Legia Warszawa (L) (zbiorczy) - Strona 132

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 paź 2007, 16:05

Na początek odrabiamy zaległości z środy, czyli PE:

Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 3-3 Legia Warszawa
Panče Kumbev 17, Piotr Rocki 23, Peter Babnič 43 - Bartłomiej Grzelak 2, 64 (k), 79

Legia: 1. Wojciech Skaba - 23. Piotr Bronowicki, 5. Błażej Augustyn (63, 25. Jakub Rzeźniczak), 21. Wojciech Wocial (63, 3. Wojciech Szala), 24. Jakub Wawrzyniak - 8. Kamil Grosicki, 14. Aleksandar Vuković, 30. Martins Nnabugwu Ekwueme (90, 15. Przemysław Rawa), 9. Marcin Burkhardt (82, 32. Miroslav Radović), 28. Marcin Smoliński - 18. Bartłomiej Grzelak.

Ciekawe czy po tak dobrym spotkaniu Grzelaka zagra on w pierwszym składzie czy może w Krakowie zobaczymy "snajpera" z Zimbabwe. Dziwne jest też to, że Groszek grał całe 90 minut a więc może Urban oszczędzał Radovicia na mecz z Wisłą, dobrze że jest duża konkurencja na tej pozycji.

Przed spotkaniem, które odbędzie się w niedziele przy Reymonta, w prasie dyskusje o Kosowskim (zagra/ nie zagra) i o tym, że Wisła rozbije w pył Legie. Tak pewnie nie będzie biorąc pod uwage dobra obrone Legii i to że Wisła nic specjalnego w ataku nie pokazuje (na naszą OE to widać wystarcza) ale dziennikarze wiedzą swoje. Ja osobiście obstawiłem remis bo to najbardziej prawdopodobny wynik.

Fajne porównanie siły obu ekip, choć zczuba:

http://www.sport.pl/sport/1,74696,4616487.html

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 paź 2007, 16:30

franz pisze:i o tym, że Wisła rozbije w pył Legie. Tak pewnie nie będzie biorąc pod uwage dobra obrone Legii i to że Wisła nic specjalnego w ataku nie pokazuje (na naszą OE to widać wystarcza) ale dziennikarze wiedzą swoje.
Fajną prasę czytasz :lol2:. Czy to jest kolejne wymądrzanie się w stosunku do połączonej redakcji Faktu&Dziennika? Ja bym na Twoim miejscu wrócił do przerwanej w sierpniu opowieści o sypniewskopodobnym hazardziście-alkoholiku, łamadze i nieudaczniku Kosowskim. Bo brak mi kolejnych odcinków :>.

Piszę tego posta, by utrwalić moje zdumienie. Co roku czytałem buńczuczne zapowiedzi, a teraz marne asekuracje na wypadek przegranej, a okazuje się, ze również i pretensje do prasy :|. Źle dzieje się w Legii. Nie łamcie się, myślę, ze będziecie zdumieni jak bardzo oba zespoły są wyrównane.

A na koniec tradycyjnie przed meczem z (L)iderem i Mistrzem:
Paweł Brożek Pogromca Legii

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 paź 2007, 17:02

Fajną prasę czytasz

Ogólnopolskie dzienniki, choć czy on sa fajne raczej takie sobie.
piwus pisze:w stosunku do połączonej redakcji Faktu&Dziennika?

Dodał bym jeszcze Super Ekspres i GW(która wieszczy, że jesli Wisła wygra z Legią to w sumie mozna o niej mówć jako o MP)
piwus pisze:Ja bym na Twoim miejscu wrócił do przerwanej w sierpniu opowieści o sypniewskopodobnym hazardziście-alkoholiku, łamadze i nieudaczniku Kosowskim. Bo brak mi kolejnych odcinków
Dla ciebie wszystko, kolejny odcinek w niedziele około 19:30 :wink: A tak na serio to oczywiście mocno koloryzujesz z tym Sypniewskim i ogólnie w całej tej sprawie. Fakt nabijałem się z Kosy i wspominałem jego alkoholowo-hazardowe ekscesy, może przypomiałem ten sławny wywiad "wina to ja nie lubie a piwo to nie alkohol", ale nie deprecjonowałem jego wartości i twierdziłem, że jak na OE to z pewnoscią wystarczy no i wystarczył nawet z nawiązką, choć bardziej zaskakuje mnie (in plus) oczywiscie Zieńczuk chyba dopiero teraz odzyskał pełnie formy po tragedii antycznej w Atenach, jak tak dalej będzie strzelał to 20 bramek ma jak w banku.
piwus pisze:Nie łamcie się
Dzieki ziom. Tasak mocno się stępił po derbach?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 26 paź 2007, 19:45

Wszystko będzie git. W tej kolejce to legia jest faworytem w porównaniu z wisłą która jest osłabiona kontuzjami. :D

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 26 paź 2007, 20:00

BaSSu pisze:W tej kolejce to legia jest faworytem w porównaniu z wisłą która jest osłabiona kontuzjami.
[']

franz pisze:Ciekawe czy po tak dobrym spotkaniu Grzelaka zagra on w pierwszym składzie czy może w Krakowie zobaczymy "snajpera" z Zimbabwe.
W pierwszym składzie zagra Takesure Chinyama, bo (cytuje GW) "Trzy bramki w meczu Pucharu Ekstraklasy nie przekonały trenera do Bartłomieja Grzelaka. - Napastnik musi umieć zagrać 5-6 spotkań na wysokim poziomie - uzasadnia Jan Urban." Ciekawe kiedy Chinyama zagrał 6 spotkań na wysokim poziomie :?

Co do Groszka to podobno ma grype a więc w pierwszym składzie zagra Rado.

Skład Legii(?): Jan Mucha - Jakub Rzeźniczak, Dickson Choto, Inaki Astiz, Tomasz Kiełbowicz - Miroslav Radović, Martins Ekwueme, Roger Guerreiro, Piotr Giza, Edson da Silva - Takesure Chinyama.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 26 paź 2007, 21:04

BaSSu pisze:Wszystko będzie git. W tej kolejce to legia jest faworytem w porównaniu z wisłą która jest osłabiona kontuzjami.
Wymieniaj...

franz pisze:W pierwszym składzie zagra Takesure Chinyama, bo (cytuje GW) "Trzy bramki w meczu Pucharu Ekstraklasy nie przekonały trenera do Bartłomieja Grzelaka. - Napastnik musi umieć zagrać 5-6 spotkań na wysokim poziomie - uzasadnia Jan Urban." Ciekawe kiedy Chinyama zagrał 6 spotkań na wysokim poziomie
Na konferencji Uraban powiedział (nie pierwszy raz zresztą) że nie jest zadowolony z napastników ponieważ nie potrafią ustabilizować formy. Grają w kratkę, wiec dobry występ Grzelaka wcale nie oznacza, że jest on w jakieś wielkiej formie. Niegdzie nie zaznaczył, że Takesure w takowej jest. Jeśli o mnie chodzi to w od początku postawiałbym na Grzelaka, mimo iż go nie trawię, a w drugiej połowie wpuściłbym Chinyama’e.

franz pisze:Skład Legii(?): Jan Mucha - Jakub Rzeźniczak, Dickson Choto, Inaki Astiz, Tomasz Kiełbowicz - Miroslav Radović, Martins Ekwueme, Roger Guerreiro, Piotr Giza, Edson da Silva - Takesure Chinyama.
Nie wiadomo czy Astiz zagra, a i występ od pierwszej minuty Martina wydaje mi się jakoś mało prawdopodobny.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 682
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 27 paź 2007, 11:42

Zico_FCI pisze:Wymieniaj...

