Lechia Gdańsk - dookoła klubu - Strona 8

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 27 wrz 2007, 18:26

limansky pisze:
Tomusmc pisze:Panowie to co dzisiaj zagrała Lechia przechodzi ludzkie pojęcie. Śmiało mógłbym stwierdzić, że awansujemy do ekstraklasy, ba nawet się w niej bez problemu utrzymamy. Jeżeli oczywiście Biało - Zieloni zagrają tak jak dzisiaj! Górnik nie istniał tak naprawdę, 3 sytuacje prez cały mecz i dwa gole - to nie jest zespół, który mógłby zagrozić gdańskiej Lechii przy tak wspaniałej publiczności Smile 2 słupki, dwie poprzeczki + spojenie mówi samo za siebie nie mówiać już o paru przepięknych interwencjach Peskovića. Wygraliśmy zasłużenie i to mnie cieszy, nie ma mocnych na Traugutta Razz
Nadmierny optymista :wink:

Co prawda to prawda, wczoraj nasi piłkarze zagrali chyba mecze życia. Krytykowany na każdym kroku Buzała uratował nam PP i teraz negatywne komentarze powinny ucichnąć. Lechia od zmiany trenera osiąga znakomite rezultaty, a i gra cieszy. Jest jeszcze jeden pozytyw - 10 października.
A negatyw ilość biletów dla gości :wink:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 28 wrz 2007, 0:14

Fishbone pisze:A negatyw ilość biletów dla gości
Z tym nie da rady nic zrobić niestety... Stadion zatwierdzony na 10tys ludzi, goście dostają tyle ile dostają, choć i tak wiele z nich nie wykorzystuje tej puli. Odliczam dni :twisted:

A tak btw to kupować bilety,bo już jutro może nie być 8)

Awatar użytkownika
Kuba Fan
Żenujący nabijacz :/

Orlen sponsorem Lechii Gdańsk?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba Fan » 04 paź 2007, 15:19

Mam nadzieje że nie kto będzie sponsorował naszą Wisełke?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 11 paź 2007, 22:50

Wstyd, że nikt się nie wypowiedział na temat derbów pomorza!

Mecz ogólnie stał na cienkim poziomie, ale oprawa była wspaniała. Lechiści byli przygotowani perfekcyjnie - race, wielka flaga pod zegar, przyśpiewki i pełen stadion. Czego więcej chcieć? Tylko wygranej. I Arka i Lechia bały się stracić bramki, wiem że to ważny mecz, ale bez przesady... Zero gry, kibiców podtrzymywał doping (w którym Arka była baaardzo cieniutka :P ) podział punktów sprawiedliwy no, ale niesmak pozostał

Powstali nowi Władcy Północy, flaga Arki poszła z dymem hehe coś pięknego. Jeśli ktoś nie widział to bardzo proszę :)

http://www.bighugelabs.com/flickr/onbla ... size=large

p.s. Andrzej Rybski - apamiętajcie to imię i nazwisko bo czeka go reprezentacja - dam sobie rękę uciąć! Pozdro

Awatar użytkownika
tiaga
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tiaga » 12 paź 2007, 14:51

Na derbach byłam...
Odczucia podobne jak u kolegi wyżej - mecz bardzo słaby, mało emocji na boisku, kopanina w środku pola...
Za to na trybunach atmosfera świetna, zdarte gardło i bardzo fajna oprawa. :D
Z pieśni zwłaszcza utknęła mi w pamięci kolenda. Mimo, że ostatni raz śpiewałam ją dobre 7-8 lat temu, to w środę szybko przypomniałam sobie słowa. :lol:

A Ryba jest świetny, Twoją teorię głoszę już od kilkunastu meczów. :P

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 12 paź 2007, 15:27

Tomusmc pisze:p.s. Andrzej Rybski - apamiętajcie to imię i nazwisko bo czeka go reprezentacja - dam sobie rękę uciąć! Pozdro

W końcu pograł w Polonii trochę to teraz pokazuje swoje umiejętności. U nas także był wyróżniającym się zawodnikiem szkoda, że nie został u nas dłużej.
Jak to zwykle w derbach bywa walka, walka i jeszcze raz walka plus do tego dochodzi wspaniała oprawa na trybunach. Cóż zobaczymy kto z tej dwójki awansuje do Ekstraklasy 8)

