Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 682

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 wrz 2007, 16:40

Vianuch - Nikt nie powiedział, że Baptista nie zagra. Do ogłoszenia składów jeszcze trochę musimy poczekać, a Bernd lubi zaskakiwać.
liam pisze: nie ma takiego uderzenia z daleka
Od uderzeń z daleka mamy kogo innego :D

Może nie tyle nasze spekulacje, co spekulacje mediów, bo Schuster na razie wcale nie jest łatwy do rozszyfrowania. Kiedy trenerem był Capello o wiele łatwiej było wytypować prawdopodobny skład, a teraz przez szerszą kadrę i stosowane rotacje wariantów jest wiele. Ale to dobrze, bo to sprawia dodatkową trudność dla przeciwnika w odrobieniu pracy domowej przed spotkaniem :wink:

Gra jednym wysuniętym napastnikiem, ale tak naprawdę jak ja to mówię "elastycznym" 4-3-3 jest warta stosowania i to dość często. Warto wypróbować taki wariant, bo grzechem byłoby nie korzystać z potencjału, jakim teoretycznie dysponujemy w drugiej linii. W przeszłości nie bardzo mieliśmy do tego wykonawców. Teraz mamy. W większości spotkań będziemy grać tak jak dotychczas z dwójką wysuniętych graczy. W pewnym sensie "zmusza nas" do tego ilość posiadanych w zespole wysokiej klasy napastników. Ale pole manewru daje nam różnorodność, odmienne style gry każdego z nich. Co innego daje nam Ruud, co innego Raul, jeszcze co innego Saviola czy Baptista, a jest jeszcze ruchliwy i bardzo szybki Higuain, a nawet Robinho. To Schusterowi daje odpowiednie pole manewru. Soldado nie liczę, bo pewnie zagra dopiero w Copa del Rey. Także zwykle będziemy stosować różne wersje 4-4-2 w zależnośco od przeciwnika, formy zawodników, ale także widzimisię trenera :P Ale myślę, że ten omawiany wariant też nie raz zostanie zastosowany, bo ma naprawdę wiele atutów. Dziś można spróbować po raz pierwszy, zobaczyć jak to będzie się układać i czy warto do tego wracać w przyszłości. Myślę, że warto. A w czasie spotkania spokojnie będziemy mogli zrobić zmiany. Robben na pewno nie zagra całego meczu, więc przy kontynuacji takiego wariantu pojawiłby się na murawie Drenthe. Przy powrocie do tego, co już było Baptista bądź Saviola.

A najlepszymi meczami do takiej gry byłyby spotkania z rywalami, którzy prezentowaliby otwarty futbol. Stąd nie zdziwię się, jeśli w podobnym ustawieniu wyjdziemy np. na Camp Nou. Z tą różnicą, że zamiast Marcelo na lewej obronie wysapiłby Heinze. To jednak myślenie bardziej perspektywiczne. Teraz interesuje nas Getafe. Ja bym zaryzykował. Czy zrobi tak Schuster to zobaczymy. Ale jak nie dziś to później :wink:

Aha pominąłby ważną rzecz.
liam pisze:Poza tym rola napastnika była trochę inna niż tu opisałeś. Raczej miał on wykańczać akcje niż wracać się i starać się kreować grę.
Co do skrzydeł to potrafił się tam pojawiać nawet Raul. To było do prawdy oryginalne :roll: Nie mówiąc o tym co potrafił zrobić Luxemburgo ustawiając na flance Baptistę :shock: :lol: Ale wracając do cytatu. Tak może być dzisiaj, ale w innym meczu równie dobrze Raul może odpoczywać, a na pozycji wysuniętego zagra van Nistelrooy i wtedy też będzie trochę inaczej. Mimo, że potrafi on brać czynny udział w rozgrywaniu akcji. To, że mamy wiele wariantów taktycznych to tylko same pozytywy 8)

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 30 wrz 2007, 18:41

Real Madryt: Casillas - Torres, Ramos, Cannavaro, Marcelo - Drenthe, Gago, Sneijder, Robinho - Robben i Raúl.

i jednak bestia niezagra:/ cóż szkoda skład dziwny ale fajny:D ciesze się z powrotu marcelo ale robson dalej nie będzie miał wsparcia od torresa bo im to nie wychodzi raczej:/
robben w ataku?;o mam nadzieje ze bestai zagra 2 połowe:d

P.S
prócz Raula i Canny skład bardzo młody!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 wrz 2007, 18:50

http://www.marca.com/marcador/futbol/20 ... revia.html

Jaki Robben w ataku? Fioletowa bajki wymyśla :P Gramy jednym napastnikiem, tak jak oczekiwaliśmy. Chyba, że nazwiemy to właśnie 4-3-3.

Tylko
RealFan pisze:Schuster na razie wcale nie jest łatwy do rozszyfrowania
Zamiast Gutiego i Diarry weszli Gago (no jeszcze o tym opcjonalnie wspomniałem :roll: ) i Drenthe :o Wiedzieliśmy, że Royston może grać na tej pozycji, ale kto spodziewał się gry dwójką DM'ów? Widać Bernd inaczej wykombinował zabezpieczenie tyłów, czego jako jedynego się trochę obawiałem w tym ustawieniu. Jednocześnie dajemy odpocząć Mahamadou i Gutiemu. Trochę mnie takie rozwiązanie zaskoczyło, ale reszty się należało spodziewać. Niemca nigdy się nie rozszyfruje :P Obrona też w składzie wbrew przewidywaniom, bo nie ma Heinze jest Torres :wink: Media nie mają nosa :lol:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 30 wrz 2007, 18:52

hmm ciekawy skład prawdopodobnie Real zagra tak jak mówił RealFan tylko zamiast Diarry Gago z Gutiego Drenyhe (?) nie powiem tego bym się nie spodziewał ale prawdopodobnie Real tak właśnie będzie grać.
no i RealFan mnie uprzedził ;p

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 30 wrz 2007, 19:26

Co z tym meczem? Ogląda ktoś gdzieś przez neta? Ja oczywiście wszystkie mecze moge oglądac z wyjątkiem Realu. Nawet na Villareal dziś trafiłem. Podobno znów jest ten strajk w tej hiszpańskiej tv ale na rojadirecta.com i kuszo.pl są linki, tylko nie mogę sie połączyc ;(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 wrz 2007, 19:30

Vianuch pisze:Podobno znów jest ten strajk w tej hiszpańskiej tv ale na rojadirecta.com i kuszo.pl są linki, tylko nie mogę sie połączyc
tak, znów jakieś problemy z prawami do transmisji, raczej dziś Realu nie obejrzysz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 wrz 2007, 21:03

Cholera jak oni to robia w 3 ostatnich spotkaniach Real wg. mnie nie zasługiwał na zadne zwyciestwo, a nawet na punkcik, a tu nazbierali ich 7. Sneijder chyba swoja walke o pichichi i magie wylał w 3 czy 2 spotkaniach. :wink: pewnie na tyle mu starczyło gazu.

Lekko sie przejechali ci, ktorzy sadzili, że wizja Capello i Schustera czyms sie rozni, bo nie rozni sie niczym, gra bez wiekszego pomysłu, defensywa z ogromnym szczesciem oraz Casillasem w bramce. Mam nadzieje tylko, że na koniec nie bedzie podobnie jak w zeszłym roku, bo to poprostu niesprawiedliwe :lol:
Uche. :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 21:08

Cały Real :] Mogą nic nie grać, ale mają tę swoją zdolność, która daje im punkty bez względu na okoliczności. Gdyby nie to, że jestem do tego przyzwyczajony to pewnie straszliwie bym się frustrował a tak to frustruję się tylko trochę :wink:

Był spalony Robbena przy golu? Była ręka Baptisty w polu karnym? Pytam bo nie oglądałem a krążą takie słuchy. Najlepiej zapodajcie jakieś video :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 30 wrz 2007, 21:30

Trudno się wypowiadać o czymś, czego się nie widziało. Widział ktoś ten mecz?

Ale tak czy siak nasza obrona jest...no właśnie :roll: Coś mi w tym aspekcie przed meczem śmierdziało, ale liczyłem, że gra dwójką DM trochę to załagodzi. Nie załagodziła. Ale od czego jest Iker. Ten gość jest zajebisty i koniec. Może ostatnio czasem popełnia błędy, ale są one bez konsekwencji, a to jak się uwija mówi samo a siebie :twisted:

