Grupa C Liga Mistrzów 2007/08 - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 paź 2007, 17:31

Makis pisze:Zdecydowal zapewne fakt, ze obie druzyny maja po 4 punkty i przewodza w grupie.
Zdecydował zapewne fakt, że w Realu jest Dudek (mimo że nie zagra), a w Olympiakosie Żewłakow. Nie oszukujmy się. Na TVP każdy zdążył się już poznać. W innym wypadku pokazaliby inny mecz. Niezależnie raczej od miejsc w grupie. Co nie zmienia faktu, że się cieszę :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 12 paź 2007, 17:49

Faktycznie :wink: "Zewlak" zupelnie wypadl mi z glowy :wink: Zobaczymy jak bedzie sobie radzil z Ruudem i reszta. Oby nie szlo mu zbyt dobrze :wink: Mam nadzieje, ze TVP nie powtorzy bledu z Superpucharu i nie zaprosi do studia "eksperta" Trzeciaka.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 paź 2007, 17:59

Makis pisze:Mam nadzieje, ze TVP nie powtorzy bledu z Superpucharu i nie zaprosi do studia "eksperta" Trzeciaka.
Zaprosi, bo to polski znawca La Liga :lol: Ale ja i tak studia z reguły nie oglądam. Wystarczy mi, że komentarz będzie przyzwoity. Bywa z tym różnie. Więc wystarczy mi zwycięstwo Realu :D

Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 13 paź 2007, 9:59

Ja już wolę trzeciaka niż znawców typu:
Michał Pol pisze:To znamienne, że od kiedy założyłem ten blog zaszufladkowano mnie już jako kibica Manchesteru United, Chelsea, Milanu, Barcelony, Realu oraz antymilanistę, antyrealistę.
I teraz zagadka, kim jest "antyrealista"?
Rafał Stec pisze:Dziś entuzjazm pcha raczej Real Madryt - wygrywający mecz za meczem, ale o wciąż nierozpoznanej wartości. Nikt nie wie, jak rozpędzeni "Królewscy" zareagują na chwile krytyczne, bo na razie wszystko zdaje się im sprzyjać i nawet jeśli grają średnio, to wspierają ich sędziowskie wpadki.
Proponuję mu obejrzeć kilka spotkań Barcelony, w tym mecz z Athletic Bilbao.

Swoją droga to nie sądziłem, że zobaczę jakiś mecz Realu w fazie grupowej, w TVP. Już myślałem, że będzie leciał Celtic na przemian z Barceloną.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 paź 2007, 10:21

Klatus pisze:Proponuję mu obejrzeć kilka spotkań Barcelony, w tym mecz z Athletic Bilbao.
Po co odwołanie do Barcelony? Ja proponuję spojrzeć na spalonego z Getafe chociażby przy podaniu do Robbena. Stec wcale Cule nie jest więc nie rozumiem odwołania do Barcelony?
Klatus pisze:Swoją droga to nie sądziłem, że zobaczę jakiś mecz Realu w fazie grupowej, w TVP. Już myślałem, że będzie leciał Celtic na przemian z Barceloną.
A Real będzie, bo pewnie myślą że Dudek zagra :D

Awatar użytkownika
Klatus
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Klatus » 13 paź 2007, 10:24

Odwołanie do Barcelony w kontekście tego, że już na pewno sędziowie pomagali Barcelonie częściej niż Realowi na przekroju tych trzech lat.
Minimalny spalony przy karnym z kapeluszu i strzela, który nie przekroczył linii bramkowej, a został uznany jako gol, to raczej pikuś.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 13 paź 2007, 10:37

Klatus pisze:karnym z kapeluszu

Jeśli chodzi Ci o mecz z Sevillą to karny był jak najbardziej (jedyny karny jeśli dobrze pamiętam w tym sezonie wykonany przez Messiego), a jeśli chodzi Ci o ostatnie 3 sezony to nie odwołujesz się do tekstu Steca, bo on pisał o Realu tegorocznym, więc po co przypominanie błędów sędziego z poprzednich lat?
Klatus pisze:strzela, który nie przekroczył linii bramkowej
Nie przekroczył, to prawda.
Klatus pisze:Odwołanie do Barcelony w kontekście tego, że już na pewno sędziowie pomagali Barcelonie częściej niż Realowi na przekroju tych trzech lat.
Jak pisałem wyżej Stec pisze o tym sezonie a Ty o 3 ostatnich a to trochę różnica.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 paź 2007, 18:26

