FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 499

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 07 paź 2007, 17:52

2:0 zeby asteniu niezamknal sie w sobie
tak jak wspomnialem jakies 2 dni temu zaden pilkarz atletico obecnie niemoze rownac sie z Messim w formie superKun nic niekawego jeszzce niepokazal ale ja w niego wierze ! naprawde !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 paź 2007, 17:53

2-0 do przerwy po bramkach Deco i oczywiscie Messiego. Mogło być zdecydowanie wyżej, bo ani defensywa ani bramkarz dzisiaj nie sa ciezka przeszkoda na drodze zawodnikow Blaugrany. Troche nieskutecznosci, ale mam nadizeję, że bedzie zdecydwoanie lepiej po przerwie.
Henry do roboty.
A Ateltico... stworzyli cos ciekawego? Chyba nie.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 paź 2007, 17:57

Jarzinho pisze:A Ateltico... stworzyli cos ciekawego? Chyba nie.
Dosłownie nic. Spodziewałem się po nich więcej. Przed meczem liczyłem po cichu na remis, ale z taką grą, to kibice i piłkarze Atletico powinni się cieszyć, że jest tylko 2:0... Mimo wszystko mam nadzieję, że w drugiej połowię zaczną coś grać.
kon2r pisze:2:0 zeby asteniu niezamknal sie w sobie
tak jak wspomnialem jakies 2 dni temu zaden pilkarz atletico obecnie niemoze rownac sie z Messim w formie superKun nic niekawego jeszzce niepokazal ale ja w niego wierze ! naprawde !
I po co ta napinka? :roll:

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 07 paź 2007, 18:55

guru pisze:I po co ta napinka?
bo za duzo bylo pieprzenia o cudownym Atletico

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 paź 2007, 19:01

No i po zawodach, kolelne z rzedu zwyciestwo, kolejna bramka Messiego i kolejny krok ku odzyskaniu mistrzostwa.

Patrzac na łatwosc z jaka Barca wygrała, to Atletico dzisiaj nei było wielka przeszkoda. Oby tacy byli kolejni przecwinicy. Druga polowa była nieco słabsza, ale to goscie powinni sie starać, Barca czesto grała nie szukajac wiekszego zmeczenia, dlugo rozgrywajac, a i tak stworzyła znacznie wiecej niz przeciwnicy.
Brawo, teraz przerwa i moze ktos z kontuzjowanych wroci.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 07 paź 2007, 19:14

kon2r pisze:2:0 zeby asteniu niezamknal sie w sobie
Idz dziecko, popros mame to zaspiewa Ci kolysanke do sny, ach zapomnialem ze rodzice sie Ciebie wyrzekli.

Pierwszej polowy nie widzialem niestety, bo dzisiaj sa moje urodziny i jest [ch**] dzien i kazdy moze mnie dymac. W jednej knajpie od tygodnia nie ma juz Canal +, a w drugiej 2 tygodnie temu zmienil sie wlasciciel i w niedziele jest zamkniete, wiec do domu dotarlem na druga polowie, choc z tego co slyszalem to moze dobrze ze nie ogladalem pierwszej :P

Co do II polowy to nie byla taka zla w wykonaniu Atletico, choc nasza formacja defensywan nadaje sie do wymiany, proponuje ja sprzedac Levante i kupic nowa. Co do ofensywny to chyba potrzebuje jeszcze ona troche czasu, bo nasze akcje byly za nerwowe. Na treningahc panowie musza pocwiczyc gre z pierwszej pilki na odleglosci 5 metrow, bo to co widzialem to byla katastrofa. Jakims dziwnym trafem jak grali z pierwszej to pilka nagle wedrowala w do gory, wiec najpierw przyjecia a poznej podanie, tyle ze z przyjeciem tez byly problemy, szkoda gadac. Generalnie zawiodlem sie na grze Atletico, szczegolnie przegralismy w pomocy, gdzie Barcelona zdecydowanie gorowala, choc Jarzinho twierdzi ze ze pomoc Atletico = pomoc Barcelony :lol:

Jeszcze jedna rzecz, zawsze Barcelona ma posiadane pilki u siebie podchodzace pod 70 %, nawet jak grali z Sevilla, tym razem bylo to tylko 57 %.

Trzecia bramka swietnie zobrazowala dziurawa obrone Atletico.

Chcialbym takze zobaczyc ta sytuacje kiedy w II polowie w polu karnym upadl Kun, bo w tym momecie mi sie zacielo, a jak sie odcielo to byly juz koncowe fragmety powtorki.

