Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 680

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 24 wrz 2007, 21:55

No dobra, ale to jest gra zespolowa. Co mi z tego, ze Ramos i Cannavaro zagraja mecz zycia jak moja druzyna przegra? Nie wiem jak Ty ale jak kibicuje Realowi a nie Ramosowi, Cannavaro, Gutiemu czy Raulowi.
Za wynik ponosza odpowiedzialnosc wszyscy. Oczywiscie mozna napisac, ze jeden zagral lepiej a drugi gorzej (co zreszta zrobilem) ale wychwalanie i wynoszenie na piedestal kogos tylko za to ze wykonuje swoja prace jest wg mnie zbedne.
Uuu, to dobrze, że nie jesteś trenerem :] Chwalić trzeba na równi z ganieniem. Ludzie lubią dowiadywać się, że ich praca jest zauważona i pochwalana, to często motywuje ich do jeszcze lepszej pracy.

Poza tym nikt tu nikogo nie wychwala pod niebiosa ani nie wynosi na piedestał, a więc nie rozumiem po co ten cały wywód. A że to gra zespołowa? To co mamy nie oceniać zawodników? Ile razy się zdarzało, że jeden zawodnik wygrywał wiele spotkań dla jakiejś drużyny, też go nie będziesz chwalił wtedy, bo to gra zespołowa? Bez sensu takie rozumowanie. Co nie zmienia faktu, że zawsze najważniejszy jest wynik zespołu, no ale chyba o takich podstawowych rzeczach nie ma sensu dyskutować, bo to strata czasu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 wrz 2007, 22:04

jezzo pisze:Uuu, to dobrze, że nie jesteś trenerem Chwalić trzeba na równi z ganieniem. Ludzie lubią dowiadywać się, że ich praca jest zauważona i pochwalana, to często motywuje ich do jeszcze lepszej pracy.

Poza tym nikt tu nikogo nie wychwala pod niebiosa ani nie wynosi na piedestał, a więc nie rozumiem po co ten cały wywód. A że to gra zespołowa? To co mamy nie oceniać zawodników? Ile razy się zdarzało, że jeden zawodnik wygrywał wiele spotkań dla jakiejś drużyny, też go nie będziesz chwalił wtedy, bo to gra zespołowa? Bez sensu takie rozumowanie.
Ja akurat mówię tylko, że inaczej wygląda taka ocena wewnątrz klubu, a inaczej u kibiców. Nie wiem o co dokładnie chodziło Bartkowi. Ale powiem Ci mój punkt widzenia. Owszem możemy sobie chwalić środkowych obrońców i jak chcesz to sobie to rób, ale ja akurat patrzę jak zespół zaprezentował się ogólnie, bo to jest najważniejsze, a pochwały dla pojedynczego zawodnika też się zdarzają, ale tylko w przypadku, kiedy naprawdę się wyróżnił :wink:

A co do ganienia. Owszem jest to czasem potrzebne, ale (!) nie w kontekście do konkretnego zawodnika. Bardziej w celu zmotywowania całego zespołu, jeśli gra słabo. Jakieś krzyki, ostre słowa w szatki nie są kierowane do konkretnego gościa, jeśli coś w tej sferze nie pasuje to po prostu robi się zmianę. Takie "pobudzenie" jest stosowane do ogółu, całej grupy i wtedy faktycznie może przynieść dobry efekt. Tu też wiele zależy od mentalności trenera, bo nie każdy krzyczy, wielu woli merytoryczną, spokojną rozmowę.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2007, 22:06 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 24 wrz 2007, 22:05