Występ choćby Kosowskiego stoi pod znakiem zapytania i brak Głowackiego. Poza tym uważam że Legia, która ma młodszy skład i będzie bardziej zmotywowana by wygrać z Wisła, w której grają staruszkowie/starzy wyjadacze(niepotrzebne skreślić). Oczywiście można tu postawić na doświadczenie ale ja zawsze stoję murem za młodością. Legia gra dobrze z kontry i to na ofensywnie ustawioną Wisłę powinno wystarczyć. Kolejną sprawą jest to że Legia od dawien dawna nie wygrała na stadionie Wisły i uważam że w tym sezonie jest w tak dobrej dyspozycji (mimo dwóch przegranych) że może tego dokonać. Jakby nie patrzeć obydwa kluby mają coś do udowodnienia bo w tamtym sezonie zostały zmieszane z błotem w lidze i w mediach ergo spotkanie będzie przednie i nikt się na nim nie zawiedzie (21 tys kibiców wstępne ma być). Wisła to zespół indywidualności za to Legia gra zespołowo co jest IMO w dzisiejszym futbolu lepszym rozwiązaniem. Moim zdaniem wszystko więc przemawia za klubem z Łazienkowskiej ale jaki będzie efekt zobaczymy już niebawem. :D

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 paź 2007, 11:59

BaSSu pisze:Występ choćby Kosowskiego stoi pod znakiem zapytania i brak Głowackiego
Kosowski na 99% zagra. Głowacki wisi za karki, podobnie jak Vuko w Legii. Poza tym nie wiadomo czy zagra Astiz.
BaSSu pisze: Moim zdaniem wszystko więc przemawia za klubem z Łazienkowskiej ale jaki będzie efekt zobaczymy już niebawem
Moim jest zupełnie odwrotnie.

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid,93 ... caid=14b6c

Wisła na Legię ruszy z "Kosą" czy bez?

:zgon:

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 27 paź 2007, 12:00

Zico_FCI pisze:Nie wiadomo czy Astiz zagra, a i występ od pierwszej minuty Martina wydaje mi się jakoś mało prawdopodobny.
Co do Astiza to decyzja zapadnie po dzisiejszym treningu. W sprawie Ekwueme to moim zdaniem Nigeryjczyk zagra na 90%. Po pierwsze dla tego, że Vuko nie może zagrać za kartki po drugie Bury zagrał dobry mecz z Dyskobolią ale jest raczej zorientowany ofensywnie a w środku grają juz Giza i Roger a więc dla niego miejsca nie będzie, Smoła dawno juz nie grał wątpie czy Urban go wystawi w tak ważnym meczu, raczej zagra Ekwueme.
BaSSu pisze:Występ choćby Kosowskiego stoi pod znakiem zapytania
Jasne, to co piszą w SE i Fakcie nie zawsze jest prawdą. Sami Wiślacy w wywiadach mówią, że Kosowski zagra najciekawiej wypowiedział się Dariusz Dudka (cytuje): "Kosowski nie zagra z Legią? Nie wierzę, pewnie tylko udaje." I wszystko jasne.
BaSSu pisze:ale jaki będzie efekt zobaczymy już niebawem.
No własnie zobaczymy niebawem.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 27 paź 2007, 14:29

franz pisze:W sprawie Ekwueme to moim zdaniem Nigeryjczyk zagra na 90%.
Ja coś mam przeczucie, że jeśli Astiz będzie mógł zagrać to na prawej obronie zagra Szala, a Rzeźnik na defensywnym pomocniku. Takie zestawienie byłoby raczej błędem, bo Rzeźniczak zupełnie nie radził sobie na tej pozycji w Widzewie.

A może to przez eksperymenty Wdowca przed ważnymi meczami mam takie dziwne myśli? :think:

Awatar użytkownika
macko001
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: macko001 » 27 paź 2007, 15:44

Podam swoją opinię o tym meczu - w przeciwienstwu do BaSSu uważam że wszystko przemawia za Wisłą, przykład:
statystyki - Wisła u siebie w tym sezonie 5 meczow, 5 zwyciestw, bramki 20-2; Legia na wyjeździe 5 meczow, 3 zwyciestwa i 2 porazki, bramki 6-2(co może i jest plusem naszych, bo nie tracą zbyt wielu goli nawet na wyjeździe)

