Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 117

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 21 wrz 2007, 19:12

PAFCIO pisze:J. Terry zawsze powtarzał
Terry kiedyś zapowiadał że zakończy karierę w Chelsea więc raczej zostanie w Londynie. Odejście Mourinho kończy pewną okres w piłce. Z całym szacunkiem dla innych klubów ale okres w którym najlepszymi drużynami Europy były według mnie Barcelona, Chelsea i Juventus Turyn. Okres który bardzo miło wspominam ze względów osobistych ale już o wynikach pewnej drużyny w tym okresie wole zapomnieć. No cóż nic nie jest wieczne i wszystko przemija. Mourinho odwalił kawał dobrej roboty w Londynie. Fani będą go mile wspominać. Zastanawia mnie jedno gdzie teraz powędruje Portugalczyk?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 wrz 2007, 0:32

Szkoda Mourinho, ale to dobra decyzja, jeli wyszła naprawde ze strony Portuglaczyka. Taki trener powinien sie szanowac, a nie miec odgornie narzucanych pilkarzy. Sheva to miernota w Premiership i w Chelsea i tego narazie nie mozna obalić, trudno mi sobie wyobrazic, że nagle zacznie grac choć w poziomie Pizzaro?. Jak widać Jose przegrał walke z Romanem. Chelsea duzo straci, a przyszłosc Jose raczej padnie na Hiszpanie. :)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 wrz 2007, 14:53

Zaskoczyły mnie słowa Avrama Granta, który twierdzi, że sędzia wypaczył wynik meczu. Po pierwsze - usprawiedliwienie to dosyć żałosne, bo Chelsea nie zaprezentowała po prostu nic ciekawego i to głównie dlatego przegrała ten mecz. A po drugie - decyzje, które kwestionuje nowy trener The Blues w mojej ocenie były dobrymi decyzjami sędziego. Chodzi głównie o czerwoną kartkę, co do której wszyscy się zgodziliśmy i gola Teveza. Owszem padła ona w 3 doliczonej minucie gry, a miały być dwie. Ale chyba każdy przyzna, że ciężko zakończyć pierwszą połowę, gdy jedna z drużyn ma do wykonania rzut rożny. A dla pana Granta polecałbym sytuację, w której Joe Cole powinien zobaczyć czerwień za wejście od tyłu w nogi Ronaldo, lub gdy ten sam Cole wyciął w polu karnym Evrę...

Z takim podejściem ciężko będzie "następcy" Mourinho coś osiągnąć. Zrzucanie winy już za pierwszą porażkę na sędziego, jeszcze chyba nawet nie obejrzawszy powtórek jest żenujące. Chaos w ekipie The Blues IMO może się tylko pogłębić i potrzeba jak najszybciej trenera z nazwiskiem. Może Didier Deschamps?Jest chyba wolny. I myślę, że do niego piłkarze mieliby większy respekt niż do pana Granta, który trenerką pałał się na razie tylko w lidze Izraela(z całym szacunkiem).

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 wrz 2007, 23:35

Widzę, że jestem największym fanem Chelsea :o
Sytuacja The Blues pogarsza się z dnia na dzień, a konkretniej z meczu na mecz. Po kontuzji wrócił Drogba i wrócił tylko po to żeby po dwóch żółtych kartkach wylecieć z boiska. Do tego kontuzji nabawił się znowu John Terry. Anglik musiał zejść po starciu z Amerykaninem Clintem Dempseyem. Z tego co słyszałem to zderzyli się głowami, więc może to być wstrząśnienie mózgu, albo coś z jakąś kością. Biorąc pod uwagę, że Ben Haim prezentuje się mocno przeciętnie, a Carvalho też się chyba jeszcze leczy to sytuacja kadrowa nie jest godna pozazdroszczenia. Dobra informacja to chyba ta, że Lampard wraca.

No i Chelsea 0-0 Fulham, ale meczu nie oglądałem, więc się nie wypowiem. Sam fakt remisu u siebie ze średnio wymagającym Fulham cieszy oczywiście bardzo. Bo to tylko świadczy o pogłębiającym się kryzysie w ekipie The Blues. I to widać gołym okiem. Ciekawe czy Romek jest wciąż zachwycony ze swojej mądrej decyzji.

EDIT: Nabiłem po raz 800-tny :wink:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 wrz 2007, 0:21

Wyniki sie kończą, ciekawy jestem ile zostanie fanów z ery Romka :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 wrz 2007, 1:34

Kamil232 pisze:Wyniki sie kończą, ciekawy jestem ile zostanie fanów z ery Romka

Tyle co niedługo z ery Ronaldo... :P

Roman zrobił bład, ogromny bład i coz kogos powaznego na stanowisko po JM musi sprowadzić. Obstawiam Juande Ramosa, ktoremu ostatnio sie nie wiedzie w Sevilli, ale to tylko moja opinia. Widac nie wystarczy miec zawodnikow za 20-30 mln kazdy, aby wygrywać spotkanie za spotkaniem, trener jednak wnosi ogromnie duzo do gry.

Nie wiem czy SWP ma kontuzje, ale w momencie kiedy stawał sie kluczowa postacia Chelsea został zwolniony trener i koles przestał nagle grac, a gra Joe czy inny Sildwell, pdoobnie ma sie do Maloudy, boki Malouda-SWP wygladały bardzo dobrze. Nie wspominajac o Shevie, no raczje Jose nie hamował jego talentu. 8) Miernota.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 02 paź 2007, 1:06

Występ Terry w meczu z Valencia stoi pod znakiem zapytania, ale są szansę, że w nim wystąpi. W ostatnim spotkaniu z Fulham, Terry doznał urazu kości policzkowej. Zderzył się z Dempseyem i w przerwie meczu został zmieniony.

„John Terry przeszedł w niedzielę rano operację złamanej kości policzkowej. Decyzja o jego gotowości do gry będzie podjęta w ciągu najbliższych dni.”

Nawet jak wystąpi w spotkaniu z Valencią, to będzie musiał grać z maską ochronną.

Szkoda tego zawodnika, bo od ubiegłego sezonu cały czas ma pecha i łapią go jakieś kontuzje. :?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 paź 2007, 18:02

Chelsea wygrala 6:0 z Manchesterem City :shock:

Naprawde takiego hokejowego wyniku chyba nikt sie nie spodziewal. Tym bardziej, ze City grali ostatnio naprawde dobrze. Widac, ze Ten Cate "powoli" uczy zawodnikow jak grac ofensywnie i do tego efektywnie w pilke. Naprawde czuje, ze zrobi on duzo dobrego dla Chelsea. Z meczu widzialem jedynie bramki, wiec ciezko mi cos wiecej powiedziec. Wlasciwie to nie ma o czym gadac bo wynik mowi sam za siebie. Cos czuje, ze Chelsea nie powiedziala jeszcze ostatniego slowa w PL.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 27 paź 2007, 22:27

mistyk pisze:Z meczu widzialem jedynie bramki, wiec ciezko mi cos wiecej powiedziec.
Ja też. :P

Słabe zachowanie obrońców Man City. Zachowali się po amatorsku, przynajmniej przy kilku bramkach. To zagranie Lamparda przy drugiej bramce było świetne. Idealnie podał. Znowu Drogba przy trzeciej bramce szedł jak czołg. :shock: Hart wiele do powiedzenia przy golach nie miał, ale kilka siatek dostał. :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 28 paź 2007, 8:41

Chelsea to spotkanie mogła a nawet powinna wygrac wyzej, znacznie wyzej. Sedzia nie podyktował dwoch karnych dla Londyńczykow, innym razem kapitalnie wybronił Hart. Brakowało troche skutecznosci, ale wynik naprawde wysoki. Spodziewąłem sie wiecej po City, ale wczoraj nic im kompletnie nie wychodziło. A Cheslea grała kapitalnie, spokojnie, konsekwentnie, pierwszy raz ich tak dobrze poukladanych widziałem od momentu odejscia Jose. Moze to zasługa ten Cate, a moze Granta czy Clarke'a. Jesli bramke strzela Sheva to naprawde z Cheslea musi być naprawde dobrze. :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 11 lis 2007, 15:58