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 12 paź 2007, 15:48

Mecz tragedia moim zdaniem...
Sporo przeswitow bylo widac mimo 10.000 tys osob.
Doping sredni. Patrzac na liczbe kibicow spodziewalem sie wiecej.
Lechisci przez plot podawali se bez najmniejszego problemu wodke, browary czy artykuly pirotechniczne... bez komentarza to lepiej zostawic :roll:
Bardzo ladnie wyszlo to jak Lechisci sektorowke dali do gory nogami :)
Spalenie WP pewnie kazdego Arkowca poruszylo, ale trzeba zyc dalej.
Co do "waszej" flagi WP to lepiej zostawic bez komentarza... Lechisci mogli cos sami wymyslic a nie wszystko zerznac tylko barwy zmienic.
Co do tego co sie dzialo na boisku to tez nie najlepiej, 2 druzyny sie zmobilizowaly i gow*o z tego wyszlo. Arka stworzyla sobie wiecej okazji, ale co z tego skoro nie potrafili strzelic bramki :?
Obserwator PZPN pozytywnie sie wypowiadal na temat Arkowcow, natomiast do kibicow Lechii mial zastrzezenia, ze ciagle probowali prowokowac kibicow z Gdyni paleniem flag czy bardzo kulturalnymi wyzwiskami.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 12 paź 2007, 16:09

SpY pisze:czy bardzo kulturalnymi wyzwiskami.
No dokładnie, to problem z którym w Gdańsku jeszcze sobie nie poradzono. Kibice wolą się skupić na antydopingu (ewentualnie rzucaniem bananów), aniżeli zagrzewania do walki swojej drużyny. Od tego powoli się odchodzi, przykład Arka - Śląsk... można było bez przekleństw, wyzwisk. W pierwszej lidze co coraz więcej klasyków z kulturą na trybunach (Lech - Legia np.). Pod tym względem Lechia jest w XX wieku, może się uczyć od połowy drugoligowców.

A samo spotkanie... Żenada. Nic więcej dodać nie trzeba.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 12 paź 2007, 16:17

Na meczu Arka - Skask nie bylo az tak zle, glownie chodzilo o doping, a nie antydoping. Przed meczem sobie pokrzyczelismy troche "cala Polska j***e Slaska" i podczas meczu raz na jakis czas ale nie 90 minut :)

PS. Lechia odpalila race w 14 i 88 minucie... kumaci pewnie beda wiedziec o co chodzi...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 maja 2008, 17:54

Tomusmc pisze:Śmiało mógłbym stwierdzić, że awansujemy do ekstraklasy
Mój nadmierny optymizm się sprawdził :) Lechia Gdańsk po 20-stu latach wraca do ekstraklasy!!! Mecz nie stał na wysokim poziomie, pare ładnych interwencji Kapsy i spokojna gra Lechii. Bramka z rzutu karnego (z tego co wiem pierwszy w tym sezonie) strzelona przez Maćka Rogalskiego i w końcu upragniony ostani gwizdek sędziego promujący Biało-zielonych do Ekstraklasy! Wielka feta na boisku, piękny widok :) teraz trzeba powalczyć o Puchary ;)

I nawet Arka się cieszy ze zwycięstwa :)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 18 maja 2008, 18:11

1. Gratuluje awansu
2. właśnie niech mi ktoś powie czemu 20 lat?? a w latach 90 to Lechia nie grała najpierw jako Lechia, a dopiero potem jako Lechia/Olimpia?? :) bo mi się tak coś kojarzy

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 18 maja 2008, 18:23

sci pisze:a w latach 90 to Lechia nie grała najpierw jako Lechia, a dopiero potem jako Lechia/Olimpia??
W latach 90-tych Lechia grała tylko jako Lechia/Olimpia, a w roku 1988 ostatni raz grała jako Lechia Gdańsk 8)

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 18 maja 2008, 18:24

Szczerze gratulacje dla Lechistów 8) Kolejny klub z tradycjami i licznymi kibicami zasila ekstraklasę. Niech jeszcze Arka i Śląsk awansują i większe szanse dla naszych w przyszłym sezonie :wink:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 18 maja 2008, 19:15

A mógłby ktoś napisać jak widzi szanse Lechii w OE? Walka o utrzymanie, czy poziom średni w stylu Górnika Zabrze lub Cracovii? Bo styl wywalczenia awansu na pewno świetny, paru zawodników na poziomie pierwszej ligi już jest, a z paru spotkań, które miałem okazję widzieć, to styl w jakim Kubicki prowadził zespół nie jest taki anachroniczny w jakim prowadził Legię choćby. Nie wiem czy to jest dobre wrażenie ;).

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 maja 2008, 19:21

piwus pisze:A mógłby ktoś napisać jak widzi szanse Lechii w OE? Walka o utrzymanie, czy poziom średni w stylu Górnika Zabrze lub Cracovii?
cytat kibica Lechii (inne forum)
słabo widzę tą pierwszą ligę. będzie na kim punkty nabijać.
IMO Lechia będzie prezentowała podobny poziom jak jeden z beniaminków tego sezonu- Ruchu Chorzów.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”