Tak czy innaczej gratuluje Barcelonie zasluzonego zwyciestwa i wydaje mi sie ze jak beda tak nadal grali u siebie to w tej chwili jedyny zespol jaki dalby im rade to Arsenal.

wp zniknęły i już na nowe pracujesz ? 2 WP i przy okazji proponuje zakończyć ataki personalne // fieldy

EDIT : Dzieki fieldy za prezent w postaci WP, lepsze to niz nic :D Kieliszeczek dla Ciebie odemnie :wink:

Dobra ide teraz pic :twisted:
Ostatnio zmieniony 07 paź 2007, 19:25 przez Asteniu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 paź 2007, 19:21

Druga połowa to było takie dopełnienie formalności. Wiało trochę nudą, dlatego oglądałem ją tak lewym okiem. :wink:

Deco zagrał bardzo dobre spotkanie. Ładnie dzielił i strzelił bramkę. Messi jak zawsze, czyli świetnie. Szkoda, że lepiej nie przymierzył w tej akcji sam na sam. Abbiati szczęśliwie sparował ją na słupek. Podobała mi się akcja przy trzeciej Bramce. Spokojnie to rozegrali, tak koronkowo. Gio wszedł na parę minut i zaliczył asystę. Fajnie wyglądał atak Barcy w końcowych minutach. Gio-Krikic-Messi. :lol: Sami wiekowi gracze. Liczyłem na bramkę Bojana. Mógł on wbiegać w pole karne zamiast Xaviego. :wink:

Zawiodłem się na Atletico. Nie pokazali nic ciekawego. Więcej się po nich spodziewałem. Ostatnio zaczęli dobrze grać i wydawało mi się, że w tym meczu napsują Barcy krwi.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 07 paź 2007, 19:26

Mecz wygrany na ajcfajciku :P

Druga połowa na stojąco, ale i tak wystarczyło i to z okładem...

Denerwujące zabawy z piłką przed własnym polem karnym i postawa sędziego, który chyba czekał aż któryś z graczy Atletico złamie coś Leo zanim zdecyduje się na pokazanie mu żółtej. Polowanie na nogi było momentami irytujące...

Magia CN działa - teraz przerwa w rozgrywkach, a za dwa tygodnie czas na pokazanie magii na trudnym terenie Villareal.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 paź 2007, 19:27

Asteniu pisze: Idz dziecko, popros mame to zaspiewa Ci kolysanke do sny, ach zapomnialem ze rodzice sie Ciebie wyrzekli.
:oops:
Asteniu pisze:Pierwszej polowy nie widzialem niestety, bo dzisiaj sa moje urodziny i jest [ch**] dzien i kazdy moze mnie dymac
Na moich urodzinach mnie nikt akurat na szczescie nie wydymał :lol:

eeee nie ma co :roll: wysoka kultura osobista ...

----------------A Co Do Meczu :

Atletico jak było ciężkim rywalem ktory nie leżał Barcie, to teraz ewidentnie sie to zmienilo ... ostatni mecz 0-6 dzisiaj 3-0 .
Henryk niemalże tradycyjnie nie zabłysnął (z wyjątkiem tylko jednego meczu z Levante)
Zwyciestwo zasłużone, Real też sobie poradził.

A do wszystkich którzy są w fantastycznej euforii do napinania sie proponuje spojrzeć najpierw na to kto jest mistrzem Hiszpanii, a potem na Tabele PD sezonu 2007/2008

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2007, 19:37

\o/

Jest dobrze. Nawet brak tak ważnego elementu jakim jest defensywny pomocnik nie przeszkodził nam w odniesieniu pewnego i efektownego zwycięstwa. Sytuacji mieliśmy naprawdę dużo i 3:0 to chyba minimalnym wymiar kary. Atletico na samym początku meczu trochę przycisnęło, ale na tym koniec. Valdes wybronił co miał do wybronienia.

Jestem cholernie zadowolony z tego, że do formy wraca (wrócił?) Deco. Kolejny dobry mecz w jego wykonaniu. Messi to wiadomo. W jego przypadku wypada stosować inną skalę bo w ataku powstrzymać może go tylko ... On sam. Robi co chce, jak chce i kiedy chce. Ronaldinho rówież dobry mecz. Szkoda mi Iniesty, który musi się męczyć jako DM, ale trudno. Niepewny w obronie dzisiaj Oleguer, ale na szczęście Atletico nie wykorzystało tego. Generalnie jestem bardzo zadowolony. Więcej o meczu napiszę jak ochłonę bo to wszystko póki co tak na gorąco piszę.

PS: Pojedynku Aguero - Messi nie było. Kuna zobaczyłem dopiero jak opuszczał murawę :]

\o/

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 07 paź 2007, 20:00

Całkiem ładna wygrana w najmniejszym możliwym wymiarze. Szkoda że Ronnie nie strzelił dzisiaj, bo zagrał na prawdę dobre zawody i bramka mu się należała. W drugiej połowie piłkarze myśleli już o szatni chyba, bo chęci do gry nie było, ale i tak ze dwie bramki mogły paść (Messi i strzał z obrotu Titiego). VV po raz kolejny potwierdza bardzo wysoką formę mimo niewielu interwencji. Myślę że powinien być 2 bramkarzem Rep. Hiszpanii, bo z Ikerem jak na razie nie ma rywalizacji. Jak Mentor napisał Ula dzisiaj słabiej w defensywie, ale za to jakie rajdy :P Fajnie sobie chłopaki grali w polu karnym, szkoda tylko że w naszym decydowali się na takie karkołomne kombinacje. Defensywa dzisiaj po raz kolejny dobrze, akcje Atletico głównie po przebitkach z Puyolem np., żadnych klarownych sytuacji, no może groźny był lob Simao (lub innego gracza, za bardzo się nie przypatrzyłem) a to by było na tyle. Niestety mimo bardzo dobrej gry i kolejnego już zwycięstwa to Madryt nadal lideruje PD, ale przyjdzie czas na lepszych przeciwników i w końcu zaczną tracić punkty, oby.

