Liga grecka!

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Liga grecka!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 18 sty 2005, 21:59

Wypowiadajcie sie tutaj na temat greckiej ekstraklasy... Piszcie w postach wszystkie ciekawostki dotyczące greckiej piłki...

W lidze greckiej miał sie odbyc mecz pomiedzy Olympiakosem a Panioniosem. Mecz jednak nie doszedł do skutku w wyniku bijatyki kibiców obu drużyn, która zdarza sie zresztą regularnie co pół roku jak tylko oba te kluby graja ze sobą. W sprawie tej interweniował nawet rząd grecki. Grecka Liga Piłkarska (odpowiednik polskiej PLP) postanowiła wyciągnąc wreszcie konsekwencje wobec klubów za skandaliczne zachowanie kibiców obu klubów. Oba kluby otrzymały identyczną karę w postaci:
:arrow: 4 mecze bez udziału publiczności (działacze olympiakosu juz oszacowali że stracą już na tym ok 2mln euro)
:arrow: obu klubom odjeto 3 punkty z ligowej tabeli
:arrow: Zdecydowano, że mecz pomiędzy tymi drużynami w ogóle sie nie odbędzie, a więc juz dla jakiegoś klubu jest to kolejna strata punktów
:arrow: :arrow: :arrow: Co wy myslicie o tej całej sytuacji, czy oba kluby naprawde zasłużyły na takie drastyczne kary?
Ostatnio zmieniony 20 sty 2005, 14:29 przez kama_reda, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 20 sty 2005, 13:21

Ale przecież liga grecka jest nudna i nic ciekawego tam się nie dzieje...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 20 sty 2005, 13:26

sirtomaszo pisze:Ale przecież liga grecka jest nudna i nic ciekawego tam się nie dzieje...

jestes smieszny piszac takie rzeczy, liga grecka jest bardzo ciekawa, zawsze walka o mistrzostwo jest interesujaca, a takie kluby jak panata, olympiakos, aek czy inne grajac w lidze mistrzow rownierz pokazuje ze czasem nalezy sie ich bac, poza tym w grecji gral jeszcze do niedawna jeden z najlepszych polskich pilkarzy w grecji uwazany jest za gwiazde Krzysztof Warzycha, gram tam tez bykowski, mieciel, olisadebe i wielu innych a wiec sa tez polskie akcenty ktore bardzo czesto sa bardzo wyraziste, jak w zeszlym sezonie bramki oliego zapewniajace panacie mistrzostwo :D

pozdro 8)

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 20 sty 2005, 13:57

smitu pisze:
sirtomaszo pisze:Ale przecież liga grecka jest nudna i nic ciekawego tam się nie dzieje...
jestes smieszny piszac takie rzeczy, liga grecka jest bardzo ciekawa, zawsze walka o mistrzostwo jest interesujaca, a takie kluby jak panata, olympiakos, aek czy inne grajac w lidze mistrzow rownierz pokazuje ze czasem nalezy sie ich bac, poza tym w grecji gral jeszcze do niedawna jeden z najlepszych polskich pilkarzy w grecji uwazany jest za gwiazde Krzysztof Warzycha, gram tam tez bykowski, mieciel, olisadebe i wielu innych a wiec sa tez polskie akcenty ktore bardzo czesto sa bardzo wyraziste, jak w zeszlym sezonie bramki oliego zapewniajace panacie mistrzostwo :D

pozdro 8)
Dobrze że napisałeś "zeszłym". Ale mi biega o sytację obecną. :)

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 20 sty 2005, 13:59

obecnie rownierz liga grecka swietnie sie prezentuje, nie gra co prawda oli ale to nie zabiera calej lidze uroku, a dla panaty zamiast oliego strzela bykowski :D

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 20 sty 2005, 14:27

Być może. Wydaję mi się że trochę zeszliśmy z tematu.

Wydaję mi się że za ciężką karę Grecka Liga Piłkarska nałożyła na te zespoły...

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 20 sty 2005, 15:01

sirtomaszo pisze:Być może. Wydaję mi się że trochę zeszliśmy z tematu.

