikt nie pisze o 1 golu Tottiego.

Dla mnie to nie jest w porządku.

EDIT

No i o nic więcej mi nie chodzi.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 20:00 przez maciek_88, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2007, 19:57

Karny moim zdaniem sluszny.Spalonego przy golu Tottiego nie widzialem podczas ogladania spotkania ani na powtorkach jakie udostepnil nam realizator tego meczu.
Dopiero na obrazie z innych karmer to widac.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 20:06

Trudno dyskutować jeżeli druga strona nie ma żadnych kontrargumentów. To nie była sytuacja, którą należałoby w jakiś szczególny sposób interpretować. Nie trzeba być szcególnie bystrym, żeby wiedzieć co robi się w sytuacji kiedy zostaje uznana nieprawidłowo zdobyta bramka. Wystarczy znajomośc przepisów piłkarskich (można wykuć na pamięć, nie trzeba korzystać z trybu thinking). Kibice innych drużyn potrafią tylko bruzgać na Juventus i widzą tylko to co chcą widzieć. Potrafia sie przyczepic nawet do najmniejszych głupstw. Z drugiej strony nie potrafią dostrzec ewidentnych decyzji krzywdzących klub z Turynu, które nawet zniedołężniały starzec byłby w stanie zauważyć. Trochę obiektywizmu. Nie przypominam sobie, zebym tłumaczył nasza porażkę z Udine.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 wrz 2007, 20:15

arek, jako że masz wiekszą wiedzę na ten temat - powiedz mi, czy obserwator oglada mecz z kasety przed napisaniem protokołu, czy pisze od razu po tym jak widział spotkanie na żywo ? [bez żadnych powtórek].
Bo jak nie ogladał powtórek, to może nie wiedział że był spalony, ergo [by Tymon] nie napisał o tym w protokole.

Jak to jest z tym obserwatorem ?

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 24 wrz 2007, 20:35

Obserwator moze korzystac z zapisu video w szczegolnych przypadkach ale musi zaznaczyc w raporcie ze to zrobil.Ergo (:P) nie musi tego robic.Nie moze tez sie kierowac opiniami osob trzecich a jezeli nie jest w 100% przekonany ze arbiter popelnil blad to zgadza sie z jego ocena sytuacji (nie moze napisac w raporcie "nie jestem przekonany czy ta decyzja byla sluszna" lub "mam pewne watpliwosci co do decyzji").Albo w ta albo w ta.

A Arek w swoich postach autorytarnie stwierdza ze obserwator zapisal w raporcie iz wynik zostal wypaczony.Nie wiemy tego.Nie wiemy czy korzystal z powtorek.Jezeli nie korzystal to nie mogl z trybun ocenic jednoznacznie czy byl spalony i mogl zgodzic sie z ocena sedziego.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 20:58

Chlopaczek pisze:A Arek w swoich postach autorytarnie stwierdza ze obserwator zapisal w raporcie iz wynik zostal wypaczony.
A więc rozumiem, że wedle twojej opinii, w świetle obowiązujących przepisów pikarskich wynik meczu nie został wypaczony? Dla mnie oczywistym jest, że gdyby bramka ze spalonego padła dla Juventusu, podniosłyby sie głosy zaciekłych kibiców calcio, jak to temu złemu Juventusowi po raz kolejny pomaga sędzia. Ale, że pech sprawił, iż uznano nieprawidłowo zdobytego gola dla Romy, to właściwie nic wielkiego się nie stało. Nie rozumiem tych olbrzymich pokładów hipokryzji, bo przecież trudno kwestionować, nieprawidłowośc tej bramki, a tym samym wypaczenie wyniku.

Awatar użytkownika
Fanatico Bianconero
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fanatico Bianconero » 24 wrz 2007, 21:06

DORIAN pisze:skonczyly sie walki skonczyly sie sukcesy
Oho, Mahomed... Przepowiedz mi coś jeszcze!
Rozkosz.
Długo czekałem na chwile takie jak ta, kiedy milan remisuje ze Sieną i Parmą. A nie sorry, macie usprawiedliwienie - LM... :roll:

Pierwszej bramki Tottiego nie powinno być i tyle nie ma się o co kłócić, ale jednocześnie nie ma co wspominać. Gramy teraz z Regginą należy wygrać, a potem już tylko DERBY! :twisted:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 wrz 2007, 21:07

arek_ahig pisze:A więc rozumiem, że wedle twojej opinii, w świetle obowiązujących przepisów pikarskich wynik meczu nie został wypaczony?
Może i został wypaczony, ale czy sędzia tak napisał w protokole nie wiesz, a twierdzisz, że wiesz.

Awatar użytkownika
DORIAN
Pieniacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DORIAN » 24 wrz 2007, 21:11

Fanatico Bianconero pisze:Długo czekałem na chwile takie jak ta, kiedy milan remisuje ze Sieną i Parmą. A nie sorry, macie usprawiedliwienie - LM...
przynajmniej gra sie w Lm lole,zazdrosc przemawia...jak dobrze pojdzie i sie postaracie to moze w pucharze Uefa zagracie :*

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 24 wrz 2007, 21:15

Trener Juventusu Turyn Claudio Ranieri chce ściągnąć do klubu doświadczonego Luigiego Di Biagio.

To skutek kontuzji, jakiej doznał obrońca Jorge Andrade, który prawdopodobnie nie zagra już do końca sezonu. 36-letni Di Biagio, były reprezentant Włoch, jest obecnie wolnym piłkarzem i w każdej chwili mógłby dołączyć do Bianconerich. Przez większą część swojej kariery grał w linii pomocy, ale od momentu przejścia do Brescii Calcio w 2003 roku został przekwalifikowany na obrońcę.

Di Biagio rozegrał dla Azzurrich 31 spotkań. W lidze bronił barw takich klubów, jak Foggia, Roma czy Inter.

http://www.pilkanozna.pl/news.php?ID=76084

noo Iuliano też jest wolny i Maradona...co Wy na to??

bo nawet Czechu Michniewicz złapał się za głowę Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 wrz 2007, 21:16

Zazdrość? Czekaj, czekaj a czy Roma to nie przypadkiem prawie jak Juventus? Gracie i gracie w tej lidze mistrzów i coś nic ugrac nie potraficie. Zazdrość mowisz? Hmmm..., zazdroszczę wam sędziego, który podyktował wam jedną z bramek.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 24 wrz 2007, 21:18

DORIAN pisze:przynajmniej gra sie w Lm
Daj spokój. Roma grająca w LM to tak jak Inter zdobywający scudetto. Niby jest, a jakie jest wszyscy widzą.
DORIAN pisze:zazdrosc przemawia...
Wszak każdy chciałby sprawdzić ile bramek w jednym meczu mogą strzelić angielscy piłkarze.
DORIAN pisze:jak dobrze pojdzie i sie postaracie to moze w pucharze Uefa zagracie
Pogadamy pod koniec sezonu.
DORIAN pisze::*
:O o==8

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”