Puyol zagra z Atletico

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 04 paź 2007, 14:00
Bask
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 04 paź 2007, 14:23
rkoeman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 04 paź 2007, 14:50
Nie, z faktami się nie polemizuje . Ale tak jak napisał Asteniu nie oddaje to całkowitych mozliwości obu piłkarzy. Bo jak się mają te zdobyte bramki jeżeli sposobności na powiększenie swojego dorobku było dużo więcej? Czy jestes mi w stanie podać procent wykorzystanych sytuacji tudzież podań otwierających im drogę do bramki? Nie sądzę. Piszesz, ze zbyłeś jego argumenty, ośmieszając go w ten sposób. Ale jak, gdzie, czy oby na pewno? Przedstawiłeś tylko pustą statystykę, jednocześnie nie dostrzegając sedna jego wątpliwości.rkoeman pisze:eto'o strzelil wiecej goli niz torres w mniejszej ilosci spotkan (taki wynik statystyczny) - czy oznacza to ze jestem bezkrytyczny i zapatrzony?
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 04 paź 2007, 17:54
rkoeman pisze:eto'o strzelil wiecej goli niz torres w mniejszej ilosci spotkan (taki wynik statystyczny) - czy oznacza to ze jestem bezkrytyczny i zapatrzon
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 paź 2007, 1:21
A o co Ci tu chodzi to juz kompletnie nie mam pojecia.Jarzinho pisze:Przecdiez nie bede komus tłumaczył, że Barcelona nie gra jednym napastnikiem, czy głownei na jednego napatnika, a tak neistety trzeba było jak widać bez zadnych skutkow.
Jarzinho pisze:Tak samo głupio jest pisać o strzałach z dystansu czy wykonywaniu rzutow wolnych przez Messiego. Barcelona jak mozna łatwo zaobserwowac tak samo jak w przypadku gry na nie jednego napastnika, że nie wykorzystuje czesto wolnego dystansu do strzału, a wolne głwonei wykonuje Ronaldninho, choć nie gorzej i tak moze je ywkonwyać Deco, Xavi, Eto'o, Marquez, jest jakas hierarchia.
Aha, no tak. To jezeli Messi nie uderza z dystansu i nie strzela wolnych to ten element gry u Maradony mozna przemilczesc.rkoeman pisze:zaciekawilo mnie dlaczego wolne ma wykonywac messi i jaki to argument? skoro ronaldinho nalezy do swiatowej czolowki w tym elemencie gry, sezon temu strzelil najwiecej goli ze stalych fragmentow jezeli brac pod uwage czolowe kluby czolowych lig, to o czym to swiadczy?
Jakos nigdy w zyciu nie poczulem sie osmieszony przez Ciebie, a kilka razy widzialem jak ty sie osmieszales.rkoeman pisze:asteniu - juz raz cie osmieszylem piszac o torresie i eto'o
NIe wiem czy taktyka Barcelony jest ustawiona pod jednego napastnika, choc nie wydaje mi sie, jednak to ty twierdziles ze cala gra Atletico oparta jest tylko na podaniach do Torresa.Jarzinho pisze:To oznacza jedno taktyka Barcelony jest ustawiona po jednego napastnika, a Czarna Peła ma lepsze plecy, a zawodnicy pokroju Deco czy Xaviego potrafia świetne zagrac prostopadła piłke do napadziora. W Atletico ślepo takich szukać, czy jakos tak to było.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 05 paź 2007, 8:33
rkoeman