Wydaję mi się że za ciężką karę Grecka Liga Piłkarska nałożyła na te zespoły...

od tematu odejsc nie odeszlismy poniewaz, w naszych postach byla mowa o pilkarzach i klubach tam grajacych, no ale skoro tak to okej :lol: 8)

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 20 sty 2005, 18:04

najlepsze tam sa derby obojetnie jakie

kamuflasz
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamuflasz » 20 sty 2005, 22:51

Niestety miałem "zaszczyt" oglądnąć kilka meczów ligi Greckiej i nie jest dla mnie to jakieś poszywające widowisko podobają mi się tylko mecze Panathinaikosu i Olympiakosu a reszta drużyn typu Panionios czy Iraklis grają na poziomie Odry Wodzisław Śląski ( takie jest moje zdanie na ten temat i proszę mi nie uliżać bo sobie tego nie życzę ) te dwa kluby marnują się w tej lidze ponieważ nie ma tam przeciwników którzy mogli by utrzeć im nosa no można jedynie do tego grona zaliczyć PAOK i AEK ale nic po zatym, a więc podsumowując ogólnie styl gry drużyn Ligi Greckiej nie jest olśniewający i tylko mecze Panathinaikosu i Olymiakosu jest warto oglądnąć.

Awatar użytkownika
Miquś
Junior
Junior
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Miquś » 21 sty 2005, 9:00

Panathinaikos jest wedlug mnie najlepszym zespolem w Grecji. Co rok występuje w LM. Olisadebe pewnie odejdzie z Koniczynek.

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 21 sty 2005, 17:52

Olypmiakos i Panathinaikos rządzą;] szkoda ze Olego chca sprzedac;]
a Bykowski gra koncowki...moze jemu sie powiedzie chociaz w kilku stpniach tak jak Guciowi;]

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 21 sty 2005, 19:01

Mazi pisze:Olypmiakos i Panathinaikos rządzą;] szkoda ze Olego chca sprzedac;]
a Bykowski gra koncowki...moze jemu sie powiedzie chociaz w kilku stpniach tak jak Guciowi;]
Olego chcą sprzedać? Gdzie? Co? Jak?
[/b]

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 21 sty 2005, 19:05

sirtomaszo pisze:
[/b]
Widze że kolega niewtajemniczony... Chcą go sprzedać bo nie opłaca im się utrzymywanie zawodnika, który 300 dni w roku nie gra z powodu kolanka. Biedaczek... Jeszcze każdy nowy selekcjoner kadry uważa go za gwiazdę a tak naprawdę to jest gracz, który całkowicie olewa sobie naszą reprezentację. Niestety prawda czasem bywa bolesna...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 21 sty 2005, 19:05

sirtomaszo pisze:
Proszę poczytaj sobie:

Panathinaikos chce się pozbyć Emmanuela Olisadebe. - Mamy tego dość. Wciąż kontuzjowany, do tego spóźniony. Chętnie go sprzedamy - mówią w klubie. - Mam kontrakt do 2007 roku i chcę go wypełnić. Dochodzę do formy po operacji. Nie widzę żadnego problemu - odpowiada polski napastnik

Wczoraj Panathinaikos grał rewanżowe spotkanie III rundy Pucharu Grecji - z Ionikosem (pierwsze wygrał 2:0). Czeski trener Zdenek Stiasny dał odpocząć podstawowym piłkarzom. A że szeroka kadra drużyny liczy 30 zawodników, do meczowej osiemnastki wziął właściwie rezerwowych. Maciej Bykowski rozpoczął mecz od pierwszej minuty, Olisadebe nie było nawet na ławce. Podobnie zresztą jak w niedzielnym meczu ligowym - prestiżowych derbach z AEK Ateny (Panathinaikos przegrał 0:1).

- Nie ma co ukrywać, Emmanuel podpadł trenerowi i w tej chwili nie należy do jego faworytów. Stiasny naprawdę się na niego wkurzył - mówi szwagier zawodnika Andrzej Smoliński

Dopowiem przy okazji, że chce go Legia Warszawa.

Awatar użytkownika
sirtomaszo
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sirtomaszo » 21 sty 2005, 19:07

Dzięki Tomusmc za informacje. Jestem twoim dłużnikiem :roll: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”