Ogólna dyskusja o polityce - Strona 83

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 05 paź 2007, 16:46

franz pisze:tylko jednek problem ten Bosak na końcu wywołuje u mnie coś w tym rodzaju

No niby zgadzam się, ale pomyśl czy można było do tego wybrać kogoś bardziej odpowiedniego? Najlepszy byłby Popiela, ale przypuszczam, że musiałby być tu ktoś z Ligi więc Bosak wydaje się niezłym wyborem. No bo kto? Giertych? On nie działa na ludzi przesadnie pozytywnie. Wierzejski? No comment. Orzechowski? Nie jest zbytnio kojarzony. A Bosak co tu dużo mówić jest postacią rozpoznawalną, a do tego myślę, że przez ten cały "Taniec z gwiazdami" jest w stanie jako jedyny z LPR-u w miare sensownie firmować spot swoją osobą. Jak dla mnie to dobry wybór.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 paź 2007, 11:38

Kręcą z tymi debatami. Najpierw miała być debata Tuska z Olkiem, a potem z Tuska z Kaczyńskim. Kaczyński stwierdził, że debatować będzie z wygranym pierwszej debaty. Później się okazało, że Kaczyński zgadza się na debatę z Tuskiem. Debata z Olkiem miała być pierwotnie dziś. Sprawa ucichła - były głosy, ze ma być w niedzielę. Następnie ustalono, że bedzie w poniedziałek o 20:00. W międzyczasie Kaczyński powiedział, ze w piątek mu pasuje - no i mamy debate [choć czy na pewno ? ] Kaczyński - Tusk w piątek, a Dubaniowski teraz mówi, że debata Tuska z Kwaśniewskim się na 99% nie odbędzie.

Rozumiecie coz z tego ? :idea:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2007, 16:13

Rozumiecie coz z tego ?

Ni chu...

Wczesniej pełnomocnik Aleksandra Kwaśniewskiego, Waldemar Dubaniowski mówił, że debaty nie będzie na 99 proc, teraz szef sztabu wyborczego LiD Wojciech Olejniczak powiedział, że w poniedziałek o godz. 20. odbędzie się debata Aleksandra Kwaśniewskiego z Donaldem Tuskiem, i komu tu wierzyć? Swoją drogą dziwne, że medialnym liderem LiDu jest Olek podczas gdy to Wojtek jest szefem sztabu i liderem najwiekszej partii składającej sie na LiD czyli SLD, to wybitnie pokazuje kto tak na prawde rzadzi w polskiej lewicy. A co do tej debaty to Kwasniewski podobno robi uniki tak twierdzi Tusk czyzby teza o tym, że LiD dogadał sie z PiS w celu osłabienia PO i wykuleczenia jej z debat sie sprawdział, zobaczymy.

Ps: Dziś 40 rocznica smierci mojego idola Ernesta Che Guevary([']) :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 paź 2007, 20:56

franz pisze:Swoją drogą dziwne, że medialnym liderem LiDu jest Olek podczas gdy to Wojtek jest szefem sztabu i liderem najwiekszej partii składającej sie na LiD czyli SLD, to wybitnie pokazuje kto tak na prawde rzadzi w polskiej lewicy.
Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego a od lewicy oczekiwałem takiego właśnie ruchu aby przyciągać wyborców. To Olek gdy cały kraj jechał po SLD za to jak rządzili, wygrywał sondaże na najbardziej zaufanego polityka (czy kogoś takiego) w kraju i tak samo jeszcze niedawno był ścisłej w czołówce mimo że odsunął się od polityki. A tak lud w większości w całej partii jako LiD widzi komuchów lub pamięta jeszcze ich nie tak dawne rządy co na dzień dobry ich od nich odpycha. A twarz Olka na pewno pozwala przyciągnąć część elektoratu jak żadna inna w LiDzie. Tylko chyba nie wiedzieli że Kwaśniewski jest schorowany i musi zażywać leki :lol2:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 09 paź 2007, 21:14

Yukasz pisze:To Olek gdy cały kraj jechał po SLD za to jak rządzili, wygrywał sondaże na najbardziej zaufanego polityka (czy kogoś takiego) w kraju i tak samo jeszcze niedawno był ścisłej w czołówce mimo że odsunął się od polityki. A tak lud w większości w całej partii jako LiD widzi komuchów lub pamięta jeszcze ich nie tak dawne rządy co na dzień dobry ich od nich odpycha. A twarz Olka na pewno pozwala przyciągnąć część elektoratu jak żadna inna w LiDzie.
I tego właSnie nie rozumiem albo sondaże kłamią w tej sprawie albo ten naród nadaje się tylko i wyłącznie do eksterminacji. Jak to mozliwe, że taki człowiek jak Kwasniewski cieszy sie tak wielką popularnoscią? W każdym normalnym cywilizowanym kraju osoba o jego niecnych zagrywkach została by odsunieta na boczne tory a on nadal jest uwielbiany przez ciemny polski lud. Szkoda słów facet, "który ma wyżesze wykształcenie choć studiów nie skończył", kłamie publicznie, ma wyrazne problemy z alkoholem, kompromituje Polske za granicą, prowadzi jakies finansowe machlojki i uwalnia swoich kumpli zbrodniarzy(Zbigniew Sobotka) z wiezienia jest autorytetem i liderem polskiej lewicy, jak to świadczy o ludziach dla, których jest autorytetem i o polskiej lewicy chyba nie musze mówić.
Yukasz pisze:Tylko chyba nie wiedzieli że Kwaśniewski jest schorowany i musi zażywać leki
To juz nawet nie jest smieszne, alkoholizm to choroba. Dzis Olek znowy gadał bzdury powtarzał się i był opuchniety jak po kilku dniowej libacji, biedak na prawdę mi go żal.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 12 paź 2007, 21:05

ktos sie orientuje czy wybory beda do godziny 19 czy do 20 ? Pierwszy raz ide glosowac i nie wiem do ktorej sa :) z gory dziekuje za odpowiedz