Awatar użytkownika
revan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: revan » 07 paź 2007, 20:25

Poszło łatwiej niż myślałem. Muszę wyróżnić całą drużynę, od bramkarza po napastników, bo zagrali naprawdę wyśmienite spotkanie. Nie ma się do czego przyczepić, może skuteczność nie zawsze dopisywała, no ale nie można każdemu rywalowi aplikować po 6,7 bramek. Mam nadzieję, że przestaną nas nękać kontuzje. To moje jedyne życzenie.
VeB

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 paź 2007, 21:13

Szkoda kartki Deco (w zasadzie to byłem, że dostanie) bo w meczu z Villarreal naprawdę nie będzie miał kto grać w środku :/ Chyba konieczne będzie wystawienie Crosasa bo innej opcji po prostu nie widzę póki co.
Zdobycie trzech bramek cieszy równie mocno co 'zero z tyłu'. Udało się zbudować w Barcelonie naprawdę znakomitą obronę co w połączeniu z naszym potencjałem ofensywnym naprawdę napawa optymizmem. Szkoda tylko, że absencje tak mocno nas ograniczają, ale miejmy nadzieję, ze sytuacja się poprawi.
kaczy pisze:A do wszystkich którzy są w fantastycznej euforii do napinania sie proponuje spojrzeć najpierw na to kto jest mistrzem Hiszpanii, a potem na Tabele PD sezonu 2007/2008
:lol:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 07 paź 2007, 21:32

Cieszą kolejne trzy punkty i to zdobyte po zwycięstwie nad nie byle kim.
Mecz ogólnie mógł się podobać, jednak pierwsza połowa zdecydowanie ciekawsza od drugiej. Po zdobyciu tak szybko pierwszych dwóch bramek spodziewałem się kolejnych (po cichu liczyłem na powtórkę z zeszłorocznego 6:0 :P), no ale na kolejnego gola przyszło nam czekać do 90 minuty.
Styl gry dobry, nie ma jak na razie nad czym rozpaczać, wracający po kontuzjach Milito i Puyol zagrali bardzo dobre spotkanie. Super podoba mi się ich współpraca, wreszcie mamy parę stoperów na odpowiadającą klasie naszej drużyny :)
Bardzo dobrze dziś wypadł Deco. Widać, że forma rośnie, z meczu na mecz Portugalczyk prezentuje się co raz lepiej. Szkoda, że Messi nie
wykorzystał tego fantastycznego podania Deco, po którym piłka trafiła słupek. Poza tym według mnie na początku spotkania powinien być karny po faulu na Deco.

Messi jak zwykle super. Aguero dzisiaj zagrał totalne dno. Widać, że opinie jakoby Sergio był na równym poziomie z Messim była bardzo przesadzone.
Ronaldinho również dobrze zagrał. Widać odzyskał nieco świeżości i w jego grze widać więcej ambicji.

Jest dobrze. Teraz trzeb dobrze wykorzystać tą przerwę na mecze reprezentacyjne i zagrać równie dobrze na trudnym terenie w Villareal.

Szczególnie fajny jest terminarz najbliższych spotkań Barcelony i Realu.

2007.10.21 Primera División - 8. kolejka RCD Espanyol Barcelona - Real Madryt
2007.10.28 Primera División - 9. kolejka Real Madryt - Deportivo la Coruña
2007.10.31 Primera División - 10. kolejka Valencia CF - Real Madryt
2007.11.04 Primera División - 11. kolejka Sevilla FC - Real Madryt

W tym czasie my mamy Villarreal (wyjazd), Almeria (dom), Valladolid (wyjazd) i Betis (dom) :)

Czyli lider coraz bliżej :)
Mentor pisze:Szkoda kartki Deco (w zasadzie to byłem, że dostanie) bo w meczu z Villarreal naprawdę nie będzie miał kto grać w środku

Wydaje mi się, że Deco łącznie z dzisiejszą kartką ma 4 żółte, a pauzuje się dopiero od 5 kartek.

Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 08 paź 2007, 11:06

Deco ma 5 kartek. Dostał w meczach z Racingiem, Athletic, Osasuną, Sevillą i wczoraj z Atletico.
Rijkaard będzie musiał trochę inaczej ustawić zespół na mecz z Villarreal. Nie zdziwię się jak w pierwszym składzie wyjdzie Dinho, Messi, Henry i dos Santos. No chyba, że powołanie dostanie Marc Crosas, ale to chyba za wysokie progi...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”