Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 22 paź 2007, 15:04
skorpss
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2007, 15:06
własnie - to mnie zdziwiło, ponad 60% chyba na PiS zagłosowało, ale z tego cowiem - to z USA już dotarły. Nie dotarły z Francji, wysp, Afganistanu - szkoda, jakby nie uznali głosów żołnierzy.skorpss pisze:W USA zdecydowana większość Polonii głosowała na PiS...
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 22 paź 2007, 15:14
Mysle, ze tu nie ma co dziwic. W USA Polonia to glownie ludzie, ktorzy wyjezdzali z Polski jeszcze w czasach PRLu, wiec dla nich rozliczanie przez PiS wszystkiego sprzed '89 roku dziala na wyobraznie. Bo PRL to zazwyczaj uosobienie zla i glowna przyczyna ich emigracji.własnie - to mnie zdziwiło, ponad 60% chyba na PiS zagłosowało
Krzysztof Jarzyna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 22 paź 2007, 15:44
Akurat wyniki z USA już dotarły.skorpss pisze:Heh, PO w wielu wypadkach byłoby to na rękę. W USA zdecydowana większość Polonii głosowała na PiS...
Czyżby mała frustracjaskorpss pisze:No cóż, ze wsią sie nie wygra
Duch
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 22 paź 2007, 15:48
Moofasa
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 22 paź 2007, 16:42
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 paź 2007, 17:11
To była tylko lewacka manipulacja. PPS wymysliło sobie, ze skoro w normalny sposób nie mogą wejść do sejmu naszej najjaśniejszej RP to wyszukają sobie osoby o podobnych nazwiskach jak liderzy list innych partii i może tym "sprytnym" fortelem przemycą swoje socjalistyczne "mądrości" do sejmu, na szczęscie im się nie udało, Bogu dzięki.Moofasa pisze:A najlepsze jest i tak jest to że ok 2% głosów w Krakowie dostał jakiś 'inny' Ziobro
Corinthians pisze:"21 pażdziernika skończyła się IV Rzeczpospolita!"
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 paź 2007, 17:21
Przeczytałem, stwierdzam że to debilizm ale co dalej w związku z tyminternista1908 pisze:co do gejow to proponuje to przeczytac
http://www.pardon.pl/artykul/2845/slowa ... a_zakazane

Wg najbardziej obiektywnych sondaży (wg bellusa) jakoś zawsze było pod kreską.internista1908 pisze: co do wyborow to szkoda ze nie weszedl UPR po raz pierwszy sondarze dawaly im wejscie a tu zonk
Widać że porażka UPR boli (w sumie się nie dziwię) i możesz mnie obrażać i mówić że należę do 'prostego ludu', masz prawofranz pisze:sprawa JKM( swoją drogą widać jak łatwo jest omamić prosty lud i sprawić, że "fakt medialny" staje się faktem rzeczywistym vide "sprawa Yukasza")
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 22 paź 2007, 17:35
brylancik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 22 paź 2007, 17:50
Jak znasz jakies glupsze to podaj. Gdzies na wyspach to samo chcieli (czy wprowadzili nie pamietam) ze lekarze nie moga mowic do dzieci mama/tata zeby par homo nie dyskryminowac. Mamy teraz PO niedlugo i do nas to trafi... Moze jeszcze jakies podobne "tolerancje" dla nekrofilow czy pedofilow?Yukasz pisze:Przeczytałem, stwierdzam że to debilizm ale co dalej w związku z tyminternista1908 pisze:co do gejow to proponuje to przeczytac
http://www.pardon.pl/artykul/2845/slowa ... a_zakazaneJak nie zagazujemy gejów to jutro w Polsce będziemy mieli taką samą ustawę co w Kalifornii gdzie Schwarzenegger też najwidoczniej zachorował na filipiński wirus
To mi chcesz powiedzieć
Mam się już bać i walczyć z układem gejów
Szable do rąk i na koń
Do atakuuu
![]()
W USA jest wiele debilnych przepisów a teraz mają jeden więcej ale czy to oznacza że u nas będzie tak samo
Przeczytaj co piszesz. UPR w bloku z LPR byla nad kreska wiec nie wiem o co chodzi. Wczesniej jako samodzielni byli pod kreska co przekladalo sie na wyborachYukasz pisze:Wg najbardziej obiektywnych sondaży (wg bellusa) jakoś zawsze było pod kreską.internista1908 pisze: co do wyborow to szkoda ze nie weszedl UPR po raz pierwszy sondarze dawaly im wejscie a tu zonk
http://www.pgb.org.pl/GRAFIKA/PGB_trendy.gif
internista1908
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 paź 2007, 17:56
Yukasz pisze:W USA jest wiele debilnych przepisów
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 paź 2007, 19:05
Nie mnie pierwszego i nie ostatniego w tym temaciefranz pisze:Nie chciałem ci obrazić, serdecznie przepraszam (bo wiem, że ty wrażliwy chłopak jesteś)
To jak widzę wypowiedzi Mikke podczas tej 'debaty' co wcześniej pisałem nazywasz manipulacjąfranz pisze:zachowałeś się jak typowy przedstawiciel ciemnej masy wyzywając JKM zapewne goscia z klasą od chamów z powodu jakiś dennych manipulacji
M.in. dlatego mnie to dziwi a takie czasem odnoszę wrażenie po tym co tu czasem piszeszfranz pisze:Nie uważam się za inteligenta, ponieważ według mnie to osoba, która ma wyższe wykształcenie. Ja jestem dopiero na pierwszym roku
Jak nie napisałem dlaczego jest dla mnie chamem jak napisałem.franz pisze:A co do krytyki JKM to ty go nie skrytykowałeś tylko wyzwałeś od chamów nie podając argumentów, które miały go czynić tym chamem.