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 paź 2007, 5:06
Wiesz, jak cos piszesz to odnos sie do dokladnej wypowiedzi, bo w poprzednim moim poscie bylo poruszonych pare watkow, wiec rozszyfrowanie do czego sie odnosisz nie jest latwe.rkoeman pisze:moze dlatego ze jest starszy o rok, silniejszy i lepiej przystosowany do gry w la liga?
moze dlatego ze nie ma juz torresa, ktory monopolizowal gre przez co rozgryzienie schematu atletico bylo banalnie proste?
Ja nic nie argumentuje. Ja sie Ciebie pytam i czekam na odpowiedz ???rkoeman pisze:strasznie glupio argumentujesz z tym kunem
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 paź 2007, 21:23
Asteniu pisze:NIe wiem czy taktyka Barcelony jest ustawiona pod jednego napastnika, choc nie wydaje mi sie, jednak to ty twierdziles ze cala gra Atletico oparta jest tylko na podaniach do Torresa.
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 paź 2007, 21:54
To na ten temat rozmawiaj z osoba ktora tak twierdzila, a nie ze mna, choc ja twierdzilem ze Barcelona gra 4-5-1 i nadal tak uwazam, tyle ze czesto ta taktyka zmienia sie w 4-3-3.Jarzinho pisze:Nie moge zaprzeczyć, ze pisałem, że Atletico gra pod Torresa, jednak kto pisał podobnie o pozycji Eto'o w Barcelonie i jednym napastniku.
Asteniu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 paź 2007, 21:56
To na ten temat rozmawiaj z osoba ktora tak twierdzila, a nie ze mna, choc ja twierdzilem ze Barcelona gra 4-5-1 i nadal tak uwazam, tyle ze czesto ta taktyka zmienia sie w 4-3-3.Jarzinho pisze:Nie moge zaprzeczyć, ze pisałem, że Atletico gra pod Torresa, jednak kto pisał podobnie o pozycji Eto'o w Barcelonie i jednym napastniku.
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 06 paź 2007, 23:29
African

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 0:50
Osoba czytajaca to i nie znajaca sie na pilce mogla by pomyslec ze tylko w Barcelonie boczni obroncy wlaczaja sie w atak, badz ze to wlasnie Barcelona jako pierwsza zaczela grac takim ustawieniem. Dodatkowo wczesniej mozna przeczytac :Inną ciekawą sprawą w grze naszej obrony jest gra bocznych obrońców. Nie od dziś wiadomo że są oni rozliczani głównie za sposób w jaki pomagają w ataku. Gra „na obieg” szybkie rajdy i dośrodkowania stały się już znakami firmowymi Barcelony w ostatnim czasie.
Grano tym ustawieniem wcześniej jednak różnice są znaczne. Zaczynając od napadu na obrońcach kończąc system Rijkaarda jest nowatorski.
A to mnie juz totalnie rozbawilo. Rozumiem gdyby Barcelona grala 3 obroncami to w takim wypadku jeden defensywny pomocnik byl by duzym zaskoczeniem, ale nie jak graja 4 obroncami, bo przeciez nikt z takim skladem nie bedzie gral dwoma defensywnymi pomocnikami. W takim razie Aguirre wyprzedzil Holendra o kilometr, bo nie gra ani jednym defensywnym pomocnikiem.Gra pomocy jest już stricte nowinką wprowadzoną przez Rijkaarda. Kto bowiem spodziewał się, że zrezygnuje on z grania w tym systemie co najmniej 2 wysokimi i defensywnie usposobionymi zawodnikami?
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2007, 1:08
Chyba tylko Tobie ciężko to przychodzi. Służę pomocą w takim razie. Czy tego chcesz czy nie (czy w to wierzysz czy nie) to odpowiedź jest jasna. Ronaldinho i Messi to napastnicy i w Barcelonie grają jako napastnicy.Asteniu pisze:Messi oraz Ronaldinho graja jako skrzydlowi i ciezko ich zaliczyc do pomocy czy do ataku.
Asteniu pisze:awsze mowino ze Ronaldinho to pomocnik
Rozumiem wobec tego, że tacy piłkarze jak Motta, Costinha czy nawet Luccin (nie musisz mi przypominać, że dwóch ostatnich już u Was nie gra) to napastnicy czy tam skrzydłowi?Asteniu pisze:W takim razie Aguirre wyprzedzil Holendra o kilometr, bo nie gra ani jednym defensywnym pomocnikiem.
Da się to naprawić. Dopisz coś od siebie po prostu.Asteniu pisze:Czuje sie rozczarowany dalej nie bylo juz tak smiesznie
Kłamczuch.Asteniu pisze:Rozumiem
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 1:28
Właściwie trochę prawdy w tym jest i nie można całkowicie odrzucać tezy jakoby nie był pomocnikiem. Ronaldinho to coś pomiędzyAsteniu pisze:Zawsze mowino ze Ronaldinho to pomocnik
arek_ahig
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio