FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 489

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 wrz 2007, 23:11

Jak on minął tego obrońcę? Dobre pytanie. Już chciałem mu krzyknąć że zejdzie na prawą nogę na strzał. Ale podejrzewam, że defensor Levante to wiedział. Ale i tak nie mógł nic zrobić. Za duże przyspieszenie Argentyńczyka.

Titi trochę się posępił przy tej 3 bramce, ale widać że bardzo chciał skompletować tego hat-tricka, żeby zamknąć usta krytykom. Barcelonie zwycięstwo w tym meczu przyszło niezwykle łatwo i Levante to nie jest zbyt wymagający rywal.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 wrz 2007, 23:16

Cris7 pisze: Titi trochę się posępił przy tej 3 bramce, ale widać że bardzo chciał skompletować tego hat-tricka, żeby zamknąć usta krytykom. Barcelonie zwycięstwo w tym meczu przyszło niezwykle łatwo i Levante to nie jest zbyt wymagający rywal.
ale już w kolejnej sytuacji chciał odgrywac, to sedzia spalonego zobaczył, którego nie było ...

Titi niby szukał nowych wrażeń, a znów bedzie uciekal w klasyfikacji strzelców Ruudowi :]
biedny Ruud.
Wygląda na to, że Barca ma zamair coś jeszcze strzelić, przewage mają ogromną.
Myśle, że Messi nei bezie chcial być gorszy i coś jeszcze strzeli :lol:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 29 wrz 2007, 23:19

fieldy pisze:Myśle, że Messi nei bezie chcial być gorszy i coś jeszcze strzeli Laughing
A on czasem nie opuścił boiska? Ponoć w jego miejsce w 51' wszedł Gio.

możliwe - jednym okiem ogladam // fieldy

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 29 wrz 2007, 23:22

fieldy pisze: biedny Ruud.
Myślisz, że ma kompleks Henry'ego? Myślał sobie, że jak przyjdzie do Hiszpanii, to go już nie będzie ten Francuz męczył, a tu klops :lol:

EDIT: Karny jak na moje z kapelusza.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 29 wrz 2007, 23:59

Czwarte zwycięstwo z rzędu, to cieszy :)
Barcelona pokonało Levante tylko 4:1, mówię tylko, bo gdyby nie było tych wszystkich spalonych z kapelusza to wynik na pewno były wyższy. Katalończycy kontrolowali przebieg całego spotkania od momentu zdobycia pierwszej bramki i później spokojnie wbijali kolejne gole. Po zdobyciu czwartej bramki oddaliśmy inicjatywę gospodarzą dzięki czemu po paru atakach udało się im wywalczyć karnego (według mnie niesłusznie został on podyktowany). No ale ogóle widać było, że forma jest i możemy być dobrej myśli przed wtorkowym meczem ze Stuttgartem.
Nie było potrzeby dzisiaj jakoś specjalnie szachować siłami, więc obraz gry momentami był tak a nie inny. Tak czy owak są kolejne 3 punkty i przynajmniej na jeden dzień jesteśmy liderami La Liga :D

Tak jeszcze pokrótce o zawodnikach.
Cieszy postawa Titiego, który z meczu na mecz gra coraz lepiej, a dzisiaj ten hat-trick jeszcze bardziej go podbudował i może wreszcie dzięki temu odzyska formę strzelecką z Arsenalu :wink:
Messi po raz kolejny fenomenalnie, a bramka to już naprawdę przecudnej urody. Aż chce się powiedzieć, że Złota Piłka coraz bliżej...
Martwi mnie natomiast uraz Yaya Toure. Mam nadzieję, że to nic poważnego i Toure będzie już gotowy do gry we wtorek, bo inaczej mogą się pojawić małe kłopoty z obsadą DM'a. Niby jest Marquez, ale jednak jego nominalną pozycją jest środek obrony, więc nie jest to taki pewniak. wyglądało to na jakieś naciągnięcie mięśnia, ale to może być coś gorszego (odpukać).