Ogólnie jestem w stanie nie patrzeć na grę w tym spotkaniu. Ten 1 pkt na 9 możliwych w trzech ostatnich meczach na Coliseum Alfonso Perez sprawił, że teraz liczą się tylko 3 pkt :P Getafe to był zawsze dla nas tak niewygodny rywal, że ogółem wszystko schodzi teraz na dalszy plan. Wygrywamy, jesteśmy liderem, a lepsza gra może jeszcze być.
Jarzinho pisze:Lekko sie przejechali ci, ktorzy sadzili, że wizja Capello i Schustera czyms sie rozni
Heh to było to, co mówiłem w połowie poprzedniego sezonu, kiedy media chciały dokonać tej zmiany, która stała się faktem po zakończeniu rozgrywek.
RealFan 2 marca na jednej ze stron Realu i tu na forum pisze:Schuster trenerem ofensywnym? Przecież Getafe brew temu co sądzą niektórzy również jest nastawione (jak już pisał Jarzinho) na przede wszystkim nie stracić. W innym wypadku nie mieliby szans być tu gdzie są w tym momencie. Z resztą czy to ósme miejsce na chwilę obecnąś to taka super pozycja? Getafe nie jest zespołem mogącym niszczyć rywali nacierając bezustannie na bramkę. Nie jest i jak ktoś tego nie widzi to wymiękam. Wystarczy popatrzeć na tabelę: Getafe ma bilans bramkowy 21-16 w 24 meczach. Najmniej straconych w lidze i równocześnie trzecia najmniejsza ilość bramek zdobytych! Jeśli to są statystyki drużyny ofensywnej to nie mam pytań. W czym Schuster jest zatem lepszy od Capello? Chyba tylko w tym, że on jeszcze nie pracował na Santiago Bernabeu i nie dał poznać kibicom w Polsce, że on również preferuje taki styl jaki preferuje, a nie taki jaki co niektórzy mu przypisują, czym samym wywołują śmiech i politowanie tych, którzy wiedzą coś więcej na temat Getafe Niemca. A zapomniałbym. Schuster ma jeszcze jedną zaletę nad Fabio. Szkoda, że też tylko zdaniem niedoinformowanych. Jest sprawdzony W La Liga. Czyż tak? Jak ktoś uważa, że on jest lepiej sprawdzony na hiszpańskich boiskach niż Capello, który dawno bo dawno, ale osiągał sukcesy z Realem to również wymiękam! Porównywać osiągnięc obydwu panów nawet nie ma sensu, porównywać doświadczenia również nie ma sensu. Jeśli ambicja (leżaca tylko w domysłach) ma być zaletą Bernda nad Fabio i jednocześnie ma być czynnikiem decydującym o być albo nie być trenerem Realu...odpadam z dyskusji.Teraz powiedzcie, co ma dać zmiana Capello na Schustera? Ja się nię orientuję w tej sprawie. Na prawdę nie wiem, co za tym przemawia. Jeśli tylko to, że Real gra teraz "brzydko" to jest to argument, że tak się wyraże "z dupy"! Bo za Schustera nic się pod tym względem nie zmieni.
Mimo wszystko nie mam najmniejszego zamiaru krytykować Schustera. Nie ma za co. Wyniki ma na razie zajebiste, a ja zawsze miałem wielki kredyt zaufania do zdecydowanej większości trenerów. A gra w niektórych meczach na początku rozgrywek wyglądała lepiej i może wyglądać jeszcze lepiej. Właśnie dlatego, że ta drużyna cały czas się zgrywa :wink:

Pozdro :!:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 21:47

Obejrzałem powtórkę bramki i widzę, że Robben jednak był na spalonym. Nie ma to jak sędziowanie w Hiszpanii. Jeden gwiżdże spalone za często a inny za rzadko. Bywa.

Muszę poszukać jeszcze tylko ręki Baptisty :P

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 30 wrz 2007, 21:53

Nie oglądalem meczu, no ale z tego co czytam to fuks straszny i generalnie gra była żenująca. Widzialem bramkę, Robben ewidentnie na spalonym. Real kradnie. Przykro to mówić, ale taka prawda :]
Zobacze chociaz skrót, to napisze coś więcej, z czytanej relacji z opinii innych wnioskuje, ze Real powienien przegrać, że Casillas bronił świetnie, a jednym zawodnikiem z pola który dawal radę był jak zwykle Sergio Ramos.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 30 wrz 2007, 21:57

Mentor pisze:Obejrzałem powtórkę bramki i widzę, że Robben jednak był na spalonym.
Podejrzewam, że opinia na ten temat będzie zależała od tego, czy opiniotwórca jest kibicem Realu czy Barcelony ;) Moim zdaniem spalonego nie było, chociaż powtórka, którą ja posiadam nie daje 100% pewności.
Żałośnie słaby meczyk w naszym wykonaniu w każdym razie, jak już ktoś wspomniał nie zasłużyliśmy na punkty w 3 ostatnich meczach. Beni chyba se powinien dac spokój z tą rotacją na jakiś czas. W pierwszych meczach rotacji nie było, a było zajebiście. Poza tym Metzelder i Pepe mogliby już wrócic. Wiecie może kiedy będą do dyspozycji?

Ciekawe, co szykuje Schuster na CL, może jednak bez rotacji się obejdzie?
Jak można dac Gago do składu skoro się ma Diarrę? :angry:
Jak można dawac Robinho skoro Baptista na fali? :roll:
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2007, 22:02 przez wianuch, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 wrz 2007, 21:59

Obrona chyba nie wygldała źle, a przynajmniej lepiej niz np. z Almeria. Cannavaro 2-3 razy zablokował świetne strzały, Ramos chyba wybił pilke z lini. Boki to był minus, no ale kto tam grał. Po tym spotkaniu wiele zastrzeżen mozna miec do drugiej lini, bo wiadomo, gdy na boisku jest jednoczesnie Drenthe, Robben, Sneijder, Robinho to musi byc obok nich ktos kto potrafi za nich pracować w defensywie, a takim zawodnikiem niestety nie jest obecnie Gago. Była dziura, bo Gago jest słaby, a reszta to nei sa zaowdnicy, ktorzy potrafia dobrze bronic, pewnie nawet sie im nie chce.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 wrz 2007, 21:59

A ja podejrzewam, że opinia powinna być jedna bo powtórki wykazują to dość jednoznacznie. Im więcej razy obejrzałem tym bardziej się w tym utwierdzam. Zresztą przynajmniej część kibiców Realu zgadza się, że spalony był.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 wrz 2007, 22:10

hehe :lol: spalony był ewidentny ... ale nic sie nie stało ...

bramka Yaji Toure z Bilbao też nie powinna być uznana :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”