FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 496

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 1:39

Mentor pisze:Chyba tylko Tobie ciężko to przychodzi. Służę pomocą w takim razie. Czy tego chcesz czy nie (czy w to wierzysz czy nie) to odpowiedź jest jasna. Ronaldinho i Messi to napastnicy i w Barcelonie grają jako napastnicy.
Dla mnie to nadal skrzydlowy.
Mentor pisze:
Asteniu pisze:awsze mowino ze Ronaldinho to pomocnik
:shock:
Na wikipedi czy to Polskiej czy Hiszpanskiej pisze ze to pomocnik\napastnik. Na oficjalnej jego stronie pisze forward, ale pisze takze inteligentny rozgrywajacy i dobry obronca, nie goleador.

Asteniu pisze:Rozumiem wobec tego, że tacy piłkarze jak Motta, Costinha czy nawet Luccin (nie musisz mi przypominać, że dwóch ostatnich już u Was nie gra) to napastnicy czy tam skrzydłowi?
Mowie o tym sezonie, a w tym sezonie na jakies 540 minut ktore Atletico zagralo w lidze, przez 520 minut grali bez defensywnego pomocnika.

Asteniu pisze:Da się to naprawić. Dopisz coś od siebie po prostu.
Nie, bo wtedy bylbym zachwycony :D

Asteniu pisze:Już chyba rozumiem dlaczego tekst Ci się śmieszny wydawał. To pewnie urodzinowy alkohol jeszcze w głowie szumi. Może jutro będziesz w lepszej formie wobec tego. Wszystkiego najlepszego oczywiście :]
Dzieki za zyczenia. Co do alkoholu to jeszcze nie zaczol. Tak czy innaczej jutro od 19 zacznie :D
Asteniu pisze:PS: Szkoda, że Atletico wciąż nie potrafi się dogadać w kwestii praw telewizyjnych i dzięki temu szlagier kolejki będziemy oglądać w internecie [']

Tu nie chodzi o Atletico, bo gdyby mecz byl na VC to owszem, a tak jest na Camp Nou i to Barcelona dysponuje prawami. Przypominasz sobie sytuacje Sevilli z tamtego sezonu ? Mecze na ich boisku nie byly transmitowane, ale te wyjazdowe tak.

Jednak mam dla Ciebie i Siebie i Innych duzo gorsza nowine. Jezeli nic sie do dnia jutrzejszego nie zmieni to meczu nie obejrzymy takze na internecie, poniewaz na dzien dzisiejszy sygnal nie wyjdzie po za Hiszpanie co oznacza brak transmsji przez internet, bo zawsze stream jest z zagranicznych stacji :evil:

Mam nadzieje ze sie do jutra cos zmieni.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 paź 2007, 1:44

Asteniu pisze:
Mentor pisze:Chyba tylko Tobie ciężko to przychodzi. Służę pomocą w takim razie. Czy tego chcesz czy nie (czy w to wierzysz czy nie) to odpowiedź jest jasna. Ronaldinho i Messi to napastnicy i w Barcelonie grają jako napastnicy.
Dla mnie to nadal skrzydlowy.
Mentor pisze:
Asteniu pisze:awsze mowino ze Ronaldinho to pomocnik
:shock:
Na wikipedi czy to Polskiej czy Hiszpanskiej pisze ze to pomocnik\napastnik. Na oficjalnej jego stronie pisze forward, ale pisze takze inteligentny rozgrywajacy i dobry obronca, nie goleador.

A na oficjalnej stronie Barcelony :?:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2007, 1:50

Asteniu pisze:Na wikipedi czy to Polskiej czy Hiszpanskiej pisze ze to pomocnik\napastnik.
Wikipedia ma to do siebie, że praktycznie każdy może ją tworzyć i można wpisywać różne rzeczy. Trudno określić rzetelność wszystkich informacji jakie tam są podawane.
Asteniu pisze:Na oficjalnej jego stronie pisze forward
:]
Asteniu pisze:Mowie o tym sezonie, a w tym sezonie na jakies 540 minut ktore Atletico zagralo w lidze, przez 520 minut grali bez defensywnego pomocnika.
A Sobi (autor artykułu) nie pisał o tym sezonie. Mógłbyś łaskawie spojrzeć tam na datę. Czy w momencie powstania artykułu Aguirre również wyprzedzał Ryjka o lata? :]
Asteniu pisze:Tu nie chodzi o Atletico, bo gdyby mecz byl na VC to owszem, a tak jest na Camp Nou i to Barcelona dysponuje prawami. Przypominasz sobie sytuacje Sevilli z tamtego sezonu ? Mecze na ich boisku nie byly transmitowane, ale te wyjazdowe tak.
Tyle, że nie ma już problemów z oglądaniem spotkań Barcelony. W ostatnich tygodniach leciały na C+ regularnie czy to rozgrywane na Camp Nou czy na wyjazdach tak więc obawiam się, że nie masz racji.