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 30 wrz 2007, 0:11

No i drugi mecz pod rząd wygrywamy 4-1, szczególnie cieszy w tym zwycięstwie fakt że odnieśliśmy je na wyjeździe bo ostatnio kiepsko z tym bywało. W końcu w lidze zaczął strzelać Henry i to od razu od hat-tricka zaczął. Teraz powinno być już tylko lepiej :smile2: O Messim to nawet nie piszę, bo jego to chyba z planu "Obcego" wyciągnęli a nie z Argentyny - to co ten chłopak wyprawia to się w głowie nie mieści :shock: Świetnie też zagrał Milito, może z powodu tej świetnej dyspozycji Rijkard zdjął dwójkę Argentyńczyków tak wcześnie - żeby zachowali formę na Stuttgart :twisted: No i oczywiście powrót Puyola po kontuzji, to też kolejny pozytyw :D

Słabiej natomiast niż ostatnio zagrali Abidal i Iniesta - ten pierwszy zostawiał za dużo miejsce na lewej stronie i Levante za dużo wiatru tam robiło a Andres jakiś przygaszony się wydawał, miał parę niezłych zagrań ale nic ponadto. No i skontuzjował się niestety Yaya :? miejmy nadzieję że to nic poważnego, bo dłuższa nieobecność Toure byłaby sporym osłabieniem.

A w ogóle, to od kiedy kuzyn Stępnia z -8 dioptrii na lewym oku sędziuje w LaLiga :?: Bo chyba błędnie zasygnalizował ze 3 sytuacje w których wychodziliśmy do sytuacji "1 na 1"

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 1:02

Obrazek

Elo! Wam też szumi w głowie?

Fajnie no. Henry chyba się odblokował :think: :lol:

Sędzia z kolei chyba się zablokował a konkretnie to połknął gwizdek dając karnego z dupy dla Levante. W sumie to widziałem to tylko raz a więc powtórka byłaby wskazana, ale ... na tę chwilę twierdzę, że sędzia się nie popisał. To jednak nic w porównaniu z poczynaniami arbitra bocznego. Steve Wonder był dzisiaj bardzo kreatywny przy wymyślaniu spalonych. Ręce ze środkowym palcem w podzięce dla niego.

Generalnie to visca el hala. Jutro napiszę więcej bo póki co skupiam się na radości. Jeżeli grając bez takich zawodników jak Eto'o, Puyol, Ronaldinho jesteśmy w stanie pozamiatać w 50 minut to ja nie mam więcej pytań.

Bardziej szczegółowe oceny może jutro. Póki co wiem tylko, że Messi gra na kodach.

Obrazek

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 wrz 2007, 1:24

Kolejny świetny wytep, a takze psotep... odblokował sie Henry. Co tu mowić najnizszy wymiar kary jaki dzisiaj mogl pasc. Na ocene gry Messiego zaczyna powoli brakowac słow, wiec było wzorowo. Szkoda, że obsada sedziowska była bardzo słabao, bo spalone jak i karny niezłe.

Zobaczymy co z Yaya, oby tylko lekka kontuzja, bo ze Szwabami damy rade jakos bez Toure, ale na Atletico poprostu musi być.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 1:27

Toure nie wygląda na kolesia, który opuszczałby murawę bez powodu. Z tego co widziałem/zapamiętałem to miał problemy z mięśniem w okolicach uda a więc obawiam się, że to będą 2-3 tygodnie przerwy ['] Bardzo chciałbym się mylić.

Tak poza tym Milito też jakiś uraz [']

Ehhhhhhhhhh...

We wtorek pewnie Puyol - Thuram środek bo Rafa niby dalej niedysponowany i niski środek (Xavi-Deco-Iniesta).

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 30 wrz 2007, 1:28

Z tego co czytałem to Toure ma podobną dolegliwość co Zambro. Możliwe więc, że będzie, podobnie jak Włoch, pauzował aż do 4 tygodni. Jutro pewnie będą dokładne badania i dowiemy się co dolega reprezentantowi WKS, ale z pierwszych prognoz nie wygląda to za dobrze.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 30 wrz 2007, 2:05

Te Levante jest po prostu tragiczne, w obronie oni robia takie bledy ze jak bym skrzyknol chlopakow z osiedla to bysmy im z piatke strzelili. Nie wiem czym sie tak podniecacie, bo naprawde wynik 4-1 to nie jest rewelacja, choc sedzia pomogl zeby nie bylo wyzej.

