Ogólna dyskusja o polityce - Strona 89

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 15:40

Łukasz_ pisze:Danielinho90 co zrobił Lepper poza paroma aferami ?

Lepper pomaga rolnikom a po za tym on jedyny ich rozumie i mysli logicznie.Wszyscy chca tylko sie nachapac kasa a on wrecz przeciwnie.Wszystko dla naszego narodu.Ale nie lepiej dac sie zrobic telewizji i glosowac na kaczorkow albo tuska feee

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 18 paź 2007, 15:48

Podaj jakieś konkrety bo ogólnie pisać można o każdym polityku. Z tym " napychaniem się kasą " to Lepper przy pierwszej lepszej okazji napchałby się :)
Wracając do tej pomocy i rozumienia, on wie że głównie u nich może szukać głosu w wyborach dlatego zawsze ich szanował i w wywiadach utożsamiał się z nimi.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 paź 2007, 15:52

:arrow: McSuchy: Widzisz ty wolisz żeby twoje cięzko zarobione pieniadze politycy marnotrawili na bzdurne klipy "100 konkretów" niż na równie bzdure (choć dużo bardziej skuteczne pod względem politycznego marketingu) kilpy z cyklu "Mordo ty moja" lub "By żyło się lepiej". Ja natomiast nie che żeby moja kasa znikał w tak debilnych przedsięwzięciach jak "Mordo ty moja" lub "100 konkretów". Kwestia gustu.

GW zrobiła test:

http://latarnik.gazeta.pl/compass/

jest lepszy od tego na WP choć też dużo mu brakuje.

Mi wyszło coś podobnego jak na WP:

http://latarnik.gazeta.pl/compass/app/poll_result.html

Najbliżej mi do Ligi Prawicy Rzeczpospolitej (co ciekawe GW tej nazwy nawet nie podaje, jest tylko LPR tak ja by UPR nie istniała) i Platformy Obywatelskiej, najdalej oczywiście do LiD.

Ja i LPR:

http://latarnik.gazeta.pl/compass/app/s ... ubjectId=6

Ja i PO:

http://latarnik.gazeta.pl/compass/app/s ... ubjectId=9

Edyta:

Łukasz naprawde chcesz z nim dyskutować czy tylko kopiesz leżącego po prostu?(zasmiecacie i tak już "burdelowaty" temat)

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 18 paź 2007, 16:06

franz pisze:Widzisz ty wolisz żeby twoje cięzko zarobione pieniadze politycy marnotrawili na bzdurne klipy "100 konkretów" niż na równie bzdure (choć dużo bardziej skuteczne pod względem politycznego marketingu) kilpy z cyklu "Mordo ty moja" lub "By żyło się lepiej". Ja natomiast nie che żeby moja kasa znikał w tak debilnych przedsięwzięciach jak "Mordo ty moja" lub "100 konkretów". Kwestia gustu
Mógłbyś wkleić część mojej wypowiedzi w której stwierdzam że wole by na to były wydawane moje pieniądze? Konkretne zdanie poproszę bo choć usilnie się staram to sam go znaleźć nie mogę. Napisałem że do mnie bardziej przemówiły "bzdurne" spoty LiDu niż "skuteczniejsze pod względem politycznego marketingu" spoty PiSu. Gdzie widzisz tu zdanie że wole by na to były wydawane moje pieniądze? To dwie osobne kwestie a ja w swojej wypowiedzi poruszyłem tylko jedną.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 18 paź 2007, 16:13

Łukasz_ pisze:odaj jakieś konkrety bo ogólnie pisać można o każdym polityku

Dokładnie nie pamietam co zrobil.Tylko powiedz teraz ty mi co dobrego zrobili Kaczynski i Tusk?? Wcale nie wiecej.Tak wiec glos na samoobrona wcale nie jest tak zlym wyjsciem.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 paź 2007, 16:21

