Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 27 wrz 2007, 22:54
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 paź 2007, 12:40

Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 01 paź 2007, 16:19
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 paź 2007, 13:37
No tak oni a w zasadzie tych dwóch pierwszych bo Armstrongowi NICZEGO NIE UDOWODNIONO I NA DZIEŃ DZISIEJSZY JEST CZYSTY a przynajmniej tak się go powinno traktowaćAfrican pisze:Floyd Landis, Tyler Hamilton i w moim przekonaniu doping stosował również Lance Armstrong.
Jak pisałem do tej pory Arsmtrong się nie przyznał do koksu a nikt mu tego nie udowodnił. Jedynie francuscy dziennikarze obsmarowywali Amerykanina w swoich książkach gdzie przedstawiali wyimaginowany teorie które za każdym razem Amerykanin obalałAfrican pisze:Znaczy się w tym fragmencie nie ma, ale w innym tekście o niej jest. Że niby tam dostarczano jej doping itp. Tak mi się właśnie skojarzyło z Armstrongiem, który podobno też coś z tym miał wspólnego.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 13:47
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 07 paź 2007, 21:13
Może to wszystko trochę wyolbrzymiłem, ale to pewnie z powodu mojej niechęci do większości amerykańskich sportowców. Niemniej jednak trzeba przyznać, że USA to kraj należący do czołówki tych, w których jest najwięcej przypadków o stosowanie środków dopingujących.Yukasz pisze:A wcześniej pisałeś o Amerykanach jako o 'zdopingowanym m.in. przez kolarstwo narodzie'. A żeby wysuwać takie tezy na podstawie dwóch kolarzy (ktoś jeszcze z USA? pewnie nie tylko oni z Amerykanów sie koksowali ale tym o których nie słyszeliśmy nic nie udowodniono) jest trochę dziwne przynajmniej jak dla mnie Rolling Eyes
Stara szkoła NRD wychodziYukasz pisze:To w takim razie co powiedzieć o innych kolarskich krajach jak choćby Niemcach czy innych Question Oni wg ciebie pewnie żyją dzięki koksowi
Odgrzebałem taki artykuł z przed roku:Yukasz pisze:Jak pisałem do tej pory Arsmtrong się nie przyznał do koksu a nikt mu tego nie udowodnił.
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 07 paź 2007, 22:19
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 paź 2007, 22:58
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 08 paź 2007, 15:22
Konkretnie to co mija się z prawdą ?arek_ahig pisze:Po 1: to co napisał Affrican mija się z prawdą
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 08 paź 2007, 16:10
arek_ahig
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 08 paź 2007, 18:52
Dobra, Armstrong się do niczego nie przyznał, ale skoro tak wiele osób twierdzi, że stosował doping, to coś w tym prawdy musi być. Mogę posłużyć się tutaj przykładem Marion Jones, która też wiele razy zarzekała się, że jest czysta, nigdy nie stosowała dopingu, a jednak parę dni temu powiedziała publicznie coś innego. Tak samo może być z Amerykaninem.arek_ahig pisze:Przecież pisałem powyżej, że Armstrong nie przyznał się do niczego.
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 paź 2007, 1:12
Przed sezonem więcej niż wiele osób a w tym także eksperci uważali że Arsenal będzie słabszy niż kiedykolwiek a Tottenham zajmie jego miejsce w walce o czołowe lokaty Premiership. Jaka jest sytuacja chyba nie muszę ci mówićAfrican pisze:Dobra, Armstrong się do niczego nie przyznał, ale skoro tak wiele osób twierdzi, że stosował doping, to coś w tym prawdy musi być.
Jones z tego co kojarzę wcześniej niż kilka dni temu udowodniono stosowanie dopingu i odbyła jakąś tam karę więc to wyznanie parę dni temu jak wcześniej pisałem mnie nie zdziwiło. A to że zaprzeczała jakoby stosowała doping to nic dziwnego, większość osób łże w takiej sytuacji. Jednak osoby niewinne też się zarzekają że są niewinne i one już mają rację więc trudno żeby się przyznawały do czegoś czego nie robiły. Tak więc przywoływanie historii Jones i przyrównywanie jej do Armstronga jest jak lokata tym bardziej że wyżej ci pisaliśmy iż Amerykanin obalał te zarzuty które mają się jak dzień do nocy.African pisze:Mogę posłużyć się tutaj przykładem Marion Jones, która też wiele razy zarzekała się, że jest czysta, nigdy nie stosowała dopingu, a jednak parę dni temu powiedziała publicznie coś innego.
Może ale nie musi. Póki co jest czysty. Nie dam sobie palca uciąć że rzeczywiście jest czysty i za kilka lat nie wyjawi nam wielkiej tajemnicy po usłyszeniu której rower zacznie uciekać na siodełku ale na razie nie mam podstaw aby tobie a także innym jego przeciwnikom wierzyć bo to są tylko bezpodstawne oskarżenia w kierunku osoby która odniosła wielki sukces i tu jest ten pies pogrzebany - łyżka która pięć minut temu rozmawiała z jajkami, na widok jajecznicy mówi niemożliweAfrican pisze:Tak samo może być z Amerykaninem.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 09 paź 2007, 19:13
Twoje przykłady odnosiły sie tego co się dopiero wydarzy i to jest zupełnie coś innego niż gadanie, że Armstrong stosował doping. Jeśli tak rzeczywiście nie było, to dlaczego tak wielu ludzi twierdzi, że Amerykanin wygrywał w sposób nieczysty. Chyba bez powodów by tego nie mówili. Kiedyś nawet były pokazane zaświadczenia, że Lance stosuje, jednak Amerykanin jakoś się z tego wywinął.Yukasz pisze:I jak tu ma się Twoje powiedzenie w grupie siła?
Yukasz pisze:Tak więc przywoływanie historii Jones i przyrównywanie jej do Armstronga jest jak lokata tym bardziej że wyżej ci pisaliśmy iż Amerykanin obalał te zarzuty które mają się jak dzień do nocy.
Popatrz na to z tej strony. Ja osoba co ledwo wygrała z rakiem, który na pewno mocno wyniszczył jego organizm jest w stanie rok później wygrać najtrudniejszy wyścig kolarski świata bez wspomagania dopingiem ? to jest nierealne. Zwłaszcza, że robił to z taką przewagą i przez tyle lat.Yukasz pisze:ale na razie nie mam podstaw aby tobie a także innym jego przeciwnikom wierzyć bo to są tylko bezpodstawne oskarżenia w kierunku osoby która odniosła wielki sukces
African
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 paź 2007, 20:27
African pisze:Twoje przykłady odnosiły sie tego co się dopiero wydarzy
Arsenal gra słabo jak wszyscy mówili, a Tottenham dobrzeYukasz pisze:Przed sezonem więcej niż wiele osób a w tym także eksperci uważali że Arsenal będzie słabszy niż kiedykolwiek a Tottenham zajmie jego miejsce w walce o czołowe lokaty Premiership. Jaka jest sytuacja chyba nie muszę ci mówić Łypiący
Kilka lat wcześniej wszyscy ślepo wierzyli w geocentryzm a dopiero Kopernik go obalił wysnuwając heliocentryzm.
Powiedz mi czemu wielu ludzi nie lubi Wiśniewskiego, Małaszyńskiego czy Rubika i przywalają się do wszystkiego do czego możnaAfrican pisze:Jeśli tak rzeczywiście nie było, to dlaczego tak wielu ludzi twierdzi, że Amerykanin wygrywał w sposób nieczysty.
African pisze:Kiedyś nawet były pokazane zaświadczenia, że Lance stosuje, jednak Amerykanin jakoś się z tego wywinął.
