Grupa C Liga Mistrzów 2007/08 - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 paź 2007, 20:30

gieksa pisze:Sergio Ramos, Cannavaro, Heinze, Marcelo
Od kilku spotkań na to czekałem (i nie tylko ja) :D Dobrze, że w końcu Schuster wpadł na to by sprawdzić takie zestawienie w obronie. Tak jeszcze nie graliśmy, a .teoretycznie wygląda to dobrze. Może Marcelo nie jest obrońcą doskonałym, ale ogrywa się regularnie, koryguje swój największy błąd - nadmierne zapędzenie się i nie zawsze powrót na czas - i powoli widać efekty. Marcelo jak jest gdzie trzeba to nie wygląda to źle, mimo że musi jeszcze pracować żeby nie zdarzało mu się być ogrywanym jeden na jeden. Grunt że zauważalnie poprawił już swoją grę w aspekcie taktycznym. Ramos wraca gdzie należy i powinno zacząć wszystko na prawej flance chodzić lepiej. W pewnym sensie poprawiło to moje podejście do tego meczu, ale Lazio nadal pozostaje zagadką. "Analiza rywala" na fioletowej jest taka, że nie dowiedziałem się z niej niczego o grze tej drużyny w obecnym sezonie. Szkoda, nie lubię nie wiedzieć na co stać przeciwnika.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 paź 2007, 21:57

Ehh kolejny mecz Robbena w ktorym mozna zliczyc na placach jednej reki jego udane zagrania. Bardzo duzo strat, niecelnych zagran, zlych przyjec. Czas chyba zeby Robinho albo Drenthe zaczynali w wyjsciowym skladzie bo to co Arjen robi na boisku potrafi tylko czlowieka wkurzyc :P

Slaby mecz w wykonaniu Realu, dobrze ze nie przegrywamy.

pisze w 55 minucie:) - obym nie wykrakal :wink:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 paź 2007, 22:46

No i 2-2. Mogliśmy spokojnie wygrac. 1 gol - fatalny błąd w kryciu. 2 gol - Heinze [']. Dla nas Ruud dwie strzelił, ale imo nie grał dobrego spotkania. Bardzo dużo fauli i spalonych. Poza tym miał jeszcze 100 procentową okazję, której nie wykorzystał. Iker pare razy uratował nam tyłek, ale to norma ;) Gracz meczu dla mnie - Sergio Ramos. Co akcja Realu, on bierze w niej udział, ciekaw jestem ile kontaktów z piłką miał Sergio, podań etc, a ile ten kaleka Marcelo [']. 2 spotkania, z teoretycznie 3 najcięższych już za nami.
Nie wiem czemu peepe tak narzekasz na Robbena. Koleś gra bodajże 2 mecz w pierwszym składzie i już spisujesz go na straty. Zagrał o wiele lepiej niż Guti i Sneijder, którzy byli niewidoczni. A i jeszcze chcesz za Robinho zamiast Robbena. Sepuku po prostu.

Standardowo jeszcze zapytam, dlaczego Baptista nie zagrał?? :roll: :roll:

Werder - Olympiakos 1:3 :lol: :lol: :lol:
Poszaleli. 4 dni temu 8-1 z Arminią, a teraz 1-3 xD! Wielkie brawa. Tylko Żewłakow nie grał :/

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 03 paź 2007, 22:49

Vianuch pisze:Co akcja Realu, on bierze w niej udział, ciekaw jestem ile kontaktów z piłką miał Sergio, podań etc, a ile ten kaleka Marcelo ['].

yyyyy moim zdaniem marcelo źle nie zagrał wręcz przeciwnie co prawda dryblingi nie zawsze mu wychodziły no ale jak nie wyszły to wracał i walczył o piłke i odbierał albo faulował z dala od pola karnego! w moim mniemaniu był jednym z lepszych na boisku a co do ramosa to się zgadzam numer 1 na boisku.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 03 paź 2007, 23:02