Kosowski zagra, więc Kiełbowicz bedzie miał sporo roboty, Edson bedzie musiał sie czesto wracać co w jego przypadku nie jest zbyt optymistycznym rozwiązaniem

ale nie patrzac juz na statystyki czy siłę kadrową, tylko na to że każdy mecz jest inny, i bardzo dużo zależy od motywacji piłkarzy i ich determinacji, to zwycięży ten kto będzie gryźć trawę ( chciałbym żeby to była Legia )

Hamek84
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hamek84 » 02 lis 2007, 23:22

Zawsze byłem, jestem i będe zwolennikiem talentu Dicksona Choto...ale ostatnio kiepsko się prezentuje i ja bym go zostawił na ławce.
Wydaje mi się że Urban za duzo miesza w składzie - Bury miał już odejsć i miało nie być dla niego miejsca w składzie a tu bach...Bury na zmiane wyskakuje. Smoła jak nie grał tak nie grał a tu bach - wpierwszym składzie. Grosik świetnie ciągnie prawą stroną...a tu bach Radović.... Raz Edson na obronie a raz Kiełbik a jeszcze innym razem Wawrzyniak :/, raz Roger w srodku a raz na lewej flance. Rzeźnik dobrze grała tu bach...Szala w jego miejsce. Za duzo tego :/

Potrzeba troche stabilizacji... no i nie ulega wątpliwości ze zimą potrzebne będą 2-3 wzmocnienia...solidne! Brakuje nam przede wszystkim napastnika z prawdziwego zdarzenia, solidnego defensywnego pomocnika i prawego obrońce. Takich piłkarzy jak Bronek, Bury...powinni iść zimą na wypożyczenie a w ich miejsce...no właśnie, kto? Moje typy:
Napastnik: Żewłakow, Costly...może Nowak
Prawy obrońca: Bartczak, Broź, Starosta...
Defensywni pomocnicy: Jarzębowski, Strąk, Rachwał, Hermes, Danch...
Innych sensownych kandydatur nie widze :/

Wydaje mi się też że Urban powinien wrócić do systemu 4-4-2 z dwoma nominalnymi napastnikami....

Mój skład na Ruch:
Mucha
Rzeźniczak - Szala - Astiz - Edson
Grosicki - Vuković - Giza - Roger
Grzelak - Chinyama

Mój skład na runde rewanżową:
Mucha
Bartczak - Choto - Astiz - Edson
Grosicki - Vuković - Giza - Roger
Grzelak - Żewłakow

Dziękuje.

Awatar użytkownika
gringo7
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gringo7 » 04 lis 2007, 15:34

Hamek84 pisze:Żewłakow, Costly
Hamek84 pisze:Bartczak, Starosta
Hamek84 pisze:Jarzębowski, Strąk, Rachwał, Danch
Na moje - Poza zasięgiem naszych wybitnych negocjatorów.

Dzisiaj wreszcie mecz z Ruchem na Łazienkowskiej, od strony kibicowskiej nie spodziewam sie wiele - może pare krzykniec gosci, a od strony piłkarskiej wypdało by Legii wygrać, bo w innym wypadku trzeba żegnać sie z majstrem. Nie wyobrażam sobie innego wyniku po trzech porażkach z rzędu. Dziś mam nadzieje, że Legia zagra konsekwentnie jak to potrafiła na początku sezonu, ważna bedzie postawa napastników i tutaj licze na Chinyame, bo Grzelak to niestety póki co - Nędza2.
Stawiam na 3-0.

A tak pozatym w Legii dzieje sie dużo ciekawych rzeczy, Grosik juz zaczyna bajlando, a Pinokio przecholował i ucieka. Mimo, że go szanuje to rzeczywiscie przesadził, ciekawe ile zawodnicy dostali od Leszka za takie komentarze w mediach...

