FMy - Strona 373

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 paź 2007, 17:57

Ja już jestem po pierwszym sezonie. Pierwsze miejsce w Premiership + Puchar Anglii. Z Pucharu Ligi odpadłem dość szybko, podobnie było z Champions League (nie wyszedłem z grupy :lol: ). W Pucharze UEFA doszedłem do półfinału, po czym w pierwszym meczu z PSV nie uznali mi dwóch bramek a w drugim jednej (wszystkie trzy gole były zdobyte prawidłowo, gdyż po skomentowaniu złej pracy sędziego nie zostałem ukarany) i odpadłem. Ale jak na pierwszy sezon to i tak dobrze :] .

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 27 paź 2007, 18:05

Ja tez swoj pierwszy sezon juz zakonczylem.

Rezultaty mojej ciezkiej pracy:

3 miejsce w lidze (tracac jedynie 2 pkt do zwyciezcy), final Pucharu Krola i zdobycie Ligi Mistrzow :D

Awatar użytkownika
marcin2aha2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: marcin2aha2 » 27 paź 2007, 18:44

kurde robie tak jak tłumaczył Loczek Baziemu i nic nie wychodzi mam te pliki w jednym całym ale to ciągle jest plik adms a nie mdf . Co zrobić?? :(

Awatar użytkownika
Fler
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fler » 27 paź 2007, 19:07

Ja w pierwszym sezonie grajac Juve zajałem w Serie A piate miejsc tracac 4 pozycje w ostatniej kolejce na rzecz Fiorentiny ktora wyprzedziła mnie o jeden punkt a pucharze włoch trafil mi sie Inter i odpadłem bardzo szybko

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 27 paź 2007, 19:58

Ja jestem jeszcze w trakcie sezonu, ale powiem jedno - Grande Alex. Strzela jak najęty i jest nie do zatrzymania. Polecam też Banegę, zapytanie, zapytanie a potem oferta kiedy zawodnik już jest niezadowolony i za psie pieniądze gra na miarę oczekiwań. Zbieram pieniądze na Quaresmę, ale na razie Nedved i Camor dają radę. No i już wiem, gdzie Tiago podział formę - w FMie. Co drugi mecz bramka=bomba z 30 metrów. W lidze na razie pierwszy, przed Napoli, Interem i Torino. FM jak zwykle, chyba przytyję ze trzy kilo przed to siedzenie przed kompem. Dziś nawet na disco-party nie poszedłem.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 28 paź 2007, 11:04

Róża, domyślam się, że grasz tą taktyką co zawsze i mam tylko pytanie, co ustawiasz w 'Ustawieniach dla drużyny', jeżeli w ogóle coś tam zmieniasz ;)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 paź 2007, 13:46

Ofensywne nastawienie drużyny, szybkie tempo gry, duża szerokość gry, częsta gra przy przeciwniku, pułapki ofsajdowe, ścisłe krycie gra na rozgrywającego i kontrataki... ale i tak najważniejsze są indywidualne polecenia dla piłkarzy :] .

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 28 paź 2007, 14:54

RóżA pisze:ale i tak najważniejsze są indywidualne polecenia dla piłkarzy :] .
To po co ustawiać polecenia 'zespołowe' skoro potem i tak ustawiasz 'indywidualne' ? Ja na którym forum o FMie czytałem że on sie nawzajem 'wyłączają'.
Więc ustawia się albo jedne albo drugie.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 28 paź 2007, 15:17

Nie wszystkie opcje są zarówno w ustawieniach indywidualnych i zespołowych :] .

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 29 paź 2007, 14:27

Ja z reguły ustawiam jedynie ustawienia dla drużyny. Indywidualne ustawienia są już dla mnie czarną magią. W moim przypadku zresztą taktyki, które skutkowały w Fm'ie 07 w obecnym Managerze nie sprawdzają się. Przynajmniej w Valencii, nie wiem jak w innych zespołach ;)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 29 paź 2007, 18:24

Ale jeśli ustawiasz jedynie polecenia dla drużyny to musisz jeszcze ustawić wszystkim zawodnikom status - zespołowo (co mija się z celem bo trudno żeby zarówno obrońcy jak i napastnicy grali np. ultradefensywnie). Tak więc musisz ustawić przynajmniej część ustawień każdemu zawodnikowi z osobna.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 29 paź 2007, 19:52

ja jeszcze nie miałem przyjemnosci grania w FM 08 , ale w 07 stosowałem ustawienia zespołowe i indywidualne dla zawodników i było bardzo dobrze. Ostatnio grałem 4-4-2 i o dziwo przyniosla ta taktyka zaskakujace efekty. Srodkowi obroncy ultradefensywni, boczni normalni. Bocznych pomocników dałem na skrzydłowych, a jednego z pary srodkowych na ofensywnego. No i nieraz na trudnych przeciwników cofałem linie obrony i dawałem pressing.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 30 paź 2007, 0:30

Ja zawsze ustawiam zawodnikom indywidulane ustawienia, przykładowo ostatnio grałem w systemie 3:5:2 Auxerre i w takim systemie w formacji pomocy mam 2 defensywnych pomocników, 2 skrzydłowych i ofensywnego pomocnika. Jednego defensywnego pomocnika wyznaczam do czarnej roboty (taki Makelele: gra przy przeciwniku, defensywne nastawienie, agresywny odbiór, ścisłe krycie, brak rajdów) a drugiego jako cefniętego rozgrywającego (taki Pirlo: już dużo bardziej kreatywny, już nie defensywne nastawienie a normalne, trochę mniej grający przy przeciwniku, strzały z dystansu, rajdy z piłką) przed nimi rozgrywający (taki Kaka: ofensywne nastawienie, baaaardzo kreatywny, grający krótką piłkę, wolny elektron, mnóstwo rajdów, strzałów z dystansu, ale już nie ostra a delikatna gra w odobiorze i brak ścisłego krycia) do tego na liście rozgrywających pozycję 1 daje temu przykładowemu Kace a 2 temu przykladowemu Pirlo i środek pomocy wymiata.

Innych formacji opisywać nie będę, bo chodzi mi tylko o to ża jak poszczególnym zawonikom na odpowiednich pozycjach da się konkretne ustawienia pasujące do ich charakterystyki gry i pozycji to taktyką będzie dużo lepsza niż "wszyscy grają ostro w odbiorze, tak Kaka też i wszyscy mają być ofensywni nawet środkowi obrońcy" a i sami zawonicy będą grać lepiej jeśi będą robić głównie to co potrafią najlepiej i to czego wymaga ich pozycja

Ale zepołowe też ustawiam :D

Awatar użytkownika
olek j
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olek j » 31 paź 2007, 15:35

LoooooooooooL wy tez mieliscie taki bug jak ja ??!!
Załączniki
bug jak chuj.JPG
bug jak chuj.JPG (124.6 KiB) Przejrzano 528 razy

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 paź 2007, 15:42

Polska jednak się nie dostała :shock:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”