Ogólna dyskusja o polityce - Strona 91

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 19 paź 2007, 22:31

:arrow: zygy w dość dosadny sposób (wybacz jeśli cie to uraziło) sprowadziłem cie do parteru i chyba wiesz, że na tego rodzaju z lekka żenujące "wywody" ci nie odpowiem a więc po co zaczynasz tylko nie potrzebnie zasmiecjąc temat? Przecież pisałeś, że z takim tempakiem i wyznawcą Kaczora(tego co działa jak NSDAP i Hiteler), który na dodatek wierzy jego ziomkom nie chcesz dyskutować więc po co to zaczynasz?

Zdecyduj sie na jakies konkretne stanowisko.

Ps: Serdecznie prosze cie abyś więcej nie kierował w moją stronę swoich "wypowiedzi" i tak ci nie odpowiem a więc będzie to tylko nie potrzebne zasmiecanie tematu, a tego chcemy uniknąć.

Pozdrawiam (mimo wszystko)

UPR\o/

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 19 paź 2007, 22:33

W niedziele bede kierowal sie zasada jak sie nie ma co sie lubi to wybiera sie najmniejsze zlo. Zaglosuje na PO. 8)
Od poczatku odrzucilem LPR i Samoobrone. Wolalbym nie pojsc na wyobry niz zaglosowac na jedna z tych dwoch partii. Ostatnio ogladalem w tv kandydatow z listy LPR i bylem w szoku, co zootechnik lub wlascicielka ksiegarni moga wiedziec o rzadzeniu panstwem? No ale miejmy nadzieje ze sondaze sie sprawdza i tych dwoch partii nie zobaczymy w rzadzie. LiD jakos tez mnie nie przekonuje... i jeszcze ten filipinski wirus.... :shock:
A co do PiSu. Mam dosc ich polityki, na przyklad ciagla zmiana ministrow na coraz to gorszych, Co pani Minister Jakubiak moze wiedziec o Sporcie? Najbardziej mi bylo szkoda Radka Sikorskiego, bo to byl wlasciwy czlowiek na wlasciwym stanowisku, no ale moze teraz po wyborach wroci na stanowisko szefa MONu. Najlepiej pana Kaczynskiego okreslil moj wykladowca od ekonomii..:
"Ogladalem wczoraj debate(Tusk- Kaczynski) i doszedlem do wniosku ze, 50% uczestnikow tej debaty nie ma pojecia o czym mowi, tym bardziej o sytuacji gospodarczej w kraju...mam na mysli to nizsze 50%" :D

Na koniec cytat z dzisiejszej wypowiedzi prof. Bartoszewskiego:
"Jak PiS wygra wybory, to ja wyjezdzam z Polski." :D Zawsze to jakas alternatywa.. :wink:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 19 paź 2007, 23:55

Zacznę od końca:
mimek pisze:"Jak PiS wygra wybory, to ja wyjezdzam z Polski." Very Happy Zawsze to jakas alternatywa..
Zgadza się jest alternatywa - żyć w kraju bez kogoś kto swój autorytet rozmienia na drobne mieszając się w sprawy które jego nie dotyczą. Mój kolega dobrze to podsumował: "Ja to bym Bartoszewskiemu dowód zabrał".

Jeszcze kilka (dwa) takich złotych myśli co słyszałem ostatnio:
"Wreszcie nie mamy za prezydenta alkoholika o kręgosłupie moralnym jak pałka esbeka." - W. Cejrowski
Najkrótsza charakterystyka partii liberalnych i socjalnych w kwestiach gospodarczych: "Partie socjalistyczne to partie ludzi biednych, partie liberalne to partie ludzi bogatych. Z natury swojej partie dążą do zwiększenia swojego elektoratu" - autor nie znany szerszej publiczności
"Może będę pluć sobie w brodę za parę lat, ale chcę by ktoś miał możliwość kontynuowania swojej pracy, chcę stabilizacji rządów. Zagłosuję na PiS by mogli spróbować coś zrobić, bo żeby coś osiągnąć potrzeba czasu" - autorka też bliżej wam nie znana

Głosujcie mądrze, a nie tak jak wam każe TV i gazeta.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 20 paź 2007, 9:42

cisza wyborcza....

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 21 paź 2007, 22:58

wedlug mnie nokaut. Bez dwoch zdan. Zobaczymy co nam przyniosa rzady PO :) powodzenia!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 21 paź 2007, 23:06

Widzieliście wyniki :?: :lol:

Wg tego co wcześniej widzieliśmy było prawie 17% przewagi PO, teraz już niecałe 13% więc różnica może być jeszcze mniejsza ale zwycięstwo to zwycięstwo.

Ja oczywiście głosowałem na PO i ciesze się z wygranej choć początkowo w nią nie wierzyłem. Ale PO w miarę trwania kampanii się rozkręcała a PiS wpadł we własne sidła. I jak się teraz mają sondaże które podobno kłamały bo nie wygrywał PiS a PO wygrało wyżej niż one pokazywały :P

No i cieszy mnie jeszcze ze nie będę musiał oglądać Giertycha, jego koleżki chama Mikke, Leppera, Millera i innych.

