Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 14

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 sie 2007, 22:03

metol pisze:A czego brakuje Terry'emu? Jego serce jest oddane Chelsea i to widać. Pomimo młodego wieku jest dość doświadczonym piłkarzem. Potrafi w trudnych momentach pójść do przodu, niekiedy zdobyć gola, potrafi motywować kolegów, pokrzyczeć na nich i jest waleczny. Co jak co, ale Chelsea ma charakter, często bramki strzela w końcowych minutach, a Terry ma też w tym spory udział. Myślę, że nieco przesadzasz, bo są gorsi kapitanowie.

Nie mówię, że jest cudownym i niezastąpionym kapitanem, ale chyba lepszym od Beckhama. Właściwie to tam dużo lepszych kandydatów nie ma. A przynajmniej w tamtym meczu nie było specjalnie piłkarza, który by na opaskę bardziej zasługiwał.

Tylko dlaczego tego wszystkiego nie widac w spotkaniach Anglii, jesli jeszcze to jest obecne w Chelsea, to w reprezentacji napewno nie. Nie dostrzegałem Terry'ego zagrzewajacego do walki, mobilizujacego, kzyczacego. Tak naprawde nei robi nic aby zagrzac do walki partnerów, poprostu wykonuje swoje zadania na środku defensywy i do tego sie ogranicza.

???
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ??? » 23 sie 2007, 22:24

no racja Terry jest owele lebszym kapitanem w CHELSEA niz w reprezentacji angli ale dajmu mu czas bedze dobrze bekcham tez nigdy nie krzycza itd ogranicza sie do swojej gry moze az czy 2 sie zadylo ale i tak w to watpie bekcham nawed nima ducha walki o ile wogle go kides mial

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 08 wrz 2007, 19:00

Jarzinho pisze:Nie dostrzegałem Terry'ego zagrzewajacego do walki, mobilizujacego, kzyczacego.

Trudno jest dostrzec to w TV... :roll:

Po pierwszej połowie, Anglia prowadzi z Izraelem 1:0. Gola strzelił w 20' minucie SWPower [aż by się chciało rzec "nasz" Shaun :( ]. Gra wygląda dobrze. Anglicy atakują i wynik powinien być wyższy. Świetną sytuacje na podwyższenie wyniku miał Owen, ale z 5 metrów trafił w bramkarza, a przy dobitce zachował się jak amator. Posłał piłkę nad poprzeczką. [']

Wiele osób liczyło na niespodziankę typu remis... Nie ma takiej opcji. :]

EDIT

Owen się zrehabilitował. :] W 49' podwyższył na 2:0. Piękna bramka. Przy golu asystował Barry. :wink:

EDIT2

Śmiało można powiedzieć, że już po meczu. w 66' na 3:0 strzela kibic Arsenalu- Richards. 8) Rzut rożny wykonywał Barry, który popisał się drugą asystą w tym meczu.

Izrael nic nie gra.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 08 wrz 2007, 20:02

Generalnie nic wielkiego Anglia nie grała, po samym ustawieniu Izraela było widać, że liczą wyłącznie na remis (5-4-1 nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem). Obrona niemal bezrobotna. Micah Richards jest dla mnie przekozakiem, szybki, silny jak cholera i bardzo młody, należała mu się ta bramka. Para środkowych Barry-Gerrard rozumiała się całkiem dobrze, o wiele lepiej niż Gerrard-Lampard, czy jak w meczu z Niemcami Lampard-Carrick. Nieźle sie przestraszyłem jak Gerrard miał jakieś problemy z nogą, ale wydaje mi się, że to był tylko skurcz. Dobrze, że został zmieniony, jeszce by go jakiś Żyd skosił w końcówce i pół sezonu z głowy. SWP został graczem meczu, w sumie całkiem zasłużenie, choć drugi skrzydłowy Joe Cole również zagrał świetnie. Owen strzelił świetną bramkę z niczego, by spartaczyć dwie setki. O pierwszej wspomniał guru, w drugiej minął bramkarza i wystarczyło minimalnie podciąć piłke, by obrońca nie mógł jej sięgnąć, jednak stało się inaczej.
Ogólnie troche żal, że Anglia wygrała tak na luzie, bo to oznacza przedłużenie kadencji McClarena, z którym Synowie Albionu mogą nawet do 1/4 Euro nie dotrwać, O ile oczywiście się zakwalifikują :)

arturo_
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arturo_ » 26 wrz 2007, 15:37