Nadzieja matką głupich, ale każdą matkę trzeba kochać czy jakoś tak.
maciek_88 pisze:A na oficjalnej stronie Barcelony
http://www.fcbarcelona.com/web/english/ ... dinho.html

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 paź 2007, 1:52

maciek_88 pisze:A na oficjalnej stronie Barcelony Question
Według oficjalnej strony Barcelony Messi i Dinho to napastnicy :] Asteniu, może teraz uwierzysz w to, że oni są napastnikami, a nie ofensywnymi skrzydłowymi, defensywnymi obrońcami czy wysuniętymi bramkarzami :P

P.S. Wszystkiego najlepszego(no prawie :D) Asteniu

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 paź 2007, 1:52

Ja sobie z ciekawości zajrzałem wcześniej, więc wiem. :)
Chciałem wiedziec czy dzisiejszy jubilat widział.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 2:07

Dziwi mnie dlaczego tak zaciekle bronicie swojego stanowiska. Zarówno Messi jak i Ronaldinho nie sa typowymi napastnikami. Zastanawia mnie czy przywiązujecie wagę do tytułów jako takich czy faktycznie uwazacie, że na boisku grają oni na pozycji napastników. Jak się ma to do ich gry w reprezentacji? I jeszcze co mnie nurtuje, to najwyraźniej rózne mogą rozumienia tego słowa. Naprawde byłbym wdzięczny gdybyście mi to wyjaśnili, bo ciekawi mnie to.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 2:40

Mentor pisze:
Asteniu pisze:Na oficjalnej jego stronie pisze forward
:]
Wiesz Forward to znaczy zawodnik grajacy z przodu, a skrzydlowi sie do takich zaliczaja, gdyby tam pisalo striker, no to nie mialbym juz nic do powiedzenia.
Mentor pisze: A Sobi (autor artykułu) nie pisał o tym sezonie. Mógłbyś łaskawie spojrzeć tam na datę. Czy w momencie powstania artykułu Aguirre również wyprzedzał Ryjka o lata? :]
Wiesz nie bede sie wdawal w dyskusje kto jest lepszym trenerem, bo nie ma sensu. Z drugiej strony to o tym kilometrze to byla ironia, chcialem pokazac ze rownie dobrze moge napisac ze Aguirre gra inowatorska pilke bo nie uzywa def pomocnikow.

P.S Tak widzialem ze artykul jest starszy, bo uzywalo sie tam nazwisk ktore nie sa juz kojarzone z Barcelona, nie mniej jednak nic sie w tej kwestwi w BArcelonie nei zmienilo, nadal gra ona jednym DM.
Mentor pisze:Tyle, że nie ma już problemów z oglądaniem spotkań Barcelony. W ostatnich tygodniach leciały na C+ regularnie czy to rozgrywane na Camp Nou czy na wyjazdach tak więc obawiam się, że nie masz racji.
Wiesz tak samo mecz Athletic - Atletico tez lecial bez zaklucen, z Osasuna tez nie bylo problemow, zreszta nie bede sie tu spieral bo tak naprawde nikt z nas nie wie o co tam chodzi, tzn. na pewno chodzi o kase, ale szczegoly :roll:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 paź 2007, 2:54

Asteniu pisze:Wiesz Forward to znaczy zawodnik grajacy z przodu, a skrzydlowi sie do takich zaliczaja, gdyby tam pisalo striker, no to nie mialbym juz nic do powiedzenia.
Weź nie mieszaj. :] Forward to napastnik.
arek_ahig pisze:Zarówno Messi jak i Ronaldinho nie sa typowymi napastnikami.
To czym są? Skoro Barca gra ustawieniem 4-3-3 i oni grają w ataku, to czemu u nie są "typowymi" napastnikami?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 3:11

guru pisze:To czym są? Skoro Barca gra ustawieniem 4-3-3 i oni grają w ataku, to czemu u nie są "typowymi" napastnikami?
No właśnie ja nie rozumiem całej tej sparwy z napastikami. Moze i formalnie zdają się nimi być, ale IMO wszystkie znaki na niebie, chociaż bardziej na boisku, pokazują, że raczej pełnią oni role skrzydłowych. Ja wiem, że za chwile bedzie mass attack, że to bullshit i w ogóle fuj, ale wytłumaczcie mi proszę, popierając to logicznymi argumentami, dlaczego według was grają na pozycji napastników. Bo jak do tej pory żadnego sensownego wytłumaczenia nie usłyszałem.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 3:15

guru pisze:Weź nie mieszaj. :] Forward to napastnik.
Nawet z Angielskiego Forward oznacza cos do przodu, a typowy napastnik to striker.

arek_ahig pisze:Zarówno Messi jak i Ronaldinho nie sa typowymi napastnikami.
guru pisze:To czym są? Skoro Barca gra ustawieniem 4-3-3 i oni grają w ataku, to czemu u nie są "typowymi" napastnikami?
Nawet jezeli bym przyznalze Messi i Ronaldinho to napastnicy to na pewno nie typowi, bo typowi napastnicy to : Henry, Eto'o, RVN, Torres, Forlan, Villa, choc znajac zycie za chwile uslysze ze Eto'o oraz Henry czesto schodza do boku wiec graja tak samo jak Messi czy Ronaldinho.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 3:20

Nawet jezeli bym przyznalze Messi i Ronaldinho to napastnicy to na pewno nie typowi, bo typowi napastnicy to : Henry, Eto'o, RVN, Torres, Forlan, Villa, choc znajac zycie za chwile uslysze ze Eto'o oraz Henry czesto schodza do boku wiec graja tak samo jak Messi czy Ronaldinho.
Ale jak wytłumaczyc wówczas ich gre na skrzydle, częste cofanie sie do defensywy i raczej operowanie piłką głównie na boku, chociaz do środka tez często schodzą. Nie rozumiem tego. Skoro np. Henry, RvN to środkowi napastnicy, to Messi i Roni boczni? To przecież jest jakiś żart.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 paź 2007, 6:07

Asteniu pisze:Nawet z Angielskiego Forward oznacza cos do przodu, a typowy napastnik to striker.
Nie uświadamiaj mnie co znaczy słowo forward. W słowniku może być tak napisane, a na boisku forward to po prostu napastnik.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 07 paź 2007, 8:56

arek_ahig pisze:Ale jak wytłumaczyc wówczas ich gre na skrzydle, częste cofanie sie do defensywy i raczej operowanie piłką głównie na boku, chociaz do środka tez często schodzą. Nie rozumiem tego.
A czy Ty dokładnie przeczytałeś co tu się pisało o sposobie gry Barcelony czy Ty nie przeczytałeś co tu się pisało o sposobie gry Barcelony :?: Cały sęk (jest las, jest drzewo, się ścina, się rżnie, jest deska, jest sęk) w tym że Barca nie gra klasycznym 4-3-3 z jednym środkowym napastnikiem i dwoma skrzydłowymi, tak jak np. Chelsea dwa sezony temu (czyli w środku Drogba a na skrzydłach Robben+Duff) ale 4-3-3 zmodyfikowanym odpowiednio przez Rijkarda. Czyli trzema napastnikami bardzo często wymieniającymi się pozycjami. Ich częsta gra na boku, cofanie się do środka pola i pomoc w defensywie biorą się zarówno z taktyki, jak i z ich indywidualnych predyspozycji. Mam nadzieję że nie muszę tego rozwijać, bo chyba wiadomo o co chodzi - przynajmniej dla mnie :wink:
A w ogóle, to w sumie nawet zgodzę się, że Ronaldinho i Messie to nie "Striker" - ale "Shadow Striker" jak najbardziej.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 07 paź 2007, 9:41

Chyba jednak nie zobaczymy hitu w telewizji. Znowu ci idioci z Hiszpanii się kłucą, albo tym razem to idioci z Polski źle wybierają plan transmisji :? cały tydzień czekania na taki mecz a tu dupa zbita.

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 07 paź 2007, 9:55

krzychu212 pisze:Chyba jednak nie zobaczymy hitu w telewizji
masz jakies dokładne info ze tego meczu nie puszcą w tv???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”