By żyło się lepiej :beer:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 21 paź 2007, 23:07

No to dla PO optymalna, baaa wymarzona sytuacja -> PO - PSL
Tylko czy ja przeboleje morde Tuska jako premiera :think: ale skoro dalo rade z Jarkiem to pewnie jakos przetryzmam

Jestem ciekawy czy aby naprawde "bedzie zylo sie lepiej", maja pole do popisu (bez skojarzen koalicyjnych, bo to raczej niemzoliwe :!:)

Mocna opozycja, wiec bedzie ciekawie

Awatar użytkownika
mimek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mimek » 21 paź 2007, 23:17

bellus pisze:Zgadza się jest alternatywa - żyć w kraju bez kogoś kto swój autorytet rozmienia na drobne mieszając się w sprawy które jego nie dotyczą. Mój kolega dobrze to podsumował: "Ja to bym Bartoszewskiemu dowód zabrał".
Chyba nie wiesz co Ty piszesz, wybory dotycza wszystkich polakow, wiec nie wiem o co Ci chodzilo z tym, ze profesor Bartoszewski miesza sie w sprawy ktore go nie dotycza. Jako osoba publiczna ma prawo do wyglaszania swojej opini, zwlaszcza ze jest wielkim autorytetem dla Polakow. Troche szacunku dla tego czlowieka...

Co do wynikow, to jestem zadowolony :D . Wygrala PO i nie bedzie LPR i Samoobrony. Pozostaje tylko czekac na efekty....

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2826

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 21 paź 2007, 23:18

uffff oby się tylko nie po-pisali teraz!!!! jestem zadowolony...koniec 4rp...koniec zastraszania..koniec psucia i niszczenia...noo i Rząd bez buraków i faszystów

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 paź 2007, 23:19

Jakakolwiek dyskusja czy PiS zrobił coś dobrego dla Polski nie ma sensu, bo dziś dostaliśmy ostateczną odpowiedź. To PiSowi zawdzięczamy tą frekwencję. Osoby, które zostały rok temu, teraz ruszyły na wybory i mamy rekord.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 paź 2007, 23:24

Potężny front (czytaj. Układ) za sprawą wielkiej manipulacji wybrał nam nowy rząd. Cieszę się :]

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 21 paź 2007, 23:29

No i mamy wyniki, które z resztą bardzo mnie cieszą. Tak jak mówi Piwus, frekwencję zawdzięczamy Kaczorom, bo wielu ludzi ruszyło do urn nie mogąc dłużej patrzeć na to, co się działo. W większości byli to ludzie młodzi, takie przynajmniej mam wrażenie rozmawiając z ludźmi z mojego otoczenia, znajomymi, kolegami, no i na swoim przykładzie :P A więc koalicja z PSL? :) Wyniki będą sie pewnie minimalnie zmieniać ale rewelacji nie będzie. Ciesze się, że nie będę już musiał oglądać Lepperów, Romanów i innych.

Co można powiedzieć więcej... "By żyło się lepiej :beer: "

PS krążą słuchy, że TVN złamał ciszę wyborczą :lol:

EDIT
Ano zobaczyłem w Domku, że juz wiecie :lol:
Ostatnio zmieniony 21 paź 2007, 23:36 przez maestro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2089

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2007, 23:32

w senacie PO też miażdzy - mają 2,5 razy wiecej mandatów niż PiS, o reszcie nie pisze.

Co do większości.
Albo koalicja z PSL, albo - jeśli okaże sie, ze zabrakło 3, 4 posłów [bo to przecież niedokładne wyniki] to może z PiSu paru przyjdzie ?

ogólnie to się ciesze, bo wygrałem u buka :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 paź 2007, 23:33

Pożegnanie z Samoobroną i LPR to co najmniej równie dobra wiadomość jak zwycięstwo PO.

Ciekawe czy Układ mianuje na premiera zabójcę Popiełuszki :think: Kaczyński nieźle pluje jadem, ale spoko. Tyle ma.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2405
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 21 paź 2007, 23:35

Widzę bardzo pozytywne reakcje na te wyniki.

I moja nie jest inna. Dla mnie wybory o miesiąc za wcześnie i nie mogłem jeszcze zagłosować, ale tak czy inaczej wygrała ta partia, na którą swój głos gdybym mógł, bym oddał.

Jeśli ta różnica faktycznie okaże się tak duża w oficjalnych wynikach to PO będzie mogło rządzić niemal samodzielnie. Wszyscy sp[odziewają siękoalicji PSL, czyli będzie większość - będzie pole do popisu.

Mimo wszystko nie spodziewam się jakiś nadzwyczajnych zmian. Na pewne rzeczy potrzeba dużych nakładów finansowych, na co na dzień dzisiejszy Polski nie stać. Zobaczymy. Przynajmniej nie powinno być burdelu, bo nie ma Leppera i Giertycha.

Starczy. Ocenimy za jakiś czas.

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”