Tak sobie czytam komentarze na stronach Barcelony i widze ze wszystcy zapomnieli juz o Ronaldinho, jeszcze nie dawno kazdy kibic Barcelony sie podniecal jego gra i mial za Boga, a teraz ??? Hehe szkoda slow. MESSI, MESSI, MESSI !!! teraz jest nowy bog, ale jak za rok bedzie mial slabsza forme to bedzie DOS SANTOS czy jakis inny bog. Powiem wam ze

Robinho jest lepszy od Messiego
Guti od Xaviego
Konska twarz od Henryka
Snaijder od Ronaldinho
Pepe od Milito

:P

Dobra kto jeszcze kontuzjowany, daj boze zeby z Niemcami wypadl Messi ze skladu na mecz z Atletico :D

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 wrz 2007, 9:29

Asteniu pisze:Nie wiem czym sie tak podniecacie,

Np. 4 kolejnym wygranym meczem po słabym starcie sezonu?
Asteniu pisze:Dobra kto jeszcze kontuzjowany, daj boze zeby z Niemcami wypadl Messi ze skladu na mecz z Atletico Very Happy
Spokojnie :) Messi cały i zdrów na mecz z Atleti, oby powtórka z zeszłego sezonu :D

Co do meczu, to szkoda że sędzia psuje staty Valdesowi dyktując karnego. Ogólnie to spokojna wygrany Barcy ze słabym przeciwnikiem, ale właśnie takie mecze trzeba wygrywać aby potem świętować na koniec sezonu. W dodatku wygrana na wyjeździe cieszy i to bardzo. Titi sie przełamał w lidze i teraz rozpocznie pogoń za Messim :D w klasyfikacji pichichi, ciekawe co na to Eto'o.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 10:46

Asteniu dał popis widzę. Odejście najlepszego napastnika świata do Liverpoolu chyba źle na Ciebie wpływa.
Asteniu pisze:Te Levante jest po prostu tragiczne, w obronie oni robia takie bledy
Niemalże jak Atletico w ostatniej konfrontacji z Barceloną.
Asteniu pisze:skrzyknol
Que? Po polskiemu można?
Asteniu pisze:Nie wiem czym sie tak podniecacie
A my nie wiemy gdzie Ty widzisz takie podniecanie się.
Asteniu pisze:widze ze wszystcy zapomnieli juz o Ronaldinho, jeszcze nie dawno kazdy kibic Barcelony sie podniecal jego gra i mial za Boga, a teraz ??? Hehe szkoda slow. MESSI, MESSI, MESSI !!! teraz jest nowy bog, ale jak za rok bedzie mial slabsza forme to bedzie DOS SANTOS czy jakis inny bog.
Po Dos Santosu będzie Bojan. Mam już wszystko w kalendarzu odnotowane. Po Bojanie będzie Asteniu tylko najpierw musi osiągnąć pozytywny wynik z testu gimnazjalnego. To przepustka do wielkiej kariery.
Asteniu pisze:Konska twarz od Henryka
Nie pochlebiaj sobie. Trochę Ci jeszcze do Francuza brakuje.
Asteniu pisze:Dobra kto jeszcze kontuzjowany, daj boze zeby z Niemcami wypadl Messi ze skladu na mecz z Atletico
Przyłóż się bardziej to może Aguero pod samochód wpadnie :think: :roll:

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 30 wrz 2007, 11:30

No i niestety potwierdziło się, że Yaya nie zagra przez 4 tygodnie :? Naderwał włókno mięśnia w prawym udzie, czyli chyba kontuzja identyczna jak u Zambrotty. Spore osłabienie naszej linii pomocy, bo od swojego przyjścia Yaya był jednym z najlepszych zawodników drużyny. Ze Stuttgartem zagramy pewnie trzema małymi w środku pola a potem do powrotu Toure pozycję DMa zajmie Rafa. No chyba że będziemy grali w 12 bo Rijkard zdecyduje się na wystawienie na pozycji defensywnego pomocnika duetu Edmilson+balkonik :P

A tak w ogóle to ja się znowu pytam, za co my płacimy lekarzom, fizjologom i innym łapiduchom :?: Bo stanowczo za dużo tych kontuzji ostatnimi czasy :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 12:06

Yaya :beczy:

Olbrzymia strata. Każdy kto oglądał do tej pory mecze Barcelony wie jak wiele daje nam ten zawodnik. Będziemy musieli sobie poradzić bez niego w kilku ważnych spotkaniach jak chociażby z Atletico na Camp Nou a przede wszystkim z Villarrealem na El Madrigal. Przydałby się też na Rangersów bo wiadomo jak grają Szkoci :/
iceald pisze:Ze Stuttgartem zagramy pewnie trzema małymi w środku pola a potem do powrotu Toure pozycję DMa zajmie Rafa.
A ja uważam, że Rafa zagra jako DM już we wtorek. Trzeba czekać na oficjalne info odnośnie Milito bo jemu chyba nic wielkiego się nie stało.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”