Vianuch pisze:Nie wiem czemu peepe tak narzekasz na Robbena. Koleś gra bodajże 2 mecz w pierwszym składzie i już spisujesz go na straty.

zdaje sobie sprawe ze Arjen dopiero sie rozkreca, ale moim zdaniem to jeszcze za wczesnie zeby gral cale mecze. W sumie dzisiaj nie mial kto go zmienic. W kazdym razie dzisiaj stanowczo zbyt czesto tracil pilki, czy to przez zle przyjecia, niecelne podania czy nieudane dryblingi.

a co do Gutiego... on dzisiaj mial okres :oops:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 03 paź 2007, 23:58

Tak jak sie spodziewalem, mecz byl ciezki, jednak wywozimy z goracego Rzymu 1 pkt i nalezy sie cieszyc :wink: Jestem ciekaw, kiedy Ruud przescignie Raula w kwalifikacji strzelcow LM, bo o tym, ze to zrobi jestem przekonany :wink: Za 2 tygodnie w Madrycie mecz z Olympiakosem o pierwsze miejsce w grupie :wink: Moze TVP go pokaze :?: :wink:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 04 paź 2007, 1:04

Co prawda meczu nie widzialem, ale ze skrotow jasno wynikalo ze Lazio powinno wygrac ten mecz i tylko dzieki Casilasowi ( jak zwykle ) zawdzieczacie 1 pkt. OStatnio powinniscie przegrac 3 mecze, a nie przegraliscie ani jednego. Ciekawe jak przez ile lat mozna tak grac ???

Co do Werderu to coraz bardziej nie rozumiem tej druzyny :shock:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 paź 2007, 7:09

peepe pisze:zdaje sobie sprawe ze Arjen dopiero sie rozkreca,

Myślisz, że 14 strat to poczatek...

Schuster wspominał o najmocniejszym zestawieniu, jesli to jest ten, to Real jest obecnie w słabej formie.
Remis zawdziecza przedewszystkim Ikerowi, Pandevowi oraz niezawodnemu Ruudowi. Nie widizałem kompletnie zadnej przewagi Realu i czegos po czym mozna wywnioskować, że Real mogł te spotkanei wygrać czy powinien.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 paź 2007, 8:09

Vianuch pisze:Werder - Olympiakos 1:3 :lol: :lol: :lol:
Co za żenada ze strony Werderu :o Całkowity blamaż, jak słusznie stwierdzają niemieckie media - przegrać z teoretycznie najsłabszym zespołem w grupie, i to u siebie :!: Niech nikt nie pisze już, że Werder bez Klosego daje radę (widziałem takie teksty na pilka.pl - nie forum - po zwycięstwie z Arminią). Dać się rozpykać w 15 minut, no to już kiepska sprawa...W takiej formie to bremeńczycy nawet do P. UEFA nie wejdą.

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 04 paź 2007, 9:21

ja co prawda nie za bardzo się interesuje niemiecką ligą albo inaczej werderem jeżeli chodzi o ich podstawowy skład ale jak ktoś z was oglądał skróty meczów na tvp2 to na pewno słyszeliście że coś koło 9 zawodników tam jest kontuzjowanych więc przypuszczam że przynajmniej z 4-5 było z podstawowego składu. o i znalazłem liste kontuzjowanych:
Amaury Bischoff M
Frank Baumann M
Sebastian Boenisch D
Leon Andreasen D
Clemens Fritz D
Carlos Alberto M
Tim Borowski M
Aaron Hunt F
Ivan Klasnic F
Torsten Frings M
Pierre Wome D

więc sporo ich było co niezmienia faktu ze werder w dziecinny sposób dał się ograć w 15 minut...