Remik pisze:Schuster powołał już kadrę na jutrzejszy mecz z Olimpiakosem. Na jutrzejszy mecz z Grekami powołania nie otrzymali Fabio Cannavaro oraz Mahamadou Diarra, którzy nie zdążyli się wykurować na czas ze swoich urazów. Dołączyli oni do listy kontuzjowanych na której znajdowali się już Robben, Pepe i Gabriel Heinze.

Pełna lista powołanych:
Bramkarze: Casillas, Dudek i Codina;
Obrońcy: Salgado, Ramos, Marcelo, Metzelder i Torres;
Pomocnicy: Gago, Guti, Drenthe, Balboa, Sneijder, Robinho i Higuain;
Napastnicy: Soldado, Saviola, Baptista, van Nistelrooy i Raúl.

Ciekawe co tym razem wykombinuje Schuster.
Co wykombinuje? Ramos na środku obrony (jak ja tego nie lubię) razem z Metzelderem, na lewej pewnie Marcelo, a na prawej Salgado, choć wolałbym Torresa. Za Diarrę wskoczy Gago. I na tym pewnie skończą się zmiany w porównaniu z meczem z Espanyolem. Chyba, że Robinho zagra zamiast Higuaina.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 23 paź 2007, 19:04

RealFan pisze: I na tym pewnie skończą się zmiany w porównaniu z meczem z Espanyolem.
Ja mam nadzieje, ze najwieksza zmiana, bedzie ta dotyczaca stylu gry :wink: Dzieki TVP2 obejrzy nas cala Polska, wiec trzeba sie pokazac :wink: Ramos w wywiadzie typowal wynik 3:0. Nie mam nic przeciwko, choc obawiam sie, ze tak latwo nie bedzie :wink: Po cichu licze na przelamanie Wesleya - moze jakis wolny czy cos :D
Zobaczymy, jak na Bernabeu zaprezentuje sie Zewlakow. Ruud i Raul na pewno postaraja sie, by nie mial udanego wieczoru :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 paź 2007, 19:21

Na zmianę w stylu gry to liczyć można zawsze, ale tak naprawdę niczego nadzwyczajnego się nie spodziewam. Wiele też zależy od Olympiakosu, ale raczej nie dadzą nam aż takiej swobody, żeby to wyglądało naprawdę dobrze. Najwyżej będę odszczekiwał te słowa, ale zadowolę się zwycięstwem w średnim stylu, a nawet w stylu bez rewelacji :P Jeszcze nie myślałem dlaczego na początku sezonu było nawet fajnie, a teraz nie jest. Jak coś wymyślę to dam znać :P Fakt jest jednak taki, że wyraźnej poprawy wizualnej w grze Realu to ja się przed nowym rokiem nie spodziewam. Oczywiście mogą się zdarzyć pojedyncze mecze, gdzie będzie dobrze, ale nie sądzę by szybko oczekiwana przez wielu gra nadeszła w serii spotkań.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 24 paź 2007, 22:40

Niezle emocje nam dzisiaj Real zapodal :D

Brawa dla Olympiakosu, bo grali bardzo dobrze i to w 10. Osmiele sie nawet powiedziec, ze mogliby wygrac, gdyby nie glupia czerwona kartka na poczatku spotkania. Jestem tez pod wrazeniem bezradnosci Realu - grajac przed wlasna publicznoscia, z zespolem ktory cale spotkanie gral w dziesiatke i meczyl sie do ostatnich minut. Niewiele brakowalo, a mielisbysmy sensacje. Robinho i Casillas najlepsi w Realu, z Olympiakosu moge duzo wiecej graczy wymienic. Georgevic :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 paź 2007, 22:42

Real wygrał zasłużenie, choć ... wcale nie musiał.