Zico, widzisz jakas zmiane? :oops:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 lis 2007, 0:49

gringo7 pisze:Na moje - Poza zasięgiem naszych wybitnych negocjatorów.
Na moje- połowa z nich jest nam zbędna.
Hamek84 pisze:Potrzeba troche stabilizacji... no i nie ulega wątpliwości ze zimą potrzebne będą 2-3 wzmocnienia...solidne! Brakuje nam przede wszystkim napastnika z prawdziwego zdarzenia, solidnego defensywnego pomocnika i prawego obrońce. Takich piłkarzy jak Bronek, Bury...powinni iść zimą na wypożyczenie a w ich miejsce...no właśnie, kto? Moje typy:
Napastnik: Żewłakow, Costly...może Nowak
Prawy obrońca: Bartczak, Broź, Starosta...
Defensywni pomocnicy: Jarzębowski, Strąk, Rachwał, Hermes, Danch...
Innych sensownych kandydatur nie widze Confused
Atak, atak i jeszcze raz atak. Nie mogę się doczekać dnia, kiedy Urban przestanie nas katować Grzelakiem. Ile można. :olaboga: Kibice jadą po Chinyamie, a jest naszym najskuteczniejszym zawodnikiem. :roll: Też jestem zwolennikiem gry dwoma napastnikami. Z tej Twojej listy to chętnie widziałbym u nas Nowaka. Szczerze to nie wiem co on tam wyczynia w tym sezonie w Bełchatowie, bo w tym sezonie widziałem zaledwie kilka(3-4) spotkań BOTu. Żewłakow jest poza naszym zasięgiem, niestety. Costly? Lepsza wersja Grzelaka. Nie przekonuje mnie. Prawa obrona nie wymaga wzmocnień. Nie wiem czemu się czepiasz Bronka. Dzisiaj z Ruchem zagrał dobrze. Rzeźniczak jak trzeba też tam zagra i źle mu tam nie idzie. Nie wiem w czym lepszy byłby Starosta, czy Broź. Bartczak? Owszem, kusząca propozycja, ale po co? To samo tyczy sie defensywnego pomocnika. Już jednego kupiliśmy, dzisiaj nie znalazł się w kadrze meczowej. Vuko jest naszym DM. Dlatego kupno kolejnego zawodnika na tą pozycje jest niepotrzebne, tym bardziej takie nazwiska jak Danch mnie rozśmieszyły. Mówimy tu o wzmocnieniach, a nie uzupełnieniu składu. Ma talent, ale na razie jest za młody by grać w podstawowej 11. Kupmy sobie pakiet Zahorski- Jarka. :P

W końcu wygraliśmy mecz. Listopad dobrze zaczęty. Giza musi poprawić skuteczność. Dzisiaj powinien był strzelić chociaż jedną bramkę. Chinyama przez 30 minut pokazał więcej od Grzelaka, który grał przez godzinę. Do tego strzelił bramkę, przy której pokazał jak walecznym jest zawodnikiem. Idzie do końca. Tego brakuje Grzelakowi.

W następnych meczach liczy się tylko komplet. Gramy z beniaminkami.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 05 lis 2007, 14:09

guru pisze:Na moje- połowa z nich jest nam zbędna.
Na moje - około 90% z nich jest nam zbędna.

guru pisze:Atak, atak i jeszcze raz atak.

Zgadza się ale napastnika trzeba poszukać za granicą może Trzeciak coś wyszpera), bo na naszym rynku nie ma na to szans no chyba, że Zahorski nadal będzie się rozwijał w takim tempie to może kto wie. O Grzelaku nie chce mi się nawet pisać. Te pomyje które na niego wylewam już od kilku ładnych miesięcy chyba wystarczą. Chinyama to zawodnik za słaby na Legie z takim goście w ataku nie można walczyć o MP. Trzeba kupić co najmiej jednego dobrego napastnika nawet jak miałby kosztować pare mln $ inaczej będzie jedna wielka [']
guru pisze:Giza musi poprawić skuteczność.
:shock:

Żeby coś poprawić na poczatek trzeba to mieć. A Giza zmarnował cudowną sytucaje w Krakowie, która mogła dac nam remis. Z Ruchem miał ze cztery świetne okazje w tym trzy 100% i co i gów.... znaczy nic.
Po prostu Giza = [']
Mecz z Ruchem łatwy i przyjemy. Legia wygrała zasłużenie + wielkie dzięki dla obRońcy i bRamkaRza Ruchu, jesteście super chłopaki :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”