Ogladalem pierwsza polowe meczu z Evertonem. Podoba mi sie gra Chelsea w tym meczu. Dopuscili praktycznie jedynie do jednej groznej sytuacji pod wlasna bramka. Sami stworzyli sobie kilka swietnch okazji, raz swietnie strzal Lamparda wybronil Howard, raz glowa pilke wybil Valente, a raz Drogba nie trafil w pilke majac przed soba pusta bramke :D

Chelsea gra lepiej i spodziewam sie, ze wygra to spotkanie.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 13 sty 2008, 0:00

Dawno nikt tu nie pisal, wiec troche odswieze temat.

Naprawde jestem pod wrazeniem gry Chelsea po odejsciu Mourinho. Graja naprawde dobrze i traca jedynie 4 pkt do Manchesteru i Arsenalu. Trzeba jednak pamietac, ze maja jeszcze mecze na Stamford i z Manchesterem i Arsenalem, wiec moze byc ciekawie.

Szczerze mowiac nie myslalem, ze Chelsea bedzie tak konsekwentnie gromadzic punkty, mimo tego, ze stracili trenera, mieli plage kontuzji i teraz jeszcze stracili waznych graczy na PNA. Mowilem przed sezonem, ze beda obok Manchesteru najwiekszym faworytem i widac to sie sprawdza (plus Arsenal oczywiscie). Nie mozna tez zapominac o Henku Ten Cate, ktory odwala swietna robote.

Ogladalem dzisiaj troche ich mecz ze Spurs i zagrali naprawde dobrze. Swietna bramka Bellettiego, juz zreszta druga w tym sezonie. I przy okazji tej bramki tak sie zastanawiam, jak to jest, ze zaden zawodnik przeciwnej druzyny nawet nie podejdzie do Bellettiego. Chyba widzieli jego wczesniejsza bramke z dystansu i mimo to zostawili mu tyle miejsca. Pierwsze spotkanie w barwach Chelsea rozegral tez Anelka i mogl 2 razy wpisac sie na liste strzelcow. Raz swietnie obronil Cerny, a drugi raz trafil w poprzeczke.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2008, 0:14

Patrząc na ubytki kadrowe i przeciwnika, to formę Chelsea nalezy ocenić naprawde wysoko. Tottenham mimo, że przegrywał spotkania to zawsze stwarzał sporo okazji. Tak było z Arsenalem czy z MU, dzisiaj kompletnie nie istnieli. chyba njaciekawsza sytuacja był wolny z wysokosci pola karnego.
Anelka dobrze się wprowadził, zagrał 2 razy lepiej niż Pizzaro. Szkoda, że nie wykorzystał tych sytuacji, ale pewnie bedzie lepiej. Nastepne spotkanie pewnie w wyjsciowym skladzie. SWP i Ballack także zagrali dobrze. Co do Niemca to zdecydowanie lepiej spisuje sie niż przed kontuzja i z Lampardem obok. Najwidoczneij obaj nie moga grać razem.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 13 sty 2008, 0:41

Jarzinho pisze: Najwidoczneij obaj nie moga grać razem.
Syndrom Gerrard-Lampard :wink:. Ja chciałbym zwrócic uwagę na inną rzecz, a konkretnie innego zawodnika - Shaun Wright-Phillips. Przez ostatnie 2 sezony można było usłyszec tyle razy drwiny z Chelsea za sprowadzenie tego zawodnika, a w tym sezonie można śmiało powiedziec, że ciągnie ten zespół i gra Chelsea w dużej mierze opiera się na nim. To taki przykład dla działaczy i kibiców, że nie można zawsze skreślac zawodnika po pół, jednym sezonie a nawet jak widac po jeszcze dłuższym czasie. Trzeba po prostu miec nosa :P

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 sty 2008, 1:10

maciek_88 pisze:To taki przykład dla działaczy i kibiców, że nie można zawsze skreślac zawodnika po pół, jednym sezonie a nawet jak widac po jeszcze dłuższym czasie. Trzeba po prostu miec nosa Razz

I trzeba po prostu dostać szanse, której SWP nigdy nie dostał u Mourinho.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”