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 12 paź 2007, 21:08

20

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 paź 2007, 21:16

odnośnie debaty ... oczywiscie zdanie będa podzielone, kto wygrał etc.
mnie zastanawia jedno - "dla mnie pana zabić, to jak splunąć"
słyszeliście kiedyś o takiej sytuacji ?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 paź 2007, 21:27

Parafra(n)zując klasyka:

Ta debata doprowadzila tylko do zwiekszenia frustracji w Narodzie bo nie bylo "Tańca Gwiazd na lodzie".
Frekwencja za tydzień bedzie o 3% nizsza.

A co do debaty to ['] i wygrał ją moim zdaniem "Donek" Tusk(jak ktoś jest innego zdania zapraszam do dyskusji). Z tą publicznościa to chybiony pomysł tylko przeszkadza i robi jakąś "Lisowa" atmosfere.
fieldy pisze:"dla mnie pana zabić, to jak splunąć"
Też mnie to zaciekawiło Kaczyński latał po Sejmie z klamką i straszył biednego Donka, to chyba jakaś bajka.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007, 21:28 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 12 paź 2007, 21:28

Dla mnie juz nie ma watpliwosci na kogo mam zaglosowac.
Dzisiejsza debata byla jednostronna.

EDIT:

wlasnie przed chwila Tusk wypowiadal sie po debacie, spytany o debate z Kwasniewskim stwierdzil 'to bedzie inna debata, dobrze wiecie dlaczego' koalicja PO-LiD jak nic.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 paź 2007, 21:32

Tez mi sie wydaje, ze Donek wygrał [mów mi Donek :lol2:].
Ale o tym, ze z klamką biegał to słyszałem, tylko nic nie wiem o tej aferze windowej :lol:

publika rzeczywiscie tylko zawadzała. Okrzyki jak na jakimś wiecu, a nie w TV. Głupie docinki, które uniemozliwiły .. merytoryczną dyskusje :lol:
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007, 21:41 przez fieldy, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3333

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 12 paź 2007, 21:38

Kaczynski dostal po dupie.Bardzo pieknie.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 12 paź 2007, 21:42

Cześć franz. Dziękuje za zaproszenie.

Głowna moja teza co do zwycięstwa Kaczyńskiego (minimalnego, ale jednak). Kaczyński nic nie straci - to pewne bo nie traci od dawien dawna. Może tylko zyskać - taką ma pozycję wyjściową. To właśnie Kaczyński gra na nutę PiS - PO. Te dźwięki mogą być miłe dla ucha potencjalnym wyborcą PO, którzy nie chcą koalicji z LiDem.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 12 paź 2007, 21:59

bellus pisze:Głowna moja teza co do zwycięstwa Kaczyńskiego (minimalnego, ale jednak). Kaczyński nic nie straci - to pewne bo nie traci od dawien dawna. Może tylko zyskać - taką ma pozycję wyjściową. To właśnie Kaczyński gra na nutę PiS - PO. Te dźwięki mogą być miłe dla ucha potencjalnym wyborcą PO, którzy nie chcą koalicji z LiDem.
Z tym nic nie traceniem Kaczynskiego to nie był bym taki pewien. Jest jeszcze dość duża grupa wyborców, którzy wachają sie między PO a Pis a w tej debacie lider PO przekonał ich do siebie zdecydowanym zwyciestwem z panem premierem. Z tych powiedzmy 10 mln Polaków, którzy oglądali debate większość wybrała by pana Tuska a nie Kaczynskiego. Poza tym chodzi mi też o ocene ogólnego wrażenia jakie sprawiali obaj politycy i tu lepiej wypadł Tusk pod wieloma względami. Jestem może troche nie obiektywny bo wole prawicową" koncepcje Polski liberalnej od "lewicowej" wersji Polski solidarnej.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007, 22:06 przez franz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 paź 2007, 22:00

bellus pisze:To właśnie Kaczyński gra na nutę PiS - PO. Te dźwięki mogą być miłe dla ucha potencjalnym wyborcą PO, którzy nie chcą koalicji z LiDem.
Ale Kaczyński o rzekomej koalicji PO z LiDem gada od początku kampanii i to chyba nikogo nie zaskoczyło a tym bardziej wg mnie nie mogło przekonać do PiSu - bo to stara śpiewka była.

Dla mnie ta debata była lepsza niż poprzednia i Tusk zaprezentował się lepiej niż Kwaśniewski. A skoro podobno wygrał Kaczyński co mnie dziwi dlaczego wszędzie wszyscy mówią że wygrał Tusk - na Super Stacji tzw eksperci, politycy wszystkich partii w studio TVN24, sondaże na TVN24 - Tusk pobił na głowę Kaczyńskiego wg 85%, I na Super Stacji na Tuska wg 84% co potwierdza moją opinię :glass:

No i było to co wcześniej zarzucano Tuskowi że za mało żartuje a dzis było tego dużo.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”