McSuchy pisze:Mógłbyś wkleić część mojej wypowiedzi w której stwierdzam

Jasne, prosze bardzo:
McSuchy pisze:ja np. wolę te bzdurne według ciebie "100 konkretów"
Pisząc wole spot LiD niż PiS wyrażasz posrednio zgode na to aby finansowano z twojej kasy te bzdurną reklamówke LiD. Skoro ten kilp według ciebie jest dobry i do ciebie przemawia to o co chodzi? No chyba że wmówisz mi, że w poście na samej górze strony napisałeś coś takiego:
franz pisze:Ja natomiast nie che żeby moja kasa znikał w tak debilnych przedsięwzięciach jak "Mordo ty moja" lub "100 konkretów"
To wtedy OK.

Ogólnie to nie mam zbytnio ochoty na bezsensowne spory, które do niczego nie prowadzą. Czyli nie jestes za traceniem pieniędzy na bzdurne reklamówki,tak? A więc w tej kwestii się zgadzamy i jest GIT.

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 18 paź 2007, 16:39

franz pisze:Pisząc wole spot LiD niż PiS wyrażasz posrednio zgode na to aby finansowano z twojej kasy te bzdurną reklamówke LiD. Skoro ten kilp według ciebie jest dobry i do ciebie przemawia to o co chodzi? No chyba że wmówisz mi, że w poście na samej górze strony napisałeś coś takiego:
Powiem ci dawno nie widziałem tak piękne nadinterpretacji jak tą którą pokazałeś. Idąc twoim tokiem rozumowania mogę napisać że to samo że: "ty franz wolisz żeby twoje cięzko zarobione pieniadze politycy itd..." na podstawie tej wypowiedzi:
franz pisze:Najlepiej w kwestii politycznego marketingu wypadli liderzy sondaży czyli Pis i PO, które walczą o zwycięstwo w Polsce.
Przecież wyrażając uznanie dla spotów i kampanii obu tych formacji wyrażasz pośrednio zgodę na to aby były finansowane z twojej kasy. Piękna nadinterpretacja prawda?

To może jak napisze że lubię dzieci to automatycznie będę pochwalał pedofilię albo będę przeciwnikiem aborcji? Proszę nie wkładaj w moje usta czegoś czego nie powiedziałem, mało co mnie tak irytuje. Odniosłem się jedynie do twojego poprzedniego postu w którym wyśmiałeś spoty LiDu a pochwaliłeś kampanię PiSu i PO. Tyle i nic więcej, zaś snucie na tej podstawie jakiś dziwnych tez uważam za nadużycie.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 18 paź 2007, 16:54

McSuchy pisze:To może jak napisze że lubię dzieci to automatycznie będę pochwalał pedofilię albo będę przeciwnikiem aborcji?
Prosze cie nie mam dzis ochoty na takie chwyty, w zasadzie to nigdy nie miałem. Ustalilismy ty uwazasz, że skuteczna i dobra marketingowo jest kampania LiD ja uważam, że lepsze pod tym względem są PiS i PO i OK.

Wyjasnilismy też, że obaj nie chemy aby nasze pieniądzy politycy marnotrawili na głupaw rekalmy i tyle wszystko jest jasne w tej kwestii a więc o co się tu spierać i o czym dyskutować skoro wszystko jest wyjasnione. Chyba możemy uznać sprawe za zamkniętą?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 18 paź 2007, 16:58

franz pisze:Wyjasnilismy też, że obaj nie chemy aby nasze pieniądzy politycy marnotrawili na głupaw rekalmy i tyle wszystko jest jasne w tej kwestii a więc o co się tu spierać i o czym dyskutować skoro wszystko jest wyjasnione. Chyba możemy uznać sprawe za zamkniętą?
Tak możemy uznać za zamkniętą. Drążyłem temat gdyż jak już napisałem mało co tak mnie irytuje jak wkładanie mi w usta czegoś czego nie powiedziałem, mało o czym nawet nie pomyślałem.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 paź 2007, 17:26

Panowie i panie (sa tu takie?) podjalem decyzje na kogo zaglosuje.Chcialbym sie tym z wami podzielic poniewaz zawsze waznym wydarzeniem w zyciu czlowieka jest moment w ktorym sie okresla.

Prosze o werble...

PO.

Moglbym sobie teraz pojsc i tyle.Do kazdego wyroku powinno byc uzasadnienie zatem i ja je podam.

Zazwyczaj glosuje na jakies partie lewicowe co wynika z pewnych idealow ktore sobie cenie o ktorych juz tutaj gawedzilismy a ktore sa dla mnie tozsame z lewica.Niestety zadna lewicowa partia ktora chcialaby realizowac gro z tych idealow - najlepiej antyklerykalna - nie startuje.LiD to jakas hybryda nie ufam im wole poczekac co sie z tego urodzi.Beda mieli okazje wykazac sie lub nie jako opozycja.
PO dostanie moj glos z przyczyn czysto pragmatycznych.Czym oni beda mieli wiecej tym maja wieksze szanse przeciwstawic sie PiS-owi.Jestem gotowy zrobic naprawde duzo zebysmy juz pod koniec pazdziernika mogli zapomniec o IV RP i Polsce pisowcow.Lacznie z nocnym czuwaniem w kosciele jezeli mialbym pewnosc ze to zadziala.
Licze na to ze bede jednym z wielu kamyczkow tworzacych tame ktora powstrzyma PiS i skieruje ich do sciekow.

Za przyszlosc nasza i wasza.

Swietne sa takie patetyczna hasla na koniec :)

Ps. Franz - wiesz jak sprawic zeby kobieta sie zarumienila (wiadomy topic).Szkoda ze palisz.Mimo wszystko cmokasie.

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 18 paź 2007, 22:15

Chlopaczek pisze:Zazwyczaj glosuje na jakies partie lewicowe
W tym przypadku to tez czynisz. Zreszta gdybys zaglosowal na PiS byloby ot bez roznicy bo te partie praktycznie sie nie roznia. Kaczynscy po prostu chca rzadzic dal wladzy PO dla kasy. Partiami prawicy sa partie zrzeszone w LPR czyli LPR UPR i PR przy czym tylko srodkowa jest godna zaufania. Miejmy nadzieje ze UPR bedzie mialo w sejmie reprezentacje dosc liczna by zamieszac troche w tym korycie a przynajmniej go troche wysuszyc.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 19 paź 2007, 3:21

internista1908 pisze:
Chlopaczek pisze:Zazwyczaj glosuje na jakies partie lewicowe
W tym przypadku to tez czynisz.
PO jest lewicowe :?: :o Słyszałem już że PiS ale o PO jeszcze nie :warrior: Mógłbyś mi to udowodnić :?:
internista1908 pisze:Partiami prawicy sa partie zrzeszone w LPR czyli LPR UPR i PR przy czym tylko srodkowa jest godna zaufania.
Taaak oczywiście. Wszystkie partie są skorumpowane, dążą do objęcia władzy bo po prostu mają mocarstwowe plany lub zależy im na kasie a jedyna UPR jest ' (~) fiołkiem w tym polskim gównie w polu' i oczywiście zależy im na dobru społeczeństwa i w ogóle są hiper super a pensje będą oddawali ludowi. Fajowo że tacy ludzie są w jednej partii bo takich nam właśnie potrzeba :jupi:
franz pisze:Popieram twoją teorie
Wg nieoficjalnych informacji wiem że stoją jeszcze za tym Żwirek i Muchomorek :rotfl4:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3308

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 paź 2007, 3:46

Nie przemeczaj chlopaka ja Ci udowodnie ze PO jest lewicowe.

Kazda partia ktora nie nazywa sie UPR nie jest dostatecznie prawicowa czyli jest lewicowa.Okreslenie "partia lewicowa" ma naturalnie domyslny wydzwiek pejoratywny.
Podobnie jest z kolorami.Jezeli cos nie jest dostatecznie ciemnego koloru albo nie jest po prostu czarne to musi byc biale.