Dziwną drużyną jest Real ... prowadzili u siebie, prawie cały mecz w przewadze. Dali sobie strzelić 2 gole. Gdyby nie Iker, to pewnie by przegrali.
Wygrali głownie dzięki Robinho i Ikerowi własnie.
Momentami Real miał ogromną przewage, a innym razem gral piach - ciekawe jak to wyglada z perspektywy kibica Realu :p

Olympiakos grał bardzo dobrze taktycznie, ale zabrakło im sił pod koniec, co jest zrozumiałe.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 24 paź 2007, 22:44

Szkoda mi Olimpiakosu, należała im się wygrana a przynajmniej remis. Z drugiej strony gratulacje dla Realu z walkę ale nie zachwycili mnie.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 24 paź 2007, 22:51

ciekawy mecz. Szybko strzelona bramka, szybko stracona i gra praktycznie przez cały mecz z przewaga jednego zawodnika. Olympiakos grał naprawdę dobrze a Real przez długi czas spotkania nie miał żadnego pomysłu na strzelenie bramki. Do tego ta gra w obronie;/ Salgado (nie tak dawno chwaliłem go na tym forum) już niestety nie jest nawet solidnym zmiennikiem bo nie potrafi zagrać nawet paru dobrych meczów w sezonie (za poprzedniego trenera grał całkiem nieźle być może Capello lepiej go motywował czy co) widać że brakowało Cannavaro bo współpraca Metzeldera z Ramosem wyglądała słabo. Widać to było przy stracie obu bramek (złe ustawienie) a także w paru innych sytuacjach (kontrach Olympiakosu). Do tego świetną robotę w ostatniej minucie wykonał Casillas. Co do naszych zawodników w końcu bardzo dobry mecz zagrał Robinho (tzn drugą połowę). Co prawda maił parę głupich strat (min pod naszym polem karnym) no ale to dzięki niemu padły 3 bramki i wywalczył rzut karny ("niczym Zinedine Zidane":D) którego nie wykorzystał RVN. Guti także całkiem nieźle grał i Marcelo. Ramos pokazał że jednak jego pozycją jest prawa obrona (od razu jak wszedł na pozycje Salgado popisał się świetną asystą). Nasi napastnicy trochę niewidocznie ale wykonali swoją robotę (Raul strzelił bramkę, RVN miał asystę a także przy pierwszej bramce bardzo pomógł) szkoda tylko tego niewykorzystanego karnego. Podsumowując ciekawe spotkanie, bardzo ciężkie dla Realu ale szczęśliwie wygrane:D. Oby wszystkie spotkania w LM kończyły się takim wynikiem dla Realu;).

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 24 paź 2007, 22:52

Nie ma co dużo pisać. Dobrze, że są trzy punkty, choć momentami można się było wkur...zdenerwować. Co prawda siedziałem jak zwykle spokojnie i byłem pewny zwycięstwa, ale nasza nieporadność w ofensywie to nie jest to, czego chcemy. Salgado jest człowiekiem, którego gry ze względu na swoją dobroć nie skomentuję. Zarówno z przodu jak i z tyłu. Długimi okresami w zasadzie waliliśmy głową w mur. Brawa dla Olympiakosu za konsekwencję, świetną grę defensywną pomimo osłabienia i za skuteczność, bo jednak dwie bramki strzelili. Mieli co prawda jeszcze kilka okazji, zwłaszcza pod koniec, ale co za dużo to i świnia nie zeżre :P Pozytywnie zaskoczył mnie Robinho. Sam strzelił dwie bramki, zaliczył asystę, to on przejął piłkę przy pierwszej bramce i jeszcze wywalczył karnego. Sytuacja z pierwszej połowy schodzi na dalszy plan. Oby tak częściej. No i oczywiście brawa dla tradycyjnie nieocenionego Ikera za kilka świetnych parad. Szkoda, że Ruud nie wykorzystał karnego, ale wtedy powiedziałem, że tak by było za łatwo :P Ogólnie dużo emocji i szczęśliwe zakończenie. Bardzo fajny mecz do oglądania :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”