Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post autor: 10 » 02 paź 2007, 10:22

spyrczak pisze:Musze przyznac ze zaskakuje mnie od poczatku Klose, pozytywnie oczywiscie bo raczej mialem o nim zdanie takiego samoluba ktory tylko szuka okazji zeby samemu cos ustrzelic
Klose - mimo że niezwykle bramkostrzelny (co mogłoby sugerować, że jest typowym "sępem") - nigdy nie należał do tego typu samolubnych zawodników. Zawsze, czy to w Werderze, czy jeszcze wcześniej w Lautern togrywał piłkę, widząc lepiej ustawionego partnera. To napastnik niezwykle pożyteczny dla zespołu.
ewaacm pisze:Dzisiaj miałam okazję widzieć. Już przed samym meczem słyszałam opinie, że Luca stoi w polu karnym i czeka na piłki od Klose. Rzeczywiście tak było ;) przynajmniej dzisiaj.
Luca to właśnie tego typu napastnik. Tak samo jest choćby z Trezem, Ruudem itp. To zawodnicy silni fizycznie, potrafią świetnie zgrywać piłki, ale sami z siebie nie robią praktycznie nic (postawa typowych strikerów sprawia czasami wrażenie, że w polu gra jedynie 9-ciu piłkarzy). Ale taki zawodnik też jest niezbędny w każdym klasowym zespole.

Wróć do „Niemcy”