Kolejnej (której to juz w karierze) kontuzji doznał napastnik Newcastle Michael Owen. :( Tym razem jest to kontuzja żeber, która raczej uniemożliwi mu wystepy w meczach eliminacji do ME.
Niestety jego to już pech chyba nie ma zamiaru opuścić, naprawde szkoda chłopaka bo graczem to on jest nie byle jakim, no i nawet ostatnio o sobie przypomniał strzelajac dla reprezentacji.

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 17 paź 2007, 18:58

Po dzisiejszym meczu chyba nikt nie ma wątpliwości, że McClaren powinien wylecieć na zbity pysk zaraz po eliminacjach, bez względu czy Anglicy awansują czy nie. Ten trener to pomyłka, chciałbym ujrzeć Mourinho na selekcjonerskiej ławce.

A awans Synów Albionu na przyszłoroczne EURO to jeden wielki znak zapytania na obecną chwilę.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 17 paź 2007, 19:14

HAhaha i Anglicy przegrali z Rosja 2-1 :lol: Zgodze sie ze Mclaren powinein wyleciec albo na ratunek powolac Croucha ktory ma talent a szerzej o tym pisalem w temacie LFC.

PS. Oooo leci mecz Węgrów z Polską a ja zapomnialem wlaczylem dopiero teraz.Jak na razie 0-0

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 paź 2007, 20:28

Chyba się nie wyłamię i podpiszę, że McClaren powinien stracić posadę. Najlepiej jeśli do zmiany dojdzie po zakończeniu eliminacji. Bez względu na to, czy Anglicy ten awans wywalczą, czy nie. Niewielkie usprawiedliwienie to kontuzje w linii defensywnej. Nie ma co ukrywać - ustawienie Richards, Ferdinand, Campbell, Lescott nie jest może najlepszym z możliwych scenariuszy.Ale i biorąc pod uwagę te problemy to porażkę w Moskwie uznać trzeba za ogromne rozczarowanie. Nie wyobrażam sobie EURO bez Anglików, ale na dzień dzisiejszy taki scenariusz jest bardzo realny. Zaryzykował z posadzeniem Lamparda i to się nie opłaciło. Trudno mi jednak stawiać to jako argument przeciwko selekcjonerowi, bo sam postulowałem o odpoczynek dla Franka. Widocznie i ja się myliłem i McClaren. Brawa dla Wayne'a za gola i wolę walki. Ale przesadził bezsensownie faulując(IMO przed polem karnym) napastnika Rosjan. Z drugiej jednak strony co to za sytuacja, w której Rooney walczy 1 na 1 z przeciwnikiem pod własnym polem karnym i nie ma jakiejkolwiek asekuracji, żadnego wsparcia, można powiedzieć że gra rolę stopera?...

EDIT: A tak w ogóle to Crouch jest w kadrze i grał 10 minut.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 17 paź 2007, 20:35

Cris7 pisze:A tak w ogóle to Crouch jest w kadrze i grał 10 minut.
eeee to ewidentnie za mało żeby pokazał na co go stać.Mam nadzieję że kolejny selekcjoner postawi na niego bo watpie aby Mclaren dlugo trenowal Anglikow.Sytuacja ich jest ciezka i mozliwe nawet ze nie awansuja.Jestem ciekaw kto moze byc jego zastepca.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 17 paź 2007, 20:59

A ja uwazam ze Mclaren popelnil blad rezygnujac z Beckhama a jeszcze wczesniejszym bledym bylo zatrudnianie go i zwalnianie szweda przez FA.
Juz tylko matematyczne szanse na awans maja Anglicy i pewnie Euro odbedzie sie bez nich. Dodam tylko ze to nie przypadek ze angielski futbol bedzie nieobecny na 2 najwazniejszym turnieju swiata. Niech sie lepiej zastanowia nad premiership bo obcokrajowcy dla ich kadry grac nie beda