Nie znam się na prawie USA, nie studiuje historii lub czegoś z nią związanego i nigdy nie zagłębiałem się w nią. Także moi wykładowcy jak mniemam nie mają o tym większego pojęcia bo to w ogóle nie ta 'strona wiedzy'. Także mi generalnie to lotto i nie chciałbym tego zmieniać dyskutując o prawie w USA ale nie mam powodów bym miał się bać zalewu jakichś absurdalnych przepisów z gejami w roli głównej a nawet jak już by się tak zdarzyło to i tak używałbym słów: 'mama, tata' itp i chyba musieliby mi uciąć język aby to się zmieniłofranz pisze:O jaki stan ci konkretnie chodzi?
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 22 paź 2007, 19:49
Yukasz pisze:Nie mnie pierwszego i nie ostatniego w tym temacie
Czekaj bo ja się pogubiłem, o jaką debate ci chodzi? Bo myslałem, że sprawa dotyczy JKM i jego wypiedzi na prawyborach i wszystkich nastepstw tejże. A ty tu z jakąs debata wyskakujesz a ja żadnej debaty z JKM nie kojarze (TV prawie nie oglądam pewnie dla tego)Yukasz pisze:To jak widzę wypowiedzi Mikke podczas tej 'debaty' co wcześniej pisałem nazywasz manipulacją
Yukasz pisze:M.in. dlatego mnie to dziwi a takie czasem odnoszę wrażenie po tym co tu czasem piszesz
Chyba coś przeoczyłem, czy może to jest ta merytoryczna krytyka?Yukasz pisze:Jak nie napisałem dlaczego jest dla mnie chamem jak napisałem.
Ani to merytoryczne, nie mówiąc juz o tym, że to kłamstwo ale OK.Yukasz pisze:A może jednak mieli głosować na chama Mikke który wygaduje jakieś bzdury że nie posłałby swojego dziecka z osobą niepełnosprawną i w ogóle nie chce integracji takich osób
Nie wiem jak ty ale ja nie mam ochoty nic robić z gejami. Należy ich po prostu zostawić w spokoju, bo to tylko i wyłącznie ich sprawa jakiej są orientacji seksualnej i nic nikomu do tego. Nie wiem skąd pomysł rozważań na ten temat? I nie rozumiem o co chodziło z tym wątkiem ogólnie.Yukasz pisze:Tak poza tym to co proponujecie zrobić z gejami Leczyć ich Czy może rozstrzelać, zagazować, wyrzucić z Polski, wprowadzić godzinę policyjną dla nich bo innego wyjścia nie widzę aby zeszli do podziemia i w ogóle się nie ujawniali.
franz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 22 paź 2007, 22:04
Taa, na TVNiefranz pisze:Czekaj bo ja się pogubiłem, o jaką debate ci chodzi?
No właśnie dla mnie teraz jest OK i niech sobie żyją swoim życiem a ja swoim. Ale odnoszę wrażenie że internista1908 sugeruje mi że jak nie weszło LPR to teraz jakieś absurdalne przepisy zaleją nasz kraj i nie będzie miał kto zwalczać układu zwanego 'Gej'.franz pisze:Nie wiem jak ty ale ja nie mam ochoty nic robić z gejami. Należy ich po prostu zostawić w spokoju, bo to tylko i wyłącznie ich sprawa jakiej są orientacji seksualnej i nic nikomu do tego. Nie wiem skąd pomysł rozważań na ten temat? I nie rozumiem o co chodziło z tym wątkiem ogólnie.
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 23 paź 2007, 9:49
internista1908
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio