FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 500

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 08 paź 2007, 12:35

Klatus pisze:Dinho, Messi, Henry i dos Santos.

A mi właśnie bardziej pasuje Crossas. ryju wie że to jego pozycja, a w Barcelonie już od dawna nie było słabego wychowanka na tą właśnie pozycję (Guardiola, Xavi, Iniesta) wszyscy grali bądź grają w środku jak Marc. Ja liczę na jego występ, a może jakimś cudem wróci któryś z DMów. Choć jeśli mieliby grać z niezaleczoną kontuzją to o wiele bardziej wolę Crossasa. Kiedyś musi dostać szansę gry ten młody i uzdolniony piłkarz, a jeśli nadaża się okazja to czemu nie z Villarealem? Ale jeszcze 2 tygodnie, róznie może być.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 paź 2007, 17:42

Asteniu pisze:choc Jarzinho twierdzi ze ze pomoc Atletico = pomoc Barcelony

Tak, nie zebym mowil, że klamiesz, ale moze sklerooza dziala. Ja w kazdym razie chyba nie pisałem, że Atletico ma pomoc na rowni z Barcelona. Trudno abym obrazał klub, ktoremu kibicuje. ciekawe.

Co do kolejnego spotkania i braku Deco to spodziewam sie w jego miejsce Ronaldinho, a w miejsce Brazylijczyka Giovaniego.

Kiedy w ogole wraca Czarna Perła. :?: Teraz 2 tygodnie przerwy i chyba pora na niego.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 paź 2007, 18:20

Jarzinho pisze: Ja w kazdym razie chyba nie pisałem, że Atletico ma pomoc na rowni z Barcelona. Trudno abym obrazał klub, ktoremu kibicuje. ciekawe.
Tak jak mowilem, lekcewazenie i pogarda dla innch klubow i ich zawodnikow, a to doskonaly przyklad na to.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 paź 2007, 20:39

Asteniu pisze:Tak jak mowilem, lekcewazenie i pogarda dla innch klubow i ich zawodnikow, a to doskonaly przyklad na to.

Jednak skoro tak pisałem to wystawiłem im neizły pozytyw, oczywiscie jesli takie słowa były moimi słowami.
Pogarda. Sorry, nie bede pisał, że ktoś ma lepsza czy na rowni pomoc, defensywe czy cos tam skoro tak nie jest. Prawde trzeba przyjac z honorem.
Atletico jest słabsze od Barcelony i to nie tylko po ostatnim spotkaniu, a w przekroju ostatnich kilku lat. Ja moge lekcewazyc i pilkarzy i zawodnikow, a wazne, ze pilkarze tego nie robia.

fetko
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fetko » 08 paź 2007, 21:46

Klatus pisze:Deco ma 5 kartek. Dostał w meczach z Racingiem, Athletic, Osasuną, Sevillą i wczoraj z Atletico.
Obrazek

lfp.es

Czyli wygląda na to, że Dekunio zagra.

5 żółtą kartkę otrzymał za to jeden z zawodników Villarreal - Giuseppe Rossi, czyli ich najlepszy snajper ;)

Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 08 paź 2007, 22:02

Masz rację. Zasugerowałem się tą stroną http://www.primeradivision.pl/index.php ... rz&id=3341
Czyli problem sam się rozwiązał ;)

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 08 paź 2007, 22:36

fetko pisze:Czyli wygląda na to, że Dekunio zagra.

A nie mówiłem :P

Całe szczęście, że Deco zagra w tak trudnym meczu. Brak tak ważnego zawodnika, w dodatku będącego ostatnio w coraz lepszej formie mógłby się okazać bardzo bolesny w skutkach podczas potyczki z Villareal. Jednak Deco zagra, więc nie mamy się czego obawiać.

Tylko teraz te mecze reprezentacyjne i oby żadna kontuzja się nie przyplątała (tfu, tfu, tfu).

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 09 paź 2007, 10:03

Kolejny bardzo dobry mecz w naszym wykonaniu. Szczerze mowiac juz dawno nie widzialem tak dobrej gry obronnej w wykonaniu naszej druzyny jak ta ktora prezentujemy na poczatku sezonu. Pare razy bylo goraco bo gdzies zaginal Olaquer, ale na szczescie inni go wyreczyli. I tak jak powiedzial Mentor, naprawde trudno oglada sie Inieste na pozycji DM`a. Taki potencjal z tylu nam sie marnuje :p Chcialbym jeszcze wspomniec o swietnej grze Abidala. Jak widze jego gre to naprawde wydaje mi sie, ze on jest dopiero na poczatku kariery. Walczy o kazda pilke jak by to byla pilka meczowa. Byl to swietny transfer z naszej strony. Deco tez gra na miare oczekiwac wiec jest dobrze. O Messim pisac nie moge bo to co wyprawie ten chlopak nie wymaga komentarza.

Ten Cate w Chelsea, wiec ciekawy jestem jak beda teraz grali. Ma tam ponoc pelnic role asystenta Granta, ale cos mi sie wydaje, ze niedlugo go zastapi.

Wybiera sie ktos z was na mecz U-21 do Wloclawka w najbliszy weekend? Warto chyba zobaczyc Bojana w akcji :)

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 paź 2007, 16:48

Jarzinho pisze: Pogarda. Sorry, nie bede pisał, że ktoś ma lepsza czy na rowni pomoc, defensywe czy cos tam skoro tak nie jest. Prawde trzeba przyjac z honorem.Atletico jest słabsze od Barcelony i to nie tylko po ostatnim spotkaniu, a w przekroju ostatnich kilku lat.
No oczywiscie ze ma slabsza, ale chyba nie powiesz ze zawodnicy jak Simao, Maxi, Maniche, Raul Garcia, Reyes, Luis Garcia sa tak slabi zeby pisac ze poruwnujac ich do zawodnikow lini pomocy Barcelony ich obrazisz ??? Na pewno nie. Prawde trzeba przyjac z honorem ??? I ty to piszesz wez mnie nie rozsmieszaj.

Jarzinho pisze: Ja moge lekcewazyc i pilkarzy i zawodnikow, a wazne, ze pilkarze tego nie robia.
Jezeli tak to nie mamy o czym rozmawiac.

Ja nienawidze Realu Madryt i uwazam ich za najwieksze szmaty, ale nigdy tego klubu nie lekcewazylem.

2 wp // fieldy

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 09 paź 2007, 19:17

Asteniu - czy Ty rozróżniasz lekceważenie rywala od stwierdzenia faktu, że Atletico jest gorsze od Barcelony ?

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 09 paź 2007, 23:01

African pisze:Asteniu - czy Ty rozróżniasz lekceważenie rywala od stwierdzenia faktu, że Atletico jest gorsze od Barcelony ?
Tak, wlasnie rozroznilem. Jarzinho dopiero za drugim razem napisal ze Atletico ma slabsza pomoc, a wczesniej napisal :
African pisze:Ja w kazdym razie chyba nie pisałem, że Atletico ma pomoc na rowni z Barcelona. Trudno abym obrazał klub, ktoremu kibicuje. ciekawe.
Czyli porwnanie pomocy Atletico i Barcelony jest obraza dla tych drugich ? To ja proponuje karac tych co sprobuja porwnac jakas pomoc do pomocy Barcelony, np. 100WP.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 paź 2007, 23:22

Nudne te Wasze przepychanki bo trudno to nazwać inaczej. Proponowałbym zakończyć ten wątek albo kontynuować na priv.

W ostatnim czasie nie ma za bardzo o czym pisać, ale kilka wątków można poruszyć :]

W ostatnim spotkaniu z Atletico mieliśmy okazję oglądać aż 8 wychowanków w barwach Barcelony :] Bardzo mnie cieszy taki obrót sprawy. Chyba niewiele drużyn może się poszczycić takim wyczynem. Przy okazji zwycięstwo nad Atletico przedłużyło naszą serię bez porażki na Camp Nou do 30 spotkań :]

Więcej ciekawego dzieje się wokół FIFA. Blatter proponuje (w zasadzie już od dawna o to walczy) wprowadzenie zasady 6+5 a więc konieczność wystawienia w składzie minimum pięciu piłkarzy z kraju, z jakiego jest dany klub. Co sądzicie na ten temat?

Drugi pomysł polegać miałby na ograniczeniu ilości drużyn występujących w największych ligach Europy. Zamiast 20 ekip mielibyśmy obserwować zmagania 18 drużyn.

No i na koniec należy wspomnieć o sukcesach Joana Laporty, który walczy o interesy nie tylko Barcelony, ale i pozostałych klubów europejskich. W Zurychu doszło do spotkania na którym Laporta jako jedyny przedstawiciel reprezentujący interesy klubów przedstawił kilka propozycji. Postulował między innymi o ubezpieczania piłkarzy od potencjalnych kontuzji, odniesionych podczas spotkań i zgrupowań reprezentacyjnych.
Ostatnio zmieniony 10 paź 2007, 0:20 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 09 paź 2007, 23:40

Mentor pisze:Więcej ciekawego dzieje się wokół FIFA. Blatter proponuje (w zasadzie już od dawna o to walczy) wprowadzenie zasady 6+5 a więc konieczność wystawienia w składzie minimum pięciu piłkarzy z kraju, z jakiego jest dany klub. Co sądzicie na ten temat?
Jeżeli taki przepis wszedłby w życie, to znacznie utrudniłby życie takim drużynom jak Arsenal, w którym chyba nawet nie ma pięciu Anglików. Ogólnie jestem za, bo trochę głupio to wygląda jak drużyna jest dajmy na to z Hiszpanii, a w składzie Hiszpanów jest jak na lekarstwo. Trzeba promować zawodników z rodzimego kraju danego zespołu, by pokazać, że np: Hiszpania ma dobrych i zdolnych zawodników, z którymi można odnosić sukcesy.

Bardziej mi się podobałby pomysł (a może taki już jest), aby w składzie musiało być co najmniej sześciu wychowanków. Takie zarządzenie na pewno uniemożliwiłoby powstawaniu takim zjawiskom jak to z Chelsea, gdzie przychodzi jakiś miliarder i skupuje kogo chce, zapominając o młodych adeptach ze swojego klubu.
Mentor pisze:Drugi pomysł polegać miałby na ograniczeniu ilości drużyn występujących w największych ligach Europy. Zamiast 20 ekip mielibyśmy obserwować zmagania 18 drużyn.

W sumie jest mi to obojętne. Dłuższy sezon, większe emocje :P choć dla zawodników na pewno byłoby to lepsze, bo mieliby więcej czasu do odpoczynku (zwłaszcza w sezonach, gdzie odbywają się ME czy MŚ), a w końcu to ich dobro jest w tym wszystkim najważniejsze.
Mentor pisze:Postulował między innymi o ubezpieczania piłkarzy od potencjalnych kontuzji, odniesionych podczas spotkań i zgrupowań reprezentacyjnych.
Bardzo mi się podoba postawa Laporty :) fajnie, że walczy o dobre racje.

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 10 paź 2007, 14:52

Mentor pisze:Więcej ciekawego dzieje się wokół FIFA. Blatter proponuje (w zasadzie już od dawna o to walczy) wprowadzenie zasady 6+5 a więc konieczność wystawienia w składzie minimum pięciu piłkarzy z kraju, z jakiego jest dany klub. Co sądzicie na ten temat?
to zalezy z jakiej perspektywy na to patrzymy bo tak jak wspomnial African niektóry kluby jak własnie Arsenal miał by z tym nie lada problem, zreszta wiekszosc klubów angielskich ma kadre naszpikowana obcokrajowcami do tego dochadza kontuzje..
o ile sie niemyle Arsenal ma w skladzie tylko 1 Anglika ? :> wiec jak dla mnie pomysl dosyc slaby liczba "6" to chyba liczba troche za duza :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 paź 2007, 16:02

African pisze:Ogólnie jestem za, bo trochę głupio to wygląda jak drużyna jest dajmy na to z Hiszpanii, a w składzie Hiszpanów jest jak na lekarstwo. Trzeba promować zawodników z rodzimego kraju danego zespołu, by pokazać, że np: Hiszpania ma dobrych i zdolnych zawodników, z którymi można odnosić sukcesy.
W Anglii tak naprawde ne ma tylu zdolnych zawodnikow jak w Hiszpanii. To prawo znacznie by obnizylo poziom rozgrywek w Premiership.

Natomiast kupno utalentowanego Anglika wiaze sie z ogromnymi kosztaki. Przyklad- Richards.
kon2r pisze:o ile sie niemyle Arsenal ma w skladzie tylko 1 Anglika ? wiec jak dla mnie pomysl dosyc slaby liczba "6" to chyba liczba troche za duza
W pierwszm skladzie mamy 2... Theo i Hoyte. Ten drugi raczej wielkiej kariery nie zrobi. Jego odejscie jest bardzo mozliwe.

W Akademii mamy teoche uzdolnionych zawodnikow. :wink: Tylko oni narazie maja dopiero po 16-18 lat...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”