No nie wiem czy bez sensu. Jest roznica - wygrac komus spotkanie, a - wywiazac sie ze swojego zadania. Nie wiem jak wg Ciebie, ale wg mnie nie ma zawodnikow, ktorzy maja za zadanie wygrac druzynie mecz. Ramos wypadl wczoraj poprawnie, ale widzialem juz w jego wykonaniu wiele lepszych spotkan, wiec po prostu napisalem, ze zagral dobrze i kropka. Nad czym sie tu rozwodzic? Guti zagral pilke do napastnika, jako pomocnik, ktory ma prowadzic gre - ma takie pilki dogrywac - ok, fajnie, mozna o tym napisac.
Ale Real jako cala druzyna zagral wczoraj zle. Wiec wg mnie - choc byc moze zle rozumuje bo nie mam monopolu na racje, mimo ze jestem przeciez jak sam napisales "ekspertem", czy tez "takim ekspertem" - wyroznianie po takim spotkaniu kogokolwiek jest takie troche "na sile".

Awatar użytkownika
jezzo
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jezzo » 24 wrz 2007, 22:16

No nie wiem czy bez sensu. Jest roznica - wygrac komus spotkanie, a - wywiazac sie ze swojego zadania. Nie wiem jak wg Ciebie, ale wg mnie nie ma zawodnikow, ktorzy maja za zadanie wygrac druzynie mecz. Ramos wypadl wczoraj poprawnie, ale widzialem juz w jego wykonaniu wiele lepszych spotkan, wiec po prostu napisalem, ze zagral dobrze i kropka. Nad czym sie tu rozwodzic? Guti zagral pilke do napastnika, jako pomocnik, ktory ma prowadzic gre - ma takie pilki dogrywac - ok, fajnie, mozna o tym napisac.
Ale Real jako cala druzyna zagral wczoraj zle.
Naprawdę tracimy czas. A czemu zagrał źle? Bo większość grała słabo. Ale jakby wszyscy zagrali padakę to byśmy ten mecz niewątpliwie przegrali. Dlatego warto pochwalić tych co uratowali remis, a skrytykować tych co zagrali znacznie poniżej oczekiwań. Na ogólną grę drużyny składa się po części ocena występów każdego z ich piłkarzy. EOT z mojej strony w temacie "piłka jako gra zespołowa kontra ocenianie poszczególnych zawodników".

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 24 wrz 2007, 22:20

Nie wiem czy tracimy czas. Na tym polega dyskusja. Ty masz inne podejscie i spojrzenie ja mam inne. Jezeli z kazdym, z ktorym sie nie zgadzam konczylbym - "EOT z mojej strony bo tracimy czas", to po co pisac na forum?

Ale ok, EOT z mojej strony bo tracimy czas.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 25 wrz 2007, 7:19

jezzo pisze:Ale jak to? Taki ekspert jak Krzysiu Jarzyna nie zauważył, że gola zrobił Guti swoim fantastycznym podaniem do Ruudka. Oczywiście nie należy zapominać o dobrych zachowaniu Ruuda i Savioli, ale ta bramka to w głównej mierze zasługa Gutka, o czym zresztą szeroko rozpisuje się dzisiejsza prasa promadrycka Krzywy

No bez przesady :) to że mial takie podanie , to nie odbiera trafienia Ruudowi ;)

Jak dla mnie przy tej bramce najwieksza zasługa była RVN'a .
Nie jeden napastnik jednym słowem 'osrał' by sie próbujac strzelac w bramkarza .
A ten nie oglądając sie na liniowego , nie zwracając uwagi na protesty , z pięknym balansem ciała oddał piłke do Savioli ktorego w ułamku sekundy musiał wypatrzeć :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 wrz 2007, 10:44

RealFan pisze:Bardzo podoba mi się podejście piłkarzy po spotkaniu z Valladolid - oni zagrali wspaniałe zawody i wynik jest sprawiedliwy. Nieważne, że wynik sprawiedliwy nie jest.
:shock:
peepe pisze:zdobylismy punkt na trudnym terenie
Każdy teren na którym Real nie zdobywa kompletu punktów jest trudnym terenem tak więc żadne to osiągnięcie.

A jezzo to rozpisał się niemalże jak w kronice 'sędziowie sprzyjają Barcelonie aka Far$a kradnie aka 20 meczufff.' Jestem pod wrażeniem.

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 25 wrz 2007, 13:29

Krzysztof Jarzyna pisze:Na plus jedynie Canna, Ramos i o dziwo Marcelo, chociaz ten za polowe zbyt czesto sie nie zapedzal.

a jak jakiś miech temu mówiłem że chciałbym aby marcelo grał w obronie to mnie pojechali tu wszyscy ze chyba nie jestem fanem Realu itp itd
a prawda jest taka ze marcelo zagrał bardzo dobre spotkanie:D dużo odbiorów jak stracił to natychmiast odzyskiwał ...
i chciałem zauważyć że nie jest to wypadek przy pracy bo z werderem też zagrał bardzo dobre spotkanie mam nadzieje ze na dłużej zagości na lewej obronie.

P.S
ostatnio pojawiły się komunikaty o ponownym zainteresowaniu realu osobą Diego,myślę że po tym co widzieliśmy w tym meczu byłby to bardzo dobry transfer bo guti po 1 gra bardzo w kratkę po 2 bez snajdera to już totalna padaka, a diego ze snajderem mogli by poszaleć do tego odżył by może robson bo jak wiemy z diego grali razem i bardzo dobrze im to wychodziło:D ale jak narazie pozostaje to w swerze moich marzeń:/

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 25 wrz 2007, 13:30

gieksa pisze:ostatnio pojawiły się komunikaty o ponownym zainteresowaniu realu osobą Diego,myślę że po tym co widzieliśmy w tym meczu byłby to bardzo dobry transfer bo guti po 1 gra bardzo w kratkę po 2 bez snajdera to już totalna padaka, a diego ze snajderem mogli by poszaleć do tego odżył by może robson bo jak wiemy z diego grali razem i bardzo dobrze im to wychodziłoVery Happy ale jak narazie pozostaje to w swerze moich marzeń
Diego wczoraj przedłużył kontrakt z Werderem czym odciął się od wszystkich spekulacji łączących go z Realem.

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 25 wrz 2007, 16:17

brylancik pisze:Diego wczoraj przedłużył kontrakt z Werderem czym odciął się od wszystkich spekulacji łączących go z Realem.

dlatego też napisałem:

gieksa pisze:ale jak narazie pozostaje to w swerze moich marzeńConfused

chociaż przedłużenie kontraktu tak na prawdę oznacza tylko tyle ze real będzie musiał za niego więcej zapłacić:D

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 wrz 2007, 17:38

Masz jakiś problem Mentorku? :> Pisz śmiało, potem Ci ewentualnie rozwinę ten fragment wypowiedzi :P

Ale mówiąc w prost chodzi tutaj o pozytywne myślenie. Bo każdy sobie zapewne pomyślał i samodzielnie przeanalizował jakie błędy zrobił. Schuster także bez cienia wątpliwości na pewne rzeczy zwrócił uwagę w kwestii błędów (zwłaszcza taktycznych) popełnionych przez zespół. Wszystko ma tylko zmierzać ku poprawie. Nie ma co wszystkiego rozkopywać w mediach. Chwalimy przeciwnika, nie wypowiadamy się o własnej grze, chyba że była naprawdę dobra. A jeśli już to mówimy o walce jaką musieliśmy włożyć w spotkanie. Wiadomym dla mnie jest, że nikt z piłkarzy Realu nie powie - "zremisowaliśmy fartem". Takie przemyślenia każdy zostawia dla siebie. Bo licho nie śpi, czuwa :P

Ale jak masz problem to pisz :wink:
gieksa pisze:chociaż przedłużenie kontraktu tak na prawdę oznacza tylko tyle ze real będzie musiał za niego więcej zapłacić
Też tak mi się wydaje, że to jest taki pierwszy ruch w kieruku podbicia ceny za Diego jeszcze przed negocjacjami. Wydaje mi się, że jeśli Real będzie bardzo naciskał na ten transfer, a sam Diego też będzie chciał przejść do Realu nie będzie problemów z zamknięciem operacji. Wszystko najwyżej się przeciągnie i cena też nie będzie zbyt niska..

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 25 wrz 2007, 19:41

Moim zdaniem Diego to nie piłkarz dla Realu, ale to nie czas jeszcze na takie spekulacje w sumie. Gośc narazie sprawdza się tylko w słabej lidze niemieckiej, poza tym trzeba będzie za niego wyłożyc z 30 mln pewnie :P Pora na jakiegoś wirtuoza jak np. Kaka, jednak on pozostaje niestety w sferze marzeń. No chyba, że zabaluje tydzień w jakimś night clubie to może będziemy mieli szansę :lol2:

A teraz coś z rm.pl :

Kod: Zaznacz cały

Dziś mamy 25 września

Tego samego dnia... 
5 lat temu (2002)
zawodnik trzecioligowego Realu Madryt C, Jose Maria Lopez Silva został, decyzją rady klubu, wydalony z drużyny. Była to kara za ugryzienie w ramię sędziego podczas meczu z Navalcarnero.
:P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 25 wrz 2007, 19:55

Z oceną Diego - TAK czy NIE jeszcze się wstrzymam.

Nie chciałem go przed tym sezonem, oczekując jaki bęzie miał kolejny, bo jeden dobry rok nie musi nic nadzwyczajnego oznaczać. Ten sezon zaczął bardzo solidnie i jeśli nadal będzie grał równie dobrze jestem w stanie przychylić się ku temu zakupowi. Latem byłem na NIE, teraz jestem neutralny, zobaczymy co będzie następnego lata. Należałoby się jednak też zastanowić czy to jest taki zawodnik jakiego nam najbardziej potrzeba. Czy nie lepiej kogoś, kto oprócz gry ofensywnej wnosi coś do destrukcji i mógłby grać na tej pozycji, co obecnie Guti. Bo Gago jeszcze trochę brakuje. Tylko nie bardzo przychodzi mi ktoś realny do głowy. Może Arteta? W sumie to chętnie bym zobaczył u nas tego piłkarza, ale szanse, że Real się nim zainteresuje są praktycznie zerowe. Cesca nikt nam nie sprzeda, więc skończy się zapewne na polowaniu na wybitnie ofensywnego pomocnika, takiego jak właśnie Diego. Możliwe też, że wróci temat Samira Nasri.

Aby podjąć decyzję należy poczekać do końca sezonu. Wtedy to będziemy mądrzejsi o to, kto z tej drużyny odejdzie i jakie będą (są) jej bolączki. Póki co jestem zadowolony z kadry, jaką dysponuje Real Madryt i nie ma specjalnej potrzeby napalania się na mercato. Nie chcę zakupów zimą, porozmawiamy w czerwcu. Chyba że w klubie zdecydują inaczej..

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 26 wrz 2007, 17:50

Kadra na jutrzejszy mecz z Betisem:
Bramkarze: Casillas, Dudek
Obrońcy: Ramos, Cannavaro, Marcelo, Heinze, Torres
Pomocnicy: Diarra, Gago, Guti, Robben, Sneijder, Robinho
Napastnicy: Raúl, Higuaín, Saviola, Baptista, van Nistelrooy
Tym razem Schuster pominal Drenthe i Salgado (biorac pod uwage jego wystep w ostatnim meczu wcale sie nie dziwie :wink: ), za to po raz pierwszy od dawna powolal Torresa. Nie wiadomo, czy bedzie mogl zagrac Ruud, ktory naciagnal miesien lydki.

Faucon
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Faucon » 26 wrz 2007, 19:02

Gdyby Real chciał naprawde Diego to Brazylijczyk by juz dawno grał Realu. Z całym szacunkiem dla Werderu to nie jest to klub mogacy sie równać z Realem, a zarazem wątpie aby sam Diego odmówił gry "królewskim", wszystko jest kwestia ceny, ale mysle, że Werder przystał by na oferte w wielkosci 20-30 mln.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”