Jarzinho pisze:Nie widizałem kompletnie zadnej przewagi Realu i czegos po czym mozna wywnioskować, że Real mogł te spotkanei wygrać czy powinien.

do tego też się nie zgodzę gdzyż moim zdaniem real nie zagrał tak źle tylko wszystkie ofensywne poczynania psuł Robben przecież z jego pojedynków 14 zakończyło się stratą piłki,a tylko 3 były udane... co do podań to już nie będę pisał każdy to widział... a i jeszcze jedno samolubność robena ileż to razy marcelo wybiegał mu na podanie a ten ścinał do środka:/ nie byłem zwolennikiem jego sprowadzenia:/ nie wiem czy zauważyliście ale jak diarra zaczął podawać na prawą flanke i tam szalał ramos to robben własnie bliżej prawej flanki się przeniósł ....

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 04 paź 2007, 9:32

gieksa pisze:o i znalazłem liste kontuzjowanych
Z tej listy wczoraj zagrali Frings, Fritz i Borowski (jako zmiennik). Andreasen zaś był na ławie. Fakt, że Werder od początku sezonu ma spore problemy z kadrą, brak Wome i Baumanna to spore osłabienie dla defensywy, a Carlosa Alberto i Klasnica dla ofensywy. Nie zmienia to jednak faktu, że wczoraj nie powinni byli przegrać, zwłaszcza, jeśli marzą o wyjściu z grupy. Na razie to dość odległe marzenia.

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 paź 2007, 11:10

Jarzinho pisze:Schuster wspominał o najmocniejszym zestawieniu, jesli to jest ten, to Real jest obecnie w słabej formie.
najmocniejszym zestawieniu w ofensywie chyba

do naszego najlepszego skłądu brakuje Pepe i Metezeldera w obornie i od czasu kiedy ich brakuje gramy bardzo przeciętnie w porywach do słabo

Jarzinho pisze:Nie widizałem kompletnie zadnej przewagi Realu i czegos po czym mozna wywnioskować, że Real mogł te spotkanei wygrać czy powinien.
wygrać mógł Real aczkolwiek Lazio też miało okazje

ale tak naprawde nie chodzi przecież o wygywanie każdego meczu graliśmy na trudnym terenie z dobrą drużyną więc remis jest bardzo dobrym rezultatem

analizują sytaucje w grupie jesteśmy w dobrej sytuacji w następnej kolejce mamy Olympiakos u siebie i jest to dla nas bardzo ważny mecz zwyciestwo przybliża nas do awansu znacznie tymbardziej ze Werder gra z Lazio w tym samym czasie i ewentualny podział punktów między te drużyny bardzo nas cieszy :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 04 paź 2007, 15:53

PO pierwsze w Werderze zabrakło Wiese, bo Vander to słaby bramkarz. Poza tym to co wyprawia w tym sezonie Naldo to szkoda gadać. W obronie robia go wszyscy (niemal) a na do datek często mu odbija. Nie trzyma linii, daje się ogrywać jak dziecko i czasami głupio się zapędza. Ja bym go tam posadził na ławie na jeden mecz, może coś mu się w głowie pomieszało. Poza tym Passanen na prawej obronie to nie Fritz :wink: też go robią. Z nowych nabytków to tylko na razie Sanogo i Tosic dają radę.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 paź 2007, 17:18

TVP2 podala na swojej stronie internetowej, ze w srode 24 pazdziernika, przezprowadzi transmisje z meczu Realu z Olympiakosem w ramach trzeciej kolejki LM :spoko: Przyznam, ze jestem troche zaskoczony - nie Chelsea - Schalke, nie Benfica - Celtic, tylko wlasnie Real - Olympiakos :wink: Zdecydowal zapewne fakt, ze obie druzyny maja po 4 punkty i przewodza w grupie. Nie dla wszystkich pewnie to spotkanie bedzie atrakcyjne, ale ja osobiscie z wyborem naszej stacji jak najbardziej sie zgadzam :wink: "Snajders" wraca :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 paź 2007, 17:31

Makis pisze:Zdecydowal zapewne fakt, ze obie druzyny maja po 4 punkty i przewodza w grupie
Jasne. W obu "grają" Polacy

Choć Dudek głownie gra w golfa, a Żewłakow chyba się leczy akurat. To w dalszym ciagu będzie to "polski" mecz i bedzie miał Szpaq o czym opowiadać w czasie spotkania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”