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 17 paź 2007, 21:53

Moim zdaniem sytuacja kadrowa to akurat najmniejszy problem. Takich piłkarzy chciałaby mieć każda reprezentacja. Brakuje za to odpowiedniego człowieka na stanowisku selekcjonera.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 17 paź 2007, 22:11

Zgadzam sie, ze sytuacja kadrowa nie jest w przypadku Anglikow problemem. Problemem jest za to styl gry, jaki narzucil im trener.Do tego bledne decyzje selekcjonera i byc moze najwieksza niespodzianka kwalifikacji do EURO gotowa. Tylko jak dowiedzialem sie, ze ten pan bedzie trenerem Anglii powiedzialem, ze to zly pomysl. Jak widac nie mylilem sie, chociaz oczywiscie Anglia moze jeszcze awansowac. Tylko co dalej? Tez przychylam sie do opinii, ze bez wzgledu na to, czy zagraja w turnieju finalowym czy nie, to powinien opuscic piastowane stanowisko.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 paź 2007, 2:38

Oczywiście zbiera się tylko McLarenowi. Wybitnym fachowcem nie jest, ale nie przesadzajmy. Wina leży po obu stronach. Ze strony piłkarzy brakuje mi odpowiedniej motywacji i przede wszystkim zgrania. Jak można zremisować u siebie z Macedonią? Ten mecz jest świetnym przykładem.
Bienias pisze:A ja uwazam ze Mclaren popelnil blad rezygnujac z Beckhama a jeszcze wczesniejszym bledym bylo zatrudnianie go i zwalnianie szweda przez FA.
Akurat pominięcie Beckhama nie jest aż tak odczuwalne. Wystarczy zobaczyć jak w reprezentacji gra SWP.
Cris7 pisze:Brawa dla Wayne'a za gola i wolę walki.
Gdyby wszyscy zawodnicy podchodzili do tego, to dzisiaj Anglia byłaby na pierwszym miejscu w grupie, bo graczy ma wyśmienitych.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 18 paź 2007, 11:11

O ile kadra kompletna nie jest i porówując ją do zespołów Włoch, Argentyny czy Hiszpanii można na paru pozycjach uznac ją za wyraźnie słabszą, to jednak taki zespół powinien z palcem w nosie wygrać grupę, ale jak widzimy teraz karty rozdaje Chorwacja i Rosja a Anglicy muszą modlić się o każdą możliwą wpadkę, i mi się wydaje żę nie wymodlą, Chorwaci są o tyle lepszym zespołem od Angli że z Macedonią problemów większych mieć nie będą zapewnią sobie awans, a Rosja gra z Izraelem i Andorą gdzie też pewnie nie straci punktów.
A w czym leży problem, dla mnie 75% "sukcesu" to trener, bo nigdy go za klasowego nie uważałem, zresztą anglicy nauczeni doświadczeniem z ligi powinny wybrać treneraa zagranicznego bo swoich nie mają dobrych.
A druga sprawa to nastawienie, choć moim zdaniem Anglia byłaby dużo lepszy zepsołem gdyby zmieniła styl gry na bardziej kombinacyjny z większą ilością szybkich krótkich podań, zmieniając tempo gry, Lampard, Gerrard i inni nie powinni mieć z taką grą problemów

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 14:05

guru pisze:Bienias napisał:
A ja uwazam ze Mclaren popelnil blad rezygnujac z Beckhama a jeszcze wczesniejszym bledym bylo zatrudnianie go i zwalnianie szweda przez FA.

Akurat pominięcie Beckhama nie jest aż tak odczuwalne. Wystarczy zobaczyć jak w reprezentacji gra SWP.
Wlasnie.Wright phillips gra bardzo dobrze a na pewno lepiej od Beckhama.Zreszta kiedys musza zrezygnowac z niego na stale bo nie bezie on gral zawsze.po za tym ameryka to pilkarska emerytura a Beckham nie osiagnie juz nic wielkiego

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”