Tottenham Hotspur (zbiorczy) - Strona 28

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Tottenham w tym sezonie ...

wygra lige
7
6%
zapewni sobie start w LM (1-4)
33
29%
wywalczy start w PUEFA
54
48%
nie wyjdzie już ze strefy spadkowj
18
16%
Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 02 paź 2007, 14:23

Postawa Kogutów spowodowana jest kontuzjami, niefartem i bezsensownymi niekiedy zakupami Jola. Oraz fatalnej organizacji w defensywie.

Po pierwsze: Jol. Nie potrafi niekiedy dokonać rozsądnych zakupów. Np kupno Benta za takie pieniądze jest wielką głupotą, jeśli spojrzeć jak prezentuje się obrona. Albo zatrzymanie w klubie Defoe. Myślę, że 3 bardzo dobrych napastników takich jak Keane, Berbatov, Defoe czy Bent wystarcza. O jednego ich tam za dużo, a na tyłach za mało.

Na dodatek średnio wygląda w pomocy Spurs. Jenas chyba nie jest rozgrywającym jakiego ten zespół potrzebuje, chociaż ma swoje dobre momenty, strzela trochę bramek i czasami popisze się asystą. Jednak ma za duże wahania formy i potrafi kilka meczy po prostu przestać. Albo chłopak musi nieco się ustabilizować, albo być może go kimś zastąpić. Do niedawna też był spory problem ze skrzydłami, bo kontuzję miał Lennon, a Bale jest młody jeszcze i niedawno do klubu trafił więc ciężko, żeby cały sezon grał.

Choć oczywiście z drugiej strony wiele transferów na plus. Teraz świetnie do zespołu wprowadza się Bale, nieźle gra Kaboul, a Berbatov był przecież najlepszym transferem ubiegłego sezonu.

Poza tym Jol nie potrafi poukładać obrony. Tottenham gra przyjemną ofensywną piłką, ale zauważcie że nawet obrońcy w tej drużynie mają spore zapędy na bramkę rywali (Chimbonda, Bale itd) często zaniedbując przy tym obronę.

Kontuzje. Ktoś tam zauważył, że nie gra opoka defensywy Spursów - Ledley King. Radzę obejrzeć kilka meczów Tottenhamu z nim w składzie i dla porównania kilka bez niego. King nie bez przyczyny ma właśnie takie nazwisko, bo w sercu defensywy Kogutów jest jak król. Wprowadza ogromny spokój i porządek, czego najwyraźniej tam brakuje. Na dodatek co jakiś czas zdarzają się urazy innym piłkarzom (Lennon itd), ale absencja Kinga chyba jest najdotkliwsza.

Poza tym mają po prostu troszkę nie farta. A to bramkarz (trzeba przyznać, że za słaby) popełni jakąś gafę, a to bramki rywali są zaczarowane. Ciężko to nazwać, ale zasługują na nieco wyższą pozycję w tabeli.

Krótko mówiąc drużyna potrzebuje impulsu. Moim zdaniem tym impulsem ma być nowy menadżer. Ktoś przy kim będą musieli od nowa zdobywać zaufanie. Ktoś, kto dokona sensownych wzmocnień i ktoś kto dostrzega konieczności poukładania gry w defensywie.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2007, 16:06 przez metol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 paź 2007, 15:03

Nie guru, nie typowałem odwrotnie.

A twoja ocena Jola pewnie w części wynika z tego, jak sam przyznałeś, że go nie lubisz. Ze względu na to, co zrobił do tej pory cenię go sobie wyżej niż Ty.

fieldy - Jeśli to są orgumenty Jola to są one do dupy. Bo broni się przeszłością i odmienną wizją następcy, a to nie o to chodzi. On powinien się bronić swoją wizją, pomysłem na przyszłość, ale to szczegół :roll:

Awatar użytkownika
Effi
Skład B
Skład B
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Effi » 20 paź 2007, 14:28

Forma Spurs pozostawia nam wiele do życzenia. Co ma to wpływ? Na początku broniono się kontuzjami, które były prawdziwą zmorą drużyny Martina Jola, brakowało w składzie Berbatova, Malbranque'a, Ledleya Kinga (tego niestety dalej brakuje) chwilowo kontuzjowany był też nabytek letni - Bent, a także nie w pełni zdrowia był Lennon. Ale cóż, większość już zdrowa, a wyników jak nie ma, tak nie ma. Ostatnio cały czas Tottenham remisuje. Warto wspomnieć o meczu z Aston Villą, gdzie ten remis drużyna z White Hart Lane "wygrała" w 92 minucie, po bramce nowego zawodnika - Younes'a Kaboula. Następnie przyszedł mecz z Liverpoolem i znowu remis. Tym razem to The Reds mieli szczęście, bo na Anfield do 93 minuty przegrywali 2-1 i w ostatniej akcji Fernando Torres zrobił swoje. Jedno zwycięstwo do tej pory (ze słabym Derby County) i siedemnaste miejsce na pewno nie zadowalają kibiców. Wini też trochę Paul Robinson (kontuzjowany w tej chwili, można powiedzieć nareszcie), który zawalił nam już cztery mecze. Mogło być co najmniej 10pkt. Rzut oka na tabele i +10 pkt. mogło by być całkiem wysokie miejsce. Oczywiście całej winy nie można zwalać na Robinsona. Obrona, bez Ledleya też nie może się jakoś dobrze poustawiać. To też ma znaczący wpływ na te tracone bramki. Ale zwalnianie Martina Jola z funkcji trenera, przez kibiców jest trochę zbyt wczesne. Dajmy mu jeszcze trenować. Zobaczymy jak spiszą się jego podopieczni w poniedziałek na St James Park. Liczę, że tam wreszcie wygramy i będą drugie, a pierwsze na wyjeździe trzy punkty w tym sezonie.

Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 26 paź 2007, 9:49

I Jol zwolniony. Dymisja została złożona jeszcze przed meczem z Getafe. Zwolnienie chyba nastąpiło zbyt późno. Teraz Tottenham ma zbyt dużą stratę do rywali u czuba tabeli. Ciekawe kto teraz będzie jego następcą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 paź 2007, 11:07

Remik pisze:Ciekawe kto teraz będzie jego następcą
Najwięcej i najczęsciej mówi się o Juande Ramosie.
Byłaby to dobra wiadomość dla kibiców tego klubu, dla mnie - niekoniecznie.

Wolabym, aby jakiegoś Anglika zatrudnili. Niedługo Mclaren będzie wolny :lol:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8757
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 paź 2007, 11:23

Zatrudnia pewnie tego, co zostal zwolniony ostatnio z ... Boltonu :P Nie pamietam dokladnie, ale chyba Lee sie nazywa :?: :wink:

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 26 paź 2007, 14:57

Ten cały Sammy Lee nie poradził sobie z Boltonem, a Spurs w obecnym stanie to był nie mniejszy śmietnik. Lee odpada. Myślę, że prezes Tottenhamu będzie wybierał pomiędzy Jurgen Klinsmannem i Ramosem. Ale z racji zamieszania jakie panuje przy Ramosie stawiam na tego drugiego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 paź 2007, 17:28

Juz widze jak Del Nido daje odejsc Ramosowi, pewnie bedize ich wiecej kosztował niż Bent...
Ogolnie szkoda Jola, ale wyniki mowia same za siebie, ekipa jest na 4 w Premiership, a miejsce jest w dole tabeli. Inna sprawa, ze to raczej wina zaowdnikow niz samego Jola. Berbatov przegrał sam kilka spotkan, podobnie sie ma z Zokora czy wreszcie z kontuzjami. Martina nalezy obciazyc kupnem Benta, co w Premiership maja zamiast mozgu trudno mi okreslic. Bic sie o takeigo zawodnika i dac za niego takie pieniadze...

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 26 paź 2007, 18:49

I bardzo dobrze, że go wreszcie zwolnili, choć i tak nastąpiło to zbyt późno. Holender powinien odejść już wcześniej, bo od samego początku tego sezonu Koguty grają bardzo słabo. Aż żal patrzeć jak tak bogata drużyna, z takim składem gra tak marnie i w lidze znajduje się w strefie spadkowej. Jol już się wyczerpał. Zrobił dużo dobrego dla klubu, ale więcej nie był w stanie. W tym sezonie miała być LM, miał to być przełomowy sezon, jednak zaczął się strasznie. Jol już nie miał pomysłu na tą drużynę, wszystko co był w stanie zrobił. Ciekawe, kogo teraz będzie trenował...

Kto będzie następcą Holendra ? główny kandydat to Juande Ramos i wydaje mi się, że to właśnie Hiszpan zostanie nowym szkoleniowcem ekipy z Londynu.
Choć kto wie jak tam stoją sprawy z Klinsmanem. Stosunki z klubem i kibicami z tego co wiem to ma dobre. Nie jest takim niewypałem trenerskim jak choćby Marco van Basten. Niemcy z czasów Jurgena grały efektownie i efektywnie, może z Kogutami byłoby tak samo :P

No i jeszcze Mourinho został :P

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 paź 2007, 19:25

African pisze:Niemcy z czasów Jurgena grały efektownie i efektywnie,
nie od razu :wink: przez około rok wprowadzał powoli, żmudnie swoją filozofię gry, co jak widać wypaliło na MŚ i teraz Joachim kontynuje drogę zapoczątkowaną przez Jurgena. A Klinssman pewnie chętnie by się zgodził na przyjęcie posady, w końcu co jak co ale on trochę bramek już dla Kogutów strzelił i wie co zrobić aby jego następcy też więcej strzelali i mniej tracili :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 paź 2007, 19:37

Ja nie będę się bawił w zgadywanki, kto zastąpi Jola. Nie mam pojęcia :P

Interesuje mnie tylko tyle, czy w tej sytuacji ten bodziec, o którego braku trochę było pisane rzeczywiście podziała na drużynę tak, jak kibice Tottenhamu tego oczekują. Oby, bo trochę brakuje mi tego zespołu gdzieś wyżej w tabeli. Na pewno ryzyko jest niewielkie, bo gorzej z wynikami niż na początku tego sezonu to chyba nie będzie :wink:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 27 paź 2007, 0:14

Remik pisze:Ciekawe kto teraz będzie jego następcą.
Już chyba wiemy :]
Juande Ramos zrezygnował z funkcji trenera hiszpańskiego klubu piłkarskiego FC Sevilla - poinformowała oficjalna strona internetowa zdobywcy Pucharu UEFA

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 paź 2007, 0:17

Pytanie tylko czy Ramos zwolnił się właśnie dla Tottenhamu. W końcu wolny jest też stołek w Chelsea...

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 27 paź 2007, 0:29

RóżA pisze:W końcu wolny jest też stołek w Chelsea...
Tam już jest super duet Grant - ten Cate :P

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 paź 2007, 0:33

O ile o posadę Holendra jestem spokojny, o tyle myślę, że Grant tam długo nie zabawi :] .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”