FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 505

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 paź 2007, 22:24

RealFan pisze:Poza tym niedawnym z Lokomotivem
Strasznie się dziwię żę ludzie cały czas mówią o tym "błędzie" Cassillasa z Lokomotivem. To był po prostu debilizm obrońcy. Z resztą się zgadzamam, pomimo tego że twierdzę że Casilles jest lepszym bramkarzem od Valdesa. EOT

George Jung
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 12 paź 2007, 22:27

rkoeman napisał :

"no to wymien mi te bledy. czekam. szczegolnie na inne niz dwa z valencia "

przede wszystkim Liverpool. Raz.
Saragossa na wyjeździe. Dwa.
Betis na Camp Nou. Trzy
Osasuna na wyjeździe, sezon 05/06. Cztery
poza tym moim zdaniem lepiej mógł się zachować przy bramce RvN na Bernabeu
było pewnie więcej ale nie pamiętam wszystkich co nie zmienia faktu że w tym sezonie obok Buffona i Casillasa prezentuje najwyższą formę z bramkarzy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 paź 2007, 22:28

brylancik pisze:pomimo tego że twierdzę że Casilles jest lepszym bramkarzem od Valdesa.
No z tym się chyba nikt nie sprzecza?

A co do błędu z Lokomotivem. To oczywiste, że największym winowajcą był tam Diarra i to w największej mierze była jego wina. Co jednak nie zmienia faktu, że Iker mógł się w tej sytuacji zachować lepiej niż podać do napastnika :wink:

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 12 paź 2007, 22:33

PiotRoo pisze:Bo gra w Barcelonie?

Bo gra dobrze, tak po prostu. Radzę Ci pooglądać więcej spotkań Barcelony, to może wtedy zmienisz zdanie. Zgoda, przytrafiły mu się błędy, ale to było spory czas temu i nie warto żyć już przeszłością, gdy mówimy o tym, że OBECNIE Valdes jest na pewno w czołowej piętce najlepszych bramkarzy świata.
PiotRoo pisze:Przykład nominacje do Złotej Piłki i niby główny faworyt Messi.
A co, może jeszcze powiesz, że Messi nie zasługuje na Złotą Piłkę ?

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 12 paź 2007, 22:47

Zasługuje na 3 miejsce, przed nim na pewno RK22 i CR7.
Spotkań trochę widziałem, ale jak już zaznaczyłem wcześniej, dla mnie nie liczą się tylko świetne interwencje, ale jakby to określić... szanse na popełnienie poważnego błędu, a musisz przyznać, że w przypadku Valdesa są one większe niż u tych topowych bramkarzy. Nawet jeśli od dawna już nic nie schrzanił.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 paź 2007, 22:58

Widze ze znowu co niektorym odbija. Nie omieszkam wystapic w tym cyrku, bo innaczej tego nazwac nie moge, ale na sam poczatek :
rkoeman pisze: asteniu blysnal jak zwykle. i to znajomoscia historii swojego klubu i definicji slowa 'wychowanek'
Widze ze rkoeman znowu niczego nie wylapal ( ironia), choc do tego przywyklem. Mam do Ciebie prosbe, udziel mi tym razem odpowiedzi, bo lubisz czesto nie odpowiadac na nie wygodne pytania, a wiec - Wytlumacz mi co miales na mysli piszac
rkoeman pisze:i to znajomoscia historii swojego klubu
Czekam z niecierpliwoscia, bo mysle ze Twoja odpowiedz mnie bardzo rozbawi.
African pisze:choć taki Valdes broni od paru sezonów na kapitalnym poziomie
Trzymajcie mnie bo padne !!!
jordan20 pisze: uswiadomcie sobie!! valdes to po cechu , buffonie i cassilasie to 4 najlepszy bramkarz swiata
Juz nie musicie, bo jak to przeczytalem to padlem, i chyba predko nie wstane. Jordan20 wiecej takich postow prosze to moze ze smiechu wyrobi mi sie kaloryfer na brzuchu.

Zawsze wiedzialem ze ludzie we Wroclawiu sa zabawni, ale ze az tak :P
African pisze:A co, może jeszcze powiesz, że Messi nie zasługuje na Złotą Piłkę ?
Nie. Nie w tym sezonie, moze w przyszlym. Zdecydowanie Zlota Pilka dla KAKI, a i CR powinnien wyprzedzic Messiego.
Ostatnio zmieniony 12 paź 2007, 23:00 przez Asteniu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 paź 2007, 23:00

ta czolowa piatka to OBECNIE-
cech . buffon, cassilas i na miejscach 4-5 valdes i van der sar

nie trzeba byc geniuszem by to ocenic tylko uwazne ogladac meczyki

a te Twoje-"szanse na popełnienie poważnego błędu"-to jakis idiotyzm

moze ja odpowiem-wielki drewniak carrick ma wieksze szanse na popelnienie waznego bledu np w 1-2 LM niz xavi

badzmy powazni i nie robmy scen

co do c ronaldo-mail kapitalbna glownie pierwsza polowke sezonu 06-07 na wiosne juz lekko przyblakl gdzie w kulminacyjnym momencie zostal zjedzony przez gattuso w meczu z milanem-zwyczajnie nie wyrrzymal presji-a dokladnie rok wczesniej ronaldinho zjadl gattuso i zagral swietne podanie do giulego czym przesadzil awand do finalu lm

wiec co do wynikow konkursu-na chwile obecna licza sie kaka i messi, ktory na jesieni gra kapitalnie i najlepiej na swiecie

ale to kaka wygral lm wiec to no zgarnie nagorde

Awatar użytkownika
African
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: African » 12 paź 2007, 23:03

Asteniu pisze:Trzymajcie mnie bo padne !!!

Jeśli nie na kapitalnym, to na pewno na bardzo dobrym. W poprzednim sezonie obok Messiego i Iniesty to właśnie Victor był najlepszym zawodnikiem Barcelony, a to chyba o czymś świadczy. W ostatnich dwóch sezonach uratował nam tyle punktów, że można mu śmiało pomnik postawić.
W tym sezonie również bardzo na wysokim poziomie. Potrafi być skoncentrowany przez całe spotkanie i nawet jak ma jedną czy dwie sytuacje do wybronienia w meczu, to robi bez najmniejszego problemu. Tak właśnie było w ostatnich spotkaniach z Atletico czy Saragossą. Widać jednak niektórzy widzieli tylko parę spotkań Barcelony na TVP i teraz nie chcą zaakceptować pewnego faktu. Życie... :roll:

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 12 paź 2007, 23:08

jordan20 pisze:a te Twoje-"szanse na popełnienie poważnego błędu"-to jakis idiotyzm

moze ja odpowiem-wielki drewniak carrick ma wieksze szanse na popelnienie waznego bledu np w 1-2 LM niz xavi
Czytaj uważnie, to nie było kierowane dosłownie "ale jakby to określić...". Ale niech Ci będzie prosto z mostu - Valdes puszcza mnóstwo szmat, a że teraz broni jak w transie i ma formę, nie czyni go od razu kapitalnym bramkarzem, identyczna sytuacja jest z Almunią :!:
I co się przypierdal*** do Carricka, czy ja mówię, że jest geniuszem futbolu, btw kimś takim na kogo idiotycznie starasz się wykreować Valdesa?

wp // fieldy

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 12 paź 2007, 23:20

African pisze:Widać jednak niektórzy widzieli tylko parę spotkań Barcelony na TVP i teraz nie chcą zaakceptować pewnego faktu. Życie... :roll:
Jezeli to bylo do mnie to jestem na 99% przekonany ze w ostatnich 3 sezonach widzialem wiecej meczy Barcelony od Ciebie.

Nie wiem czemu ludzie nie potrafia tego dostrzec, ale Valdes dlatego puszcza tak malo bramek poniewaz jak rywale maja pilke w posiadaniu przez jakies 18 % meczu, to sie nie dziwie ze Valdes puszcza tak malo bramek. Jezeli Valdes to 4 najlpeszy bramakrz swiata to Leo Franco jest piaty bo minimalnie przegral ( chyba jedna bramka ) w tej rywalizacji ( zawsze zapomniam jej nazwy ). Wynikalo to z tego ze Atletico po Barcelonie to byl drugi zespol w Hiszpani ktory byl najwiecej w posiadaniu pilki.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 paź 2007, 23:23

rkoeman pisze:pokazal to w finale lm puszczajac gola w krotki rog oraz wbijajac sobie ja do siatki podczas gdy vv wyjak dwie setki w tym samym meczu
:lol2: Zajebisty jesteś. Zacznijmy od tego, że Almunia nie grał regularnie. Nawet bym powiedział, że w ogóle nie grał. A tu nagle w finale LM wszedł na boisko nierozgrzany i nieograny. Racja, wtedy Valdes uratował wam tyłek. Chociaż Henry znacznie mu w tym pomógł. Każdy bramkarz popełnia błędy. Mam tu dać kilka cytatów po meczu z Liverpoolem? Wszyscy po nim jechaliście, dosłownie wszyscy. Teksty typu "nowy bramkarz jest priorytetem w następnym okienku transferowym" były na porządku dziennym.
rkoeman pisze: ps - lehman? w minionym sezonie i w tym nie broni lepiej niz vv. a wczesniej bywalo bardzo roznie
W tym sezonie zagrał 2 mecze. A w ubiegłym? Pierwszą połowę sezonu miał fantastyczną. Potem powoli zaczął się wypalać i końcowe mecze w Premiership były po prostu nieudane. Nie wiem czym to było spowodowane.

To Lehmann nie puścił bramki w 10 kolejnych meczach w LM. :]
RóżA pisze:Nie przesadzajmy Krzywy .
Przesadą jest pisanie, że Valdes jest lepszy od Almunii, a tym bardziej Lehmanna. :roll:
jordan20 pisze:co raz bardziej dochodze do przekonania ze takich ludzi jak guru i piotroo powinno sie zamykac w zakladzie dla umylowo chorych
A czego? Dlatego, że się z Tobą nie zgadzam? :roll:
jordan20 pisze: uswiadomcie sobie!! valdes to po cechu , buffonie i cassilasie to 4 najlepszy bramkarz swiata
:lol2: To się nadaje do złotych ust.
jordan20 pisze:zadne tam palopy,kahny czy inne reiny nie sa OBECNIE od niego lepsi
Obecnie, to Barcelona ma zajebistą defensywę i Valdes gdyby miał więcej odwagi w niejednym meczu mógłby się po prostu położyć obok bramki.
RealFan pisze:Moja opinia o Valdesie też nie była najlepsza, ale w ciągu ostatnich miesięcy uległa znacznej poprawie i polepsza się nadal i niewątpliwie jest on co najmniej solidnym bramkarzem.
Mam podobne zdanie.
jordan20 pisze:co do c ronaldo-mail kapitalbna glownie pierwsza polowke sezonu 06-07 na wiosne juz lekko przyblakl gdzie w kulminacyjnym momencie zostal zjedzony przez gattuso w meczu z milanem-zwyczajnie nie wyrrzymal presji-a dokladnie rok wczesniej ronaldinho zjadl gattuso i zagral swietne podanie do giulego czym przesadzil awand do finalu lm
TVP pokazał Ci Cristiano w LM i tyle o nim wiesz. Moim zdaniem to Właśnie Ronaldo powinien dostać Złotą Piłkę, ale to nie ja je rozdaje i to nie temat na to.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2418
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 paź 2007, 23:24

Asteniu pisze:Jezeli Valdes to 4 najlpeszy bramakrz swiata to Leo Franco jest piaty bo minimalnie przegral ( chyba jedna bramka ) w tej rywalizacji ( zawsze zapomniam jej nazwy ).
No postawienie VV w 4 najlepszych to już jest jednak przesada. Choć jest naprawdę dobry. Chodziło Ci pewnie o Trofeo Zamora? Czy o inną klasyfikację chodzi?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 12 paź 2007, 23:26

nie kreuje valdka na geniusza tylko realnie oceniam jego forme w tym sezonie

i uwazam ze w pierwszej 5 jest

podaj moze Swoja?

asteniu-franco w tym sezonie jest akurat obecnie kontuzjowany to i formy miec nie moze

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 12 paź 2007, 23:28

guru pisze:Przesadą jest pisanie, że Valdes jest lepszy od Almunii, a tym bardziej Lehmanna.
W moich oczach nie ma w tym żadnej przesady. Ba! Gotów jestem nawet powiedzieć, że taka jest prawda :wink: .

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 12 paź 2007, 23:34

guru pisze: TVP pokazał Ci Cristiano w LM i tyle o nim wiesz. Moim zdaniem to Właśnie Ronaldo powinien dostać Złotą Piłkę, ale to nie ja je rozdaje i to nie temat na to.
Dokładnie. Ktoś tam wspominał o stereotypach i o tym, że w ostatnim sezonie Valdes był jednym w lepszych w drużynie. Przyszedł mecz z Milanem, Cris zawiódł i to według was zniweczyło jego wyśmienity dorobek sezonu, genialne mecze, genialne bramki w Premiership. Jeszcze bardziej wyraziste to było w przypadku Heinze. TVP pokazało jak wpada na Evrę, potem jak krzywo podaje do vdS i nagle Heinze to ciota, nieudacznik. A zdaje się, że swego czasu on też był najlepszym piłkarzem w Man United, a jeszcze wczesniej najlepszym lewym obrońcą w Ligue 1.
jordan20 pisze:podaj moze Swoja?
Proszę bardzo: Buffon, Cech, Casillas, van der Sar, Given/Coupet.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”