Za takie przelomowe odkrycia ludzie dostaja Nobla.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2007, 8:48

internista1908 pisze:W tym przypadku to tez czynisz. Zreszta gdybys zaglosowal na PiS byloby ot bez roznicy bo te partie praktycznie sie nie roznia. Kaczynscy po prostu chca rzadzic dal wladzy PO dla kasy. Partiami prawicy sa partie zrzeszone w LPR czyli LPR UPR i PR przy czym tylko srodkowa jest godna zaufania. Miejmy nadzieje ze UPR bedzie mialo w sejmie reprezentacje dosc liczna by zamieszac troche w tym korycie a przynajmniej go troche wysuszyc.
Pozwolisz, że się nie zgodze(oczywiście nie uczynie tego w taki 'smieszny' sposób jak to zrobili Łukasz i Chłopaczek) Kwestia prawcowości u PO wydaje mi się całkowicie jasna(a przeczytałem program tego ugrupowania) w kwestiach gospodarczych i ustrojowych jest duzo bardziej prawicowa od PiS(który swoimi pomysłami mocno podchodzi pod lewice i spokojnie mógł by rządzić z LiD) Faktem jest, że UPR jest znacznie bardziej prawicowa(i chwała im za to!) lecz jest to partia powiedział bym skrajnie prawicowa, dla co niektórych okreslenie to ma naturalnie domyslny wydzwiek pejoratywny, a innym kojarzy się z faszyzmem i skinami (vide twórcy "Ekipy") co oczywiście jest wielkim błędem i ludziom tym brakuje podstawowj wiedzy, ale miałem nie o tym. W PO jest co prawda siliny blok, który skłania się ku centro-prawicy ale i blok czysto prawicowy ma się dobrze(choć jakby trochę osatnio gorzej) a więc smiało można mówić, że to partia prawiowa. Co do tej kasy to masz racje ale nie do końca. W PO jest duża grupa ludzi, która szykuje się do skoku na publiczny szmal, świadzczą o tym chociażby masowo robione kursy do rad nadzorczych szykują się na obsadzenie stołków od TVP i BOT po Zagłebie Lubin. Tak jak każda partia w tym kraju obecnie (oprócz UPR bo oni tak tak Yukasz są ostatni sprawiedliwi, bo to wszystko by po prostu sprzedali i nie mogli by obsadzac stołkówi i wyszytko by wróciło do normalności) Co do tej prawicowści LPR i PR to ja mam jednak watpliwośći może z punktu widzenia "moralności" są prawicowi w "starym" znaczeniu tego słowa, ale mnie interesuje gospodarak, państwo, i prawo a gejów i aborcje to mam gdzieś(z tymi gejami to na pewno nie tam gdzie myslicie).

Choć ostanio(ze 2-3 dni temu) usłyszałem taki zarzut PO wobec PiS: "Sprywatyzowliście kolebke solidarności, stocznie gdańską, hańba!" Mam nadzieje, że mozna to zrzucić na karb kampanii wyborczej i chęci przekonania do siebie ciemnego lud, a nie lewicowości PO.
Yukasz pisze:Wg nieoficjalnych informacji wiem że stoją jeszcze za tym Żwirek i Muchomorek
:shock:

A jeszcze nie dawno popierali partie gamoni i krasnali (http://www.gamonie.waw.pl/) a teraz już w Lid, widać kawsek wobec swej choroby z Filipi i spadków słupków poparcia wydał rozkaz "All hands on the deck! (Ka ka kaka kaj ka kjajka :pijemy: )" :lol:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 19 paź 2007, 9:14

http://www.spieprzajdziadu.com/2007/10/ ... aktywacja/

Ot, taki filmik zachęcający do głosowania ... tylko dlaczego nie był śmieszny :roll:

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”