Yukasz pisze:A to że Armstrong stosował doping to mu udowodniono tyle że wtedy gdy on go zażywał ten środek nie był zakazany bo był niewykrywalny i inni też pewno go stosowali. I to właśnie była ta jego krew z niedozwolonymi środkami a po co to odgrzebano nie wiem. Chyba dlatego że nie było już się do czego przyczepić Rolling Eyes
African pisze:To, że Armstrong się nie przyznaje jest logiczne. Nikt chyba by się nie przyznał.
To może inaczej - jak ktoś obojętnie co mówi (przyznaje się do winy lub jest niewinny) to jest winny bo albo sie przyznaje albo kłamieYukasz pisze:Jednak osoby niewinne też się zarzekają że są niewinne i one już mają rację więc trudno żeby się przyznawały do czegoś czego nie robiły.
Jak ten lekarz innym pomagał się koksować to od razu znaczy że wszystkich swoich pacjentówAfrican pisze:Dlaczego Dr.Ferrari doktor Armstronga został skazany za dawanie dopingu kolarzom i później sam mówił, że Lance też go stosował.
arek_ahig pisze:Po 2: tą rzekomą rozmowę Armstronga z lekarzem na temat zażywania środków dopingujących ujawniła pani, o której wcześniej wspominałem, Betsy Andreu. Twierdziła, że była jej świadkiem.
A z nimi to nie był szokAfrican pisze:Taka wiadomość totalnie zburzyłaby współczesne kolarstwo, w porównaniu z aferą Vinokurova, Landis, Basso czy Mayo to byłby prawdziwy szok.
Przecież jak był chory to się leczył różnymi niedozwolonymi świństwami ale to chyba nie jest zabronione?African pisze:Popatrz na to z tej strony. Ja osoba co ledwo wygrała z rakiem, który na pewno mocno wyniszczył jego organizm jest w stanie rok później wygrać najtrudniejszy wyścig kolarski świata bez wspomagania dopingiem ? to jest nierealne. Zwłaszcza, że robił to z taką przewagą i przez tyle lat.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 09 paź 2007, 23:31
Według mnie jest ich całe mnóstwo.Yukasz pisze:I ilu czyli tak wielu wg ciebie ludzi podejrzewa Armstronga
To jest zupełnie coś innego. Komuś się nie podoba to jak śpiewa, jak gra w filmie, jaki ma program polityczny itp. a w kolarstwie co się może nie podobać ? to że brzydko na rowerze jedziesz, czy co ? oczywiście są ludzie, którzy nie lubią Amerykanina z powodów sławy i sukcesów, ale są też osoby, które po prostu patrzą na to trzeźwo i potrafią zrozumieć, że człowiek po przebyciu raka nie jest w stanie bez wspomagania wyprawiać takich rzeczy jak Armstrong.Yukasz pisze:Powiedz mi czemu wielu ludzi nie lubi Wiśniewskiego, Małaszyńskiego czy Rubika i przywalają się do wszystkiego do czego można Question Bo oni odnoszą sukces i reszta im zazdrości Exclamation Taka uroda człowieka.
Zrozum, że ten lekarz sam powiedział na przesłuchaniu, że dostarczał doping min. Armstrongowi.Yukasz pisze:Jak ten lekarz innym pomagał się koksować to od razu znaczy że wszystkich swoich pacjentów
Na pewno nie taki duży jak z powodu Amerykanina. Lance wygrał siedem razy najważniejszy i najtrudniejszy wyścig na świecie, był, a w zasadzie nadal jest uważany przez wielu za jakieś bóstwo, najlepszego kolarza wszech czasów i taka wiadomość moim zdaniem byłaby cholernie morderczym ciosem dla kolarstwa.Yukasz pisze:A z nimi to nie był szok
Wtedy nie. Chemioterapia itp. jest nawet wskazana. Startować sobie może później, tego mu też nikt nie zabroni. Ale ja NIGDY nie uwierzę w to, co wyczyniał ten człowiek po przebyciu raka bez stosowania dopingu.Yukasz pisze:Przecież jak był chory to się leczył różnymi niedozwolonymi świństwami ale to chyba nie jest zabronione?
African
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio